Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-01@08:35:11 GMT

دشمن‌شناسی نوعی جهاد تبیین است

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۷۳۰۴۱

دشمن‌شناسی نوعی جهاد تبیین است

حجت‌الاسلام سجاد بیگی گفت: امروز در شرایط بسیار خطرناکی قرار داریم؛ چراکه دشمن‌شناسی در جای خود نوعی جهاد است و اول باید دشمن را بشناسیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الاسلام سجاد بیگی در گفت‌وگو با شبکه خبری تهران‌نیوز با اشاره به بردباری و صبر امام موسی کاظم علیه‌السلام اظهار کرد: با توجه به عملیات روانی دشمن برای حمله به ارزش‌ها و مقدسات، جایگاه «جهاد تبیین» که مورد تأکید مقام معظم رهبری است دارای اهمیت بیشتری است و با بهره‌گیری از سیره اهل بیت علیهم‌السلام و صبر و بردباری و شنیدن حرف مخالف و اقناع‌سازی آن می‌توان دیدگاه دشمنان را اصلاح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: عبادت و کسب معنویت بزرگ‌ترین قدرت را دارد و هیچ حکومت و ریاستی توان مقابله با آن را ندارد، حکومت‌ها و ظالمان آمدند و رفتند، اما حکومت و نگاه سرشار از معنویت امیرالمؤمنین حضرت علی علیه‌السلام و ائمه معصومین علیهم‌السلام یکی پس از دیگری ساری و جاری بوده و در تاریخ ثبت شده است.

امروز دشمن‌شناسی نوعی جهاد است

این کارشناس مسائل مذهبی و دینی با اشاره به «جهاد تبیین» عنوان کرد: با تفکر در آیات سوره‌های مبارکه «بقره»، «انفال»، «آل‌عمران»، «احزاب»، «محمد(ص)» ،«فتح»، «حج»، «توبه»، «نصر» و ... متوجه خواهیم شد که خداوند متعال به انسان امر کرده و آیات مختلفی در این زمینه ذکر شده است.

این کارشناس مسائل مذهبی و دینی افزود: امروز در شرایط بسیار خطرناکی قرار داریم؛ چراکه دشمن‌شناسی در جای خود نوعی جهاد است و اول باید دشمن را بشناسیم.

بیگی تبیین کرد: امروز دشمنان اسلام در جهان دست به دست هم داده‌اند تا دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی را سیاه‌نمایی کنند.

وی در ادامه توضیح داد: یکی از معجزاتی که در کلام مقام معظم رهبری همواره مشاهده کرده‌ایم و امروز هم برای همه روشن است، قضیه اوکراین بود که با دل بستن به آمریکا و اروپا و گوش دادن به حرف آنها و خلع سلاح خود، امروز روسیه‌ای که زمانی در مقابل اوکراین عددی نبود برای توقف حملات خود به این کشور شرط می‌گذارد و این امر نشان از اهمیت دشمن‌شناسی است.

این کارشناس مسائل مذهبی و دینی تأکید کرد: زمانی مقام معظم رهبری بر این تأکید داشتند که موشک‌های ما قابل مذاکره نیستند و متأسفانه عده‌ای اظهار می‌کردند که چرا باید این کار صورت نگیرد و چرا بازرسان آژانس به راحتی ورود پیدا نکنند، در حالی که حضرت آقا اجازه مصاحبه با دانشمندان را هم به آنها ندادند، چراکه دشمنان آنها را شناسایی و ترور می‌کردند.

بیگی با بیان اینکه دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره «جهاد تبیین» باید مورد توجه قرار بگیرد، متذکر شد: هر زمانی مقام معظم رهبری موردی را تذکر می‌دهند قطعاً در آن خلأ و مشکلی وجود دارد و آنطور که از سخنان ایشان پیداست دشمن به فکر ایجاد یک جنگ ترکیبی است و از لحاظ اقتصادی به فکر ایجاد آشفتگی در کشور هستند و اگر دولت قبلی به تذکرات مقام معظم رهبری توجه می‌کردند بسیاری از مشکلات موجود به وجود نمی‌آمد.

وی افزود: در موضوع «جهاد تبیین» مسئولان، کارکنان و استادان باید روشنگری کنند و «جهاد تبیین» با نصب بنر و گرامیداشت به هدف خود نخواهد رسید، همانطور که می‌دانید دشمن قصد داشت در حوزه دیپلماسی ما را با چالش جدی مواجه کند که در جنگ ترکیبی مورد توجه ویژه قرار بگیرد و موارد امنیتی و فرهنگی را هم باید مدنظر قرار دهیم.

این کارشناس مسائل مذهبی و دینی با تأکید بر ضرورت شناساندن حقایق انقلاب اسلامی این سؤال را مطرح کرد که امام خمینی(ره) با چه هدفی انقلاب کرد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با چه چالش‌هایی مواجه بودیم.

امکانات دفاعی کشور موجب ترس دشمنان است

بیگی اضافه کرد: با روشن شدن این حقایق جوان دهه هشتادی و نودی به این موضوع اشراف پیدا می‌کند که ملت ایران از چه بلاهایی جان سالم به در برده، روزهایی که هواپیماهای آمریکایی و انگلیسی بمب بر سر این ملت بی‌گناه ما می‌ریختند کسی نمی‌پرسید چرا ما موشک برای مقابله نداریم و امروز امکانات دفاعی کشور موجب ترس دشمنان است.

وی، موضوع دوم از نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی را خنثی‌سازی تبلیغات مسموم رسانه‌ای دانست و افزود: تبلیغات مسموم رسانه‌ای مانند جنگ سخت نیست و دشمن فکر و ذهن جوانان ما را مورد هدف قرار می‌دهد و اینجا باید با تبیین و روشنگری، مسئله را پیش ببریم و نباید خون و حرارت انقلابی خاموش شود و همه وظیفه دارند برای روشنگری حتی در یک گروه کوچک در فضای مجازی اقدام کنند، چراکه در جنگ نرم هدف اصلی دشمن ذهن و قلب مردم است.

این کارشناس مسائل مذهبی و دینی بیان کرد: عده‌ای می‌گویند در زمان شاه اوضاع ما این نبود، این در حالی است که زمان شاه را ندیده و پدرش در آن زمان ۱۰ ساله بوده، در اوضاع وخیم زمان شاه بسیاری از مردم نان برای خوردن پیدا نمی‌کردند و توان خرید میوه را نداشتند.

بیگی عنوان کرد: در دوران طاغوت راهسازی صورت نگرفته بود و اندازه امروز بیمارستان نداشتیم، در حالی که در دورافتاده‌ترین نقاط کشور شبکه بهداشت و درمان گسترده شده است و با توجه به موضوع واکسن و فاجعه‌ای که در مورد فلج اطفال در کشور به‌وجود آمده بود تا چه اندازه مردم را واکسینه کرده بودند.

وی با تأکید بر اینکه امروز قدرت تعیین و انتخاب داریم و این دستاورد بزرگی است، گفت: علاوه بر این مردم به دانشگاه دسترسی دارند، در حالی که در زمان محمدرضا شاه تنها ۷ درصد از بانوان توان خواندن و نوشتن داشتند و می‌توانستند اسم خودشان را بنویسند، اما امروز بیش از ۷۰ هزار زن عضو هیئت علمی دانشگاه هستند و امکانات و تکنولوژی‌های جدید در اختیار مردم قرار دارد.

این کارشناس مسائل مذهبی و دینی متذکر شد: دستور اخیر رئیس جمهور فقط آزادسازی نبود، بلکه مبارزه با اعیانی بود، چراکه عده‌ای با پول بیت‌المال برای خود حریم امنی ایجاد کرده بودند که مردم عادی نمی‌توانستند در آنجا تفریح کنند.

بیگی افزود: حضرت آقا دو راهکار برای تحقق «جهاد تبیین» ارائه کرده‌اند، نخست. راهکار راه‌اندازی هیئت‌های اندیشه‌ورز در همه ساختارها و سطوح سازمانی که نمونه آن هیئت اندیشه تمدن‌ساز است که بیش از ۲۵۰ عضو هیئت علمی در استان آذربایجان غربی عضو آن هستند و دومین راهکار که در مسئله جنگ نرم ارائه کرده‌اند آتش به اختیار برای ابتکار به عمل بیشتر و مواجهه هوشمندانه و فعالانه با تهدیدهای دشمن است که یک نمونه آن حضور پرشور مردم در راهپیمایی خودرویی مردم در ۲۲ بهمن است که نشان داد این انقلاب مردمی است و راز ماندگاری نظام هم همین است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کارشناس مسائل مذهبی و دینی مقام معظم رهبری انقلاب اسلامی دشمن شناسی جهاد تبیین نوعی جهاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۳۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج‌فارس به همت پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با همکاری سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در دو بخش با رویکرد بررسی مستندات تاریخی و باستان‌شناسی خلیج‌فارس در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.

مصطفی ده‌پهلوان که در مراسم افتتاحیه بزرگداشت روز ملی خلیج‌فارس می‌گفت، خلیج همیشه فارس را قلب زمین خواند و افزود: در اثبات حقانیت فارس بودن خلیج‌فارس و مدیریت این شاخ‌آبه مهم تاریخی توسط ایرانیان طومار طومار اسناد، کتب و نقشه‌های تاریخی وجود دارد.

رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با قدردانی از برگزار کنندگان این برنامه گفت: جای چنین نشستی بین دریاداران، نیروهای نظامی، نیروهای مسلح کشور و پژوهشگران حوزه تاریخ میراث‌فرهنگی و باستان‌شناسی واقعاً خالی بود.

وی افزود: به روایت اسناد و مدارک باستان‌شناسی که امروز در کرانه‌های خلیج‌فارس بدست آمده، خلیج‌فارس بیش از بیست هزار سال تاریخ و پیشینه دارد، خلیج‌فارس مسیر رفت و آمد انسان‌های نخستین و از دوران گذشته یکی از نقاط تلاقی فرهنگ‌ها و تمدن‌های دنیای گذشته بوده است. از بندر تیس در چابهار تا بندر گمبرون، جزیره هرمز، قشم، لافت، حریره، لنگه، سیراف، طایری، دیر، بوشهر، خارک … و استقرارگاه‌های مهمی چون چگاسفلی و کاخ‌های هخامنشی در برازجان همه گواهی بر مدیریت ایرانیان و پارسیان بر این خطه از جغرافیا هستند.

به گفته ده‌پهلوان، باستان‌شناسی خلیج‌فارس موضوعی است که امروز از آن غافل مانده‌ایم، ظرفیت میراث‌فرهنگی کرانه‌های شمالی خلیج‌فارس به زعم و گمان باستان‌شناسان چیره‌دستی که بر این خطه پژوهش کرده‌اند هزاران برابر سواحل جنوبی خلیج‌فارس است و این موضوعی است که باید به درستی از آن دفاع کنیم. خلیج‌فارس امروز حیثیت فرهنگی و ملی تاریخی ما است که باید بتوانیم بدرستی از آن دفاع کنیم.

وی با اشاره به اینکه خلیج‌فارس سپر و سینه ایران است اظهارکرد: خیلی‌ها در دوران گذشته در تلاش بوده‌اند که این شاخ‌آبه مهم را در دست بگیرند. اگر تاریخ را بخوانید در می‌یابید که رومیان نزدیک به هشتصد سال در تلاش بوده‌اند که مسیرهای تجاری که از ایران عبور می‌کند را در دست بگیرند. یافته‌های باستان‌شناسی که از جنوب هندوستان بدست آمده نشان می‌دهد رومیان که نتوانستند ایرانیان را شکست بدهند و ترانزیت ایران را بدست بگیرند از طریق دریای سرخ ایران را دور زده و در جنوب هندوستان برای خود کلونی ایجاد کرده‌اند. پس موضوع دفاع از خلیج‌فارس موضوع امروز ما نیست و موضوعی است که دیرینگی آن به چند هزار سال پیش باز می‌گردد تا به امروز که ما رئیس علی دلواری و شهدای دفاع را در این سرزمین داریم.

ده‌پهلوان با طرح این پرسش‌ها که جایگاه و ارزش میراث‌فرهنگی در چیست و یک یافته باستان‌شناسی یا بقایای یک بندر تاریخی به چه کار ما می‌آید و به چه درد مشکلات امروز ما می‌خورد؟ از جایگاه یک باستان‌شناس گفت: پاسخ تجربه زیستی است. تجربه زیستی که نیاکان ما در جای‌جای این سرزمین و از جمله در کرانه‌های شمالی خلیج‌فارس داشته‌اند.

وی با اشاره به تجربه کاوش‌اش در گورستانی تاریخی در بندر بوشهر و گرمای طاقت فرسای محیط گفت: پاسخ این پرسش که گذشتگان ما در این خطه بدون تکنولوژی‌های سرمایشی امروز، چه می‌کرده‌اند، را در بافت تاریخی خواهید دریافت، معماری بومی که مردمان بوشهر از آن استفاده می‌کردند و آنها را در مقابل این شرایط جوی و سخت منطقه محافظت می‌کرده است. میراث ناملموسی که از مردمان ما درکرانه شمالی خلیج‌فارس به جای مانده، تک تک این آداب و رسوم و موسیقی نشان از زیست مسالمت آمیزی است که انسان با دریا داشته است.

رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری افزود: امروز کشورهایی نظیر عمارات بشدت به‌دنبال یک تپه دوهزارساله هستند، ولی ما بیش از ۲۰ بندرگاه مهم تاریخی را داریم که آثار و شواهدی در آنها بدست آمده که نشان از تجارت و داد و ستد با مناطقی همچون چین دارد. امروز باستان‌شناسان و پژوهشگران چینی بشدت علاقمند هستند که روی آثار خودشان در این بندرگاه‌ها کار کنند.

ده‌پهلوان اظهارکرد: امیدرواریم که ما در پژوهشگاه بتوانیم با همکاری مناطق آزاد و نیروهای مسلح پایگاه‌های پژوهشی خوبی را در باب حفاظت، صیانت، معرفی و شناخت میراث‌فرهنگی این خطه داشته باشیم. متأسفانه در دهه‌های گذشته شاید نادانسته برخی از محوطه‌های کلیدی و تاریخی ما از جمله پی‌تل در بوشهر که کهن‌ترین کتابخانه ایران بشمار می‌رفت در یک منطقه نظامی قرار گرفته، تبدیل به میدان تیر شده و بخش زیادی از این اسناد مکتوبی که گواه محکمی بر حاکمیت ایرانیان بر خلیج فارس است را از دست داده‌ایم.امیدواریم که بتوانیم در تعامل نیروهای مسلح با وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، قلعه ریشهر در بوشهر را مورد بررسی و محوطه‌های مهمی که در محدوده‌های نظامی واقع شده‌اند را مورد واکاوی قرار دهیم.

رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری درادامه با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص بی‌توجه نبودن به دریا و آب افزود: ما به تاریخ و تمدن‌مان نیز بی‌توجهی کرده‌ایم. ممکن است که اختلافات کاری داشته باشیم ولی بر سر تاریخ تمدن این کشور نمی‌توانیم اختلاف داشته باشیم. ما امروز مسئول هستیم تا میراث‌فرهنگی ارزشمندی که درکرانه‌ها و جزایر خلیج‌فارس وجود دارد را بدرستی بعنوان اسنادی بر حاکمیت و تسلط ایرانیان و پارسیان بر این شاخ‌آبه مهم تاریخی حفظ کنیم.

ده‌پهلوان در پایان با درود به روان شهدای دفاع از گذشته تا به امروزگفت: دفاع از این سرزمین نقل دیروز و امروز نیست و در سرزمین ما پیشینه‌دار است. امیدواریم که در این حوزه بستر همکاری‌ها فراهم شود، ما همه فرزندان این سرزمین هستیم که می‌توانیم در کنار یکدیگر میراث آن را بدرستی پاس بداریم.

کد خبر 6092926 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • راه مبارزه با ناامیدی جهاد تبیین در عرصه‌های مختلف است
  • مسئولان عملیات فرهنگی و جهاد تبیین را جدی بگیرند
  • شهید مطهری چهره‌ای ماندگار در عرصه جهاد تبیین
  • جهاد اسلامی: جنگ جز با توقف تجاوز و عقب‌نشینی دشمن پایان نمی‌یابد
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • قرارگاه جهاد تبیین به روشنگری و بصیرت‌افزایی کمک می‌کند
  • بانوان هنرمند انقلاب اسلامی به منویات اخیر رهبر انقلاب پاسخ دادند
  • شهید مطهری مجاهد عرصه‌ جهاد تبیین بود
  • تلاش برای امرار معاش مصداق جهاد با دشمن است
  • شهید مطهری مجاهدی در عرصه جهاد تبیین بود