Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی‌حسین امینی روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: سطح عملیات جنگل‌کاری شده در استان نزدیک به ۱۴ هزار هکتار است که به‌صورت نهالکاری و بذرکاری با گونه‌های مقاوم با مشارکت جوامع محلی جنگل‌کاری شده است.

به گفته وی، جنگل‌های موجود حاصل دوران ترسالی‌های پنج هزار سال پیش است و با تغییرات اقلیمی و کاهش بارش، بوجود آمدن این چنین جنگل‌ها در ناحیه رویشی زاگرس امکان‌پذیر نیست و همه افراد توجه بیشتری به این  زیست‌بوم ارزشمند داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امینی افزود: جنگل‌های چهارمحال و بختیاری با مساحت ۳۲۸ هزار هکتار در ناحیه غربی استان از منطقه کوهرنگ، اردل، کیار  لردگان تا قسمتی از خانمیرزا را پوشش می‌دهند که عمده گونه‌های جنگلی استان شامل بلوط ایرانی با گونه‌های همراه بادام، زالزالک کیکم، زبان گنجشک، بنه ، محلب، تنگرس، گلابی وحشی،داغداغان، ارژن، اسکوپاریا، ارس و دیگر گونه‌های بومی است و نقش بی‌بدیلی در بهبود منظر طبیعی استان، کاهش گرد و غبار،کاهش سیل‌خیزی و افزایش و تقویت آب سفره‌های زیر زمینی و به‌طور کلی توسعه پایدار استان را دارند. 

وی افزود:سطح خشکیدگی جنگل‌های استان با توجه به آمار ثبت شده توسط مرکز تحقیقات کشاورزی ۳۰ هزار هکتار است که خشکیدگی از تک پایه در مناطقی از جنگل‌های استان تا مناطق جنگل‌های خشکیده به صورت توده‌ای در مناطق بارز در شهرستان لردگان، قسمت‌های از منطقه هلن در کیار، خانمیرزا ، فلارد، اردل و بلوط بلند، مشاهده و مورد مطالعه قرار گرفته است.

رییس اداره فنی‌جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: جنگلهای استان تحت تاثیر عوامل طبیعی و غیر طبیعی همواره آسیب می‌بینند که قطع جنگل، تهیه زغال از درختان، قاچاق چوب و ارسال به استان‌های همجوار برای تهیه زغال و غیره از جمله عوامل تخریب جنگل است.

به گفته وی، کاهش کیفیت پوشش جنگلی تابع تنش‌های ناشی از حمله یا هجوم آفات است که مهمترین آفاتی که جنگل‌های استان را تهدید می‌کند گونه جوانه‌خوار بلوط و مغزخواران بلوط است که باعث برگ‌ریزی درخت می‌شود و سبزینه درخت از بین می‌رود و بعد از ۲ تا سه سال که این اتفاق تکرار شود، باعث کاهش فتوسنتز و خشکیدگی درخت خواهد شد.

امینی اظهار داشت: شته سبز بلوط و زنگ بنه، لیسه زالزالک و آفات دیگر هم تهدیدی برای جنگلهای استان است که برنامه‌های پایش و کنترل به‌ صورت سالانه در کانون‌های آفات انجام می‌گیرد و البته با اعتبار اندکی که برای کاهش عوامل تخریب منظور می‌شود، موفقیت کامل حاصل نمی‌شود.

 وی افزود: بهره‌برداری غیر مجاز در قالب قطع درختان جنگل، تهیه زغال و هیزم برای مصارف روستایی و فروش در خارج از استان، آتش‌سوزی، شخم و شیار در قالب زیرآشکوب جنگل، چرای بی‌رویه دام‌ها که مانع زادآوری گونه‌های جنگلی می‌شود عمده دلایل تخریب جنگل‌های استان است‌.

به گزارش ایرنا،چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر است.

برچسب‌ها جنگل چهارمحال وبختیاری منابع طبیعی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جنگل چهارمحال وبختیاری منابع طبیعی جنگل چهارمحال وبختیاری منابع طبیعی جنگل های استان هزار هکتار جنگل کاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۳۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در این جنگل، چوب ها تبدیل به سنگ شدند! /درباره یکی از جالب ترین مکان های روی زمین (+تصاویر)

عصر ایران - پارک ملی جنگل سنگی (Petrified Forest National Park) یک پارک ملی آمریکایی در شهرستان های ناواهو و آپاچی در شمال شرقی آریزونا است. این پارک با مساحت 900 کیلومتر مربع نام خود را از ذخایر بزرگ چوب سنگ شده اش گرفته است. پارک ملی جنگل سنگی شامل استپ های بوته ای نیمه بیابانی و همچنین زمین های بایر فرسوده و رنگارنگ است.

این پارک با ارتفاع متوسط حدود 1600 متر دارای آب و هوای بادی خشک با دمایی تا 38 درجه سلسیوس در تابستان و زیر صفر در زمستان است. بیش از 400 گونه گیاهی که بیشتر آنها علف هایی مانند بانچ گراس، گراما آبی و ساکاتون هستند، در این پارک یافت می شوند.

گونه های جانوری پارک ملی جنگل سنگی آریزونا شامل جانوران بزرگی مانند شاخ چنگالی ها، کایوت ها و گربه های دم کوتاه (بابکت) و حیوانات کوچک تر مانند موش آهویی، مارها، مارمولک ها و چند نوع از دوزیستان می شوند. بیش از 200 گونه پرنده که برخی از آنها ساکن دائمی و بسیاری از آنها مهاجر هستند نیز در این پارک زندگی می کنند.

پارک ملی جنگل سنگی به واسطه فسیل هایش، به ویژه درختان فرو افتاده که حدود 225 میلیون سال پیش در اواخر دوره تریاس، می زیسته اند، مشهور است.

افزون بر کنده های چوب سنگ شده، فسیل های یافت شده در این پارک شامل سرخس های تریاس پسین، سیکاد، کهن دار، و بسیاری دیگر از گیاهان و همچنین جانواران از جمله خزندگان غول پیکر به نام فیتوسورها، دوزیستان بزرگ و دایناسورهای اولیه است. دیرینه شناسان از اوایل قرن بیستم در حال کشف و مطالعه فسیل های این پارک بوده اند.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: پارک ملی لینسوز ماراینسیز ؛ یکی از خاص ترین نقاط جهان! (+عکس)

دیگر خبرها

  • خبر‌های کوتاه از نقاط مختلف چهارمحال وبختیاری
  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • در این جنگل، چوب ها تبدیل به سنگ شدند! /درباره یکی از جالب ترین مکان های روی زمین (+تصاویر)
  • اشتغال‌زایی جوامع محلی با فرآوری محصولات بلوط
  • انهدام باند سارقان سیم برق در شهرکرد
  • تقویت بارش‌ها در چهارمحال‌ و بختیاری
  • واگذاری ۶۴۵ اشتراک رایگان گاز در استان چهارمحال‌وبختیاری
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • تربیت نیروی ماهر در گرو ارتباط دانشگاه و صنعت