Web Analytics Made Easy - Statcounter

در گذشته ارتفاع برف در مناطقی مانند شهرستان کوهرنگ در این فصل سال به بیش از یک می‌رسید اما اکنون خبری از برف زیاد نیست و قاعدتا یخچال‌های طبیعی هم وجود نخواهند داشت تا منبع تغذیه‌ای برای چشمه‌ها و رودخانه‌ها باشند.

به گزارش قدس آنلاین، زخم کاری بحران آب در کشور تازگی ندارد و اخیرا هم این زخم بیشتر سر باز کرده است، استان چهارمحال و بختیاری که روزی پر آب‌ترین استان کشور بوده از سال ۸۵ با خشکسالی دست و پنجه نرم کرده است و حالا پس از ۱۵ سال فریاد بی‌آبی و کمبود بارش‌ها، تنش آبی در این استان به وضوح قابل رویت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بارش‌های چند هفته اخیر در استان نتوانسته کسری بارش را جبران کند، طبق گفته کارشناسان خبری از جبران خشکسالی استان نیست و بارش‌های استان در سال جاری هم به مقدار کافی نرسیده که این زنگ خطر جدی برای مردم استان و حتی استان‌های همجوار است.

 در گذشته ارتفاع برف در مناطقی مانند شهرستان کوهرنگ در این فصل سال به بیش از یک یا دو متر می‌رسید اما حالا خبری از برف زیاد نیست و قاعدتا یخچال‌های طبیعی هم وجود نخواهند داشت تا منبع تغذیه‌ای برای چشمه‌ها و رودخانه‌ها باشند.

 به دلیل ارتفاع زیاد استان چهارمحال و بختیاری و شیب زیاد نیاز به برف است تا منابع آبی جانی تازه بگیرند اما بارش‌های باران به‌ سرعت از دسترس خارج می‌شود و تاثیر چندانی در افزایش منابع آبی ندارد.

کسری حدود ۷۰ سانتی‌متری برف در کوهرنگ / ذخائر برف از بین رفته است

مهران چراغپور،  مدیرکل هواشناسی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به میزان بارش‌ها از اول مهرماه تا پاییز سال جاری، اظهار داشت: میانگین میزان بارش سال زراعی ۴۳۰ میلی متر بوده است که این میزان بارش نسبت به میانگین بلند مدت حدود ۵ درصد افزایش داشته است.

وی خاطرنشان کرد: استان چهارمحال و بختیاری تاکنون ۷۵ درصد از بارش‌های یکسال را دریافت کرده است و انتظار می‌رود تا بهار ۲۵ دیگر را دریافت کرد، در حال حاضر باید میانگین ارتفاع برف در کوهرنگ ۸۵ سانتی متر باشد در صورتی که اکنون ۱۶ سانتی متر ارتفاع برف است.

مدیرکل هواشناسی استان چهارمحال و بختیاری بیان داشت: با وضعیت کوهرنگ و کاهش برف باید نتیجه گرفت ذخائر برف استان چهارمحال و بختیاری از بین رفته است، بیشتر بارش‌ها به شکل باران بوده و برف‌هایی هم که بوده سریعا از بین رفته است.

کمبود ۱۵۰۰ میلی‌متری بارش برای کل استان / بارش‌ها خشکسالی را جبران نکرد

چراغپور با بیان اینکه خشکسالی استان چهارمحال و بختیاری جبران نشده است، افزود: این استان از سال ۸۵ درگیر خشکسالی است، کل استان به صورت میانگین بیش از ۱۵۰۰ میلی متر کمبود بارش دارد که این عدد با یک سال بارش جبران نمی‌شود.

وی ادامه داد: میانگین بارش سه سال زراعی در کل استان ۵۳۰ میلی متر بوده است، اگر سه سال زراعی بارش درستی اتفاق نیفتد نشان دهنده کمبود بارش است، امسال هم نیاز به بارش بوده و اگر بارشی اتفاق نیفتد کمبود بارش‌ها جبران پذیر نخواهد بود.

چراغپور در پایان خاطرنشان کرد: کوهرنگ ۹۵۷ میلی متر در سال زراعی بارش داشته است که نشان می‌دهد بیشترین منطقه پر بارش استان کوهرنگ بوده البته این بارش در حد نرمال است اما فرخشهر با ۲۶ درصد و بروجن با ۱۵ درصد روند منفی در بارش‌ها، دو منطقه کم بارش استان هستند.

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مدیرکل هواشناسی استان چهارمحال و بختیاری خشکسالی استان چهارمحال و بختیاری ارتفاع برف کمبود بارش سال زراعی میلی متر بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۶۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت بارش‌ها در چهارمحال‌ و بختیاری

معاون توسعه و هواشناسی چهارمحال‌وبختیاری گفت: تقویت فعالیت سامانه بارشی برای روزهای چهارشنبه و پنجشنبه انتظار می‌رود.

معصومه نوروزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری اظهار کرد: تقویت فعالیت سامانه بارشی برای روزهای چهارشنبه و پنجشنبه انتظار می‌رود در این رابطه هشدار سطح نارنجی هواشناسی از بعداز ظهر روز چهارشنبه تا بعد از ظهر جمعه نیز صادر شده است.

وی افزود: رگبار باران، رخداد رعد و برق، وزش باد نسبتاً شدید تا شدید و احتمال تگرگ در مناطق مستعد از جمله پیامدهای تقویت این سامانه بارشی است.

معاون توسعه و هواشناسی چهارمحال‌وبختیاری اضافه کرد: از شدت بارش‌ها در روز جمعه کاسته خواهند شد و وزش باد شدید برای این روز انتظار می‌رود.

نوروزی ادامه داد: برای روز شنبه بارش‌های رگباری و خفیف در نیمه‌غربی و بخش‌های جنوبی استان انتظار می‌رود و فعلاً برای روز یکشنبه بارشی پیش‌بینی نمی‌شود.

وی با اشاره به کاهش دما طی ساعات روز تا آخر هفته، ادامه داد: تا پایان هفته به دلیل بارش‌ها و ابرناکی بودن؛ دمای هوا کاهش پیدا خواهد کرد و رو به خنکی می‌رود، امروز _سه‌شنبه یازده اردیبهشت_ شهرکرد و بلداجی با سه درجه بالای صفر خنک‌ترین نقطه استان بودند.

کد خبر 749432

دیگر خبرها

  • بارش‌ها برای چهارمحال‌ و بختیاری ادامه دارد
  • بیشترین بارش چهارمحال و بختیاری در اردل با ۱۸ میلیمتر به ثبت رسید
  • بارش باران محور‌های چهارمحال و بختیاری را لغزنده کرد
  • محورهای چهارمحال و بختیاری لغزنده هستند
  • کوهرنگ خنک‌ترین نقطه چهارمحال و بختیاری
  • آماده‌باش دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسان در چهارمحال و بختیاری
  • آماده‌باش دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسان چهارمحال و بختیاری در پی صدور هشدار هواشناسی
  • تقویت بارش‌ها در چهارمحال‌ و بختیاری
  • تجلیل از کارگران نمونه چهارمحال و بختیاری
  • پیش بینی بارش‌ها بهاری از امروز در چهارمحال و بختیاری