Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمد لاهوتی امروز در نشست خبری با اشاره به حجم تجارت خارجی کشور در 11 ماهه سال جاری، اظهار کرد: تجارت خارجی کشور به لحاظ وزنی طی مدت یاد شده 149 میلیون و 400 هزار تن و از نظر ارزش 90 میلیارد دلار بوده که 12 درصد از نظر وزنی نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: سهم صادرات از تجارت خارجی 11 ماهه کشور 112 میلیون و 658 هزار تن به ارزش بیش از 43میلیارد و 517 میلیون دلار بوده است. 

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه رشد وزنی صادرات 10 درصد و رشد ارزشی آن 40 درصد بوده است، بیان داشت:  دولت مدیریت واردات ثبت سفارش‌ها را در دست دارد و اگر نیاز باشد محدویت‌های وارداتی را اعمال می‌کند. 

وی با اشاره به افزایش قیمت‌های جهانی بعد از پاندمی کرونا گفت: یکی از دلایل افزایش حجم واردات کشورمان نیز از این نظر بوده و براین اساس می‌توان در سال آینده شاهد تعادل در تراز تجاری باشیم. 

لاهوتی بیان داشت: در 11 ماهه امسال 36 میلیون و 777 هزار تن کالا به ارزش 46 میلیارد و 577 میلیون دلار از کشورهای مختلف وارد ایران شده که 19 درصد رشد در وزن و 36 درصد رشد در ارزش را نشان می‌دهد. 

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران بیان داشت: عمده کالاهای وارداتی ایران شامل کالاهای اساسی، نهاده‌ها، دارو، ماشین آلات مورد نیاز بخش‌های مختلف تولید، ملزومات پزشکی بوده است. 

لاهوتی اظهار داشت: کشورهای چین، عراق، ترکیه، امارات و افغانستان پنج مقصد اول صادراتی ایران بوده‌اند و همچنین امارات، چین، ترکیه، آلمان، سوئیس 5 کشور عمده طرف وارداتی ایران بوده‌اند. 

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: آلمان 41 درصد در وزن و 2 درصد در ارزش صادرات به ایران کاهش داشته اما کشور سوئیس 37 درصد در وزن و 94.5 درصد در ارزش رشد صادرات به کشورمان داشته است. 

* تجارت خارجی ایران تا پایان سال به 100 میلیارد دلار می‌رسد

وی با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود که ارزش تجارت خارجی ایران تا پایان سال 1400 به 100 میلیارد دلار برسد، گفت: در سال آینده باید تنوع بخشی به حوزه‌های صادراتی داشت هر چند رویکرد دولت سیزدهم در حوزه تمرکز بر صادرات با کشورهای همسایه نیز باید مورد توجه قرار گیرد. 

* ضرورت کاهش تعرفه واردات همزمان با حذف ارز 4200 تومانی

لاهوتی افزود: در حوزه ارز 4200 تومانی و حذف آن دولت باید همزمان با افزایش نرخ ارز محاسباتی تعرفه را کاهش دهد تا اثر افزایش قیمت ارز محاسباتی در قیمت کالاها خنثی شود ضمن اینکه باید به این نکته توجه کرد که قیمت‌های جهانی کالاها رو به رشد است.

وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت ری اکسپورت برای صادرات کالا به روسیه بیان داشت: برای دستیابی به این منظور باید شرایط ورود موقت و ترانزیت تسهیل شود تا از این امکان بهره‌برداری کنیم. 

لاهوتی گفت: تجربه نشان داده افزایش درآمدهای نفتی باعث کاهش اتکا به ارز صادراتی می‌شود بنابراین امید است درآمدهای ارزی نفتی پشتوانه توسعه نرخ ارز شود اما باید نرخ ارز هم سرکوب نشود ضمن اینکه دولت نیز نباید تمام مشکلات اقتصادی مانند تورم و کنترل نقدگی را به نرخ ارز گره بزند. 

وی با اشاره به اینکه وزیر صمت وعده داده که در سال 1401 روند رفع تعهد ارزی را به شکل کنونی نخواهد بود، بیان داشت: البته در این رابطه تاکنون اقدامات مناسبی انجام شده و این موضوع و تسهیل رفع تعهد ارزی انجام شده که امیدواریم از ظرفیت ورود موقت نیز به خوبی بهره‌برداری شود. 

لاهوتی با تاکید بر اینکه دولت قبل از ظرفیت ورود موقت غافل بود، بیان داشت: دولت سیزدهم نیز هنوز اقدامی در این حوزه انجام نداده اما امید است تا با توجه به رویکرد مثبت دولت جدید بتوانیم در این حوزه از ظرفیت‌های بی‌نظیر بهره‌برداری کنیم. 

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: تجارت خارجی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران محمد لاهوتی حجم تجارت خارجی میلیارد دلار تجارت خارجی نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۶۹۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟

سید روح اله لطیفی، همزمان با دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا، اظهار داشت: قاره آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت و ۵۴ کشور، یک فرصت بزرگ در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است.

به گزارش ایرنا، لطیفی افزود: ایران می‌تواند به واسطه نیاز این قاره به سوخت و انرژی، فنّاوری و مکانیزاسیون در تولید محصولات کشاورزی، سرمایه‌گذاری و طراحی و ساخت امور زیر بنایی از جمله معدن، سد، راه‌سازی و پروژه‌های عمرانی، اورهال کردن پالایشگاه‌ها، استخراج گاز، بازار مصرف مناسب مواد غذایی و محصولات صنعتی، تجاری و مصرفی و نیاز ما به کشت فراسرزمینی همراه با توانمندی کشورمان در صادرات خدمات فنی و مهندسی در این قاره فرصت‌ها ضمن حفظ شئونات انسانی و حفظ منافع توأمان کشورمان و کشور‌های آفریقایی حضور پیدا کند.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ پراکنش صادراتی کشور به این قاره از نکات قابل توجه بود و صادرات در شرق، غرب، شمال و جنوب این قاره به صورت خاصی توسعه پیدا کرد و ۳۹ کشور از این قاره، مقصد صادرات کالا‌های ایرانی به صورت مستقیم بودند.

لطیفی گفت: با وجود کاهش صادرات کشور به بخش سفید این قاره در شمال در سال‌های گذشته، شاهد افزایش صادرات به کشور‌های الجزایر، مصر، لیبی، تونس، جیبوتی و مراکش در سال ۱۴۰۲ با وجود بحران حمل و نقل در دریای سرخ بودیم.
وی در خصوص هفت مقصد نخست محصولات صادراتی به آفریقا، بیان کرد: در سال ۱۴۰۲، غنا با خرید ۱۷۳.۵ میلیون دلار، آفریقای جنوبی با ۱۴۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۹۲.۸ میلیون دلار، کنیا با ۴۸.۷ میلیون دلار، نیجریه با ۴۸ میلیون دلار، موزامبیک با ۴۷.۱ میلیون دلار و سومالی با ۳۳.۳ میلیون دلار هفت مقصد نخست صادرات کالا‌های ایرانی به صورت مستقیم به این قاره بودند.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت بیان داشت: ۵۱ درصد صادرات ایران به این قاره مشتقات نفتی، شامل کود اوره، قیر، گاز مایع و انواع روغن‌های صنعتی بود و بعد از آن ۳۷ درصد صادرات کشورمان را محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است. مواد غذایی، مصالح ساختمانی، انواع فرش و کف‌پوش، شوینده‌ها و لوازم بهداشتی، لوازم خانگی، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی، قطعات خودرو، لاستیک، مواد معدنی، لوازم الکتریکی، لوستر، مبلمان و اسباب‌بازی از دیگر کالا‌های صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند.

لطیفی در خصوص واردات از قاره آفریقا، توضیح داد: در سال گذشته ۲۲ کشور از این قاره فروشنده مستقیم کالا به ایران بودند که آفریقای جنوبی با فروش ۱۹ میلیون دلار، زامبیا با ۱۲.۵ میلیون دلار، غنا ۱۲ میلیون دلار، سیشل با ۱۱.۷ میلیون دلار، کنیا ۹.۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۶.۱ میلیون دلار و اوگاندا با ۴.۱ میلیون دلار، هفت کشور نخست فروش کالا در بین کشور‌های قاره آفریقا به ایران در سال گذشته بودند.

وی گفت: ۶۶ درصد واردات ایران از این قاره مواد غذایی و کشاورزی مانند چای، ذرت، قهوه، توتون، حبوبات، لاشه گوسفند و محصولات شیلاتی بودند و ۲۱ درصد نیز مواد معدنی مانند سنگ منگنز، سنگ و خاک روی، کنسانتره گروم، و ۱۳ درصد دیگر نیز عمدتاً روغن صنعتی و گریس، انواع تسمه، ماشین‌آلات، مواد شیمیایی و صنعتی و لوازم یدکی بودند.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص موانع توسعه روابط اقتصادی با قاره آفریقا تاکید کرد: عدم شناخت ظرفیت‌ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل نقل ارزان، مستمر و فراگیر و موانع جابه‌جایی مستقیم ارز و پول، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است که رفع این موانع با اراده دولت‌ها و پیگیری بخش خصوصی تا حدودی به تجارت ایران با این قاره شتاب خواهد داد.

دیگر خبرها

  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟ 
  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟
  • صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی
  • آغاز ایران‌اکسپو از فردا/ نمایش توانمندی‌های تولیدی و تجاری کشور