Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گلستان معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی، گفت: به دلیل خشک و نیمه خشک بودن بخشی از کشور، توان افزایش سطح زیر کشت را نداریم.

دکتر مجتبی خیام‌نکویی، در حاشیه برگزاری دوازدهمین همایش ملی فرهنگ و مدیریت جهادی - امنیت غذایی که به میزبانی گرگان برگزار شد، اظهار کرد: ما باید الگوی مصرف غذایی خودمان را تغییر دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه ما حدود ۳۰ درصد ضایعات در بخش کشاورزی داریم که از مزرعه تا سفره ما می باشد، ادامه داد: اگر هر ایرانی در روز یک دانه برنج دور ریز و ضایعات داشته باشد، غذای ۲۳ هزار نفر را دور می ریزیم.

خیام‌نکویی، با تاکید بر اینکه ما باید تمام توان خودمان را بگذاریم تا ضریب امنیت غذایی خودمان را افزایش دهیم، خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم از منابع خودمان به شکل مطلوب استفاده کنیم، باید توسعه روستا را به عنوان مرکز تولید قلمداد کنیم.

وی با اشاره به اینکه اگر توجه به روستاها کم شود و سیر مهاجرت روستائیان به شهرها که بعد از پیروزی انقلاب شدت گرفته است، مدیریت نشود، کانون های تولید ما از بین می رود، افزود: بالاتر از ۷۰ درصد جامعه روستایی ما شهرنشین شده اند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، با بیان اینکه، توسعه و پیشرفت کشور در حوزه کشاورزی، توجه به روستاها است، تصریح کرد: خیلی ها معتقد بودند، کشورهایی که پول دارند، می توانند غذا را به راحتی از کشورهای تولید کننده بخرند.

وی با تاکید بر اینکه اگر در طول یک دهه اخیر به اتفاقات جهان نگاه کنیم، می بینیم که کشورهای تولید کننده غذا که مازاد بر نیاز خودشان تولید می کنند، از غذا به عنوان یک ابزار سیاسی برای تسلط بر کشورها استفاده می کنند، یادآور شد: کشورهایی که می خواهند مستقل باشند، دسترسی خیلی آسان هم به غذا نخواهند داشت.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ما باید آن بخش تولیدات بخش کشاورزی که در حد خودکفایی و خود اتکایی هست، بتوانیم در کشور تولید کنیم، اضافه کرد: این یکی از مصادق پدافند غیرعامل می باشد که محقق می شود.

وی در بخش پایانی سخنان خود، با تاکید بر اینکه  ایران در ۲۲ مورد تولیدات محصول کشاورزی، جایگاه دوم تا هفتم جهانی را دارد، گفت: ما باید یک واقعیت را بپذیریم که کشورمان در منطقه خشک و نیمه خشک قرار گرفته است و بارندگی کمتر از ۲۵۰ میلی متر در سال را داریم و توان افزایش سطح زیر کشت خود را نداریم و بهترین راه افزایش تولید و رسیدن به امنیت غذایی پایدار، بهره‌وری را در واحد سطح افزایش دهیم و به تعبیری انقلاب بهره‌وری با همین سطح زیر کشت موجود برای رسیدن به تولید مطلوب ایجاد کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی جهاد كشاورزي سطح زیر کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۸۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد

جواد اعتضادی مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: در سال زراعی جاری، تولید گیاهان و محصولات گلخانه‌ای مانند نشا‌های جالیزی، سبزیجات، صیفی‌جات و گل‌های زینتی در شهرستان تایباد ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

وی افزود: امسال بیش از ۳۰ میلیون نشای صیفی و سبزی، بیش از یک میلیون انواع گل‌های تزئینی و زینتی و همچنین ۴۰۰ تن سبزیجات برگی و صیفی‌جات در گلخانه‌های تایباد تولید شده است.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد ادامه داد: در این شهرستان مرزی ۶۸ گلخانه در مجموع به مساحت ۸ هکتار فعالیت می‌کنند که ۳۰ واحد در بخش مرکزی و ۳۸ واحد در بخش میان‌ولایت واقع شده اند.

اعتضادی بیان کرد: در سال جاری ۴ گلخانه جدید نیز راه اندازی شده است که در مجموع ۷ هزار متر مربع به فضای گلخانه‌ای این شهرستان افزوده شد.

این مقام مسئول اضافه کرد: عمده کشت گلخانه‌ها در بستر خاک می‌باشد و نیز یک گلخانه هیدروپونیک یا آب‌کشت به مساحت ۶ هزار متر مربع در حال راه اندازی است.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد تصریح کرد: صدور آسان پروانه تاسیس گلخانه، ارائه تسهیلات به گلخانه‌داران، معرفی متقاضیان به ادارات گاز و برق برای اخذ انشعابات، صدور مجوز تغییر کاربری زمین، اجرای برنامه مدیریت تلفیقی آفات و برگزاری دوره‌های آموزشی از جمله اقدامات مدیریت جهاد کشاورزی تایباد جهت رونق کشت گلخانه‌ای هستند.

اعتضادی افزود: استفاده از آب باران، توسعه فضای گلخانه با بکارگیری سازه‌های با ارتفاع بالا، تولید محصول سالم با مواد غیرشیمیایی و افزایش ضریب مکانیزاسیون از مهترین روش‌های نوین بکاررفته در گلخانه‌های شهرستان است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اقلیم شهرستان تایباد و مشکلات ناشی از بحران آب، افزایش تولید محصول نسبت به هر لیتر آب مصرفی، افزایش درآمد گلخانه‌دار و افزایش تعداد گلخانه‌ها در این منطقه ضروری می‌باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در فصل نخست ۲۰۲۴
  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی اردستان
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • آغاز گل چینی از گلستان های گل محمدی اردستان