Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان در آیین افتتاح پروژه‌های منابع طبیعی خوزستان همزمان با سراسر کشور به صورت ویدیو کنفرانس با حضور وزیر جهاد کشاورزی بر لزوم توجه به توسعه گیاهان دارویی و اهمیت طرح‌های آبخیزداری در استان به منظور کاهش مخاطرات زیست محیطی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار برنا از اهواز، آقارضا فتوحی امروز پنجشنبه 19 اسفند ماه 1400 در آیین افتتاح پروژه‌های منابع طبیعی خوزستان همزمان با سراسر کشور که به صورت ویدیو کنفرانس با حضور وزیر جهاد کشاورزی انجام شد، ضمن تبریک هفته منابع طبیعی اظهار کرد: کشور ما در ناحیه خشک و نیمه خشک واقع شده از این رو برای حفظ منابع طبیعی باید با دانامحوری نسبت به آینده و آیندگان نقش موثری ایفا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او اجرای پروژه‌های آبخیزداری را رکنی مهم در کاهش مخاطره های زیست محیطی و ریزگردها برشمرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت توجه به گیاهان دارویی در استان اشاره کرد و افزود: با توجه به ظرفیت خوبی که در نقاط مختلف استان در زمینه گیاهان دارویی وجود دارد، توسعه آن مهم و درخور توجه است به ویژه اینکه می‌توان در این زمینه علاوه بر اشتغالزایی در زمینه تولید دارو نیز بهره برد.

لازم به ذکر است که قانون مدیریت جامع آب کشاورزی، بهره‌برداری مناسب از این منابع، حفظ منابع طبیعی و محیط زیست و… از دیگر موضوع هایی بود که فتوحی در این نشست ویدیو کنفرانسی به آن پرداخت.

لازم به توضیح است که در این آیین ۱۸ پروژه شامل پنج بند آبخیزداری و ۱۳ پروژه حفاظت خاک با اعتباری در حدود یکصد میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید این پروژه‌ها در شهرستان‌های مسجدسلیمان، باغملک، رامهرمز، گتوند، هفتکل همزمان با سراسر کشور افتتاح شدند./انتهای پیام

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا هفته منابع طبیعی منابع طبیعی زیست محیطی دارو محیط زیست خاک جهاد کشاورزی استانداری خوزستان گیاهان دارویی آبخیز داری برنا خوزستان منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۷۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت:از ۱۲۵میلیون هکتار مناطقی که قابلیت اجرای عملیات آبخیزداری را دارند تاکنون حدود ۳۲ میلیون هکتار اجرا و ۹۰میلیون هکتار باقی مانده است. این یعنی حدود ۲۴درصد عملیات آبخیزداری در کشور انجام شده است.

محمد فرامرز در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه تاکنون در کشور حدود ۴۲ میلیون هکتار مطالعه آبخیزداری انجام شده و ۳۲ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در دست اجرا و اجرا شده است، گفت: همچنین ۲۰ میلیون هکتار مطالعات آبخیزداری داریم که اجرایی نشده است.

وی افزود: به طور کل در کشور از ۱۲۵میلیون هکتار مناطقی که قابلیت اجرای عملیات آبخیزداری را دارند تاکنون حدود ۳۲ میلیون هکتار اجرا و ۹۰ میلیون هکتار باقی مانده است. از این ۹۰ میلیون هکتار نیز ۲۰ میلیون هکتار دارای مطالعه آبخیزداری و ۷۰ میلیون هکتار نیز بدون مطالعه است.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تصریح کرد: این یعنی تمام این سالها تنها حدود ۲۴درصد عملیات آبخیزداری در کشور انجام شده که عدد بسیار کمی است.

بارش ها تا ۳۰۰میلی متر هم گزارش شد

وی در ادامه به بارش های اخیر نیز اشاره کرد و گفت:امسال و سال‌های قبل در مناطق جنوبی و مرکزی کشور بارش های شدیدی  گزارش شد. به طور مثال در سیستان و بلوچستان میانگین بارندگی ۱۱۰ میلی متر است ولی در نیمه اول فروردین سالجاری ۳۰۰میلی متر بارندگی در آن منطقه داشتیم.

فرامرز عنوان کرد: در نیمه اول فروردین استان‌های ایلام،  خوزستان، فارس، کرمانشاه،  لرستان، مرکزی و یزد درگیر بارندگی بودند و در نیمه دوم فروردین نیز  بوشهر،  جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، هرمزگان، یزد و خراسان جنوبی بارندگی های زیادی داشتند. در اوایل اردیبهشت نیز علاوه بر استان‌های ذکر شده اصفهان نیز اضافه شد.

باید روان آب‌ها را مدیریت کنیم

وی با بیان اینکه آبخیزداری به معنای کنترل سیل نیست بلکه مدیریت روان آب است، گفت: هر سال بخشی از روان آب‌های سیلابی وارد دریا، کویر یا از کشور خارج می‌شوند و باید با استفاده از آبخیزداری بتوانیم بخشی از روان آب‌ها را داخل حوضه نگه داریم و  آنها را وارد منابع آبی قابل دسترس کنیم تا امکان استفاده از آنها در بخش های مختلف فراهم شود.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی اضافه کرد:کارکرد دیگر آبخیزداری حفاظت از پوشش گیاهی و جلوگیری از فرسایش خاک است.

وی با اشاره به اینکه برای سال ۱۴۰۲ ،۱.۷ همت بودجه آبخیزداری در نظر گرفته شده بود، گفت: که از این میزان تنها ۶۰درصد اختصاص یافت.

 اعتبار آبخیزداری کافی نیست

فرامرز در پایان با بیان اینکه در لایحه برنامه هفتم توسعه باید ۲۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری مصوب و اجرایی شود، گفت:در حال حاضر تامین اعتبار  و منابع یکی از چالش های پیش و روی آبخیزداری است. ظرفیت اجرایی، متخصص، پژوهش وجود دارد ولی منابع کافی نیست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شکسته شدن بند خاکی در روستای بیجورد بردسکن بر اثر سیلاب
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی
  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی‌های بهاری
  • احترام به HSE رویکرد احترام به کارکنان و شهروندان است/هدف برنامه ۱۴۱۰ مباحث زیست‌محیطی است
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد