Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ مدیر کل بیمه تأمین اجتماعی استان فارس گفت: عدم اعلام مبلغ واقعی دستمزد کارگر از سوی کارفرما و فرار بیمه‌ای ۴۰ درصد از اصناف استان از اصلی‌ترین معضلات پیش روی اداره کل بیمه تأمین اجتماعی فارس است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، ابراهیم کشاورز بعدازظهر امروز در نشست خبری خود با خبرنگاران به تشریح عملکرد این سازمان در سال جاری پرداخت و اظهار داشت: با توجه به آمارهای بررسی شده در 6 ماهه دوم سال جاری روند افزایشی بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی در حوزه اجباری را داشتیم که این رشد نشان‌دهنده افزایش اشتغال در سطح استان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: تعداد بیمه‌شدگان اجباری در اسفند ماه سال گذشته 761 هزار نفر بود و این تعداد در سال جاری به 791 هزار نفر رسید که با رشد 5 درصدی همراه بود و این موضوع نشان‌دهنده بهبود اشتغال در استان است.

وی به یکی از اقدامات مؤثر در حوزه تأمین اجتماعی در سال 1400 که مهم‌ترین آن توسعه خدمات غیر حضوری بود، اشاره کرد و گفت: در این راستا سامانه‌ای راه.اندازی شد که مردم می.توانند 40 خدمت مورد درخواست خود را به صورت الکترونیکی دریافت کنند و این اقدام منجر به کاهش 70 درصدی مراجعات مردم به سازمان تأمین اجتماعی شد.

درخواست خرید خدمت سربازی از دیگر موضوعاتی بود که مدیر کل بیمه تأمین اجتماعی فارس به آن اشاره کرد و افزود: در گذشته مراحل اجرای این پروسه بالغ بر 3 ماه طول می‌کشید اما هم اکنون با راه‌اندازی سامانه الکترونیکی این اقدام در مدت زمان 4 دقیقه انجام می‌شود و از زمان راه‌اندازی این طرح در استان تعداد 115 هزار و 271 نفر از خدمات غیر حضوری سامانه خرید خدمت سربازی انجام دادند که این میزان برای فارس آمار شاخصی است.

کشاورز همچنین به بیمه دانشجویان اشاره و با بیان اینکه دانشجویان می‌توانند با استفاده از این طرح، دوران تحصیل خود را جزء سوابق بیمه.ای در نظر بگیرند، گفت: متأسفانه در این خصوص آمار قابل قبولی در استان نداشتیم و تنها 1662دانشجو تاکنون از خدمات بیمه دانشجویی استفاده کردند و نیاز است تا والدین این اقدام را همچون یک پس‌انداز برای فرزندانشان در نظر بگیرند.

کشاورز درباره کاهش مقرری‌بگیران بیمه بیکاری در سال جاری نسبت به سال گذشته، افزود: تا پایان دی ماه سال جاری تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری 11 هزار و 900 نفر بوده است که این میزان در اسفند سال 99 تعداد 13 هزار و 600 نفر بود که این میزان نشان‌دهنده بهبود و رشد اشتغال در شش ماهه دوم سال جاری در استان است.

در ادامه این نشست فرار بیمه‌ای در استان یکی از معضلاتی بود که مدیر کل بیمه تأمین اجتماعی فارس نسبت به آن اشاره کرد و افزود: در سال جاری باتوجه به راه‌اندازی سامانه خدمات غیرحضوری کارگرانی که در یک مکان اشتغال دارند و کارفرما از بیمه نمودن کارگر خودداری می‌کنند، در این سامانه کارگر می.تواند اطلاعات مکان را ثبت کند تا نسبت به بازدید و حضور بازرس بیمه اقدام شود.

کشاورز گفت: قریب به  40 درصد از اصناف فارس فرار بیمه‌ای دارند و کارگر خود را بیمه نمی‌کنند و علت آن ماده قانونی 92 نظام صنفی است که دست سازمان را برای بازدید کشفی بسته است و تنها در صورت اعلام خود کارگر می‌توانیم به این موضوع ورود کنیم.

وی اضافه کرد: افزایش بازرسی‌های کشفی نشان می‌دهد که در سال جاری بیش از 36 درصد افزایش بازدید کشفی داشتیم که منجر به کاهش فرار بیمه‌ای شد.

او همچنین در راستای تشویق کارفرما در بهبود وضعیت اشتغال از تدوام معافیت حق بیمه کارفرمایان فنی، تولیدی و صنعتی خبر داد و گفت: باتوجه به اینکه این معافیت از مهر 99 برای کارگاه‌های جدید متوقف شده بود
اما با دستور ریاست جمهوری در بهمن 1400 این طرح مجددا اجرا شد و براساس مصوبه قانونی در این طرح 38 رسته شغلی تا تعداد پنج نفر کارگر از معافیت حق بیمه سهم کارفرما برخوردارند.

کشاورز همچنین به موضوع بیمه کارگران ساختمانی در استان اشاره و عنوان کرد: فارس در جذب بیمه کارگران ساختمانی استان اول کشور با 57 هزار نفر بیمه کارگران ساختمانی است و باتوجه به اینکه افراد بسیار زیادی در صف هستند تا از این خدمات بهره‌مند شوند مجوز 50 درصدی جذب از افرادی که کارگر ساختمانی نبوده‌اند، صادر شده است.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: جذب منابع به همکاری شهرداری‌ها در این موضوع بسیار حائز اهمیت است و باتوجه به اینکه 20 درصد معافیت از محل اخذ 15 درصد عوارض ساختمانی است، شهرداری‌ها باید عوارض ساختمانی را به سازمان تأمین اجتماعی اعلام کنند تا پوشش کارگران ساختمانی را ادامه دهد.

مدیر کل بیمه تأمین اجتماعی فارس ابراز کرد: هم اکنون در فارس بالغ بر هزار میلیارد تومان کسری منابع بابت معافیت 57 هزار کارگر ساختمانی داریم که این معافیت باید از محل اخذ عوارض صورت بگیرد اما از سوی شهرداری‌ها بویژه شهرداری شهرستان‌ها این اقدام صورت نمی‌گیرد.

کشاورز همچنین ادامه داد: یکی دیگر از معضلاتی که فارس با آن مواجه است اعلام مبلغ واقعی دستمزد کارگر است که در بسیاری موارد مشاهده شده کارفرمایان برای پرداخت حق بیمه کمتر مبلغ واقعی را اعلام نمی‌کنند و این موضوع سبب تضییع حقوق کارگر می‌شود و در این راستا بیمه تأمین اجتماعی موضوع بازرسی از دفاتر را تقویت کرده است تا حقی از کارگران ضایع نشود.

مدیر کل بیمه تأمین اجتماعی فارس همچنین در خصوص میزان مطالبات از کارفرمایان فارس، گفت: بالغ بر 1500 میلیاردتومان از کارفرمایان استان که بیش از 87 هزار کارفرما هستند طلبکار هستیم.

کشاورز همچنین در این جلسه خبر داد: برای اولین بار در کشور از سوی اتحادیه بین‌المللی تأمین اجتماعی طرح سازمان تأمین اجتماعی در میان کلیه صندوق‌های تأمین سراسر دنیا طرح تأمین اجتماعی ایران صاحب تقدیر نامه ویژه شد. 

مدیر کل بیمه تأمین اجتماعی همچنین خاطر نشان کرد: مردم هر گونه عدم تکریم ارباب رجوع را در شعب می‌توانند از طریق دو شماره تلفن 1420 و شماره واتساپ09028010873 اعلام کنند.

نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد: وزارت آموزش و پرورش خسارت کرونا به حوزه تعلیم و تربیت را جبران کندخسارت کرونا به گردشگری قلب ایران؛ سمنان ظرفیت‌های خوبی در بخش گردشگری دارد

پرداخت بیش از 50 میلیارد تومان غرامت دستمزد در ایام کرونا به بیش از 20 هزار نفر از افرادی که تست مثبت کرونا داشتند و مجوز راه‌اندازی 3 شعبه در استان در شهر جدید صدرا و شهرستان بیضاء از دیگر موضوعاتی بود که مدیر کل بیمه تأمین اجتماعی فارس به آن اشاره کرد.

انتهای پیام/424/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کارگران ساختمانی فرار بیمه ای سال جاری راه اندازی هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۶۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳ میلیون و۷۰۰ هزار کارگر بیمه‌شده زن هستند

امتداد - وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با اشاره به نقش موثری بانوان در امر مشارکت، رشد و تولید و تعلیم و تربیت، گفت: از ۱۶ میلیون و ۱۹۱ هزار نفر بیمه شده تامین اجتماعی در بخش کارگری، نزدیک به ۳ میلیون و ۷۹۵ هزار نفر کارگر زن هستند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، سید صولت مرتضوی در مراسم تجلیل از بانوان عرصه کار و تولید و واحدهای تولیدی دوستدار خانواده اظهار کرد: زن در فرهنگ و تمدن اسلامی و در احکام و آموزه های دینی از جایگاه و منزلت بالایی برخوردار است و بر همین اساس امروز بانوان ما در عرصه های مختلف رشد و تولید و تعلیم و تربیت و اثرگذاری بر جامعه خوش درخشیدند.

وی با اشاره به آمار زنان بیمه شده در حوزه کار گفت: براساس آمارها از ۱۶ میلیون و۱۹۱ هزار نفر بیمه شده تامین اجتماعی در بخش کارگری حدود  ۳ میلیون و ۷۹۵ هزار نفر کارگر زن هستند که در دانشگاه‌ها، آموزش و پرورش، و بهداشت و درمان به عنوان سرآمدترین معلمان و اساتید و پرستاران به شمار می روند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بازدید از یکی از شرکتهای قطعه سازی خودرو با بیان اینکه کار و تولید، ثبات و شرف و عزت و اقتدار برای انسان است و بستر بالندگی انسان را فراهم می‌کند، تصریح کرد: به لحاظ حضور گسترده بانوان در این مجموعه کارگاهی خرسندیم. بالغ بر ۵۰۰۰ نفر در این مجموعه تربیت شدند که بیش از نیمی از آنها بانوان هستند. بانوان در این کارخانه در حوزه‌های مختلف تحقیق و پژوهش، نوآوری و شکوفایی، طراحی و مهندسی و تولید خدمت می کنند.

وی گفت: بر اساس اصول ۴۳ و ۴۳ قانون اساسی، اقتصاد ما به سه دسته دولتی خصوصی و تعاونی تقسیم می شود. دایره شمول اقتصاد دولتی آن بخش از اقتصاد است که صرفاً به اقتدار و امنیت ملی ما برمی‌گردد، مابقی اقتصاد باید در دست زنان و مردان سخت کوشی باشد که هنر تولید و ایجاد اشتغال دارند و این دو بخش دیگر، اقتصاد خصوصی و تعاونی تعریف می شود.

به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از منظر قانون اساسی و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری باید بیش از ۸۰ درصد اقتصاد کشور در دست توانمند بخش خصوصی باشد و امروز نمونه بارزی از توفیق بخش خصوصی را شاهد بودیم.

مرتضوی با بیان اینکه جهش با رشد متفاوت است اظهار کرد: جهش یعنی حرکت زائد الوصف و اقدام خارق العاده و در سال ۱۴۰۳ باید جهش و پرش کنیم و این جهش نیاز به کوشش و در وهله اول تلاش دولت دارد.

وی ادامه داد: به عنوان کارگزاران نظام باید کوشش کنیم بستر جهش را با مشارکت مردم فراهم کنیم و راه آن مانع زدایی و رفع موانع تولید جلوگیری از مداخلات بی‌منای ادارات در حوزه تولید است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درعین حال تصریح کرد: اگر می‌خواهیم فرمان مقام معظم رهبری به نحو شایسته محقق شود، اول باید از دولت شروع کنیم. ما به عنوان کارگزاران دولت این آمادگی را داریم که دستان پرتوان کارگران و کارفرمایان را در این امر بفشاریم. مساله بعدی مشارکت مردم است. قطعاً جهش بدون مشارکت مردم محقق نخواهد شد و اگر ما جهش تولید را به عهده مردم بسپاریم، دامنه اطلاعات کارگزاران به برخی از تخلفات و یا احیاناً مفاسد اقتصادی بیشتر می‌شود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • دو هزار کارگر ساختمانی در میاندوآب بیمه ندارند
  • وجود ۶۰ هزار کارگر بیمه‌شده در شهرستان رفسنجان
  • بازنشستگی ۵۵۲ مددجوی کمیته امداد بوشهر با پرداخت ۱۰ سال بیمه
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • بیش از ۳ میلیون و۷۰۰ هزار کارگر بیمه‌شده زن هستند
  • استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • پرداختی بیمه‌ها به داروخانه‌ها شفاف‌سازی شود
  • پرداختی بیمه ها به داروخانه ها شفاف سازی شود
  • پیگیری برای پرداخت غرامت به خسارت دیدگان بخش مسکونی سیل در استان