Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول اجرای پروژه احداث خط انتقال گاز ۵۶ اینچ تقویتی محمدیه قم – پارچین با بیان اینکه در طراحی و اجرای این پروژه از ۱۰۰ درصد توان داخلی بهره برده شده است، اعلام کرد که گستره دوم آن تا سال ۱۴۰۱ تکمیل می‌شود.

به گزارش «انرژی امروز» از شانا، پروژه احداث خط انتقال گاز ۵۶ اینچ تقویتی محمدیه قم – پارچین (گستره دوم) به‌عنوان یکی از پروژه‌های راهبردی و اولویت‌دار به همت شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و از سوی شرکت پیمانکاری انهار در حال اجراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرایی شدن این پروژه سبب تقویت جریان گاز پایدار در فصل‌های سرد برای استان‌های شمال و شمال شرقی کشور می‌شود.

محمدهادی امیدی، مسئول اجرای این پروژه در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در این باره به شانا گفت: با توجه به اینکه در سال‌های گذشته کمبود گاز در استان‌های شمال و شمال شرق کشور پیش آمد، پروژه‌ای برای تقویت و پایداری گاز در این مناطق همچنین شمال شرق استان تهران تعریف شد.

بهره‌مندی از روش‌های نو برای طراحی

وی ادامه داد: برای اجرایی کردن این پروژه، مناقصه برگزار شد و به‌دلیل اولویت‌هایی که داشت برای طراحی آن برای نخستین‌ بار در شرکت مهندسی توسعه و شرکت گاز از روش‌های نوین بهره بردیم و از پهپاد استفاده شد که این هم از نظر هزینه و هم از نظر زمان بسیار مؤثر بود و به جای اینکه ما پیمایش زمینی برای مسیریابی‌ انجام دهیم، با استفاده از فناوری نوین و با پهپادها، کل مسیری را که خط لوله مجاور پنجم تهران بود اسکن کردیم و طراحی‌ را به سه تا چهار ماه تقلیل دادیم که طبعاً هزینه‌ها را هم به‌شدت کاهش داد.

مسئول اجرای پروژه احداث خط انتقال گاز ۵۶ اینچ تقویتی محمدیه قم – پارچین تصریح کرد: در سال ۱۳۹۹ مناقصه پروژه برگزار و در دو فاز طراحی شد که فاز نخست آن را شرکت ایران‌ آروین برنده شد و به‌دلیل اینکه پروژه به‌صورت EPC بود حتماً پیمانکاران ما باید دارای رتبه طراحی هم باشند که نهایتاً شرکت ایران آورین با شرکت مدیریت خدمات صنایع برای بخش نخست به طول ۷۱ هزار و ۵۰۰ متر است، انتخاب شدند.

امیدی در ادامه بیان کرد: برای اجرای بخش دوم هم شرکت‌های انهار و طراحی و ساخت بینا برنده مناقصه شدند و عملیات از تاریخ اول شهریورماه سال ۹۹ آغاز شد. مدت این پروژه هم برای اجرا ۱۳ ماه بود که با توجه به شرایط خاصی که پیش آمد و آن بحث پروژه عظیم گوره – جاسک بود و همه پروژه‌های وزارت نفت را تحت‌الشعاع قرار داد، پروژه ما نیز در بخش تأمین لوله خام که به‌عهده کارفرمایی بود، به مشکل برخورد و در اجرای آن وقفه‌ای افتاد.

تکمیل پروژه تا سال ۱۴۰۱

وی با بیان اینکه به هر ترتیب این پروژه در موعد مقرر به بهره‌برداری نرسید اما در فاز نخست، با تلاشی که پیمانکار و همکاران مشاور و مدیریت انجام دادند توانستیم دی‌ماه ۱۴۰۰ آن را آماده بهره‌برداری کنیم و هواگیری و تزریق گاز با فشار پایین را روی آن انجام دهیم و آن را نهایی و اجرایی کنیم، اما تکمیل فاز دوم مقداری با وقفه بیشتری روبه‌رو شد و ما توانستیم از دو ماه گذشته لوله‌های آن را تأمین کنیم.

مسئول اجرای پروژه احداث خط انتقال گاز ۵۶ اینچ تقویتی محمدیه قم – پارچین درباره زمان تکمیل این پروژه گفت: پیش‌بینی می‌کنیم فاز دوم این پروژه تا شهریورماه ۱۴۰۱ تکمیل شود و به بهره‌برداری برسد، البته قابل ذکر است که در پروژه ۵۶ اینچ برای نخستین‌ بار در ایران از پوشش لوله  FBE بهره بردیم که این پوشش به لحاظ حفاظتی شرایط بسیار بهتری نسبت به پوشش‌های قدیمی دارد و پوشش نوینی است که شاید به صورت پایلوت در پروژه با این سایز انجام شد و ان‌شاءالله جواب بگیریم و بتوانیم برای پروژه‌های آتی نیز از آن استفاده کنیم.

طراحی و اجرای ۱۰۰ درصد داخلی

امیدی در پاسخ به این پرسش که در اجرای این پروژه چقدر از توانمندی داخلی استفاده شده است، اظهار کرد: در طراحی و اجرا ۱۰۰ درصد داخلی هستیم و خوشبختانه این رویکرد بسیار مطلوب است و پیشرفت فوق‌العاده‌ای هم دارد، زیرا اگر ما به سال‌های پیش به‌ویژه اوایل انقلاب بازگردیم، حتی در اجرای پروژه‌های خط لوله‌ به کشورهای خارجی وابسته بودیم و آنها برای ما طراحی می‌کردند. در بحث تأمین کالا نیز بیش از ۹۰ درصد از شرکت‌های داخلی و اجناس داخلی بهره بردیم که این موضوع شاید جهشی در بحث اجرای خطوط انتقال نفت و گاز باشد که پیمانکاران ما به این توانمندی رسیدند تا با بالاترین استانداردهای جهانی می‌توان کالاهای خطوط انتقال نفت و گاز را تأمین و تولید کنند.

وی درباره هدف اصلی اجرای این پروژه، بیان کرد: هدف از این پروژه دو بحث بود، یکی تأمین گاز بیشتر برای مناطق شمال شرق تهران مانند پردیس، بومهن، دماوند و فیروزکوه، زیرا این خط لوله موازی خط لوله پنجم تهران اجرایی می‌شود و دیگری تأمین گاز پایدار در فصل‌های سرد سال برای استان‌های شمال و شمال شرقی مانند استان سمنان، خراسان رضوی، گلستان و خراسان شمالی و جنوبی.

برچسب هاخط انتقال گاز محمدیه قم – پارچین شرکت ملی گاز ایران (NIGC)

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: شرکت ملی گاز ایران NIGC آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو اجرای این پروژه اجرای پروژه مسئول اجرای خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۴۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا در بستک

ایسنا/هرمزگان معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: پروژه آبرسانی به بستک نیاز آبی چهار شهر و ۳۷ روستا را تامین خواهد کرد و باعث پایداری وضعیت آب در این شهرستان می‌شود. این پروژه به صورت ۱۰ پیمان و با اعتبار ۱۲۰۰ میلیارد تومان فعال است.

 آخرین وضعیت پروژه‌های آبرسانی شهرستان خمیر، بستک و قشم امروز ۸ اردیبهشت با حضور ذوالفقار مهدی‌زاده معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور- و عبدالحمید حمزه پور -مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان- بررسی شد.

 در این بازدید وضعیت پیشرفت فیزیکی دو پروژه بزرگ و تاثیرگذار آبرسانی شامل خط انتقال آب از آب شیرین‌کن خلیج فارس به بخش‌های کهورستان و رویدر و خط انتقال آب از آب شیرین‌کن چارک به شهرستان بستک و پروژه‌های تکمیل شده با هدف تامین آب شهرهای لافت و درگهان و روستاهای مسیر مورد ارزیابی قرار گرفت.

مهدی‌زاده با اشاره به پروژه آبرسانی به بستک اظهار کرد: نیاز آبی شهرستان بستک از آب شیرین کن واقع در چارک با اجرای ۴۲ کیلومتر خط انتقال به شهر جناح تامین می‌شود که با اجرای ۲۸ کیلومتر باقیمانده تا شهر بستک آبِ آب شیرین‌کن چارک به شهر بستک خواهد رسید.

معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، طرح آبرسانی از چارک به جناح و بستک با توجه به مشکلات موجود و کم آبی را یک ضرورت دانست و تاکید کرد: امیدواریم این پروژه به سرعت تکمیل شود و مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

مهدی‌زاده در ادامه در بازدید از شهرستان خمیر، اهمیت تسریع در آبرسانی به بخش‌های کهورستان و رویدر را مورد تاکید قرار داد و افزود: لوله‌های این پروژه خریداری و در مسیر پروژه تخلیه شده است.

وی وضعیت ایستگاهِ در حال احداث کهورستان را مطلوب ارزیابی و عنوان کرد: کیفیت احداث این پروژه بالاست و با تکمیل فاز دوم خط انتقال آب از آب شیرین‌کن خلیج فارس وارد مدار بهره‌برداری خواهد شد.

در ادامه این بازدید، عبدالحمید حمزه‌پور -مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان به تشریح جزئیات خط انتقال آب از چارک به بستک پرداخت و گفت: در اجرای خط انتقال، پنج باب ایستگاه پمپاژ، ۶ باب مخزن با حجم ۱۱ هزار متر مکعب و ۲۲ کیلومتر شبکه برق پیش‌بینی شده است.

وی افزود: برای تامین نیاز آبی بستک و روستاهای مسیر، یک باب آب شیرین‌کن با ظرفیت ۸۰۰۰ متر مکعب در شبانه روز پیش‌بینی شده است.

مدیرعامل آبفا، پیشرفت فیزیکی کل پروژه را ۴۰ درصد عنوان و تصریح کرد: با تکمیل این آب شیرین‌کن، اتفاق بزرگی در زمینه آبرسانی به شهرستان بستک به وقوع خواهد پیوست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجرای ۹۶ درصد از مصوبات سفر رئیس‌جمهور به ایلام
  • ۹۶ درصد مصوبات سفر رئیس‌جمهور به ایلام اجرایی شده است‌
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابند
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در اولویت سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابد
  • بهره‌مندی ۳۰۰ خانوار روستای سرپله آبدانان از نعمت آب شرب سالم و پایدار
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره برداری می رسد؛ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد/ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز
  • تامین نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا در بستک
  • اجرای پروژه لاینینگ 6500 متری در آمل
  • ‌پروژه خط اختصاصی برق شهرک صنعتی فراشبند تکمیل می‌شود