Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@01:09:40 GMT

تشخیص سرطان به کمک مورچه

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۵۹۶۳۹

تشخیص سرطان به کمک مورچه

تشخیص سرطان به کمک مورچه، طراحی کوله پشتی سازگار با محیط زیست، شناسایی مکانیسم ترس در مغز، ابداع لنزی برای پیشگیری از نابینایی، روشی برای ساخت باتری‌های ایمن‌تر و واکنش‌های همجوشی هسته‌ای پایدار با آهنربای بدون عایق را در بسته علم و فناوری ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، بررسی جدید پژوهشگران فرانسوی نشان می‌دهد که گونه‌ای از مورچه می‌تواند سلول‌های سرطانی را با بو کشیدن شناسایی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک پژوهش جدید نشان داده است که مورچه‌ها توانایی بو کشیدن سلول‌های سرطانی انسان را دارند. بدین ترتیب، شاید در آینده بتوان از آنها برای تشخیص سرطان استفاده کرد.

پژوهشگران "مرکز ملی پژوهش‌های علمی فرانسه"(CNRS) دریافتند که یک گونه مورچه موسوم به "فورمیکا فوسکا"(Formica fusca)، حس بویایی خوبی دارد. آزمایش‌ها نشان داد که این گونه مورچه به لطف حس بویایی خود می‌تواند سلول‌های سرطانی را از سلول‌های سالم انسان تشخیص دهد. به گفته این گروه پژوهشی، پیش از به کار بردن مورچه‌ها در محیط‌های بالینی مانند بیمارستان‌ها، باید آزمایش‌های بالینی بیشتری انجام شود.

شاید در آینده مشخص شود که مورچه‌ها در تعیین مکان سلول‌های سرطانی انسان، بهتر از سگ‌ها عمل می‌کنند.

پژوهشگران برای انجام دادن تحقیقات خود، آزمایشاتی را با ۳۶ مورچه انجام دادند که سلول‌ها را در محیط آزمایشگاهی بو می‌کردند. آنها ابتدا، مورچه‌ها را در معرض بوی نمونه‌ای از سلول‌های سرطانی انسان قرار دادند. سپس، این بو با پاداش محلول قند همراه شد.

بدین ترتیب، پژوهشگران دریافتند که مورچه‌ها بین سلول‌های سرطانی و سالم و همچنین بین دو نوع سرطان تمایز قائل می‌شوند. مورچه‌های فورمیکا فوسکا پس از آموزش می‌توانند ترکیبات آلی فرار ساطع‌شده از سلول‌های سرطانی را تشخیص دهند.

کوله‌پشتی سازگار با محیط زیست که به طور کامل بازیافت می‌شود

یک شرکت آلمانی، نوعی کوله‌پشتی سازگار با محیط زیست طراحی کرده است که به طور کامل بازیافت می‌شود.

شرکت آلمانی موسوم به "وائود"(Vaude)، گامی منطقی در ابداع نوعی کوله‌پشتی برداشته است. این شرکت سعی دارد تا نوعی کوله‌پشتی را با فناوری چاپ سه بعدی ابداع کند. این کوله‌پشتی موسوم به "Novum ۳D" که در حال حاضر فقط یک نمونه ابتدایی است، می‌تواند زمینه‌ساز ارائه تجهیزات سازگار با محیط زیست باشد که در پایان عمر مفید می‌توانند به طور کامل بازیافت شوند.

شرکت وائود در مورد معرفی Novum ۳D گفت: در حالت ایده‌آل، یک محصول باید در پایان چرخه عمر خود، به طور کامل به فرآیند تولید بازگردانده شود. این بازیافت واقعی است اما در حال حاضر هنوز یک چالش بزرگ برای صنعت نساجی به شمار می‌رود. بسیاری از محصولات حداقل از پنج تا ۱۰ ماده گوناگون و ترکیبی از پارچه‌ها تشکیل شده‌اند؛ بنابراین نمی‌توان آنها را بر اساس نوع جدا کرد.

وائود به مفهوم ساده‌ای روی آورد که اخیراً آن را بیشتر می‌بینیم. بدنه کوله‌پشتی، تسمه‌ها و لایه پشتی آن از ۱۰۰ درصد "پلی‌اورتان ترموپلاستیک"(TPU) ساخته شده‌اند؛ بنابراین هیچ ماده مخلوطی وجود ندارد که تلاش‌های بازیافت را پیچیده کند. تمام اجزای غیر پلی‌اورتان ترموپلاستیک مانند سگک‌ها، به راحتی قابل جدا شدن هستند تا بتوان آنها را پیش از بازیافت جدا کرد.

اگر یک محصول نامرغوب در قفسه فروشگاه‌ها قرار بگیرد، نیت‌های دوستدار محیط زیست وائود تضعیف می‌شوند. بنابراین، این شرکت سخت تلاش کرده است تا Novum 3D را به صورت یک کوله‌پشتی بسیار راحت و کاربردی بسازد که قابل بازیافت نیز باشد. وائود برای این منظور، با شرکت "اوچسلر" (Oechsler)، در زمینه تولید پلاستیک و مواد افزودنی همکاری کرد تا یک پنل لانه زنبوری از جنس پلی‌یورتان ترموپلاستیک را به جای پنل پشتی فوم معمولی و با فناوری چاپ سه بعدی بسازد.

شناسایی مکانیسم ترس در مغز

محققان دانشگاه بریستول انگلیس در مطالعه اخیرشان مکانیسم‌های جدیدی از ترس در مغز را کشف کردند.

در حال حاضر چندین داروی مختلف ضد اضطراب موجود است که اکثر آنها چندان مؤثر نیستند و علاوه بر این دارای عوارض جانبی مختلفی نیز هستند.

شناسایی مکانیسم‌هایی که زمینه‌ساز ترس و اضطراب هستند می‌تواند به محققان در توسعه درمان‌های بهتری برای اختلالات اضطرابی کمک کند. اخیراً دانشمندان علوم اعصاب دانشکده فیزیولوژی، داروشناسی و علوم اعصاب بریستول بررسی کردند که چگونه قسمت مخچه مغز بر فعالیت ناحیه دیگری از مغز به نام ماده خاکستری اطراف مجرا (PAG) تأثیر می‌گذارد. ماده خاکستری اطراف مجرا، ناحیه‌ای از ماده خاکستری است که در مغز میانی یافت می‌شود و مکانیسم‌های بقا از جمله پاسخ‌های واکنشی ناشی از ترس را هماهنگ می‌کند.

محققان در این مطالعه فعالیت ناحیه ماده خاکستری اطراف مجرای مغز چند حیوان را از طریق الکترودها ثبت کردند. آنها حیوانات را در یک بخش قرار دادند که در آن یک صدای شنیداری با یک ضربه کوچک پا همراه بود. این باعث ایجاد حافظه ترس و سرد شدن که یک شاخص رفتاری ترس است، می‌شد. دانشمندان دریافتند که زیرمجموعه‌ای از سلول‌های مغزی در ناحیه ماده خاکستری اطراف مجرای مغز به آن صدا بسیار پاسخ می‌دهند که این امر مربوط به رمزگذاری حافظه ترس است.

بر اساس این یافته‌ها دانشمندان به این نتیجه رسیدند که فعل و انفعالات ماده خاکستری اطراف مجرای مخچه به ایجاد فرآیندهای شرطی سازی ترس کمک می‌کند. آنها همچنین نشان دادند که دستکاری مسیر مستقیم ماده خاکستری اطراف مجرای مخچه باعث اختلال در سرد شدن ناشی از ترس و صداهای فراصوت می‌شود.

پیشگیری از نابینایی افراد مبتلا به دیابت با کمک یک لنز طبی

پژوهشگران کره جنوبی، نوعی لنز طبی ابداع کرده‌اند که می‌تواند از نابینا شدن افراد مبتلا به دیابت پیشگیری کند.

اگر دیابت بیش از اندازه پیشروی کند، می‌تواند به بروز "رتینوپاتی"(retinopathy) منجر شود. درمان‌های موجود، تهاجمی و اغلب دردناک هستند اما ممکن است امید جدیدی در قالب یک لنز طبی مجهز به LED وجود داشته باشد.

رتینوپاتی ناشی از دیابت زمانی اتفاق می‌افتد که این بیماری به رگ‌های خونی کوچک چشم آسیب می‌رساند، رسیدن جریان خون به سلول‌های عصبی شبکیه را کاهش می‌دهد، فقدان اکسیژن را به همراه می‌آورد و به مرگ سلول‌های عصبی شبکیه منجر می‌شود.

بدن سعی می‌کند با رشد رگ‌های خونی جدید در شبکیه، این آسیب را جبران کند اما دیابت اغلب باعث می‌شود که این رگ‌های خونی به طور ناقص شکل بگیرند و در نتیجه خون‌ریزی کنند و به شبکیه آسیب برسانند. این آسیب از طریق رشد بافت اسکار ترمیم می‌شود نه با رشد سلول‌های عصبی جدید؛ بنابراین بیمار با گذشت زمان، بینایی خود را از دست می‌دهد.

درمان‌های موجود برای رتینوپاتی دیابتی، پیرامون کاهش نیاز به اکسیژن شبکیه هستند. یکی از این روش‌های درمانی، استفاده از لیزر را برای سوزاندن سلول‌های عصبی در بخش محیطی شبکیه شامل می‌شود. با از بین بردن این سلول‌ها، اکسیژن مورد استفاده آنها می‌تواند توسط سلول‌های عصبی در ناحیه مرکزی و مهم‌تر شبکیه استفاده شود.

روشی برای ساخت باتری‌های ایمن‌تر و قوی‌تر خودروهای الکتریکی

پژوهشگران آمریکایی، روش جدیدی برای ساخت باتری خودروهای الکتریکی ارائه داده‌اند که آنها را قوی‌تر می‌کند و میزان خطر آنها را کاهش می‌دهد.

باتری‌های حالت جامد که در حال حاضر در دستگاه‌های الکترونیکی کوچک مانند ساعت‌های هوشمند استفاده می‌شوند، این پتانسیل را دارند که از باتری‌های لیتیوم-یونی، ایمن‌تر و قوی‌تر باشند و برای مواردی مانند خودروهای الکتریکی و ذخیره انرژی حاصل از پنل‌های خورشیدی برای استفاده بعدی به کار بروند. با وجود این، پیش از اینکه باتری‌های حالت جامد به صورت گسترده به کار بروند، چندین چالش فنی باقی می‌ماند.

پژوهشی که به سرپرستی "آزمایشگاه‌های ملی ساندیا"(Sandia National Laboratories) در آمریکا انجام شده است، یکی از این چالش‌ها را برطرف می‌کند. در این پژوهش، یک فرضیه قدیمی مورد بررسی قرار گرفته است مبنی بر اینکه افزودن مقداری الکترولیت مایع برای بهبود عملکرد، ایمنی باتری‌های حالت جامد را از بین می‌برد. پژوهشگران دریافتند که در بسیاری از موارد، باتری‌های حالت جامد با کمی الکترولیت مایع، ایمن‌تر از باتری‌های لیتیوم-یونی هستند. همچنین، آنها دریافتند که اگر باتری با اتصال کوتاه، همه انرژی ذخیره شده خود را آزاد کند، می‌تواند مقدار خطرناک گرما را از بین ببرد.

واکنش‌های همجوشی هسته‌ای پایدار با آهنربای بدون عایق

نوع جدیدی از سیم‌کشی بدون عایق می‌تواند کلیدی برای راکتورهای همجوشی هسته‌ای پایدارتر باشد.

یکی از راه‌هایی که دانشمندان برای درک پتانسیل انرژی همجوشی هسته‌ای به‌عنوان یک منبع تقریباً پایان‌ناپذیر و پاک از انرژی کار می‌کنند، از طریق آهن‌رباهای جدید و بهبود یافته است که میدان‌های پلاسما را برای انجام واکنش‌های حیاتی محدود می‌کنند.

اکنون یک مطالعه جدید نشان‌دهنده یک «تغییر انقلابی» در نحوه ساخت این اجزا است که با تسهیل نوع جریان‌های فوق‌داغ و پایدار پلاسمای مورد نیاز برای تبدیل شدن به نیروی همجوشی، می‌تواند یک قطعه کلیدی از این پازل را شکل دهد.

این آهن‌ربا توسط دانشمندان آزمایشگاه فیزیک پلاسمای پرینستون(PPPL) با هدف بهبود عملکرد آنچه به عنوان "راکتورهای همجوشی توکاماک" شناخته می‌شود، ساخته شده است. این دستگاه‌های دونات شکل برای محدود کردن جریان‌های دایره‌ای پلاسما طراحی شده‌اند که اتم‌ها را تحت فشار و گرمای شدید به هم جوش می‌دهند و مقادیر زیادی انرژی را به طور مداوم آزاد می‌کنند.

کد خبر 560963

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سرطان تشخیص سرطان سازگار با محیط زیست بازیافت مغز ترس و نگرانی پیشگیری از نابینایی لنز طبی دیابت پیشرفت علم و فناوری علم و فناوری تازه های علمی تحقیقات علمی علم و فناوری های جدید شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق باتری های حالت جامد سازگار با محیط زیست سلول های سرطانی همجوشی هسته ای سلول های عصبی حال حاضر طور کامل کوله پشتی مورچه ها ایمن تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۹۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار دلیل برای فرار از خرید پوکو X5 پرو

فرارو- پوکو X5 پرو که از یک سال قبل به‌عنوان یکی از خفن‌ترین میان‌رده‌های شیائومی در بازار حضور دارد، آرام‌آرام به آخر خط نزدیک می‌شود. تقریبا از نیمه زمستان پارسال پوکو X6 پرو در ویترین موبایل‌فروشی‌ها دیده می‌شود و حالا با فروکش کردن تب مرسوم گوشی‌های نوبرانه، اختلاف قیمت منطقی نسبت به پوکو X5 پرو پیدا کرده است. میان‌رده جدید شیائومی علاوه بر طراحی و نمایشگر بهتر نسبت به پوکو X5 پرو، از پردازنده قدرتمند‌تر و شارژدهی بیشتری برخوردار است و به‌همین خاطر رفتن خرید پوکو X5 پرو توصیه نمی‌شود.

مقایسه پوکو X5 پرو و پوکو X6 پرو؛ تفاوت طراحی

پوکو X5 پرو از نظر طراحی یک درجه پایین‌تر از پوکو X6 پرو دسته‌بندی می‌شود. علاوه بر ابعاد نسبتا کوچکتر پوکو X6 پرو درمقایسه با پوکو X5 پرو، حاشیه‌های کنار نمایشگر به‌شکل ملموسی کم شده و همین فاکتور به جذابیت و ریخت و قیافه میان‌رده جدید شیائومی کمک می‌کند.

پوکو X5 پروتقریبا یک سال قبل با نمایشگری با سهم ۸۶ درصدی از قاب رویی گوشی روانه بازار شد، اما چینی‌ها امسال پوکو X6 پرو را جوری طراحی کردند که این عدد به بیش از ۹۰ درصد می‌رسد و سروشکل قشنگ‌تری به گوشی می‌دهد. جدای این بحث، کوچکتر شدن ابعاد پوکو X6 دلیل دیگری بابت برتری آن درقیاس با پوکو X5 پرو تلقی می‌شود.

مقایسه پوکو X5 پرو و پوکو X6 پرو؛ تفاوت نمایشگر

پوکو X5 پرو با نمایشگر ۶.۶ اینچی از نوع AMOLED در دسترس طرفداران شیائومی قرار گرفت و امسال هم چینی‌ها از همین نوع نمایشگر برای پوکو X6 پرو استفاده کردند. با این تفاوت که پوکو X6 پرو یک سر و گردن از نسل قبلی خودش بهتر عمل می‌کند. تراکم ۳۹۵ppi نمایشگر پوکو X5 پرو نسبت به تراکم ۴۴۶ppi نمایشگر پوکو X6 پرو اولین دلیل برای فرار از میان‌رده قبلی است و عامل دوم را می‌توانیم با عدد و رقم و بدون بحث و جدل بررسی کنیم. جایی که حداکثر روشنایی نمایشگر پوکو X5 پرو حدود ۹۰۰ نیت تخمین زده می‌شود و این عدد برای پوکو X6 پرو تا هزار و ۸۰۰ نیت ارتقا پیدا می‌کند. کافی نیست؟

مقایسه پوکو X5 پرو و پوکو X6 پرو؛ تفاوت تراشه

پوکو X5 پرو درمقایسه با پوکو X6 پرو در بخش پردازنده متحمل شکست می‌شود. تراشه شش نانومتری اسنپدراگون ۷۷۸G درقیاس با تراشه چهار نانومتری مدیاتک دایمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا حرفی برای گفتن ندارد و در همه آیتم‌ها سرافکنده از میدان رقابت کنار می‌رود.

پوکو X6 پرو در اجرای بازی‌ها سنگین لگ کمتری نسبت پوکو X5 پرو دارد و از نظر توانایی و کارایی حدود ۱۰ درصد بهتر از نسل قبلی خودش عمل می‌کند.

مقایسه پوکو X5 پرو و پوکو X6 پرو؛ تفاوت باتری

پوکو X5 پرو روی کاغذ در بخش باتری چیزی از پوکو X6 پرو کم ندارد، اما تفاوت تراشه‌ها حکم به برتری میان‌رده جدید شیائومی می‌دهد.

پوکو X5 پرو و پوکو X6 پرو هر دو از باتری پنج هزار میلی‌آمپرساعت استفاده می‌کنند، ولی تراشه مدیاتک دایمنسیتی باعث می‌شود میان‌رده جدید شیائومی شارژدهی بیشتری داشته باشد و در استفاده‌های روزمره چند ساعت دوام بیشتری داشته باشد. از یک طرف دیگر پوکو X6 پرو از شارژر ۶۷ وات و جذاب پوکو X5 پرو که ظرفیت باتری را در کمتر از ۴۵ دقیقه از صفر به ۱۰۰ درصد می‌رساند، پشتیبانی می‌کند و نگرانی برای خرید میان‌رده جدید شیائومی باقی نمی‌ماند.

مقایسه پوکو X5 پرو و پوکو X6 پرو در یک نگاه

مشخصات

پوکو X5 پرو

پوکو X6 پرو

ابعاد

162.9 در 76 در 7.9 میلیمتر

160.5 در 74.3 در 8.3 میلیمتر

وزن

181 گرم

186 گرم

سایز نمایشگر

6.6 اینچ

6.6 اینچ

نوع نمایشگر

AMOLED

AMOLED

دوربین اصلی

108 مگاپیکسل

64 مگاپیکسل

تراشه اصلی

اسنپدارگون 778G

مدیاتک دایمنسیتی 8300 اولترا

ظرفیت باتری

پنج هزار میلی‌آمپرساعت

پنج هزار میلی‌آمپرساعت

دیگر خبرها

  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون (فیلم)
  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون + فیلم
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • چهار دلیل برای فرار از خرید پوکو X5 پرو
  • باتری‌دزد ارومیه به آخر خط رسید
  • غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ