Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین گفت: احیای خانه های تاریخی با کمک بخش خصوصی موجب صیانت از میراث ارزشمند تاریخی و رونق گردشگری و ایجاد اشتغال پایدار می شود.

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ عصر سه شنبه در مراسمی با حضور هادی میرزائی، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره صندوق احیاء و بهره‌ برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی، پیله فروش معاون اقتصادی استانداری و خزائلی مدیرکل میراث فرهنگی استان، خانه تاریخی یزدیها پس از  احیا و بازسازی به عنوان هتل سنتی ارغوان افتتاح شد و فعالیت خود را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا خزائلی در این مراسم اظهارداشت: در استان قزوین 65 خانه تاریخی داریم که بیشتر آنها قابلیت احیا و بهره برداری در فضاهای کسب و کار و تبدیل شدن به بوتیک هتل، رستوران، خانه فرهنگی و سایر مکان های اقتصادی و رفاهی را دارند.

وی اضافه کرد: خانه تاریخی بهروزی و زعیم بزودی آماده بهره برداری می شود و خانه تاریخی افضل در حال احیاست که فاز آول آن را در ایام نوروز در اختیار گردشگران قرار خواهیم داد.

خزائلی بیان کرد: خانه های تاریخی نبوی و سرداری هم در حال مرمت است و خانه های خطیبی و زینالی هم واگذار شده و در سال آینده هم مصمم هستیم خانه های بیشتری را به بخش خصوصی واگذار کنیم تا توسط مردم احیا و قابل بهره برداری شود.

احیای خانه های تاریخی در راستای رونق گردشگری است

وی اضافه کرد: یکی از راههای حفظ و نگهداری مناسب از خانه های تاریخی بدون تردید احیای این مکانهاست و برای ایجاد انگیزه در بخش خصوصی بایستی شرایط اقتصادی شدن و درآمدزایی این خانه ها را مهیا کنیم که راه اندازی صندوق احیاء و بهره‌ برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی در این راستا بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین تصریح کرد: دو طرح مهم ملی در آستانه واگذاری است که این کار نیز می تواند به جذب گردشگری و تبدیل شدن قزوین به مقصد گردشگری کمک کند که مهمترین آن گراند هتل است.

خزائلی بیان کرد: سرمایه گذار قبلی احیا و نوسازی گراند هتل چون تمایلی به ادامه کار نداشت لذا وارد کار شدیم و با رویکرد مصالحه و تدبیری که صورت گرفت بدون شکایت حقوقی آن را به صورت اقاله حل کردیم تا به متقاضی جدید واگذار کنیم و مبلغ اقاله نیز در شرایط جدید لحاظ شده است.

وی اظهارداشت: همچنین دو حمام تاریخی بزودی به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار می شود تا احیا شده و مورد استفاده قرار گیرد.

خزائلی گفت: بایستی از افرادی که با رویکرد صیانت از بناهای تاریخی برای احیای این خانه ها وارد مشارکت می شوند تشکر کنیم که با نگاه فرهنگی به دولت کمک می کنند تا میراث ارزشمند تاریخی کشور حفظ شود.

خزائلی اضافه کرد: خوشبختانه در شرایطی که ضریب اشغال هتل ها در کشور 40 درصد است این وضعیت در استان قزوین با ضریب اشغال 68 تا 75 درصد ثبت شده که بیانگر ظرفیت بالای گردشگری استان است.

در ادامه خانه تاریخی یزدی به عنوان هتل سنتی افتتاح شد.

این هتل سنتی با 773 متر عرصه و 980  متر اعیانی دارای فضای پذیرایی سنتی به مساحت 120 مترمربع با  10 اتاق و ظرفیت اقامت با 41 تخت، رستوران و فضای اداری، آشپزخانه، تاسیسات و بخش خدمات است.

برای مرمت و راه اندازی این هتل خانه سنتی2 میلیارد و 730 میلیون تومان و تامین تجهیزات آن یک میلیارد و 760 میلیون تومان توسط بخش خصوصی هزینه شده است.

بنای خانه یزدی ها( هتل تاریخی ارغوان) در خیابان امام خمینی، گذر صالحیه و مجموعه بازار سنتی قزوین واقع شده است.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا معاون مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین کسب و کار ایام نوروز بخش خصوصی گردشگری شرایط اقتصادی گردشگری و صنایع دستی سرمایه دولت گردشگری استان میراث فرهنگی قزوین خانه های تاریخی خانه تاریخی استان قزوین بخش خصوصی خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۲۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری

به گزارش خبرنگار مهر، علی صالحی صبح پنج شنبه به خبرنگاران بیان کرد: جمعی از طلاب خواهر حوزه‌های علمیه بیرجند و خوسف از ظرفیت‌های گردشگری خوسف بازدید کردند.

رئیس میراث فرهنگی خوسف گفت: این کاروان ۷۵ نفره در سفر یک روزه به این شهرستان از منظر و بافت ۵۰۰ هکتاری فرهنگی تاریخی خوسف، آرامگاه ابن حسام، مزارع کشاورزی، خانه‌های تاریخی دکتر شکوهی و میرزا جعفر، مسجد جامع و دریاچه طبیعی گواب این شهر دیدن کردند.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف افزود: تبیین شاخص‌های مختلف معماری اسلامی، انتقال فرهنگ و هنر منطقه، اهمیت میراث تاریخی و کهن و حفظ و نگهداشت آن از جمله اهداف تورهای گردشگری یک روزه است.

وی گفت: شهر خوسف در ۳۶ کیلومتری غرب بیرجند و در حاشیه کویر لوت قرار گرفته است و به دلیل وجود کتیبه‌های تاریخی کال جنگال در نزدیکی خوسف و وجود محوطه‌های قبل از اسلامی، نشان از قدمت این شهرستان در این دوران دارد.

صالحی افزود: در دوران اسلامی، اوّل بار جیهَانی در اَشکال العالم از خوسف نام برده و می‌نویسد: «شهری خُرد است و در آن بُستان‌های بسیار و زراعت همراه است و عمارت فراوان و آب‌های بسیار.»

وی گفت: حمدالله مستوفی اولین کسی است که در سال ۷۴۰ ه. ق در نُزهه القلوب نام کنونی خوسف را آورده و درباره آن چنین می‌گوید: «خوسف شهر کوچکی است و چند موضع توابع دارد و آب آن از رودخانه باشد و دیه‌ها را آب از کاریز باشد و در آنجا همه نوع محصولی حاصل آید.»

مسئول میراث فرهنگی خوسف گفت: حافظ اَبرو در مورد تعداد دهات، مزارع و موقعیت شهر خوسف چنین نوشته: «بیست قریه و صد مزرعه از توابع خوسف است که بر کنار بیابان است و بر آن طرف بیابان، حدود کرمان است. خَبیص از نواحی آن است و آن را بیابان لوت خوانند و در تابستان از آن موضع نمی‌توان گذشت.

صالحی یادآور شد: بافت تاریخی خوسف که از دوران صفویه به بعد شکل گرفته، نشان از پیشینه عظیم معماری در این شهر دارد. بیشتر آثار معماری فعلی شهر متعلق به دوره صفوی تا قاجار است.

کد خبر 6094885

دیگر خبرها

  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • پیاده‌راه خیابان ملت شهرکرد، موجب جذب گردشگر خواهد شد
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر