Web Analytics Made Easy - Statcounter

تاج الدین یوسف محقق و استاد دانشگاه نیجریه ای در گفتگو با تقریب به مفهوم اجتماع و اهمیت وحدت اشاره کرد و گفت: جامعه موجود زنده اي است که حیات خاصی دارد و ضمن گرد هم آوردن افراد با اهداف و نیازهاي مشترك که وجدان مشترك و روحیه خاصی دارند سبب وحدت و همبستگی مردم می شود. داشتن تعلق خاطر فرد نسبت به افراد و نهادها در جامعه یکی از روش هایی است که فرد خود را از طریق آن به جامعه پیوند می دهد و از سوي دیگر اعتقاد افراد به اعتبار اخلاقی نظام هاي اجتماعی و رعایت اصول نیز موجب احساس وظیفه اخلاقی نسبت به دیگران می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تاج الدین یوسف با بیان این که در سنت ادیان توحیدي، خداي واحد، امت مسلمان خود را به وحدت و یکپارچگی و دوري از تفرقه فرا می خواند، گفت: در این نوع جهان بینی، انسان عضو خانواده واحدي به شمار می آید که از پدر و مادر یگانه اي آفریده شده است. حضرت محمد(ص) نیز که آخرین پیام آور در این سنت الهی است رسالت خویش را بر بستر اتحاد مسلمانان عملی کرده است؛ توصیه هاي مکرر ایشان به رعایت برادري و وحدت و تأکید بر این امر که برتري افراد به یکدیگر تنها در تقواي آنهاست، حاکی از اهمیت حفظ وحدت و همبستگی بین مسلمانان می باشد. حضرت محمد(ص) در این خصوص می فرماید: «شخص مسلمان، برادر شخص مسلمان است. هرگز به او ستم نمیکند و هیچ گاه او را تنها و بی پناه نمی گذارد».

او همچنین با بیان اینکه هرگونه اختلاف و ایجاد دشمنی و تشنج سبب نابودي امکانات کشور می باشد، افزود: بزرگان دین اسلام بیش از همه باید علما و رهبران فکری و مذهبی را بـه وحدت و پرهیز از اختلاف دعوت کنند. حال آن که دین اسلام، وحدت ظاهری و تصنعی را بین برده و اتحاد واقعی را جایگزین کرده است. به همین دلیل، ملاک و معیار آن برای وحدت جز آن چیزی است که حکومت ها تدارک دیده اند. مبنای وحدت در حکومت عادلانه اسلامی، اعتقاد دینی و پایبندی به آن است از این رو زبان، نژاد، رنگ و جغرافیا و قومیت که از دلایل اختلاف به شمار می آیند و بیشتر به تشدید تفرقه می انجامند، در اسلام محور وحدت به شمار نمی آیند زیرا همه این عوامل اعتباری هستند که از سوی حکومت های غیر اسلامی به وجود آمده است.

به گفته تاج الدین یوسف از این رو حکومت های اسلامی باید مبنای اداره کشور و ترغیب همگان به اصل وحدت را با در نظر گرفتن اصول اساسی اسلام تعیین کنند.  

منبع: تقریب

کلیدواژه: وحدت تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۸۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از ستمدیدگان توصیه صریح دین اسلام است

شیخ محمود، مدرس دانشگاه و امام مسجد نور شهر آروا در اوگاندا در گفتگو با خبرگزاری تقریب دوستی و وحدت قلوب را مبنا و پایه اسلام و نقطه اتصال ملت های مسلمان خواند و بیان داشت: اگرچه وجود افکار متفاوت و گرایش های متضاد در میان ملت های مسلمان امری طبیعی است اما همه اندیشمندان و فعالان مذهبی باید ذیل هدف بزرگ تری که مصلحت حفظ دین اسلام را در نظر دارد، این تفاوت ها را نادیده بگیرند و با حس برادری به سمت هدف مشترک حرکت کنند. این نزدیکی تنها در صورتی ممکن می شود که هر یک از گروهها نگاه برتر و سلطه طلبانه ای بر دیگری نداشته باشد بلکه باید نگاه اصلی آنها، جلوگیری از ادامه ظلم و تفرقه افکنی دشمنان باشد و از ارزش های متعالی اسلام محافظت کنند.

او به ریشه های تمدن اسلامی که فرهنگ فکری مشترکی را به ملت های مسلمان حاکم کرده است، اشاره کرد و افزود: ملت های مسلمان اشتراکات فرهنگی بسیاری دارند که آنها را به هم نزدیک می کند و هدف از پیگیری تقریب مذاهب، دستیابی به ظرفیت های قابل اجرا برای افزایش توانمندی و قدرت ملت های مسلمان است.  

شیخ محمود به تحولات منطقه خاورمیانه اشاره کرد و افزود: جنگ خشونت باری که در بیش از 7 ماه گذشته میان اسرائیل و فلسطین روی داده و به شهادت هزاران نفر از مردم مسلمان فلسطینی منجر شده، نشان می دهد کشورهای اسلامی باید یک سازکار عملی برای ایجاد وحدت را در دستور کار قرار دهند و و به طور عملی وارد میدان عمل شده و به حمایت از مردم مسلمان فلسطین بپردازند.

او با بیان اینکه دستور صریح دین اسلام دوری مسلمانان از جنگ‌ بوده است اما وقتی مساله ستمدیدگان در میان باشد، حمایت از آنها ضروری است، ادامه داد: با وجود اتفاقات تاسف بار در غزه برخی از دولت های اسلامی همچنان همکاری های اقتصادی خود را با اسرائیل ادامه می دهند و نتیجه آن این شده که اسرائیل در جنگ غزه فرصت بیشتری برای ادامه جنگ خشونت بار خود به دست آورده است. بنابراین در حالی که همه دولت های مسلمان باید از اسرائیل دوری کنند و بنا به توصیه اسلام نباید با دشمنان در زمینه مسائل اساسی جهان اسلام رابطه برقرار می کردند، این دستور را نادیده گرفتند که حاصل آن امروز در حوادث فلسطین نمایان شد.

شیخ محمود همچنین افزود ضروری است که کشورهای مسلمان با درس آموزی از اقدامات گذشته در کنار یکدیگر بایستند، یک جبهه قوی تشکیل دهند و توجه خود را معطوف به حل و فصل مناقشه تاریخی در سرزمین فلسطین نمایند.  

دیگر خبرها

  • مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است
  • حمایت از ستمدیدگان توصیه صریح دین اسلام است
  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت جامعه اسلامی است
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه و تربیت جامعه اسلامی بود
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد فقه و نهضت علمی اسلامی است
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت اسلامی است
  • امام صادق(ع) نهضت علمی بزرگی را در جهان اسلام پی‌ریخت
  • امام جعفر صادق(ع) بر اتحاد و وحدت امت اسلامی توصیه می‌کردند
  • مکتب امام صادق مکتب انسان ساز و مسئولیت پذیری است