Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کارگروه اصناف باشگاه غذا و خوراک شناسی یونسکو گفت: ما جز غنی‌ترین کشورهای دنیا از منظر تنوع غذایی هستیم اما از این گستردگی و شاخص فرهنگی استفاده نمی‌کنیم.

نادر رفتاری عضو شورای سیاستگذاری و رئیس کارگروه اصناف باشگاه غذا و خوراک شناسی یونسکو در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا اظهار کرد: در ایام نوروز غذاهای بومی را به گردشگران معرفی کنیم و از این ظرفیت فرهنگی بهره کافی را ببریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رفتاری گفت: خوب می‌شد در ایام نوروز حداقل عمده رستوران‌ها در هر شهری در اقلیم خود، غذاهای سنتی آن شهر را برای مردم معرفی کنند. همه جای ایران غذاهای تکراری زیاد داریم. هر شهرستانی غذای بومی خود را به گردشگران معرفی کند تا فرهنگ غذایی غذای ایرانی در کشور جا بیفتد.

وی توضیح داد: غذاهای اقوام را نمی‌شناسیم، نمی‌دانیم چیست و خیلی حیف است؛ ما جز غنی‌ترین کشورهای دنیا از منظر تنوع غذایی هستیم اما از این گستردگی و شاخص فرهنگی استفاده نمی‌کنیم.

رئیس کارگروه اصناف باشگاه غذا و خوراک شناسی یونسکو درباره نظارت بر بخش غذا در ایام نوروز نیز افزود: نظارت باید از طریق اتحادیه، وزارت بهداشت و تعزیرات حکومتی انجام شود اما به دلیل اینکه در طول سال تعزیرات حکومتی تاییدیه قیمتی در بخش غذا ندارند به معضلات بسیاری برمی‌خورند. از اینرو خسارت‌های زیاد و جریمه‌های مختلفی پیش می‌آید. چراکه قیمت مصوبی وجود ندارد و عزیزان برمبنای استاندارد خودشان در این بخش قیمت گذاری می‌کنند.

رفتاری تاکید کرد: این اتفاق یکی از معضلات ما در روزهای پایانی سال است و بهترین راه برای حل این مشکل، آن است که اکیپ‌هایی از اتحادیه که تخصص غذایی دارند کنار ماموران و مسئولان تعزیراتی حضور داشته باشند. چراکه بسیاری از اعضای محترم تعزیرات حکومتی تخصصی در موضوع غذا ندارند.

وی با بیان اینکه همه تصور می‌کنیم 15 اسفند به بعد فکر دنیا به روزهای پایانی نزدیک می‌شود، عنوان کرد: این نظارت‌ها اگر قرار باشد دقیقه 90 باشد کارایی ندارد؛ اگر من نوعی در طول سال کارم را درست انجام ندهم و روی کار خودم نظارت نداشته باشم اتفاقی رخ نمی‌دهد. نظارت باید در طول سال اتفاق بیفتد تا همه به این درک برسند که باید در همه ایام ناظر کار خودشان باشند.

عضو شورای سیاست‌گذاری باشگاه غذا و خوراک شناسی یونسکو یادآور شد: در سال گذشته حمایت خاصی از کسب و کار غذا از سوی نهادهای ذی ربط، ستاد کرونا و وزارت دارایی نشد و وعده‌ها به سرانجام نرسید و فعالان این صنف فشارهای زیادی را از سوی دارایی تحمل کردند و تعزیرات نیز کمکی به این بخش نکرد.

رفتاری گفت: متجاوز بر 4 ماه همکاران ما به صورت جسته و گریخته فعال بودند اما همه هزینه‌ها را در طول سال پرداخت کردند و اتفاق ویژه‌ای برای رستورانداران رخ نداد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خوراک یونسکو برنا ایام نوروز نوروز ایران شاخص خوراک یونسکو ایام نوروز وزارت بهداشت تعزیرات تعزیرات استاندارد قیمت گذاری روزهای پایانی سال کسب و کار خوراک غذا طول سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۱۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی نظارت بر کیفیت محصولات غذایی تولیدی در کارگاه‌ها و مشاغل خانگی

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی انصاری در خصوص فراورده‌های غذایی که به‌صورت کارگاهی و یا مشاغل خانگی تولید می‌شوند، اظهار کرد: تمام کارگاه‌های فعال در این حوزه زیر نظر مسئول فنی هستند که وظیفه نمونه‌برداری و ارسال به آزمایشگاه‌های مورد تایید سازمان غذا و دارو را بر عهده دارند.

وی افزود: در صورتی که نتایج آزمایش محصولات غذایی تولیدی در کارگاه‌ها نامنطبق باشد بر اساس ضوابط خاص باید از بازار جمع‌آوری شود.
مدیرکل آزمایشگاه مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی ادامه داد: در حوزه مشاغل خانگی به دلیل جلوگیری از بالارفتن مخارج تولید برای چند تولیدی یک مسئول فنی نظارت داشته و وظیفه نمونه‌برداری و ارسال آن به آزمایشگاه را بر عهده دارد.

وی با تاکید بر اینکه کیفیت محصولات تولیدی صنعتی باتوجه‌به سخت‌گیری‌های صورت‌گرفته قابل‌قبول‌تر است، عنوان کرد: الزاماتی که در واحدهای صنعتی رعایت می‌شود با تولیدات کارگاهی و مشاغل خانگی قابل‌قیاس نیست؛ اما نظارت‌ها بر مشاغل خانگی و کارگاهی نیز از طریق مسئول فنی پیگیری می‌شود.

 انصاری با بیان اینکه تولیدات فراورده‌های غذایی در مشاغل خانگی تنوع بسیار زیادی دارد، گفت: کیفیت محصولات تولید شده در کارگاه‌ها و مشاغل خانگی به مسئولیت‌پذیری، آگاهی برای رعایت اصول تولید از نظر مواد اولیه و شرایط تولید، نکات بهداشتی، ایمنی، نحوه نگهداری و بسته‌بندی بستگی دارد که روی کیفیت محصول نهایی اثرگذار است، البته مسئول فنی نیز باید نظارت دقیقی بر این پروسه داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مصرف شیر و لبنیات و پاسخ به چند ابهام
  • آیا غذاهای فوق‌ فراوری‌ شده برای سلامت زیانبار هستند؟
  • اگر با شکم خالی میوه بخوریم چه می‌شود؟
  • چگونگی نظارت بر کیفیت محصولات غذایی تولیدی در کارگاه‌ها و مشاغل خانگی
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • این رژیم غذایی سبب از بین رفتن تنوع زیست محیطی می‌شود
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • روزتان را با غذاهای پرانرژی آغاز کنید
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی