Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کل دادگستری استان کردستان گفت: با تلاش شبانه روزی اداره کل منابع طبیعی و ثبت اسناد و املاک استان کردستان تا پایان سال جاری، ۹۹ درصد از اراضی ملی و منابع طبیعی سنددار خواهند شد.

خبرگزاری میزان - حجت الاسلام والمسلمین حسینی در جشن اتمام حدنگاری اراضی ملی و منابع طبیعی کردستان با اشاره به آیه شریفه «و خلق لکم ما فی الارض جمیعا»، اظهار کرد: در طول تاریخ انسان‌های سودجو و متعرض به منابع ملی و طبیعی زیادی وجود داشته اند که به این نعمت‌های خدادادی آسیب بزنند و امروز هم چنین انسان‌های فرصت طلبی هستند که باید با آنان برخورد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کل دادگستری استان کردستان تاکید کرد: همگان و بویژه نهاد‌های حاکمیتی وظیفه صیانت از ثروت ارزشمند منابع طبیعی را برعهده دارند و این ثروت نه تنها مورد طمع سودجویان داخلی که حتی دشمنان خارجی قرار گرفته است و این افراد همواره چشم طمع به این ثروت خدادادی و ملی را دارند.

وی افزود: در صورت ریشه یابی آتش سوزی‌های عرصه‌های محیط زیست در استان کردستان، چه بسا علاوه بر مغرضان داخلی دشمنان خارجی دخیل هستند و این مسئله باید به دقت بررسی و کارشناسی شود تا از بروز و تکرار این حوادث جلوگیری شود از راه‌های صیانت از اراضی ملی، اجرای قانون حدنگار و تثبیت اراضی است که با تلاش شبانه روزی اداره کل منابع طبیعی و ثبت اسناد و املاک استان کردستان تا پایان سال جاری، ۹۹ درصد از اراضی ملی و منابع طبیعی سنددار خواهند شد.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی تاکید کرد: تشکیل پرونده‌های تعرض به منابع طبیعی ۲ پیام دارد که پیام مثبت آن نشان از اقدامات پیگیرانه دارد و پیام منفی آن هم نشان می‌دهد که در حوزه پیشگیری باید کار بیشتری انجام می‌شد تا منجر به تشکیل پرونده قضایی نشود.

رئیس کل دادگستری استان کردستان خواستار ورود جدی در حوزه پیشگیری از تعرض به منابع طبیعی شد و بیان کرد: هم در حوزه پیشگیری و هم در حوزه برخورد لازم است ادارات و دستگاه‌های ذیربط و همچنین دادسرا و محاکم بصورت جدی و دغدغه‌مند ورود کنند و در خصوص احکام قطعی اجرانشده نیز قرارگاه عملیاتی ذیل شورای حفظ حقوق بیت المال باید موضوع را در دستورکار قرار داده و مقدمات اجرای سریع این احکام و رفع تصرف از اراضی ملی و منابع طبیعی استان فراهم شود.

همچنین در این مراسم ماموستا فایق رستمی امام جمعه شهرستان سنندج با بیان اینکه در آموزه‌های دینی نیز از درختکاری به عنوان یک اقدام شاخص و ارزشمند اشاره شده است، افزود: رسالت بسیار مهم قضات در احقاق حقوق عامه مردم و حفاظت از بیت المال جای قدردانی دارد.

در پایان از سند تک برگ بنفش اراضی منابع طبیعی استان کردستان توسط رئیس کل دادگستری استان کردستان رونمایی شد.

گفتنی است از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می‌دهد، جنگل‌های این استان که جزو جنگل‌های زاگرس شمالی به حساب می‌آید، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی‌های اکوتوریستی و ارزش‌های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.

انتهای پیام/

برچسب ها: دادگستری استان کردستان اسناد کاداستری

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دادگستری استان کردستان اسناد کاداستری رئیس کل دادگستری استان کردستان اراضی ملی و منابع طبیعی اراضی ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۵۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد

همشهری آنلاین – مجیدجباری: در حالی که وسعت و تعداد آتش سوزی عرصه های جنگلی و مرتعی کشور در سال ۱۴۰۱ به نسبت سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ کاهش چشمگیری را تجربه کرد و به نسبت، سال آرام طبیعت ایران نام گرفت، اما سال ۱۴۰۲ آتش سوزی طبیعت ایران هم به لحاظ تعداد و هم از نظر وسعت با افزایش چشمگیری مواجه شد. این درحالی است که براساس آخرین داده‌های آماری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به صورت میانگین سالانه بیش از ۲۱هزار هکتار جنگل‌ و مرتع ایران در آتش می‌سوزد.

حالا علی ملکی آهنگران، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور از وقوع هزار و ۷۰۴ فقره آتش سوزی به مساحت ۱۲ هزار و ۴۳۰ هکتار در عرصه‌های منابع طبیعی طی سال گذشته خبر داد و گفت:« بررسی این آمار در مقایسه با سال قبل از آن افزایش ۸۲ درصدی تعداد آتش سوزی ها و ۳۲۳درصدی مساحت آتش سوزی‌ها را نشان می دهد. آتشی که به گفته عباسعلی نوبخت، ‌رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عامل ۹۵درصد آن عامل انسانی دارد.

سیدناصرالدین عمادی،مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اما درگفت‌وگو با همشهری آنلاین درباره آتش سوزی مراتع و جنگل‌های کشور بیان کرد: «حریق در عرصه‌های منابع طبیعی را می‌توان به شکل‌های سطحی، تنه‌ای، تاجی و زیرزمینی مشاهده کرد که در کشور ما اکثر آتش‌سوزی‌ها در عرصه‌های طبیعی به شکل سطحی اتفاق می‌افتد.»

قلب سبز ایران، هیزم آتش کباب و قلیان | ۸.۵ میلیون مترمکعب جنگل در سال ذغال می‌شود | روزانه ۵۰۰ هکتار از جنگل‌های کشور ازبین می‌رود + اینفوگرافیک

او افزود: «عوامل مختلفی در بروز و توسعه حریق در منابع طبیعی وجود دارد. حضور دامداران، جنگل‌نشینان و روستاهای داخل جنگل، بی‌احتیاطی رهگذران، شکارچیان و چوپانان، افزایش جمعیت گردشگران طبیعت و حوادث ناشی از آن و همچنین افراد سودجو و فرصت‌طلب که عرصه‌های طبیعی را به‌خاطر افزایش اراضی زراعی خود به آتش می‌کشند، ازجمله مهم‌ترین عوامل آتش‌سوزی در طبیعت کشور به‌حساب می‌آید.»

او تصریح کرد: «گسترش اراضی احیاشده با گونه‌های سوزنی‌برگ و وجود درختان پوسیده، شکسته و افتاده در جنگل که احتمال وقوع حریق را افزایش می‌دهد، ضعف در اجرای موارد فنی نظیر عملیات بهداشتی و پرورشی توسط بخش‌های مربوطه و مجریان طرح‌ها به‌ویژه در سطح جنگل‌کاری‌ها، بروز پدیده خشکسالی‌های پی در پی طی سالیان اخیر و کمبود نیرو و امکانات و غیره... از دیگر عوامل آتش سوزی در طبیعت و عرصه‌های منابع طبیعی کشور است.»

مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به ساعات آتش سوزی در طبیعت ایران اشاره کرد و گفت: «با بررسی آمارهای موجود، بیشترین ساعات حریق در شبانه‌روز بین ساعت ۱۲ظهر تا ۱۸ است. ضمن اینکه در عرصه های شمالی کشور ماه‌های آذر، دی و بهمن و در عرصه های خارج از شمال، خرداد، تیر و مرداد، حادترین ماه‌های حریق هستند و روزهای تعطیل و آخر هفته نیز بحرانی‌ترین روزهای وقوع حریق در هفته به حساب می آیند.»

کد خبر 847542 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها منابع طبیعی آتش‌ سوزی گیاهان و درختان محیط زیست جنگل حریق محیط زیست ایران محیط زیست سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور

دیگر خبرها

  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • رفع تصرف ۱۲۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رضوانشهر
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • رفع تصرف اراضی ملی در رضوانشهر
  • ۷۶ درصد اراضی کشاورزی استان بوشهر سنددار شده است
  • ۲۰ درصد پرونده های محاکم مازندران مربوط به اراضی کشاورزی است
  • آزادسازی اراضی ملی بابل با حکم دادگاه
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت