Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-30@01:18:45 GMT

ایران به آذربایجان برای تردد به نخجوان مجوز داد

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۵۴۹۴۱

ایران به آذربایجان برای تردد به نخجوان مجوز داد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، رستم قاسمی اظهار کرد:‌ در سفر به آذربایجان تفاهم‌نامه‌ای را خصوصاً در حوزه ترانزیت با آذربایجان خواهیم داشت و در بحث مشارکت در نوسازی این کشور نیز گفتگو خواهیم کرد.

وی افزود:‌ امیدواریم در پانزدهمین کمیسیون مشترک بین ایران و آذربایجان، شاهد امضای تفاهمات و توافقات میان دستگاه‌های مختلف دو کشور باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

تأکید امیرعبداللهیان بر لزوم بازگشایی مرز زمینی بین ایران و جمهوری آذربایجان

وی از توافق برای واگذاری چند پروژه به ایران از سوی کشور آذربایجان در این سفر خبر داد و گفت: موضوع عبور از رودخانه نیز در دستور کار است و مقرر شده است آذربایجان برای تردد به‌سمت نخجوان از خاک ایران عبور کنند.

وی با بیان این‌که "این مسئله جزو برنامه‌های قراردادی ما در این سفر است"، تصریح کرد:‌ حوزه انرژی و موضوع آب از دیگر موضوعات مورد توافق ایران با آذربایجان در حوزه صنعت است؛ همچنین با توجه به فعالیت ایران‌خودرو در این کشور، مقرر شده است این شرکت توسعه پیدا کند.

قاسمی با ابراز این‌که گفت‌وگو در حوزه کشاورزی و واردات کالا میان دو طرف نیز در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: وزارتخانه‌هایی که در این سفر ما را همراهی می‌کنند، هرکدام توافقنامه‌هایی را خواهند داشت که امیدواریم در این سفر امضا خواهد شد.

به گزارش تسنیم، همچنین قرار است وزیر راه و شهرسازی در رابطه با راه‌اندازی مجدد قطار نخجوان ـ مشهد با طرف آذربایجانی مذاکره کند. ارتقای همکاری‌های ایران و آذربایجان در زمینه حمل‌ونقل جاده‌ای با توجه به افزایش میزان تردد ناوگان با بیش از 70 هزار دستگاه کامیون و پیگیری راه‌اندازی مجدد قطار مسافری نخجوان ـ مشهد ـ نخجوان از محورهای سفر وزیر راه و شهرسازی خواهد بود.

قاسمی در این سفر درباره ازسرگیری پروازهای هما و همچنین سایر شرکت‌ها به کشور آذربایجان و افزایش تعداد پروازها با همتای آذربایجانی خود به رایزنی می‌پردازد. کاهش یا حذف عوارض ناوگان ایرانی متردد به قلمروی آذربایجان از محورهای مهم این سفر خواهد بود. وزیر راه و شهرسازی در سفر امروز به آذربایجان بر ضرورت ازسرگیری فعالیت سرویس‌های منظم مسافربری دوجانبه با رعایت نظام‌نامه‌های بهداشتی باتوجه به واکسیناسیون بالای 80 درصد در ایران نیز تأکید خواهد کرد.

پیگیری پروژه احداث پل آستاراچای، تکمیل پروژه بارانداز ریلی آستارا و پروژه ریلی رشت ـ آستارا به‌عنوان بخشی از کریدور شمال ـ جنوب از دیگر موضوعات سفر وزیر راه و شهرسازی به آذربایجان است.

همچنین در این سفر مقامات دو کشور درباره توسعه همکاری‌های متقابل در زمینه کشتیرانی رو ـ رو، کشتی‌سازی، تعمیر کشتی و ایجاد خطوط کشتیرانی مشترک کانتینری، یخچالی رو ـ رو صحبت خواهند کرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1132976 برچسب‌ها ایران جمهوری آذربایجان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ایران جمهوری آذربایجان وزیر راه و شهرسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۴۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سرمایه گذاری خارجی در آذربایجان شرقی

 بهروزی گفت: آذربایجان شرقی در موضوع سرمایه گذاری خارجی جزو استان‌های پیشرو است و متوسط سه سال گذشته شاخص‌های آن به عنوان الگویی برای سنجش به کار گرفته می‌شود.

وی افزود: با وجود تحریم‌های سنگین خارجی و سختی مسیر‌های تبادل ارز و مواد اولیه اما مسیر‌هایی برای تبادل ارز از استان ما طی شده که به عنوان الگو در کشور مطرح هستند بر این اساس میزان هدف گذاری برای جذب سرمایه گذاری خارجی استان در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۱۳ میلیون دلار بود ولی بیش از ۲۷ میلیون دلار سرمایه گذاری تحقق یافت.

بهروزی اضافه کرد: ۱۲ طرح در سال ۱۴۰۱ و تعداد ۱۳ طرح نیز در سال ۱۴۰۲ با سرمایه گذارانی از کشور‌های ترکیه، چین، جمهوری چک، امارات و ایرانیان مقیم خارج در استان آغاز شدند که بیشتر در بخش‌های گلخانه، تولید کنسانتره، نساجی، صنایع چوب و تجهیزات هستند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی همچنین از کسب رتبه دوم آذربایجان شرقی در پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ مربوط به واحد‌های تولیدی راکد و نیمه تعطیل و سایر موارد خبر داد و گفت: این تبصره از حدود هفت سال گذشته در قوانین بودجه دستگاه‌های مختلف در حال چرخش بود و بر اساس گزارش مجلس شورای اسلامی میزان تسهیلات تحقق یافته از محل این تبصره تا قبل از سال ۱۴۰۰ بیشتر تک رقمی بوده و ما جزو استان‌های متوسط به پایین بودیم.

بهروزی با بیان اینکه مجموع مجوز‌های سرمایه گذاری صادر شده در سال ۱۴۰۱ شامل ۱۰ هزار (کمتر از ۵۰ درصد تقاضاها) و در سال ۱۴۰۲ نیز با افزایش ۵۱۳ درصدی شامل ۶۱ هزار و ۵۰۰ بود افزود: این افزایش ناشی از اقدام تحولی دولت در راه اندازی درگاه مجوز‌های کسب و کار است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • ثبت بیش از ۴۹ میلیون تردد در ورودی و خروجی‌ های آذربایجان ‌غربی
  • بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 
  • ثبت بیش از ۴۹ میلیون تردد خودرو در ورودی و خروجی‌های آذربایجان‌غربی
  • تبادل نظر ایران و عراق درباره برگزاری مراسم اربعین در مرز خسروی
  • رتبه دهم آذربایجان شرقی در تبدیل مجوز‌های کاغذی
  • بررسی توسعه همکاری‌ها و مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان
  • آذربایجان غربی پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای است
  • آذربایجان‌غربی جز استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای است
  • یکی از استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای هستیم
  • افزایش سرمایه گذاری خارجی در آذربایجان شرقی