Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@21:03:19 GMT

آغاز ساخت ۷۲ مخزن ذخیره آب اضطراری ضد زلزله در تهران

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۵۵۸۰۷

آغاز ساخت ۷۲ مخزن ذخیره آب اضطراری ضد زلزله در تهران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صداوسیما، عملیات ساخت ۷۲ باب مخزن فولادی ذخیره آب اضطراری مقاوم در برابر زلزله در شهر تهران آغاز شد.

در این مراسم که با حضور تعدادی از مسئولان شرکت آبفای استان تهران و برخی از معاونان شهرداری و اعضای شورای اسلامی شهر تهران در یکی از بوستان‌های شهر تهران برگزار شد مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب منطقه یک گفت: این مخازن آب با ظرفیت ۱۰۰ متر مکعب در مواقع اضطراری همچون وقوع زلزله قادر است به مدت ۳ شبانه روز آب آشامیدنی با کیفیت، در اختیار هر کدام از محلات شهر تهران قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی رحیمی افزود: وزن این مخزن فولادی که عملیات ساخت آن امروز آغاز شد حدود ۲۳ تن و این مخزن، نخستین مخزن در مرحله دوم اجرای این طرح است.

همچنین معاون مهندسی شرکت آبفای استان تهران گفت: این طرح که ابتدا در ژاپن اجرا شده است از سال ۱۳۸۵ هم در تهران مطرح و در دوره‌های مختلف شورای اسلامی شهر تهران بر اجرای آن تاکید شد.

ساداتی نژاد افزود: هم اکنون ۱۳۲ مخزن بتنی بزرگ با حجم بین ۱۰ تا حدود ۵۰ هزار متر مکعب در تهران داریم که مقاوم سازی بیش از ۹۰ باب آن در دستور کار قرار گرفته که مقاوم سازی ۱۴ باب آن به اتمام رسیده است.

وی گفت: این مخازن بتنی در مواقع بحرانی می‌تواند آب آشامیدنی مورد نیاز شهروندان را تا شعاع یک کیلومتری تأمین کند.

معاون شرکت آبفای استان تهران افزود: در مناطقی که امکان دسترسی به این مخازن بتنی وجود ندارد طرح استفاده از مخازن کوچک در دستور کار قرار گرفت که در مواقع بحرانی بتواند تا ۳ شبانه روز و برای هر نفر روزانه ۳ لیتر آب آشامیدنی تأمین کند.

وی گفت: مشاور ساخت ۳۷۴ باب مخزن در ۳۵۲ محله تهران که بیشتر هم در مناطق سبز اجرا خواهد شد، تعیین شده است.

معاون مهندسی شرکت آبفای استان تهران افزود: طرح ساخت مخازن فولادی توزیع آب اضطراری تاکنون در ۳۳ محله تهران افتتاح شده است که در مرحله دوم این طرح، احداث ۷۲ باب تا خرداد ۱۴۰۱ به اتمام خواهد رسید و مابقی مخازن در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تکمیل و افتتاح خواهند شد.

ساداتی نژاد گفت: استفاده از این طرح در بیمارستان‌ها نیز در دستور کار قرار داد که هم اکنون از ۱۵۲ بیمارستان شهر تهران، اجرای طرح در ۱۰ بیمارستان هدف گذاری شده که هماهنگی برای اجرای آن در ۴ بیمارستان نیز انجام شده است.

بهرامی معاون خدمات شهری شهرداری تهران هم گفت: تاکید بر استفاده از این طرح در مواقع بحران از جمله زلزله نباید موجب ترس و هراس همشهریان از وقوع حادثه شود. بلکه این طرح برای پیش بینی تأمین آب آشامیدنی در مواقع ضروری است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران هم گفت: اجرای این طرح یکی مهمترین اقدامات در مواقع بحرانی است.

محسن پیرهادی همچنین با اشاره به مشکل کمی بارش در کشور افزود: برای غلبه بر این مشکل باید موضوع فرهنگ سازی در موضوع استفاده بهینه از آب در دستور کار جدی همگان قرار گیرد.

وی از شرکت آبفای استان تهران خواست با اجرای طرح‌های تشویقی از جمله تهیه و توزیع لوازم کم مصرف، به بهینه شدن مصرف آب کمک کند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران همچنین با تاکید بر ضرورت اجرای هرچه سریع‌تر مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان گفت: متأسفانه این مقررات در هیچ سازمان و دستگاهی اجرایی نشده است و عزم جدی برای اجرای ان هم دیده نمی‌شود که باید در این باره فکری اساسی کرد.

وی افزود: ضرورت دارد این طرح حداقل در مناطقی مانند منطقه ۲ و ۲۲ که دارای طرح‌های بلند مرتبه سازی زیادی است سریع‌تر اجرا شود.

پیرهادی گفت: این مقررات که بیشتر ناظر بر چگونگی استفاده از آب و فاضلاب است پس از اجرا موجب صرفه جویی قابل توجه در مصرف آب خواهد شد که آب صرفه جویی را می‌توان برای بخش شستشو و آبیاری فضای سبز اطراف ساختمان‌های بلندمرتبه استفاده شود.

وی همچنین از دولت خواست برای اجرای سریع‌تر مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان کارگروه ویژه‌ای تشکیل دهد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران هم گفت: طرح ساخت مخازن توزیع آب اضطراری ابتدا در شهر توکیوی ژاپن اجرا شد و هم اکنون این طرح برای دومین بار در جهان در کلانشهر تهران آغاز شده است.

محمدرضا بختیاری افزود: در تهران حدود ۹ هزار کیلومتر شبکه آبرسانی داریم که ممکن است در مواقع وقوع حوادث، دچار شکستگی و قطعی آب شود که این طرح برای جبران این مشکل در حال اجراست.

وی گفت: هم اکنون کار ۳۳ باب از این مخازن به اتمام رسیده و تا پایان خرداد ۱۴۰۱ هم عملیات ۷۰ باب و تا پایان آبان نیز عملیات ساخت ۵۰ باب به اتمام می‌رسد و مابقی مخازن هم تا پایان سال ۱۴۰۳ افتتاح می‌شود.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران افزود: هر باب مخزن فولادی بین یک و نیم تا دو میلیارد تومان هزینه در بر دارد و برای اتمام کل ۳۷۴ باب مخزن به حدود هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.

گفتنی است وزن هر کدام از این مخازن فولادی ذخیره آب ۲۳ تن، طول آن بیش از ۱۴ متر، قطر آن ۳ متر و حجم آن ۱۰۰ متر مکعب است.

کد خبر 5443732

منبع: مهر

کلیدواژه: آب و فاضلاب شهری شرکت آب و فاضلاب استان تهران علیرضا بختیاری محسن پیرهادی شورای شهر تهران بورس وزارت جهاد کشاورزی رستم قاسمی اوکراین نهضت ملی مسکن جنگ اوکراین دستمزد کارگران قیمت دلار بانک مرکزی ایران جواد اوجی درج قیمت تولیدکننده روی کالا سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای نظام مهندسی وزارت نفت ایران شورای اسلامی شهر تهران شرکت آبفای استان تهران دستور کار آب آشامیدنی آب و فاضلاب آب اضطراری تهران هم باب مخزن هم اکنون شرکت آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۵۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم

دانشیار پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه برای کاهش ریسک باید از آموزش تا استفاده از فناوری را مورد توجه قرار دهیم، اولین گام در این زمینه را شناسایی ساختمان‌های بحرانی عنوان کرد.

دکتر عبدالرضا سروقد مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، گفت: این رویداد از سه‌شنبه ۱۸ تا پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در برج میلاد از سوی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار می‌شود. اولین دوره این رویداد در سال ۱۳۹۰ برگزار شد.

وی تمرکز این کنفرانس را بر زلزله‌های کلانشهرها با تاکید بر تهران عنوان کرد و ادامه داد: دلیل اینکه در این کنفرانس بر موضوع زلزله تهران متمرکز شده، این است که زلزله‌های اخیر بزرگ در دنیا واقعیاتی را نمایان کرده است و اگر چنین زلزله‌هایی در تهران رخ دهد، از آن جایی که رخداد زلزله بزرگ در تهران نیز با تاخیر مواجه شده است، ما نیز به همان موارد دچار خواهیم شد.

سروقد مقدم گفت: از این رو از روز اول این کنفرانس یک سالن به مسائل مربوط به زلزله‌های تهران مرتبط می‌شود. ساخت و ساز بر روی پهنه گسلی از جمله مسائلی است که بر روی آن با حضور متخصصان و کارشناساس بحث و بررسی می‌شود.

دبیر علمی نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به حضور سخنرانان کلیدی، اظهار کرد: یکی از سخنرانان از کشور چین بوده که قرار است در این کنفرانس اعلام کند چگونه کشور ترکیه قانع شده است برای بیمارستان‌هایی با ۱۰۰ تخت خواب حتما باید از فناوری‌های نوین لرزه‌ای استفاده کنند. چنین اقدامی در این کشور تبدیل به قانون شده و بر اساس آن بیمارستان‌های دارای بیش از ۱۰۰ تخت موظف هستند تا از فناوری‌هایی چون جداسازهای لرزه‌ای استفاده کنند.

سروقد مقدم با تاکید بر اینکه ما در کشور هنوز نتوانسته‌ایم این امر را تبدیل به قانون کنیم، افزود: ما هنوز وزارت بهداشت را نتوانسته‌ایم قانع کنیم که برای بیمارستان‌ها از این فناوری بهره‌مند شوند و ما می‌توانیم از تجارب این محققان استفاده کنیم که چگونه این کشورها توانسته‌اند قانونگذاران را مجاب به سیاستگذاری مناسب کنند.

این محقق حوزه زلزله خاطر نشان کرد: در کنار آن محققانی از کشور سوییس، سیستم‌ها و فناوری‌های نوین لرزه‌ای را مطرح خواهند کرد.

وی با ابراز امیدواری از اینکه در این کنفرانس ۳ روزه فضایی برای ارائه نظرات در خصوص مسائل مربوط به زلزله فراهم می‌شود، اظهار کرد: در حوزه کاهش ریسک و مدیریت بحران سعی می‌شود همه مسائل از آموزش افراد تا ارتقای ساختمان‌های موجود و برنامه‌ریزی برای مقاوم‌سازی زیر ساخت‌های شهری دیده شود تا در زمان وقوع زلزله، به آسیب‌پذیرتر شدن شهرها کمک نکنند.

این استاد پژوهشگاه زلزله خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم در این زمینه شناسایی سازه‌های بحرانی است. ما مشاهده می‌کنیم که برخی از ساختمان‌ها قبل از وقوع زلزله فرو می‌ریزند، نمونه آن پلاسکو و متروپل است. این ساختمان‌های بحرانی که به عنوان «بمب‌های شهری» هستند، در گام اول باید شناسایی شوند.

سروقد مقدم، شناسایی این سازه‌های بحرانی را یک اقدام اورژانسی دانست و گفت: مسائل کشور در حوزه مخاطرات بسیار زیاد است، ولی مهمترین اقدامات ما برای کاهش ریسک، شناسایی این سازه‌ها است.

به گزارش ایسنا، نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد و تاکنون بیش از ۴۵۰ مقاله ارسالی به این کنفرانس مورد داوری قرار گرفته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار آغاز شد
  • آغاز ساخت ایستگاه مترو بازارک رباط کریم
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • کمتر از ۳۰ درصد مخازن سد‌های خراسان‌شمالی آب دارد/ضرورت صرفه جویی درتابستان
  • آغاز ساخت ۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن پلاک‌های فرسوده تهران
  • علت فرود اضطراری پرواز استانبول-تهران در ارومیه
  • دلیل فرود اضطراری پرواز استانبول تهران چه بود؟
  • اجرای نوبت‌بندی مخازن آبی برای تأمین آب کشتزارهای مازندران
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری