Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اخبار استانهای ایرنا، امروز خبرنگاران ایرنا در استانهای مختلف سوژه های مهمی را به عنوان مطالبات مردم و در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پیگیری کردند که "بیابان زدایی در هرمزگان با مالچ پاشی و نهال کاری"، "آیا کلاس‌های جبرانی نواقص آموزش مجازی را برطرف می‌کند؟"، "رفع تکدی‌گری نیازمند رویکردی واقع گرایانه"، "زخم یادگارنویسی بر تن میراث ۵۰۰ ساله مرزنشینان خراسان شمالی" و "عزم دولت سیزدهم برای شتاب دهی به قطار توسعه گیلان" از جمله این گزارش‌ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز همچنین گروه استانها در گزارشی به بیان آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در ایران پرداخت که در مقدمه این گزارش آمده است: شلوغی مراکز خرید در آستانه نوروز ممکن است منجر به شیوع گسترده‌تر ویروس کرونا شود و شرایط را برای ایجاد پیک جدید فراهم کند.

معاون رئیس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست هم در پیامی به مناسبت شانزدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران (آبخیزداری و توسعه پایدار) در شیراز خواستار تصویب قانون مدیریت جامع حوزه آبخیز در مجلس شد. علی سلاجقه در این پیام تاکید کرد: موضوع آبخیزداری و توسعه پایدار که تحت عنوان کنفرانس مطرح شده به اعتقاد من زیربنای توسعه پایدار کشور است.

جانشین ستاد کل نیروهای مسلح  نیز در همدان گفت که راهبردهای جنگ ترکیبی برای اقتدار در همه زمینه‌ها باید تبیین شود. امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده افزود: تمام همت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تحقق مطالبات فرماندهی معظم کل قواست و ایشان بر موضوع جنگ ترکیبی تاکید دارند که یک راهبرد و سیاست برای همه ما (لشگری و کشوری) محسوب می شود.

همچنین وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی که امروز به استان البرز سفر کرده است در مراسم افتتاح فاز نهایی بزرگترین کارخانه ساخت واکسن غرب آسیا در شهرستان ساوجبلاغ استان البرز گفت که صنعت دارو و واکسن می تواند گره گشای صادرات کشور شود. بهرام عین اللهی افزود: تلاش های مجموعه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و ستاد برکت می تواند الگویی برای دیگر بخش های  کشور باشد.

سرپرست ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) هم در این مراسم تاکید کرد که ظرفیت تولید سالانه ۴۰۰ میلیون دز واکسن برکت در کشور فراهم شده است. عارف نوروزی یادآور شد: از زمانی که سویه امیکرون وارد ایران  شد تا وقتی که واکسن آن  تولید شد ۲۹ روز طول کشید ؛ امروز تجهیزاتی که وزیر بهداشت و درمان و شخصیت های علمی در مجموعه برکت بازدید کردند خود ظرفیتی بزرگ برای مقابله با ویروس کرونا است .

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در شیراز نیز تاکید کرد که رییس جمهوری اهتمام جدی برای اجرای نقشه مهندسی کشور دارد. به گفته حجت الاسلام و المسلمین سعیدرضا عاملی، این سند در ۲ مرحله توسط رییس جمهور یکبار در سال ۹۱ و بار دیگر در سال ۹۳ ابلاغ شده است و در آن پیش‌بینی شده در استان بوسیله شورای فرهنگ عمومی راهبری شود.

امروز همچنین معاون وزیر آموزش و پرورش در شیراز تاکید کرد که توانمندسازی معلمان مدارس غیردولتی در دستور کار است. احمد محمودزاده اضافه کرد: توانمندسازی معلمان مدارس غیر دولتی باید به صورت حضوری انجام شود تا از کیفیت های لازم برخوردار شود.

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در اصفهان گفت که سیاست وزارت ارشاد دولت سیزدهم تقویت روزنامه استانی و محلی است. ایمان شمسایی خاطرنشان کرد: سیاست دولت در  معاونت مطبوعاتی در این دوره بر اساس سه محور تدوین شده است که شکل گیری نظام صنفی سازمان رسانه یکی از مهمترین آنهاست.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور نیز در بندرعباس تصریح کرد که دولت سیزدهم به شورای فرهنگ عمومی اعتقاد دارد. سید مجید امامی افزود: برش استانی نقشه مهندسی کشور و آنچه در نقشه مهندسی کشور دیده شده فصل الخطاب رویکرد فرهنگی است و شاهد عزم و اولویت جدی شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره جدید برای راهبری و ساماندهی کلان مسایل فرهنگی اجتماعی کشور هستیم.

همچنین دبیر شبکه فن بازار ملی ایران در ایلام از راه اندازی بانک جامع فن بازار در کشور خبر داد. به گفته محمدصالح خالقی، با کمک این بانک کار بازاریابی و فروش محصولات دانش بنیان ، فن آورانه و شناسایی بروکرها انجام می گیرد.

بیش‌از ۹۵ هزار سند مالکیت در سیستان و بلوچستان صادر شده است. این عنوان خبری بود که مرکز ایرنا در زاهدان به نقل از مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان آن را منتشر کرد. مصطفی بیک‌مداح توضیح داد: ز ابتدای سالجاری تاکنون نیز یک‌هزار و ۳۰۶ سند مالکیت به مالکین روستایی و شهری تحویل و ۲۷۱ رای جهت صدور سند صادر شده است.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس هم از تصویب طرح اعتبار ۲۰ هزار میلیارد تومانی برای احداث راه های روستایی خبر داد. علی علیزاده یادآور شد: بر این اساس و با تصویب این پیشنهاد، وزارت راه و شهرسازی این اعتبار را به روستاهایی اختصاص خواهد داد که فاقد هر گونه راه دسترسی هستند و باقیمانده آن در بخش تعمیرات و آسفالت جاده های روستایی هزینه خواهد شد.

معاون وزیر بهداشت نیز که به دزفول سفر کرده است اهدا ۳۳ دستگاه دیالیز به این شهر خبر داد. سعید کریمی همچنین در گفت وگو با ایرنا اعلام کرد: ۹ هزار تخت طی سه ماه اخیر بهره برداری و به بیمارستان‌های کشور اضافه شده است.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قزوین هم اعلام کرد که بیش از ۲۹۱ میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی قزوین پرداخت شد. عین الله کشاورز ترک افزود: این تسهیلات از ابتدای طرح تاکنون توسط چهار بانک عامل توسعه تعاون، کشاورزی، پست بانک و صندوق کارآفرینی امید به متقاضیان پرداخت شده است.

امروز همچنین مرکز ایرنا در اهواز به نقل از معاون فنی اداره کل منابع طبیعی خوزستان خبر داد که ۲۲ هزار هکتار عرصه نهالکاری خوزستان در آستانه خشک شدن است. سیدحمید میرعلایی خاطرنشان کرد: تاکنون کمتر از ۳۰ درصد برنامه‌های پیشنهادی طرح مقابله با گرد و غبار انجام شده و کمتر از یک دهم اعتبارات پیش بینی شده برای این طرح اختصاص یافته است.

معاون سازمان پدافند غیرعامل هم در شیراز خواست که بار کرونا از روی حوزه درمان برداشته شود. سردار رسول رحیمی تاکید کرد: باید بکوشیم که بتوانیم با این ویروس کنار بیاییم چرا که هر کشوری که بتواند در آینده این ویروس را به خوبی مدیریت کند یکی از کشورهای قدرتمند خواهد بود.

سرپرست اداره کل راه آهن منطقه شمال‌غرب کشور نیز به خبرنگار ایرنا در زنجان اعلام کرد که بیش از یک‌هزار لوکوموتیو، واگن باری و مسافری در راه‌آهن شمالغرب تعمیر شد. منوچهر صفری افزود: از یک‌هزارو ۷۶ مورد تعمیر انجام شده بیشترین تعمیرات مربوط به تعمیر ویژه واگن‌های باری با ۷۵۹ دستگاه است.

همچنین رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان عنوان کرد که میزان اشتغالزایی واحدهای صنعتی در استان زنجان به سه هزارو ۹۸۰ نفر رسید. ناصر فغفوری در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در زنجان توضیح داد: از ابتدای امسال تاکنون ۱۵۶ واحد صنعتی در مناطق مختلف استان زنجان راه اندازی و به بهره برداری رسیده است.

مشاور وزیر راه هم در ایلام عنوان کرد که ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی ویژه رزمندگان معسر سال ۱۴۰۱ آغاز می‌شود. حمید مردانیان یادآور شد: افزون‌ بر ۱۱ هزار نفر از خانواده محترم شهدا، جانبازان و ایثارگران در سراسر کشور تحت پوشش این وزارتخانه هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز خواستار بازنگری در ساخت سد مارون۲ در بالادست تالاب شادگان شد. محمدجواد اشرفی اضافه کرد: در خوزستان ۲ میلیون هکتار مساحت غبارخیزی با شدت‌های مختلف وجود دارد و ۶ درصد از کانون‌های داخلی گرد و غبار کشور در این استان قرار دارد.

امروز همچنین از بندرعباس خبر رسید که طی ۱۱ ماهه سال جاری؛ بارگیری در بندر نفتی خلیج فارس به مرز ۲۸ میلیون تن رسید. مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اعلام این خبر، خاطرنشان کرد: در این مدت ۱۰ میلیون و ۹۷۸ هزار و ۵۳۷ تن انواع فرآورده نفتی از طریق این بندر به کشورهای هدف صادر شده که در همسنجی با مدت مشابه سال گذشته ۴ درصد کاهش داشته است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری هم به خبرنگار ایرنا در یزد گفت که ۸۰ میلیارد ریال صرف اجرای طرح های منابع طبیعی در بافق شد. به گفته کمال کریمی، ۷۰ درصد این مبلغ صرف اجرای طرح های بیابان زدایی شد.

۲۹۰ زندانی جرایم غیرعمد در استان مرکزی آزاد شدند. این عنوان خبری بود که مرکز ایرنا در اراک به نقل از مدیر نمایندگی ستاد رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند استان مرکزی منتشر کرد. محمدحسن حسین‌بیگی افزود: مجموع بدهی این زندانیان حدود۶۰۰ میلیارد ریال بود که ۹۰ میلیارد ریال آن از سوی شاکیان بخشیده شد و ۳۷ میلیارد ریال نیز از سوی خود محکومان پرداخت شد.

رییس پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی استان همدان نیز خبر داد که ۲۹۴ میلیارد تومان کالای قاچاق در استان همدان کشف شد. سرهنگ «مجتبی محمدی» توضیح داد: یک هزار و ۴۷۸ پرونده قاچاق کالا در ۱۱ ماهه امسال در محاکم قضایی استان تشکیل شده است که از این تعداد ۶۵۶ فقره پرونده قاچاق کالا بیش از ۱۰۰ میلیون تومان است.

همچنین رییس کل دادگستری استان هرمزگان تاکید کرد که دستگاه قضایی هرمزگان تغییرات اراضی ملی را به صورت دوره ای رصد می‌کند. مجتبی قهرمانی یادآور شد: بااستفاده از تکنولوژی و فناوری های ماهواره ای سامانه سپاس را راه‌اندازی کرده و این امکان را دارد که از هرگونه ساخت و ساز و تصرف غیرمجاز در مناطق مختلف استان جلوگیری کند.

مدیر امور حقوقی و قراردادها شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان نیز اعلام کرد که ۵۷ هکتار اراضی راکد شهرک‌های صنعتی استان سمنان آزادسازی شد. سید سمانه زرگر توضیح داد: این میزان زمین با فسخ ۱۴۶ فقره قرارداد راکد سرمایه‌گذاری در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان سمنان آزاد شد.

برچسب‌ها سید مجید امامی بهرام عین اللهی علی سلاجقه سامانه سپاس زاهدان اهواز استان البرز ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) استان همدان سیستان و بلوچستان ایلام استان مرکزی یزد احمد محمودزاده ستاد کل نیروهای مسلح اصفهان خوزستان سعید کریمی زنجان خلیج فارس مالچ پاشی صادرات دارو اراک وزارت راه و شهرسازی دزفول همدان هرمزگان گیلان بافق ایران شورای فرهنگ عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شبکه فن‌ بازار ملی ایران شیراز بندرعباس شورای عالی انقلاب فرهنگی دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بهرام عین اللهی علی سلاجقه بهرام عین اللهی علی سلاجقه سامانه سپاس زاهدان اهواز استان البرز ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ره استان همدان سیستان و بلوچستان ایلام استان مرکزی یزد احمد محمودزاده ستاد کل نیروهای مسلح اصفهان خوزستان سعید کریمی زنجان خلیج فارس مالچ پاشی صادرات دارو اراک وزارت راه و شهرسازی دزفول همدان هرمزگان گیلان بافق ایران شورای فرهنگ عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شبکه فن بازار ملی ایران شیراز بندرعباس شورای عالی انقلاب فرهنگی دولت سیزدهم شورای فرهنگ عمومی نقشه مهندسی کشور میلیارد ریال دولت سیزدهم راه اندازی یادآور شد یک هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۹۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکه های حراجی بانک مرکزی ناخالصی دارند؟

امتداد - یک کارشناس بازار سکه و طلا، گفت: احتمال دارد در جریان ضرب سکه های حراجی ، دقت کافی صورت نگرفته باشد و ابزار‌ها کیفیت لازم را نداشته‌اند.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، در هفته‌های گذشته شایعاتی مبنی بر وجود ناخالصی در سکه‌های حراجی بانک‌مرکزی مطرح شد.

از طرفی سخنگوی مرکز مبادله طلا و ارز بر عدم مغایرت عیار این سکه‌ها با نمونه‌های دیگر تاکید دارد. در سوی دیگر، فعالان بازار طلا نیز ضمن رد هرگونه ناخالصی از برخی تفاوت‌های ظاهری در این سکه‌ها خبر می‌دهند که با کاهش تقاضا برای این سکه باعث افت اندک قیمت آن شده است. برخی شنیده‌ها حاکی از این است که دارندگان سکه‌های حراج بانک‌مرکزی هنگام فروش این سکه‌ها به علت وجود ناخالصی و عیار پایین‌تر، با قیمت پایین‌تری از سوی خریداران روبه‌رو می‌شوند. پیگیری‌ها به این پاسخ از سوی برخی از فعالان این حوزه رسید که برخی سکه‌های ربع و نیم به علت نبود دقت کافی در فرآیند ضرب، شفافیت کمتری داشته و کدر هستند. البته این افراد تاکید کردند عیار این سکه‌ها تفاوتی با دیگر سکه‌ها ندارد. از سوی دیگر سخنگوی مرکز مبادله طلا و ارز ضمن تکذیب این ادعا، طرح این شائبه‌ها را از سوی کسانی دانست که از این حواشی سود می‌برند. بانک مرکزی از سال گذشته برای ساماندهی بازار طلا و سکه اقدام به حراج سکه کرد که تاکنون ۱۰ مرحله از این حراج انجام شده است. در حراج‌های ابتدایی تنها ربع سکه عرضه می‎شد، اما کمی بعد نیم‌سکه و سکه تمام نیز در این حراج‌ها عرضه شد. پس از گذشت چند ماه از آغاز حراج‌ها، برخی از افراد این موضوع را مطرح کردند که هنگامی که اقدام به فروش این سکه‌ها کردند، برخی از طلافروشی‌ها با طرح این ادعا که سکه‌های حراجی ناخالصی داشته و عیار آن‌ها با سایر سکه‌ها متفاوت است، قیمت پایین‌تری از ارزش واقعی سکه را به دارنده سکه پیشنهاد کردند. سکه‌های حراجی کدر است؟ در همین راستا به سراغ صحت‌سنجی این موضوع رفت. سهراب اشرفی، فعال و کارشناس حوزه طلا با تاکید بر اینکه تمامی سکه‌های ضرب‌شده توسط بانک‌مرکزی از سال ۱۳۰۸، دارای عیار ۹۰۰ هستند، ناخالصی این سکه‌ها را رد کرد. به گفته او اگر هم قیمت‌های متفاوتی برای این سکه‌های حراجی اعلام می‎شود، به دلیل مکانیسم عرضه و تقاضا در بازار است و ربطی به عیار این سکه‌ها ندارد. همچنین آیت محمدولی، کارشناس دیگری در این حوزه، گفت: پرس‌وجو‌های من از فعالان این حوزه نشان می‌دهد متاسفانه سکه‌هایی که بانک‌مرکزی در حراج‌ها عرضه کرده به دلایل مختلف، رنگ و لعاب و شفافیت سکه‌های قبل را ندارد و به‌نوعی رنگ آن کدر است او در رابطه با دلیل این موضوع گفت: احتمال دارد در جریان ضرب این سکه‌ها دقت کافی صورت نگرفته باشد و ابزار‌ها کیفیت لازم را نداشته‌اند. به گفته محمدولی، با توجه به این تفاوت در رنگ‌ها و شفافیت سکه‌ها، تقاضا برای آن‌ها کم شده و در نتیجه خریداران با قیمت کمتری این سکه‌ها را می‌خرند. این فعال حوزه طلا در پاسخ به این پرسش که این تفاوت رنگ و شفافیت به معنی عیار پایین‌تر این سکه‌هاست، پاسخ داد: این موضوع به هیچ‌عنوان به معنی عیار متفاوت این سکه‌ها نیست بلکه تنها در هنگام ضرب فرآیند با دقت کافی انجام نشده است. همچنین محمدولی با اشاره به اینکه این موارد در سکه‌های ربع و نیم مشاهده شده، در رابطه با میزان کسر قیمتی که هنگام فروش این سکه‌ها صورت می‌گیرد گفت: برای مثال اگر فرض کنیم ربع سکه ۸ میلیون تومان است، آن را از دارنده سکه بین ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تا ۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان خریداری می‌کنند. مرکز مبادله: مراقب سوءاستفاده‌گران باشید از سوی دیگر، اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، با بیان اینکه سکه‌های ضرب‌شده و تحویل‌داده‌شده بانک مرکزی در حراج سکه مرکز مبادله ارز و طلای ایران، شامل تمام سکه، نیم‌سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب بانک مرکزی هستند، گفت: همگی این سکه‌ها از استاندارد‌های بانک مرکزی برخوردارند و ایجاد شائبه در خصوص مشخصات آن‌ها از سوی کسانی صورت می‌گیرد که از این حواشی سود می‌برند. او ادامه داد: سکه تمام بهار آزادی عرضه‌شده در مرکز مبادله ایران، ۸.۱۳۶ گرم است. دارندگان توجه داشته باشند که عیار آن ۹۰۰ در هزار بوده و طرح روی سکه تمام بهار آزادی ضرب بانک مرکزی نیز تصویر امام خمینی (ره) و بارگاه امام رضا (ع) است. این مقام مسوول مرکز مبادله ارز و طلای ایران با اشاره به اینکه طرح دو طرف سکه ربع و نیم بهار آزادی نام مبارک امام علی (ع) و بارگاه امام رضا (ع) است، گفت: عیار هر دو سکه ۹۰۰ در هزار است. وزن نیم‌سکه ۴.۰۶۸ گرم است و این عدد برای ربع سکه ۲.۰۳۴ گرم است. بالسینی در پایان با تاکید بر اینکه عیار هر سه نوع سکه تحویل‌داده‌شده در مرکز مبادله ایران، ۹۰۰ در هزار و معادل ۲۱.۶ است، افزود: دارندگان این سکه‌ها مراقب افرادی باشند که با طرح مسائل واهی درباره عیار و کیفیت سکه تحویلی مرکز مبادله به دنبال سوءاستفاده هستند.

 

شکاف قیمتی بازار و حراج

 

مرکز مبادله طلا و ارز ایران تاکنون ۱۰ مرحله حراج سکه برگزار کرده است. بانک مرکزی طی ماه‌های گذشته حراج شمش طلا را آغاز کرده بود که البته تنها فعالان بازار طلا و کسانی که مجوز داشتند می‌توانستند در آن شرکت کنند. اما نکته مهم در رابطه با حراج سکه طلا، حضور عموم مردم در آن بود. به نظر می‌رسد هدف از برگزاری حراج سکه و شمش مدیریت تقاضا و کنترل قیمتی طلا بوده است، با‌این‌حال به نظر نمی‌رسد این حراج‌ها در کنترل قیمت‌ها چندان موثر بوده باشند. بررسی‌ها نشان می‌دهد از زمان برگزاری اولین حراج، قیمت ربع سکه در بازار آزاد ۲۵.۹ درصد افزایش داشته است. میانگین قیمتی اعلامی ربع سکه در حراج‌ها نیز به طور متوسط حدود ۸ درصد با بازار تفاوت داشته است که عامل ایجاد آربیتراژ و هجوم تقاضا به سوی حراج بوده است. این در حالی است که در زمان تحویل، قیمت ربع سکه‌ها حتی بیشتر از این هم شده است. طبق اعلام مرکز مبادله ایران، تاکنون و در مجموع ۱۰ حراج برگزار شده جمعا ۱۱۷هزار و ۷۴۲ قطعه انواع سکه طلا به متقاضیان حراج تخصیص داده شده است. در این حراج‌ها متقاضیان هزینه سکه‌ها را در زمان خرید پرداخت می‌کردند و حدود ۱۰ روز پس از پرداخت آن هزینه، سکه‌ها را تحویل می‌گرفتند. البته امکان دریافت سکه‌ها با تاخیر بیشتر نیز وجود داشت، اما در صورت تاخیر در دریافت سکه، هزینه‌های انبارداری بر عهده دریافت‌کننده می‌افتاد. در همان روز‌های نخست و مراحل اول حراج سکه، این حراجی مورد استقبال تقاضاکنندگان قرار گرفت و میزان ثبت سفارش‌ها و دریافتی‌ها همواره از اختلاف زیادی برخوردار بوده‌اند. به این ترتیب به نظر می‌رسد حراجی که خود با هدف مدیریت تقاضا برگزار شده بود به آشفتگی در حوزه تقاضا منجر شد. آربیتراژ قیمتی نگاهی به وضعیت ربع سکه که از اولین حراج مربوط به سکه در لیست سکه‌های عرضه‌شده بود، به ما نشان می‌دهد این حراج‌ها اثر چندانی در کنترل قیمتی ربع سکه نداشته است و تنها باعث توزیع نوعی رانت مابین کسانی شده است که توانسته‌اند در حراج سکه شرکت کنند. در هنگام عرضه ربع سکه در اولین حراج، یعنی سیزدهم اسفند ۱۴۰۲، قیمت ربع سکه در بازار آزاد ۱۲ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان بود، بااین‌حال در زمان برگزاری حراج دهم که آخرین حراج تا به امروز است قیمت ربع سکه در بازار آزاد به ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده بود که حکایت از افزایش ۲۵.۹ درصدی قیمت ربع سکه دارد. هم‌زمان با افزایش قیمت‌ها در بازار آزاد قیمت‌ها در حراج نیز با شیب مشابهی افزایش یافته است و به طور میانگین حدود ۸ درصد پایین‌تر از نرخ بازار آزاد قرار گرفته است. سیاست تکراری چندنرخی کردن بازار‌ها سیاست چند‌ نرخی کردن بازارها، نوعی از مداخله است که تا‌به‌حال بار‌ها و در بازار‌های مختلف در اقتصاد ایران اجرا شده است. شاخص‌ترین نمونه اجرایی شدن این سیاست نرخ ارز است. به گفته رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی هم اکنون حدود هفت نوع نرخ ارز در کشور وجود دارد. ارز‌های مختلف ترجیحی، سامانه‌های متفاوت و مداخلات قیمتی که همگی در نهایت منجر به ایجاد آربیتراژ در بازار ارز شده و ذخایر ارزی کشور را به سرعت پایان داده‌اند. این سیاست برخلاف آنچه ادعا می‌شود به دنبال مدیریت تقاضا نبوده است، بلکه عملا منجر به به‌هم‌ریختگی سمت تقاضای بازار شده و جهش‌های ارزی را ایجاد کرده است. حال به نظر می‌رسد سیاستگذار درسی از تجربه‌های ناکام خود در حوزه ارزی نگرفته است و به آزمودن این سیاست در حوزه طلا پرداخته است. چند‌نرخی شدن نرخ سکه نیز نتیجه‌ای موثرتر و بهتر از چندنرخی شدن نرخ ارز نداشته است. کارشناسان می‌گویند این مساله نشان از بی‌توجهی نظام حکمرانی اقتصادی به تجربه‌های خود و همچنین آموزه‌های علم اقتصاد دارد.   دنیای اقتصاد
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • بیست و هفتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ایستگاه آخر
  • احداث پروژه چند منظوره «اومااویا» در سریلانکا
  • دسترسی به نقشه مترویی راه های کشور در سایت ۱۴۱ فراهم شد
  • سکه های حراجی بانک مرکزی ناخالصی دارند؟
  • نحوه مقابله با چک‌های برگشتی: راهنمای جامع
  • انتقاد استاندار گلستان از سنگ‌اندازی‌ در اجرای مصوبه رییس جمهور در آشوراده
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • نخستین مرکز جامع سرطان در گیلان راه اندازی می‌شود