Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@01:03:19 GMT

سرعت گردش چرخه اقتصادی با رفع تحریم‌ها

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۴۸۷۸۴

سرعت گردش چرخه اقتصادی با رفع تحریم‌ها

ایران اکونومیست- شهبازی با اشاره به تجربه رفع تحریم‌ها در سال ۲۰۱۶ ، بیان کرد: امیدواریم این اتفاق دوباره رقم بخورد و براین اساس، با اتصال بانک‌های داخلی و بانک‌های خارج از کشور، شاهد بازگشت مبالغ فروش شرکت‌ها به کشور، ارزآوری، رونق تولید و در نهایت گردش مدار اقتصاد در کشور باشیم.

یک کارشناس بازارسرمایه  در خصوص تاثیر رفع تحریم‌ها در بازارسرمایه گفت: تجربه رفع تحریم‌ها طی یک دهه گذشته قابل بررسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوریکه در سال ۲۰۱۶ که توافق هسته‌ای برجام به اجرا رسید، بازار ظرف یک سال با رشد ۱۲ و نیم درصدی مواجه شد.

مجتبی شهبازی افزود: نگاه به این آمار و ارقام و تجربه قبلی نشان می‌دهد در صورت رفع تحریم‌ها بازار سرمایه به طور حتم با رشدی دوباره رو به رو خواهد بود. در نظر داشته باشید که از سال ۲۰۱۷ تا پایان سال ۲۰۲۰ که تحریم ها دوباره بازگشت و اعمال شدند، با کاهش حدود ۵ درصدی GDP (تولید ناخالص ملی) مواجه شدیم؛ بنابراین توجه به این دو نکته گویای نکات بسیاری در این خصوص است.

او تصریح کرد: اگر به اقتصاد با دید یک چرخه نگاه کنیم، در این چرخه صنایع مختلفی حضور دارند که نیاز به مواد اولیه، خطوط تولید، کالاهای واسطه‌ای و انواع خدمات برای تولید نیاز دارند. از آنجایی که هیچ کشوری توانایی تولید همه موارد یاد شده را ندارد، بنابراین صنایع برای تامین این موارد برای تولید خود از پتانسیل دیگر کشورها بهره می‌برند، که در این مسیر در دوران تحریم‌ها شاهد افزایش هزینه‌ها بودیم؛ موضوعی که به کیفیت اخذ این خدمات هم اثر گذاشه بود.

شهبازی ادامه داد: به این معنی که در این مدت هزینه‌های واردات برای مواد اولیه به طور سرسام‌آوری افزایش پیدا کرد؛ همچنین خدمات و تکنولوژی با کیفیت کمتر و قیمت بیشتر وارد می شد. این عوامل همگی سب شد تا طی این مدت تولید کالاها با مشکلات زیادی رو به رو شوند.

او با اشاره به مشکلات فروش و صادرات گفت: در بحث فروش موضوع مبادلات بانکی سبب شده که مبادلات مالی به شکل چمدانی انجام می شود. روشی که هیچ گاه به رشد اقتصادی منجر نمی‌شود. براین اساس شرکت‌ها و صنایع مختلف، امکان رقابت با سایر شرکت‌ها و صنایع کشورهای مختلف دیگر را نداشتند.

این کارشناس بازارسرمایه بیان کرد: هزینه‌ جابه‌جایی گردش مالی شرکت‌های داخلی چندین برابر بیشتر از هزینه سایر کشورهاست. این موضوع سبب شده تا هزینه بخش تولید در شرکت‌ها و صنایع بالا رود، موضوعی که سبب کاهش شدید حاشیه سود آنها شده است. اتفاقی که منجر به کاهش طرح‌های توسعه‌اییافته و فضایی را ایجاد می کند که شرکت ها فقط به دنبال ورشکست نشدن و برآورده کردن نیازهای اولیه خود باشند.

او تاکید کرد: در نظر داشته باشید که رقابت در شرکت‌ها و صنایع به شدت بالا است و تحمیل کوچکترین هزینه چه در تولید و چه در فروش و صادرات سبب می‌شود که آنها از چرخه رقابت خارج شوند.

شهبازی با اشاره مجدد به تجربه رفع تحریم‌ها در سال ۲۰۱۶، بیان کرد: امیدواریم این اتفاق دوباره رقم بخورد و اتصال بانک‌های داخلی با بانک‌های خارج از کشور برقرار شود تا مبالغ فروش شرکت‌ها به راحتی به کشور بازگردد که شاهد بازگشت ارزآوری و در نهایت رونق تولید در کشور باشیم.

او ادامه داد: علاوه بر موضوع توان داخلی، امکان جذب سرمایه هم در چنین شرایطی فراهم می‌شود تا شرایط برای توسعه طرح‌های توسعه‌ای و تولیدی کشور فراهم شود. این اتفاق در یک سال بعد از انجام برجام رقم خورد؛ به طوریکه شرکت‌های بزرگ و سرمایه‌گذاران خارجی وارد کشور شدند و پروژه‌های مشترک را آغاز کردند هرچند با برگشت تحریم ها این موارد لغو شد. بنابراین امیدوارم که با لغو تحریم ها و ورود سرمایه گذار خارجی چرخ تولید و اقتصاد کشور بهتر بچرخد.

 

سنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شرکت ها و صنایع رفع تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۸۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل تأمین برق ناشی از ناترازی درآمد و هزینه‌های شرکت برق است

ایسنا/اصفهان نماینده مردم نجف‌آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی گفت: درآمد و هزینه‌های شرکت برق تراز نبوده و از نظر اقتصادی این نهاد با مشکلات درآمدی روبرو است.

ابوالفضل ابوترابی، امروز(شنبه، هشتم اردیبهشت ماه) در نشست مشترک فعالان اقتصادی تیران و کرون با مدیر توزیع برق منطقه اصفهان و مدیرعامل شرکت برق استان اصفهان، اظهار کرد: درآمد وزارت نیرو از فروش تولید برق نسبت به هزینه‌های تأمین این انرژی بسیارکم بوده و این موضوع باعث شده تا ناترازی ایجاد و در مسیر کار با مشکل روبرو شوند.

وی معتقد است شرکت برق به یک نهاد ورشکسته تبدیل شده چراکه در تأمین هزینه‌ها با مشکل روبرو است و همین موضوع مانع از راه‌اندازی نیروگاه‌ها و توسعه خدمات می‌شود.

به گزارش ایسنا، نماینده مردم نجف‌آباد و تیران و کرون در مجلس ادامه داد: حل مشکل تأمین برق کشور نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت اقتصادی و چشم‌انداز روشن برای این حوزه بوده تا علاوه بر تأمین هزینه‌ها مشکل بخش‌های اقتصادی و خانگی رفع شود.

وی با بیان اینکه شهرک‌های جدید صنعتی و اقتصادی در کشور ایجاد شده‌اند، افزود: برق مورد نیاز آن‌ها باید توسط وزارت نیرو تأمین شود.

ابوترابی مشارکت بین فعالان صنعتی در احداث پست‌های برق‌رسانی و تولید انرژی پاک را مهم خواند و یادآور شد: وزارت نیرو باید زمینه‌های مشارکت و همکاری‌ها را فراهم کند.

وی با اشاره به راه‌اندازی شهرک‌های جدید صنعتی در تیران و کرون و توسعه کشت گلخانه‌ای در این منطقه تصریح کرد: ۱۲۰۰ مورد درخواست مراکز تولیدی اقتصادی در بخش صنایع و کشاورزی در این شهرستان وجود دارد که بر اساس برآورد اولیه ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

به اعتقاد این نماینده مجلس وزارت نیرو در یک مقطع زمانی کوتاه‌مدت قادر به تأمین آن نیست و حل این مشکل با مشارکت تشکل‌های صنفی مرتبط با صنایع و کشاورزی قابل رفع خواهد بود.

ابوترابی با بیان اینکه توسعه زیرساخت‌های انرژی غیرقابل‌ انکار است، خاطرنشان کرد: بهره‌گیری از دانش‌های نوین در تولید و مصرف بخش زیادی از کمبودها را جبران می‌کند از این رو شرکت‌های نیرو و گاز باید برنامه‌ریزی بلندمدت داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حضور ۲۵ هیات تجاری در اکسپو با وجود تحریم نشان از رشد ایران دارد
  • حرکت چرخه تولید موجب رونق اقتصادی می‌شود
  • آیرودینامیکی ترین خودروی تولیدی جهان معرفی شد
  • رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نرسیده
  • مشکل تأمین برق ناشی از ناترازی درآمد و هزینه‌های شرکت برق است
  • ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سه نوع برای تمام اقشار
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • رئیسی: ایران پیشرفته و فناور می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد