Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-27@12:57:49 GMT

وانکومایسین چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۶۳۸۳۰

وانکومایسین چیست؟

به گزارش صدای ایران وانکومایسین برای درمان بیماری روده‌ای خاصی به نام کولیت که به ندرت پس از درمان با آنتی‌بیوتیک‌ها رخ می‌دهد به کار می‌رود هنگام مصرف داروی خوراکی وانکومایسین، این دارو در داخل روده باقی می‌ماند و از رشد باکتری‌هایی که باعث کولیت شده‌اند جلوگیری می‌کند. این آنتی‌بیوتیک فقط در درمان عفونت‌های باکتریایی موثر است و بر روی عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا تاثیری ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نحوه مصرف وانکومایسین و دوز مصرفی


این دارو همراه با غذا یا بدون غذا طبق دستور پزشکتان معمولاً هر ۶ تا ۸ ساعت یک بار تجویز می‌شود. دوز مصرف داروی وانکومایسین به وضعیت پزشکی بیمار و پاسخ‌دهی بدنش به دارو بستگی دارد و در کودکان دوز مصرفی به وزن نیز بستگی دارد.

اگر علاوه بر وانکومایسین داروهای خاصی از دسته داروهای ضد اسید صفراوی کلسترول مانند کلستیرامین و کلستیپول استفاده می‌کنید، حداقل ۳ یا ۴ ساعت پس از مصرف وانکومایسین، آن‌ها را مصرف کنید. مصرف همزمان این داروها باعث اختلال در عملکرد وانکومایسین می‌شوند. برای اطلاعات بیشتر با دکتر داروخانه مشورت کنید.

برای تاثیرگذاری بیشتر این آنتی‌بیوتیک، آن را با فاصله‌های ثابت زمانی و در ساعات مشخصی از روز مصرف کنید. دارو را حتی پس از محو شدن آثار بیماری تا اتمام آن مصرف کنید. قطع خودسرانه دارو ممکن است باعث بازگشت عفونت به بدن شما شود.

برای اطلاعات بیشتر در مورد این دارو با متخصص گوارش مشورت کنید.

 


عوارض جانبی وانکومایسین

 

استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در زمانی که به آنها نیازی نیست باعث می‌شود اثربخشی دارو در مواقع نیاز از بین برود.

استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در زمانی که به آنها نیازی نیست باعث می‌شود اثربخشی دارو در مواقع نیاز از بین برود.

مصرف وانکومایسین ممکن است منجر به عوارضی مانند تهوع و درد شکم شود. اگر این عوارض ادامه داشت و برطرف نشد یا تشدید پیدا کرد با دکتر داروخانه یا پزشک خود مشورت کنید.

در صورتی که پزشک داروی وانکومایسین را برای شما تجویز کرده است مطمئن باشید فوائد آن بیش از مضراتش بوده است. همچنین لازم است بدانید اکثر افرادی که داروی وانکومایسین را مصرف کرده‌اند، عوارض جدی این دارو را تجربه نکرده‌اند. چنانچه با عوارضی نظیر سرگیجه، مشکلات شنوایی (مانند صدای زنگ گوش و کاهش شنوایی)، کبودی یا خونریزی بی‌دلیل و علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر در مقدار ادرار، تغییر رنگ ادرار) را تجربه کردید، سریعا با پزشکتان تماس بگیرید.

واکنش آلرژیک بالا به این دارو بسیار نادر است. با این حال اگر هر یک از علائمی مانند بیهوشی، خارش یا تورم (به‌خصوص در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی را تجربه کردید سریعا از فوریت‌های پزشکی کمک بگیرید. با توجه به اینکه لیست عوارض کامل نیست، ممکن است با عارضه‌ای برخورد کنید که ذکر نشده باشد. در این موارد با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید.

برای اطلاع از موارد مصرف، نحوه مصرف، عوارض و تداخلات دارویی این دارو بهتر است از سرویس مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.



موارد احتیاط مصرف وانکومایسین


قبل از مصرف اگر به داروی وانکومایسین حساسیت یا هرگونه حساسیت دیگری دارید، این موضوع را با پزشک یا دکتر داروخانه در میان بگذارید. داروی وانکومایسین ممکن است شامل ترکیبات غیر فعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر بشود. در این زمینه با دکتر داروخانه مشورت کنید.

قبل از مصرف وانکومایسین سوابق پزشکی خود و خانواده‌تان را به اطلاع پزشک برسانید؛ مخصوصا بیماری‌های کلیوی، مشکلات شنوایی و دیگر بیماری‌های شکم و روده را با پزشک خود در میان بگذارید.

برای مصرف داروی وانکومایسین در دوران شیردهی با پزشک مشورت کنید. چنانچه باردار هستید فقط در صورت نیاز ضروری از این دارو استفاده کنید و در مورد فواید و مضرات آن از پزشک خود کمک بگیرید. مشخص نیست داروی وانکومایسین از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می‌شود یا نه، پس بهتر است قبل از شیردهی به نوزاد با پزشک مشورت نمایید.



ساختار شیمیایی داروی وانکومایسین

 


تداخلات دارویی وانکومایسین با داروهای دیگر


تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر داروی وانکومایسین را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. این مقاله شامل تمامی تداخلات دارویی ممکن، نیست لذا لیست تمامی داروهای مصرفی‌تان را با پزشک یا داروساز در میان بگذارید. و بدون صلاحدید پزشک شروع به مصرف، قطع یا تغییر دوز داروی وانکومایسین نفرمایید.

تقریباً اکثر آنتی‌بیوتیک‌ها بر روی هورمون‌های کنترل بارداری مانند قرص‌ها،‌ برچسب‌ها و حلقه‌های کنترل بارداری تاثیر می‌گذارند و برخی از این آنتی‌بیوتیک‌ها (مانند ریفامپین و ریفابوتین) تاثیر این محصولات را کاهش می‌دهند و ممکن است موجب بارداری شوند. اگر از هورمون‌های کنترل بارداری استفاده می‌کنید قبل از مصرف این آنتی‌بیوتیک‌ها با پزشک خود مشورت کنید.


مشاوره با متخصصان
گوارش و کبد
دکترِتو
شروع نوبت‌گیری

علائم اوردوز وانکومایسین
اگر با مصرف داروی وانکومایسین دچار عوارض جدی‌ای نظیر مشکل تنفسی یا بیهوشی شدید با اورژانس تماس بگیرید. این دارو برای وضعیت فعلی شما تجویز شده است و در موارد دیگر عفونتی از آن بدون اجازه پزشک استفاده نکنید.

آزمایش‌های پزشکی یا آزمایشگاهی مانند عملکرد کلیه و آزمایش خون برای بررسی روند بهبود و عوارض جانبی دارو باید به صورت دوره‌ای انجام شود.

اگر دوز مصرفی داروی وانکومایسین را فراموش کردید، در اولین زمان ممکن آن را مصرف کنید. اما اگر نزدیک به مصرف دوز بعدی، به یاد آوردید که دارو را مصرف نکرده‌اید، نیازی به مصرف دو برابر داروی وانکومایسین نیست، و فقط دوز مقرر را مصرف کنید.

دارو در دمای اتاق و دور از گرما و نور و همچنین دور از دسترس اطفال نگهداری شود.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: آنتی بیوتیک تداخلات دارویی آنتی بیوتیک ها دکتر داروخانه مشورت کنید مصرف داروی مصرف کنید دوز مصرف پزشک خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۶۳۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف محموله دارو در زابل

  سردار دوستعلی جلیلیان  گفت: در پی کسب خبری مبنی بر اینکه افرادی در یک منزل مسکونی در سطح شهرستان زابل در امر تهیه و توزیع داروی خارج از شبکه توزیع، قاچاق و غیرمجاز فعالیت گسترده‌ای دارند، رسیدگی به موضوع در دستور کار پلیس شهرستان زابل قرار گرفت.

 این مقام انتظامی افزود: پس از هماهنگی‌های قضائی و در بازرسی مأموران انتظامی از این منزل بیش از ۷۲۷ هزار و ۷۰۰ عدد انواع قرص و داروی خارج از شبکه توزیع و غیرمجاز کشف و منزل مسکونی متخلف نیز پلمب شد.

 سردار "جلیلیان" با اشاره به اینکه برابر اعلام کارشناسان مربوطه ارزش تقریبی اقلام دارویی مکشوفه ۸۰ میلیارد ریال برآورد شده است گفت: دراین خصوص ۲ متهم دستگیر وپرونده جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی تحویل داده شد.

  فرمانده انتظامی استان درپایان با بیان اینکه فروش دارو‌های غیر مجاز سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد از شهروندان خواست اخبار و اطلاعات خود را در این خصوص با تماس مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ در اختیار پلیس قرار دهند

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • کشف محموله دارو در زابل
  • «متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲