Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-04@07:44:42 GMT

قیمت ۵ هزار قلم کالا ارزان شد

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۶۲۳۴۳

سیدرضا فاطمی امین در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه این هفته، تمرکز بر بازار کالاهای پایه و مدیریت و کنترل مواد اولیه را از اقدامات اساسی کنترل تورم عنوان کرد و گفت: نمونه این اقدامات درج قیمت تولید کننده روی کالا بود که قیمت حدود 5 هزار کالا را به وضوح کاهش داد. ناطقان: سیدرضا فاطمی امین در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه این هفته، تمرکز بر بازار کالاهای پایه و مدیریت و کنترل مواد اولیه را از اقدامات اساسی کنترل تورم عنوان کرد و گفت: نمونه این اقدامات درج قیمت تولید کننده روی کالا بود که قیمت حدود 5 هزار کالا را به وضوح کاهش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وزیر صمت با اشاره به دو موضوع تورم و اجرایی شدن شعار سال گفت: بیش از سی چهل سال است که قمیتهای مصرف کننده روی کالاها درج می شود اما ما بخشی از محصولات را در چهار مرحله الزام کردیم که تولید کنندگان قیمت فروش خود را روی کالا درج کنند که باعث شفافیت و تسهیل نظارت شد اینکار در یک دوره میان مدت باعث رقابت نیز خواهد شد البته این طرح در آغاز راه است و تا تابستان آینده ادامه دارد .

وزیر صمت گفت :در اوایل شهریور نرخ تورم 43 درصد بود در ماه گذشته به 35 درصد رسید البته هنوز بسیار بالاست تورم باید تک رقمی شود در طول شش ماه 9 درصد کاهش تورم دستاورد قابل توجهی است.

گفت :تورم یک بیماری عمیق گسترده مزمن و ادامه دار اقتصاد ایران است ، خوشبختانه در امسال با اتفاقاتی که افتاده ده درصد نرخ تورم کاهش یافت و این کاهش تورم ادامه خواهد داشت و آرامش به بازار باز می گردد.

وی با بیان اینکه تورم یک بیماری مزمن و پنجاه ساله اقتصاد ایران است ،در چهار سال اخیر چهار سال بالای 30 درصد تورم داشتیم 97تا 99 و 1400 تماما بالای 30 درصد تورم داشتیم.

وی با اشاره به سه عامل موثر در تحلیل تورم گفت: سه عامل موثر مدیریت نقدینگی ، نرخ ارز و قیمتهای خارجی و میزان تولید بر تورم تاثیرگذار است اما موضوع مهم اصلاح بازار همیشه مغفول مانده است .

وی با تاکید بر اینکه در 6 ماه گذشته تمرکز ما در وزارت صمت اصلاح ساختار بازار بود افزود : ما در پی افزایش تولید بودیم و نقدینگی و قیمتهای خارجی هم موضوعی است که در کل دولت مطرح و پیگیری می شود.

سید رضا فاطمی امین ادامه داد: رویکرد ما در دولت و در وزارت صمت در مواجهه با تورم، صرفا مدیریت نقدینگی و مدیریت نرخ ارز و افزایش تولید نیست اما علاوه بر آن باید اصلاحاتی در ساختار بازار انجام دهیم یکی از موضوعاتی که اگر تورم آن کنترل شود می تواند تورم سایر کالاها کنترل شود، بازار فلزات و سیمان و مواد پتروشیمی است .

وی گفت :هر چقدر بتوانیم سازوکارهای قیمت گذاری و تنظیم بازار را در مواد اولیه مثل ورق و فولاد و الومینیوم و مس و مواد پتروشیمی مدیریت کنیم مواد اولیه ارزانتر به دست تولید خواهد رسید و قیمتها را می تواند کنترل کند چنانکه در چند ماه گذشته این کار به طو ر ویژه انجام شد و با وجود اینکه نرخ ارز به بالای 30 درصد رسید و تلاطمهای متفاوتی در بازار وجود داشت اما قیمت فلزات ورق و میلگرد وشمش نه تنها افزایش پیدا نکرد کاهش هم یافت. این نتیجه کاری بود که ما در اصلاح ساختار بازار کالاهای پایه در قالب بورس کالا انجام دادیم .

وی افزود :در چند روز گذشته به لحاظ اینکه درگیریهایی در روسیه و اکراین بوده قیمتهای جهانی افزایش یافته به تبع آن با افزایش قیمت در میلگرد مواجه هستیم که راهکار آن عوارض بر صادرات است یعنی مبنای ما اینست که مواد اولیه در در جه اول باید در داخل کشور برای تولیدات داخلی مصرف شود و مازاد آن صادر شود که این کار در حال طی کردن مراحل قانونی است تا حداکثر یک هفته دیگر این عوارض اعمال می شود واین التهاب چند روزه میلگرد و فولاد مدیریت خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به شعار سال گفت: یکی از اقداماتی که امسال برای رفع موانع تولید از صادرات صورت گرفت، تسهیل مقررات صادرات بود.

وی با اشاره به اینکه امسال صادرات مابدون نفت تا اول اسفند از 45میلیارد دلار گذشت گفت : درسال گذشته 35میلیارد دلار واردات داشتیم گام بعدی برای رفع موانع تولید تامین مالی است تقریبا بیشتر واحدهای تولیدی و کسب و کارها از کمبود سرمایه در گردش و نقدینگی شکایت می کنند.

وی گفت : دو کار بسیار مهم در چندماه گذشته آغاز و امسال بصورت آزمایشی درحال انجام است که موفق بوده و سال آینده بصورت گسترده اجرایی خواهد شد، یکی پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی مبتنی بر صورتحساب الکترونیکی در سامانه جامع تجارت است این کار بسیار موثر در کاهش و حذف انحراف منابع است .

فاطمی امین ادامه داد :علاوه بر این دریافت تسهیلات بسیار ساده خواهد شد. هر واحد تولیدی برای دریافت تسهیلات باید کلی مدارک ببرد اینکه چقدر تولید داشته و چه میزان بر مبنای آن وام تعلق می گیردکه این یک رفت و آمد و یک بروکراسی شدیدی دارد.
در این روش میزان تولید و هزینه کرد آن در تمامی بانکها به صورت آزمایشی اجرایی شده و در سال آینده نهایی می شود که بانک در نظر می گیرد اگر فروش دارد و مواد اولیه می خواهد بدون پرسش، تسهیلات پرداخت شود و کار تسهیل شود که امیدواریم با تامین مالی زنجیره ای از اواسط سال آینده مشکلاتی که امسال در حوزه سرمایه در گردش است دیگر وجود نداشته باشد.

وی در پایان به حذف عامل انسانی در صدور کارت بازرگانی اشاره کرد و گفت : پیشتر صدور کارت بازرگانی که مفسده زیادی داشت، که کل فرایند صدور کارت بازرگانی بدون دخالت عامل انسانی کاملا هوشمند و الکترونیک شده بر مبنای رتبه بندی است و مفاسد در این حوزه بطور کامل از بین رفت.

منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: وزیر صمت ، 5هزار قلم کالا ، ارزان ، سیدرضا فاطمی امین

منبع: ناطقان

کلیدواژه: وزیر صمت 5هزار قلم کالا ارزان سیدرضا فاطمی امین فاطمی امین مواد اولیه ماه گذشته روی کالا خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۶۲۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، روز گذشته وزارت جهاد کشاورزی عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی با کد تعرفه ۰۷۱۰۱۰۰۰ از ۱۵ اردیبهشت ماه و به منظور تامین نیاز داخل تا اطلاع ثانوی اعمال کرد.

خسرو طالبی - رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی، در پاسخ به چرایی تعیین عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی اظهار کرد: ناهماهنگی‌هایی که در تصمیم گیری‌های وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد، باعث نگرانی است زیرا اگر دلیل اصلی تعیین عوارض تامین بازار داخلی باشد، سازمان تعاون روستایی چندین هزار سیب زمینی را در اردبیل با قیمت کیلویی ۸۰۰۰ تومان خریداری کرده و در انبارها موجود است. یعنی کمبودی در این بخش نداریم.

وی با تاکید بر اینکه کمبودی در تولید نداریم و مشکل اصلی ما عدم نظارت صحیح بر بازار است، گفت: از مبدا تا مقصد نظارت درستی بر توزیع محصولات وجود ندارد. قیمت سیب زمینی در مبدا یعنی جنوب کرمان سر زمین کیلویی ۸۰۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است اما همان سیب زمینی در برخی از مناطق تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان می رسد.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی اضافه کرد: نیاز به نظارت بیشتر در بخش توزیع داریم. این درست نیست که تصمیمات از پشت میز گرفته شود. یعنی چون قیمت سیب زمینی در تهران به ۵۵ هزار تومان رسیده برای صادرات آن عوارض ۶۰ درصدی وضع شود. نیاز است بررسی‌های میدانی صورت گیرد و با تشکل‌های این بخش جلساتی گذاشته و با آنها مشورت شود.

تولید سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی

وی با اشاره به اینکه سالانه ۵ تا ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود، گفت: سرانه مصرف سیب زمینی با احتساب بذر حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن و میانگین صادرات در ۵ سال گذشته نیز ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن است. سال گذشته ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن سیب زمینی تولید و ۳۰۰ هزار تن صادرات صورت گرفت. این یعنی با کسر نیاز بازار داخل، برای سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزارتن سیب زمینی‌های سال گذشته در سردخانه‌ها وجود دارد که قرار است با سیب زمینی‌های جدید وارد بازار شود.

تصمیمات آنی انگیزه کشاورزان را کم می‌کند

این تولیدکننده سیب زمینی تصمیمات یکباره برای صادرات را عاملی برای کاهش انگیزه تولیدکنندگان دانست و گفت که با این تصمیمات استمرار تولید تهدید می‌شود و اثراث منفی آن بر بازار نمایان خواهد شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به استان‌های تولیدکننده سیب زمینی اشاره کرد و گفت: سیب زمینی در جنوب کرمان (جیرفت)، گلستان و خوزستان در حال تولید و عرضه به بازار است و از ماه‌های بعد علاوه بر این استان‌ها، فارس، اصفهان، همدان و سپس اردبیل نیز اضافه می‌شوند.

رئیس انجمن ملی سیب‌ زمینی در ادامه گفت: امروز قیمت هر کیلو سیب زمینی سر زمین ۸ تا ۱۰ هزارتومان است. این در حالیست که قیمت سیب زمینی برای تولیدکننده کیلویی ۱۲ هزار تومان تمام می‌شود. حال سوال اینجاست که چرا باید تولیدکننده در حال حاضر سیب زمینی را که پارسال تولید کرده و هزینه‌های سردخانه و انبار را متحمل شده کیلویی ۸ تا ۱۰ هزار تومان بفروشد ولی مغازه‌داران کیلویی ۵۵ هزارتومان؟ علت این موضوع چیست؟

وی در پایان گفت: برای تحقق شعار سال از مسئولان خصوصا وزیر جهاد کشاورزی درخواست داریم که تشکل‌های بخش خصوصی و مردم را برای جهش تولید مشارکت دهند. انجمن هم برای تحقق شعار سال و جهش تولید و مشارکت های مردمی جهادی خدمت می کند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام /

کد خبر: 1229109 برچسب‌ها قیمت کالا

دیگر خبرها

  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳
  • خبر وزیر کشاورزی درباره شکر؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • مشکل کمبود شکر حل شد؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید
  • نیکبخت: نوسانات بازار را با تولید به حداقل می‌رسانیم
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟