Web Analytics Made Easy - Statcounter

حدود ۱۰۰ دانش‌آموز دختر روستایی از توابع استان آذربایجان‌شرقی چشم انتظار ساخت مدرسه هستند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در شرایط کنونی و حدود 550 کیلومتر آن طرف از پایتخت، در دیار آذربایجان، همان منطقه‌ای که سرآمدان علم، فرهنگ و سیاست، بزرگانی چون ستارخان و باقرخان را به جامعه تحویل داده است، حکایت زندگی برای برخی دختران با آنچه در دنیای امروزی و غوطه‌ور در مدرنیته و تکنولوژی‌ می‌گذرد، زمین تا آسمان فاصله دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دخترکان که ناگزیر و ناگهان از کودکی به بزرگسالی پرتاب می‌شوند، همان‌هایی که راه و رسم زندگی‌ برایشان با هم‌سن و سال‌های شهرنشین‌شان فرسنگ‌ها فاصله دارد.

ورود به مدرسه ممنوع؟!

روایت تلخی است زیستن در هزاره سوم اما همچنان اندرخم داشتن یک مدرسه و آرزوی نشستن پشت میز و نیمکت کلاس، آن هم در استانی که جزو قدیمی‌ترین کلانشهرهای این مرز و بوم است.

وزارتخانه متولی تعلیم و تربیت کشور هم گویی جبر جغرافیای دخترکان روستایی حوالی آذربایجان‌شرقی را پذیرفته است و علی‌رغم انواع و اقسام قوانین مقابله با ترک تحصیل و انسداد مبادی بی‌سوادی باز هم کاری از پیش نبرده است.

براساس مفاد قانون انسداد بی‌سوادی که از سال 1392 به مرحله اجرا رسیده است، اهدافی چون جذب تمامی دانش‌آموزان لازم‌التعلیم، شناسایی و جذب کودکان بازمانده از تحصیل با تاکید بر دختران، شناسایی و جذب تارکین تحصیل، افزایش شاخص‌های پوشش تحصیلی و نرخ ماندگاری و افزایش سطح انگیزشی دانش‌آموزان برای تحصیل در این قانون در نظر گرفته شده است اما شرایط کنونی حاکی از آن است که اهداف ترسیم شده با آنچه در عمل اجرا می‌شود همخوانی چندانی ندارد.

بنا کردن مدرسه‌ زیر سایه ناجی

محمد باقری جوانی است که نبود مدرسه برای دختران روستایش را تاب نیاورد و در منطقه‌ای که مدرسه رفتن برای دختران چندان موضوعیتی نداشت، با دستانی خالی وارد عمل شد تا شاید صدایش به گوش نهادی مسئول برسد و با ساخت مدرسه گشایش برای مسیر زندگی دختران روستا ایجاد شود هرچند که هدف او با غفلت مسئولان امر راه به جایی نبرد.

محمد که مادرش هم با همین شرایط بزرگ شده بود و همچنان این سنت را در روستا مشاهده می‌کند هر چند خودش استطاعت کافی برای بنای مدرسه نداشت و یاری هم از سوی هم محلی‌ها و اهالی روستا ندید اما در حد توان تلاش کرد.

تلاش‌های محمد باقری برای ساخت مدرسه در روستایی که دختران در عصر کنونی اجازه رفتن به آن را نداشتند هرچند در نگاه مسئولان متولی تعلیم و تربیت کشور راه به جایی نبرد اما انتشار چند ویدیو از اوضاع و احوال این دختران و تلاش‌های محمد، بالاخره تریبونی شد تا مجموعه خیرین مدرسه‌ساز کشور به این ویدیوها واکنش نشان دهد.

در گام ابتدایی گویی مذاکرات اولیه با آموزش وپرورش آذربایجان‌شرقی صورت گرفته است تا صحت و سقم موضوع و جانمایی مدرسه برای حدود 100 دانش آموز دختر این روستا انجام شود.

مجلس به جزییات آموزش و پرورش ورود نکند/ تعطیلی مدارس در روزهای پنجشنبه اشتباه است "دانش‌آموزان قلدر" چه کسانی هستند؟!/ قلدری در مدارس را جدی بگیریم! آیا وضعیت وخیم "کیفیت آموزش" در مدارس کشور ارتقا می‌یابد؟! منتظر تبعات تعطیلی طولانی مدت مدارس در یک دهه آینده باشیم

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدارس روستایی دانش آموزان مدارس روستایی دانش آموزان ساخت مدرسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۶۸۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز تجهیز بزرگترین مدرسه اتیسم کشور به نیروگاه خورشیدی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ ناصر فتحی مدیرکل نوسازی مدارس استان اصفهان گفت: تجهیز بزرگترین مدرسه اتیسم کشور به نیروگاه خورشیدی به منظور بهره مندی از انرژی پاک و تجدید پذیر به همت خیر مدرسه ساز حاج حمیدرضا سلامتیان در مدرسه اتیسم مهرآفرین ناحیه ۴ اصفهان آغاز شد.
ناصر فتحی هزینه اجرای این طرح را حدود ۴ میلیارد تومان دانست و افزود: در استان اصفهان تفاهم نامه تجهیز ۱۵ مدرسه به نیروگاه خورشیدی به همت خیران امضا شده و در صدد هستیم که تا پایان سال اجرای زیر ساخت‌های آن در دستور کار قرار گیرد.
مدیرکل دفتر فنی سازمان نوسازی مدارس کشور نیز درخصوص تجهیز مدارس به نیروگاه‌های خورشیدی گفت: در حال حاضر ۵۶ طرح ساخت نیروگاه‌های خورشیدی پشت بامی مدارس کشور به همت خیران مدرسه‌ساز در حال اجراست.
سید محمد واعظی نژاد افزود: این نیروگاه‌ها در حال انعقاد قرارداد یا اجرا است که دو تا سه ماه آینده وارد مدار می‌شوند.
وی گفت: تفاهم نامه همکاری میان سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری برق (ساتبا)، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش و جامعه خیرین مدرسه ساز کشور در خردادماه سال ۱۴۰۲ به مدت ۵ سال منعقد شده است.
سید محمد واعظی نژاد افزود: براساس این تفاهم‌نامه نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی با ظرفیت حداکثر ۲۰۰ کیلووات وغیرانشعابی تا ظرفیت ۳ مگاوات در مدارس منتخب کشور با سرمایه گذاری خیران برای انتفاع مدارس ساخته می‌شود.
وی ادامه داد: ساخت این نیروگاه‌ها ضمن ایجاد اقتصاد و درآمد پایدار و صرفه جویی در هزینه‌های مدارس سبب افزایش خودآگاهی دانش آموزان از مزایای استفاده از انرژی‌های پاک برای کشور و حفظ محیط زیست با جلوگیری از به کارگیری سوخت‌های فسیلی در مدارس می‌شود.

دیگر خبرها

  • برگزاری مسابقات ورزشی مدارس سمپاد همدان با حضور ۱۵۰ دانش آموز
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • ۳۴۰ هزار دانش‌آموز در آزمون مدارس سمپادونمونه دولتی رقابت می‌کنند
  • آغاز تجهیز بزرگترین مدرسه اتیسم کشور به نیروگاه خورشیدی
  • ۱۶ طرح حجاب و عفاف در مدارس در حال اجراست
  • معاون وزیر آموزش و پرورش: ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجرا ست
  • اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)