Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@15:41:45 GMT

مطالبه‌گری کارگران نباید منجر به اخراج آنان شود

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۴۳۲۶۶

مطالبه‌گری کارگران نباید منجر به اخراج آنان شود

ایسنا/مرکزی دبیر اجرایی خانه کارگر تشکیلات ساوه و زرندیه گفت: بیان مطالبات بحق کارگران در خصوص مشکلات معیشتی و صنفی آنان منجر به اخراج غیرقانونی جامعه کارگری از محیط کار می شود که غیرقانونی است و نباید این رویه در کارخانجات حاکم باشد.

داوود میرزایی در نشستی با تشکل های کارگری شهرستان ساوه با سرپرست تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی که در اداره کار شهرستان ساوه برگزار شد، اظهار کرد: با وجود صنعتی و کارگری بودن استان مرکزی، اما کمترین توجهی به نیازها و مشکلات جامعه کارگری این استان بویژه شهرستان ساوه به عنوان قطب صنعت کشور نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خواستار حمایت ویژه از جامعه کار و تولید که مکمل یکدیگر هستند، شد و افزود: کارگران شهرستان ساوه با مشکلات فراوانی مواجه هستند و با وجود کمبودها با خویشتن داری خود اعتراضات را به کف خیابان نکشیده و مانند شرکت هپکو و برخی صنایع دیگر در خیابان رژه نمی روند.

وی با تاکید بر اینکه سال هاست که جامعه کارگری رها شده است، تصریح کرد: بسیاری از نیازهای رفاهی نظیر تعاونی مسکن و مصرف، کمیته‌های طرح طبقه‌بندی مشاغل، کمیته انضباطی و حفاظت ایمنی به فراموشی سپرده شده و از بدنه کارگری گرفته شده است.

دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه و زرندیه با اشاره به نبود شورای اسلامی کار در کارخانجات برزگترین شهر صنعتی کشور گفت: متاسفانه تعداد انگشت شمار شورای اسلامی کار در صنایع ساوه فعالیت دارند و از هفت شورای اسلامی کار سه شورای کار برای غیرصنعتی هاست.

وی با بیان اینکه کارگران ساوه اجازه نمی دهند که بواسطه اعتراضاتشان، آلت دست سیاسیون شوند، گفت: بزرگ شدن کارخانجات از نظر سنی و حجمی می طلبد تا بسیاری از مطالبات جامعه کارگری از طریق شوراهای اسلامی و نمایندگان آنان پیگیری شود. طبق قانون باید در تمامی کارخانجات دارای صلاحیت، شورای اسلامی کار تشکیل و مشکلات و مطالبات کارگران در همان واحد تولیدی مطرح و بررسی شود.

وی تصریح کرد: در سایه نبود شورای اسلامی کار در کارخانجات، بسیاری از مطالبات جامعه کارگری بر زمین مانده است و چنانچه کارگری در محیط کار مطالبه گری کند او را عامل تحریک سایر کارگران تلقی می کنند و بلافاصله اخراج می‌شود و با وجود ورود مسئولان شهرستان برای برگشت به کار این کارگران، نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود.

میرزایی همچنین با اشاره به احداث یک مجموعه ورزشی ویژه کارگران در شهر صنعتی کاوه در سال های گذشته، خواستار تعیین تکلیف ورزشگاه کارگران ساوه و اختصاص آن به جامعه کارگری شد.

وی در ادامه خواستار واگذاری زمین برای احداث شهرک مسکونی کارگران شد و افزود: در صورت واگذاری زمین و احداث یک شهرک کارگری، کارفرمایان آمادگی احداث مسکن ارزان قیمت با مشارکت کارگران را دارند.

وی با اشاره به اینکه خانه کارگر ساوه جزو پنج خانه کارگر برتر کشور است، گفت: سالانه بالغ بر ۲۰ هزار نفر در خانه کارگر از آموزش‌های متنوع و کاربردی به صورت رایگان برخوردار می‌شوند.

به گزارش ایسنا، رییس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان مرکزی نیز با اشاره به اینکه افزون بر ۱۰۰ هزار بازنشسته استان مرکزی تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار دارند، گفت: حجم بالای بازنشستگان و رسیدگی به امور بیمه تکمیلی آنان کاری دشوار است که توسط کانون بازنشستگان انجام می‌شود.

علیرضا امیری از اعطای تسهیلات قرض الحسنه به بازنشستگان خبر داد و افزود: ارائه خدمات متنوع به جامعه بازنشستگی بخشی از نیازهای آنان را برطرف کرده است. همچنین با اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان، میزان حقوق آنان از ۷۵ تا ۱۳۷ درصد افزایش یافته است.

وی افزود: ارائه خدماتی نظیر بیمه خودرو با اقساط بلندمدت، تسهیل در برخورداری از خدمات بیمه آتیه‌سازان و تلاش برای بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی جامعه بازنشستگی از جمله اقدامات مهم کانون بازنشستگان تامین اجتماعی در استان مرکزی است.

به گزارش ایسنا، مدیرعامل تعاونی بازنشستگان تامین اجتماعی ساوه نیز گفت: ۱۸۹ واحد مسکونی برای بازنشستگان تامین اجتماعی ساوه احداث و تحویل آنان شده که قیمت تمام شده آن در مقایسه با سایر تعاونی‌ها کمتر بوده است.

ابراهیم عبداللهی افزود: در استان مرکزی تعاونی بازنشستگان تامین اجتماعی ساوه توانسته است رتبه برتر را کسب کند و درخواست داریم تا در طرح اقدام ملی مسکن سهمیه ویژه به بازنشستگان این شهرستان تخصیص یابد.

وی با اشاره به اینکه ۱۱ کانون در سطح استان فعالیت دارند، گفت: انتظار می‌رود تعاونی‌هایی که توان فعالیت در این حوزه دارند از امتیازات خاصی برخوردار شوند. بسیاری از بازنشستگان تامین اجتماعی هنوز فاقد مسکن هستند و باید برای تامین سرپناه آنان چاره اندیشی کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کارگران روحیه مطالبه گری ساوه استانی اقتصادی استانی شهرستانها بازنشستگان تامین اجتماعی شورای اسلامی کار شهرستان ساوه جامعه کارگری استان مرکزی خانه کارگر جامعه کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۳۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قوانین کارگر وجود دارد اما اجرا نمی‌شود 

به گزارش قدس خراسان، سید حسین رسولی در نشست خبری که ظهر امروز در خانه کارگر مشهد به مناسبت روز جهانی کارگر برگزار شد، اظهار کرد: ما مشکل قانون نداریم، مشکل در اجرای قانون است، در قانون تکلیف همه مدیران، کارفرمایان و کارگران مشخص است اما در نهایت کارگران به حقوق خود نمی‌رسند. سالیان سال  است که در این مورد صحبت می‌شود اما همچنان مسائل کارگری به قوت خود باقی است.

وی افزود: مشکلات کارگران بر کسی پوشیده نیست و همه نسب به آن آگاهی دارند و بارها به گوش مسئولان و نمایندگان مجلس رسیده اما موضوع مهم این است که قوانین وجود دارد اما اجرا نمی‌شود و سه جانبه گرایی در زمینه تحقق حقوق کارگران رعایت نمی‌شود.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان خراسان رضوی با اشاره به نقش اساسی کارگران در جامعه ادامه داد: امروز شاهد این هستیم به دلیل دستمزد کم دیگر افراد رغبت ندارند که به کارگری بپردازند و شاهد این هستیم که کارفرما از نیروی اتباع استفاده می‌کنند که باز هم تبعات خود را دارد.

رسولی مشکلات حوزه درمان را یکی از مشکلات مهم کارگران دانست و گفت: کارگران به محض ورود به کارخانه باید بیمه شوند و حق بیمه خود را پرداخت کنند این در صورتی است که به نحوه مطلوب نمی‌توانند از خدمات بیمه‌ای و درمان استفاده کنند.در حال حاضر یک درمان مستقیم و یک درمان غیرمستقیم وجود دارد. در درمان مستقیم تامین اجتماعی موظف است در درمانگاه‌ها و مراکز خود به درمان بیمه شدگان خود بپردازد اما این قضیه به دلیل نبود زیرساخت ها، نبود مراکز درمانی و بیمارستانی اتفاق نمی‌افتد و کارگر مجبور است از شرایط درمانی خارج از شبکه تامین اجتماعی استفاده کند و متحمل هزینه شود.

وی افزود: نوبت دهی در بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های تحت پوشش تامین اجتماعی به سختی صورت می‌گیرد در صورتی که سازمان تامین اجتماعی باید صفرتا صد کارگران را درمان کند اما این کار به طور کامل انجام نمی‌شود و در نهایت دوباره کارگران هزینه بیمه تکمیلی هم پرداخت می‌کنند تا بتوانند از هزینه‌های درمان خود کم کنند و این یعنی بار اضافه به جامعه کارگری.

دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان رضوی خواستار حمایت از حقوق کارگران طبق قوانین شد و گفت: براساس قانون کار باید سه جانبه گرایی متشکل از حضور دولت، نماینده کارگری و کارفرمایان اتفاق بیفتد اما در جلسه شورای عالی کار بدون حضور نماینده کارگران برای حقوق و دستمزد کارگران تصمیم گیری و حقوقی برای جامعه کارگر مشخص شد که کفاف زندگی آنان را نمی‌دهد و باید منتظر تبعات این اتفاق بود.

وی تصریح کرد: دولت به عنوان مجری قانون در اجرای قوانین باید در شرایط بی طرف قرار بگیرد اما ۷۰درصد منافع کارگری در دست دولت است و همین باعث شده تا قانون به درستی اجرا نشود.قانون کار ۲۰۳ ماده و ۱۲۰تبصره دارد که اگر به درستی اجرا شود بسیاری از مشکلات جامعه کارگری حل خواهد شد.

طاهره فجرداودلی

دیگر خبرها

  • فرماندار رفسنجان با اهدای گل به دیدار کارگران سطح شهر رفت
  • قوانین کارگر وجود دارد اما اجرا نمی‌شود 
  • وجود ۶۰ هزار کارگر بیمه‌شده در شهرستان رفسنجان
  • وزارت کار بدنبال بهبود امنیت شغلی کارگران است
  • پرداخت ۴۰۰ میلیارد تومان یارانه کالا در استان بوشهر
  • بررسی ۱۰ هزار پرونده شکایت کارگران در کردستان
  • روزگار به نام کارگر شد و به کام کارگر نشد
  • کارفرمایان باید حقوق و عزت کارگر را رعایت کنند
  • کارگران ۱۱ اردیبهشت تعطیل هستند؟
  • بازوان توانمند کارگران تضمین کننده توسعه و رونق تولید در جامعه است