Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@02:26:53 GMT

آسیب‌های شدیدی که کرونا به مغز وارد می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۵۳۰۸۹

آسیب‌های شدیدی که کرونا به مغز وارد می‌کند

طبق یافته‌های جدید دانشمندان در دانشگاه آکسفورد, ویروس کرونا بر بافت‌های مغز مبتلایان تأثیر گذاشته و باعث اختلال در ادراکات ذهنی می‌شود.

به گزارش مشرق، نخستین مطالعه بزرگ برای مقایسه اسکن مغز افراد قبل و بعد از ابتلا به کووید۱۹ در دانشگاه آکسفورد، انقباض و آسیب بافتی را در مناطق مرتبط با بویایی و ظرفیت‌های ذهنی ماه‌ها پس از مثبت شدن آزمایش نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پایگاه خبری "گاردین" در این باره نوشت, این مطالعات مکانیسم‌های بیولوژیکی را که زیربنای این بیماری هستند، روشن می‌کند. در این مطالعه مغزی، محققان دانشگاه آکسفورد ۷۸۵ فرد بین ۵۱ تا ۸۱ ساله را که قبل و در طول همه‌گیری اسکن مغزی دریافت کرده بودند، مورد مطالعه قرار دادند.

بیش از نیمی از آنها بین دو اسکن تست کووید۱۹ مثبت داشتند. در مقایسه با ۳۸۴ نفر دیگر، افرادی که آزمایش کووید مثبت داشته انقباض کلی مغز و چروکیدگی ماده خاکستری بیشتری در مغز داشتند؛ به ویژه در نواحی مرتبط با بویایی. به عنوان مثال، کسانی که کرونا داشتند، ۱.۸ درصد بیشتر از "شکنج پاراهیپوکامپ" (یک ناحیه کلیدی برای بویایی) و ۰.۸ درصد اضافی از مخچه را از دست دادند.

اختلال در پردازش سیگنال در چنین مناطقی ممکن است به علائمی مانند کاهش بویایی منجر شود. افرادی که آلوده شده بودند نیز معمولاً در آزمون مهارت‌های ذهنی نمرات کمتری نسبت به افراد غیر آلوده داشتند. نمرات پایین‌تر با از دست دادن بیشتر بافت مغز در قسمت‌هایی از مخچه درگیر در توانایی ذهنی مرتبط بود.

این تحقیقات که در مجله "Nature" منتشر شده است، نشان داد که این اثرات در افراد مسن و کسانی که به دلیل این بیماری در بیمارستان بستری شده بودند، آشکارتر بود، اما همچنان در افراد دیگری که عفونت آنها خفیف یا بدون علامت بود نیز مشهود بود.

طبق گفته محققان این پژوهش اسکن‌های بیشتری برای تعیین اینکه آیا این تغییرات مغزی دائمی هستند یا تا حدی قابل برگشت هستند، مورد نیاز است.

منبع: ایسنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین بورس قیمت سلامت اخبار سلامتی ویروس کرونا اخبار کرونا امیکرون مغز انسان مغز و اعصاب خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۳۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در کشورهای پیشرفته نخبه ترین افراد وارد رشته علوم انسانی می‌شوند

به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت روز معلم ویژه برنامه استاد فلسفه و غرب شناس برجسته کریم مجتهدی با عنوان «یک عمر معلم» صبح امروز در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با حضور محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اصحاب علوم انسانی برگزار شد.

زلفی گل در این مراسم ابتدا از تمام اصحاب دانشگاه که ظلمی که به مردم غزه و مردم کشور خودمان شده را محکوم کردند تشکر کرد و گفت: امیدوارم سازمان ملل هم این صدای حق طلبی را بشنود و وارد تصمیم سازی شود چون خیلی زود دیر می‌شود و این دیر شدن باعث شرمساری سازمان ملل است که بعدها در تاریخ ثبت می‌شود.

وی افزود: خوشبختانه تمام دنیا و مردم کشور خودمان امروز حق طلبی ایران را یقین کردند.

وزیر علوم ادامه داد: لازم است همانگونه که تمدن ما برای عالمان ارزش قائل بوده نظام جمهوری اسلامی ایران هم این رویه را در پیش بگیرد البته حرمت گذاری در چند سال اخیر چند برابر شده است. از این جهت مراسم امروز هم در همان راستای حرمت گذاری به علم و عالم است.

زلفی گل اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان، وظایف دانشگاه‌ها را ساده و مختصر تولید علم و عالم و جهت دهی به علم و عالم توصیف کردند و از همین جا مشخص است که ایشان برای علما جایگاه ویژه ای قائل هستند. البته خوب است که ما قدر داشته‌هایمان را در دوران حیات شأن بدانیم و داشته‌هایمان را به موقع پاس بداریم. مرحوم مجتهدی ترویج دهنده یک تفکر جدید است. تفکری که بر جمله معروف او با این مضمون که غرب شناسی لازم اما غرب گرایی ممنوع، است. معنای این جمله عمیق این است که ما باید از تجربه دنیا استفاده کنیم. به قول هلندی‌ها تجربه‌ها را باید ارزان خرید. انسان از طریق تحقیق و پژوهش می‌تواند هزاران عمر داشته باشد.

وی ادامه داد: جهاد تبیین که رهبری بارها به آن پرداختند برگزاری چنین مراسمی است. مراسمی که در آن یک محقق به جامعه معرفی می‌شود. برگزاری چنین مراسم‌هایی در راستای جهاد خودباوری است که از نیازهای اصلی امروز ما به شمار می‌آید.

زلفی گل در ادامه از اصحاب علوم انسانی حاضر در جلسه و ریاست پژوهشگاه کمک خواست و گفت: در چند سال اخیر توازن علمی کشور ما از بین رفته است، به این معنا که یک دوم دانش آموزان ما سراغ تحصیل در رشته علوم تجربی و رشته‌های معروف و پرطرفدار می‌روند چون نگران آینده شغلی خود هستند. این در حالی است که استقبال از رشته ریاضی، علوم پایه و انسانی بسیار ضعیف است. در چنین شرایطی توازن شخصیت علمی کشورمان از بین می‌رود و بنده همین جا از آقای نجفی می‌خواهم که یک طرح تحقیقاتی راجع به این موضوع تهیه کنند. در کشورهای پیشرفته نخبه ترین افراد وارد رشته‌های علوم انسانی می‌شوند این در حالی است که در کشور ما برعکس است و لازم است اصحاب این رشته به ما راهکار دهند و بگویند چه کنیم.

زلفی گل در پایان گفت: یک مدیر اجرایی همیشه باید دستش نسبت به عالمان دراز باشد. به همین دلیل ما هم در این جلسه دست مان را به سمت عالمان دراز می‌کنیم و از آنها استمداد می‌طلبیم.

کد خبر 6092068 سارا فرجی

دیگر خبرها

  • در کشورهای پیشرفته نخبه ترین افراد وارد رشته علوم انسانی می‌شوند
  • جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر
  • محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!
  • بازداشت پناهجویان در انگلیس برای اخراج به روندا
  • تغییر زیاد در مدیریت شهری آسیب‌ جدی به شهر وارد می‌کند
  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • آغاز ثبت نام معتادان بهبود یافته برای شغل پاکبانی /جزییات این طرح چیست؟
  • آسیب جدی به بناهای تاریخی کاشان وارد نشده است
  • جزییات ثبت نام معتادان بهبود یافته برای شغل پاکبانی
  • آغاز ثبت نام معتادان بهبود یافته برای شغل پاکبانی | جزییات این طرح چیست؟