Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-به گفته متخصصان معضل کمبود مشاور در مدارس با اجرا شدن نظام جامع راهنمایی و مشاوره در مدارس جبران شدنی است.

سند نظام جامع مشاوره و راهنمایی، یک تحول بنیادی اساسی و راهبردی در امور مشاوره و راهنمایی در مدارس کشور ایجاد خواهد کرد. به عبارتی علاوه بر مشاوران متخصص مدرسه و مراکز مشاوره و خدمات روان شناختی، معلمان و کارکنان مدرسه نیز به عنوان عاملان و کنشگران عمومی، جریان راهنمایی و مشاوره باید در انجام فرآیند‌هایی از جمله آموزش مهارت‌های زندگی، توانمندسازی روانی – اجتماعی، شناسایی استعدادها، توانایی‌ها و مشکلات ایفای نقش کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارتی دیگر خدمات راهنمایی و مشاوره‌ای در ابعاد راهنمایی تحصیلی، تربیتی و کشف استعداد‌های دانش آموزان، تقویت بنیه علمی و ارتقاء سطح تحصیلی آنان، همچنین کسب مهارت‌های زندگی، پیشگیری و مراقبت از آسیب‌های اجتماعی با هدف تربیت سرمایه‌های انسانی دانش بنیان، متدین، اخلاق محور و کارآفرین ارائه خواهد شد.

رویکرد جاری در سند نظام جامع مشاوره و راهنمایی تاکید بر استقرار عملیاتی و کاربردی فرآیند راهنمایی و مشاوره از دوره پیش دبستانی تا پایان تحصیلات متوسطه است.

اهداف سند نظام جامع راهنمایی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش عبارتند از:

-ایجاد ساز و کار‌های لازم برای یکپارچه سازی و انسجام بخشی به تشکیلات مرتبط با امور راهنمایی و مشاوره

-سیاست گذاری و برنامه ریزی به منظور حفظ و ارتقای سلامت دانش آموزان و ارائه خدمات مشاوره‌ای و حتی مددجویی در حوزه مدارس استثنایی

-ارائه خدمات جامع و تخصصی در مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی در تمامی شهرستان‌ها و مناطق آموزش و پرورش کشور با تشکیلات منظم و دارای هیئت علمی و بودجه سالانه

-استفاده از ظرفیت معلمان، مربیان و کارکنان مدرسه به عنوان کنشگران عمومی جریان راهنمایی و مشاوره

مسعود شکوهی، مدیر کل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش گفت: در خصوص ضرورت تصویب سند نظام جامع راهنمایی و مشاوره باید گفت، با وجود گذشت ۵۰ سال از عمر راهنمایی و مشاوره در آموزش و پرورش، هیچ گونه سند جامعی تدوین نشده است. بنابراین با توجه به ضرورت پیاده سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، توسعه علمی و همه جانبه و انسجام بخشی به خدمات راهنمایی و مشاوره در همه دوره‌های تحصیلی، با الهام از مبانی و منویات سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، سند نظام جامع راهنمایی و مشاوره آموزش و پرورش تدوین شده است. از لحاظ کمی، نیز تمام سطوح دوره‌های آموزشی از پیش دبستانی تا متوسطه را شامل می‌شود.

کارکنان و اولیای دانش‌آموزان هم در این نظام تحت پوشش بوده و برای ورود دانش آموزان به دوره ابتدایی، شرکت در دوره‌های شایستگی ویژه برای والدین، الزامی است.

به گفته شکوهی، شاخص تخصیص مشاور به مراکز مشاوره از ۳۵۰ نفر به ۲۰۰ نفر کاهش یافته است تا مدارس بیشتری تحت پوشش خدمات تخصصی قرار گیرند. به ازای هر ۱۲ دانش آموز در مدارس، یک ساعت فعالیت مشاوره‌ای تخصیص داده می‌شود.

او گفت: بر اساس سند نظام جامع راهنمایی و مشاوره، هر مشاوری به عنوان مدیر تخصصی این خدمات، آگاهی و اشراف کاملی بر این حوزه دارد؛ اما یقینـاً مدیریت بهینه بر اجرای این خدمات، بایدبا بهره گیر‌ی از مشارکت و کنشگری تمام ظرفیت‌های انسانی درون و بیرون مدرسه انجام شود. پس در این سند از نگاه حداقلی به معلمان، مربیان و کارکنان مدرسه به نگاه حداکثری و سیستمی در ارائه خدمات راهنمایی و مشاوره‌ای پرداخته خواهد شد و مشاور می‌تواند از ظرفیت بی بدیل این گروه به عنوان کنشگران عمومی بهره ببرد.

به گفته وی در سند نظام جامع راهنمایی و مشاوره، این بستر مهیا است تا مشاوران بتوانند از طریق اطلاعات جامع و تحلیل حاصل از نتایج آزمون‌ها و داده‌های تحصیلی و آمایش سرزمینی با کمک معلمان نسبت به طراحی مسیر تحصیلی - شغلی دانش آموزان اقدام کنند. برای تمامی دانش آموزان یک پرونده ویژه مشاوره‌ای زیر نظر مشاور مدرسه تشکیل می شود تا مسیر زندگی دانش آموزان از ابتدا تا انتها پیگیری شود.

اقدام اساسی دیگری که در این سند پیش بینی شده، این است که مراکز مشاوره و خدمات روان شناختی در مرکز استان و تمامی شهرستان‌ها و مناطق کشور با ساختار جدید، راه اندازی و به صورت یک کلینیک درمانی، خدمات راهنمایی، مشاوره و روان درمانی را ارائه خواهند کرد.

تعداد ۹۶ نفر عضو هیئت علمی در این مراکز به کار گرفته خواهند شد تا سطح کیفی و تخصصی این مراکز نیز به حداکثر ارتقا یابد.

پیش بینی بستر‌های لازم توسعه و تقویت تیم‌های مداخله فوریت‌های روانی - اجتماعی برای مداخلات روانی به‌موقع و موثر در فوریت‌های روانی - اجتماعی، رفتار‌های پرخطر (خودکشی، فقر، بی‌سرپناهی، تجاوز اخلاقی، جنسی، فرار و بدسرپرستی) از نقاط قوت سند است.

بر اساس این نظام نامه، برگزاری مستمر و منظم دوره‌های آموزشی دانش افزایی برای مشاوران در طول هر سال تحصیلی، با هدف ارتقای سطح تخصصی و عملکردی آنان و نیز برگزاری دوره‌های توانمندسازی و راهنمایی و مشاوره متنوع ویژه اولیاء و کارکنان و معلمان مدرسه در سطح وسیع و فراگیر پیش بینی شده است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: خدمات راهنمایی آموزش و پرورش مراکز مشاوره دانش آموزان مشاوره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۶۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۱۵ هزار تماس با مرکز صدای مشاور بهزیستی

مهشید سلیمانی سرپرست اداره کل بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: برای ارتقا سلامت روان آحاد جامعه و پیشگیری از آسیب‌های روانی اجتماعی، خدمات روانشناختی تخصصی و مشاوره‌ای در زمینه‌های فردی، خانواده، زوج، تحصیلی و شغلی در قالب ۶۴ مرکز مشاوره عمومی و تخصصی، سلامت روان و تیم‌های محب به مراجعه کنندگان ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه پارسال به ۳۳ هزار و ۵۷۴ نفر خدمات مشاوره در استان ارائه شد،  افزود: این خدمات در سه شکل حضوری، تلفنی و مجازی و در دو قالب دولتی و غیر دولتی ارائه می‌شود.

سلیمانی اضافه کرد: مراکز مشاوره حضوری دولتی در مرکز استان و مراکز مشاوره حضوری غیردولتی در دو سطح مراکز مشاوره عمومی و تخصصی فعالیت می‌کنند.

بیشتر بخوانید

خدمت رسانی گروه‌های جهادی در مناطق کمتر برخوردار خانمیرزا

وی ادامه داد: خط صدای مشاور ۱۴۸۰ پاسخگوی ۱۵ هزار تماس گیرنده بوده که همه تماس‌های مردمی با این شماره، محرمانه و امن است و افراد می‌توانند مشکلات و مواردی که مطرح کردن آن ها به صورت حضوری دشوار است را به صورت تلفنی با مشاوران در میان بگذارند.

سلیمانی گفت: در قالب اجرای طرح غربالگری اضطراب دو هزار و ۳۷۲ کودک غربال شدند که ۵۳۴ کودک مشکوک به اضطراب شناخته و برای گذراندن مراحل مشاوره و درمان به متخصص ارجاع شدند.

سامانه صدای مشاور بهزیستی (خط تلفنی ۱۴۸۰) برای مشاوره غیرحضوری و تلفنی همه روزه از ساعت هشت صبح تا ۱۰ شب به صورت رایگان مشاوره کاملاً ًتخصصی ارائه می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی
  • پیام تبریک روز مشاوره ۱۴۰۳ + متن، عکس و استوری روز روانشناس
  • لزوم جبران تأخیر ایجاد شده در اجرای سیاست‌های تامین اجتماعی
  • ضرورت جبران تأخیر در اجرای سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی
  • خراسان رضوی دومین استان دارای خدمات روانشناسی
  • شرایط کشاورزان دیم کار مطلوب است
  • آغاز عملیات اجرایی پایگاه سلامت مرکز خدمات جامع سلامت شهید فرهی
  • ثبت ۱۵ هزار تماس با مرکز صدای مشاور بهزیستی
  • آغاز عملیات اجرایی پایگاه سلامت مرکز خدمات جامع سلامت دشتستان