Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@21:44:29 GMT

کتاب‌ به عنوان سنگری علیه بمب در اوکراین

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۶۳۴۰۵

کتاب‌ به عنوان سنگری علیه بمب در اوکراین

 به گزارش همشهری‌آنلاین،  ایسنا به نقل از گاردین نوشت، مدت کمی پیش از حمله روسیه به اوکراین، همه‌گیری کرونا پیشرفت فرهنگی غیرمنتظره‌ای را در اوکراین به وجود آورد. اوکراین یکی از پایین‌ترین آمار واکسیناسیون در جهان را داشت و «موسسه کتاب اوکراین» که یک آژانس دولتی نسبتا نوپا است پیشنهاد جدیدی را مطرح کرد که بر اساس آن به ازای دریافت واکسن کرونا کوپن‌های فرهنگی به افراد اهدا می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر یک از این کوپن‌ها ۱۰۰۰ گریونا یا معادل حدود ۲۵ پوند ارزش دارد و مردم با استفاده از آن‌ها می‌توانستند بلیت سینما، کنسرت یا عضویت باشگاه و یا کتاب خریداری کنند. شهروندان اوکراین بر این اساس بیش از یک میلیارد گریونا برای خریداری کتاب هزینه کردند.

بسیاری از اوکراینی‌ها قبلا عادت نداشتند کتاب خریداری کنند چراکه تحقیقات نشان می‌دهد میانگین مطالعه اوکراینی‌ها، یک کتاب در سال است. اما از زمان پیوستن کریمه به روسیه و اشغال بخش‌هایی از دونباس توسط روسیه در سال ۲۰۱۴، مقامات اوکراین قوانین مختلفی را درباره کتاب وضع کردند. بر اساس یکی از این قوانین واردات کتاب‌هایی که در روسیه چاپ شده‌اند ممنوع شد. برنامه‌هایی برای حمایت از نویسندگان داخلی و ترجمه آثار نویسندگان خارجی به زبان اوکراینی اجرا شد. این مسئله به پیشرفت انتشاراتی‌ها در اوکراین و ظهور نویسندگان جدید منجر شد.

نویسندگان اوکراینی در حال حاضر نیز در کتاب‌هایی درباره حمله «پوتین» نوشته‌اند که از جمله آن‌ها به «زنبورهای خاکستری» نوشته «آندری کورکوو» و «یتیم‌خانه» نوشته «سری زادان» می‌توان اشاره کرد. با این حال اوکراین در نخستین روز حمله روسیه با کتاب وداع کرد. در حال حاضر زمانی برای نوشتن و یا مطالعه کردن وجود ندارد، چرا که مردم در تلاش برای حفاظت از جان خود و عزیزان‌شان هستند. زمانی که در ۲۴ فوریه، روسیه حمله نظامی را آغاز کرد، شهروندان مجبور شدند روش‌های جدیدی برای محافظت از خود پیدا کنند.

«لو شوچونکوو» که یک محقق است تصویری را به ثبت رسانده که نشان می‌دهد چطور ساکنان شهر «کی‌یف» برای خودشان با استفاده از کتاب‌ها سنگر ساخته‌اند. این تصویر، انبوهی از کتاب‌ها را نشان می‌دهد که از بالا تا پایین در یک پنجره چیده شده‌اند. اغلب کتاب‌ها به نحوی چیده‌ شده‌اند که تشخیص عنوان آن‌ها غیرممکن است اما یکی از این آثار به «ایلیا گلازنف» هنرمند روسی تعلق دارد. نکته جالب این است که نقاش روس که در دوران نوجوانی شاهد جنگ جهانی دوم بوده و سقوط جماهیر شوروی را دیده، به طور آشکارا از سیاست‌های «پوتین» حمایت کرده بود و نقاشی‌هایی در ستایش عظمت روسیه خلق کرده است. حالا مردم «کی‌یف» از یکی از کاتالوگ‌های نقاشی‌های این هنرمند برای حفاظت از خودشات دربرابر حملات هوایی ارتش روسیه استفاده می‌کنند.

کد خبر 663333 برچسب‌ها روسیه - اوکراین کتاب - تاریخ

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: روسیه اوکراین کتاب تاریخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۶۳۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟

به گزارش خبرآنلاین در این گزارش ۳۲ صفحه‌ای که نسخه‌ای از آن دوشنبه به دست خبرگزاری رویترز رسید، آمده است ناظران تحریم‌های سازمان ملل «به این نتیجه رسیدند بقایای به دست آمده از موشکی که ۲ ژانویه ۲۰۲۴ در خارکیف اوکراین فرود آمد، از موشک سری «هوآسونگ-۱۱» (Hwasong-۱۱) کره‌شمالی ناشی می‌شود و این نقض تحریم تسلیحاتی کره‌شمالی است.»

هیئت‌های روسیه و کره‌شمالی در سازمان ملل در نیویورک به درخواست ناظران تحریم‌ها برای اظهارنظر درباره این گزارش پاسخ ندادند.

به نقل از ایسنا کره‌شمالی که به طور رسمی به‌عنوان جمهوری دموکراتیک خلق کره شناخته می‌شود، از سال ۲۰۰۶ تحت تحریم‌های سازمان ملل به دلیل موشک‌های بالستیک و برنامه‌های هسته‌ای خود قرار گرفته و این اقدامات در طول سال‌ها تقویت شده است. روابط نظامی پیونگ‌یانگ-مسکو هم بعد از جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ بیش از پیش تقویت شده اما طرفین جزئیات همکاری‌های خود را علنی نکرده‌اند.

این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که سه ناظر تحریم‌ها اوایل ماه جاری برای بازرسی بقایای یافت شده به اوکراین سفر کردند و هیچ مدرکی دال بر ساخت این موشک در روسیه پیدا نکردند. آنها نمی‌توانستند به‌طور مستقل تشخیص دهند که موشک از کجا پرتاب شده و همچنین نمی‌دانستند چه طرفی آن را پرتاب کرده است.

با این حال آنها بعدا در گزارش ۲۵ آوریل به کمیته تحریم‌های کره‌شمالی در شورای امنیت مدعی شدند: «اطلاعات در مورد مسیر ارائه شده توسط مقامات اوکراینی، نشان می‌دهد که این موشک از داخل خاک فدراسیون روسیه پرتاب شده است. و اگر این موشک در کنترل نیروهای روسیه بوده باشد، اصابت در چنین نقطه‌ای احتمالا نشان‌دهنده این است که از سوی طرف‌های مرتبط با فدراسیون روسیه تهیه شده است. این می‌تواند نقض تحریم تسلیحاتی علیه کره‌شمالی باشد که سال ۲۰۰۶ معرفی شد.»

ایالات متحده و متحدانش، کره‌شمالی را به انتقال سلاح به روسیه برای استفاده علیه اوکراین متهم کرده‌اند، با این حالی مدرکی در اثبات ادعای خود ارائه نمی‌کنند. مسکو و پیونگ‌یانگ با اینکه سال گذشته متعهد شدند روابط نظامی خود را تعمیق کنند، هر دو این اتهامات را رد کرده‌اند.

در نشست شورای امنیت سازمان ملل در فوریه، ایالات متحده روسیه را به پرتاب موشک‌های بالستیک ارائه شده توسط کره‌شمالی علیه اوکراین در حداقل ۹ مورد متهم کرد. ناظران سازمان ملل همچنین گفتند که موشک‌های بالستیک سری هوآسونگ-۱۱ اولین بار در سال ۲۰۱۹ توسط پیونگ‌یانگ آزمایش شد.

روسیه ماه گذشته تمدید سالانه فعالیت ناظران تحریم‌های سازمان ملل را وتو کرد. این گروه به عنوان هیاتی متشکل از کارشناسان شناخته می‌شود که به مدت ۱۵ سال بر اجرای تحریم‌های سازمان ملل علیه کره‌شمالی به دلیل برنامه‌های موشکی و هسته‌ای این کشور نظارت داشته‌اند. ماموریت هیات کارشناسان فعلی امروز (سه‌شنبه) به پایان می‌رسد.

چند روز پس از حمله ۲ ژانویه، دفتر دادستانی منطقه خارکیف قطعاتی از موشک را در اختیار رسانه ها قرار داد و مدعی شد که این موشک با مدل‌های روسی متفاوت است و «ممکن است این موشکی باشد که کره‌شمالی تهیه کرده باشد.»

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901253

دیگر خبرها

  • معلم علمدار مبارزه با جهل و معمار هویت کشور است
  • اعتراف کی‌یف به دستاورد‌های نظامی روسیه
  • تحولات اوکراین| اعتراف کی‌یف به دستاوردهای نظامی روسیه
  • بدرود آقای پل استر
  • تصاویر تجهیزات چهارده کشور در روسیه
  • اتهامات آمریکا علیه روسیه نفرت‌انگیز و بی‌اساس است
  • شاید ما در حال حاضر در یک جنگ جهانی هستیم!
  • مسوولان در نشر و چاپ کتاب نویسندگان را حمایت کنند
  • اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان