Web Analytics Made Easy - Statcounter

با حضور معاون صنایع‌دستی کشور در شهرستان بافق، از ثبت این شهر به‌عنوان شهر ملی دست بافته‌های حصیری رونمایی شد.

به‌گزارش خبرگزاری برنا؛ روز شنبه ۲۱ اسفندماه جلسه‌ای با موضوع ثبت شهر بافق به‌عنوان شهر ملی دست بافته‌های حصیری، در محل هتل نیکان بافق با حضور پویا محمودیان معاون صنایع‌دستی کشور و ویدا توحدی مدیرکل توسعه و ترویج صنایع‌دستی و جمعی از مسئولان استان و شهرستان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست پویا محمودیان معاون صنایع‌دستی کشور گفت: «در حال حاضر ۶۵ شهر جزو خانواده شهر و روستاهای ملی صنایع‌دستی هستند و ۴۳ شهر و ۲۱ روستا در حوزه‌های مختلف صنایع‌دستی ملی شدند.»

معاون صنایع‌دستی ادامه داد: «از استان یزد نیز دو پرونده شهر بافق به‌عنوان شهر دست بافته‌های حصیری و شهر اردکان به‌عنوان شهر ملی پارچه‌های سنتی مطرح‌شده است.»

محمودیان با اشاره به اینکه پرونده شهر بافق به‌عنوان شهر ملی دست بافته‌های حصیری بررسی‌شده و توسط کارشناسان و ارزیابان، کارشناسان متخصص و صاحب‌نظر، این پرونده مورد بازبینی دقیق قرار گرفته، افزود: «در طراحی دست بافته‌های حصیری این شهرستان، مواردی دیدم که منحصر به بافق بود، یکی از این موارد بافت اسم در این دست بافته‌ها خصوصاً در بادبزن‌های حصیری است.»

او صنایع‌دستی را مثال عینی اقتصاد مقاومتی عنوان کرد که درون‌زا، برون‌گرا، فقرزدا، راست محور است و مواد اولیه بومی، دانش سنتی، ابزار بومی و نیروی انسانی در این حوزه از اهمیت خاصی برخوردارند.

معاون صنایع‌دستی کشور تصریح کرد: «اگر تاکنون در شهرستان بافق، صنعت محوریت داشته ما می‌خواهیم به این باور برسیم که ظرفیت‌های صنایع‌دستی این شهرستان، می‌تواند خود را در کنار حوزه صنعت مطرح کند.»

محمودیان اظهار داشت: «۷۵ درصد فعالان حوزه صنایع‌دستی در کشور در حال حاضر زنان هستند که در منازل در این حوزه فعالیت دارند و به اقتصاد و معیشت خانوار کمک می‌کنند، همچنین جوانان نیز در راستای خلاق شدن صنایع‌دستی فعالیت می‌کنند.»

او با اظهار امیدواری نسبت به اینکه در سفر آینده به بافق حال و هوای این شهرستان را متفاوت ببیند، ادامه داد: «هنر حصیربافی باید پررنگ‌تر شود و خود را در منظر شهری بافق نشان دهد و گردشگران این شهرستان نیز احساس کنند که حصیربافی در بافق، به‌عنوان یک داشته و سرمایه اصلی هنری در بعد ترویجی و اقتصادی مطرح است.»

معاون صنایع‌دستی کشور بابیان اینکه حصیربافی به‌عنوان صنعت سبز مطرح است و به چرخه طبیعت بازمی‌گردد، اضافه کرد: «حصیر یک اثر هنری زیباست که در کنار سایر صنایع‌دستی نیز به‌عنوان بسته‌بندی می‌تواند قرار گیرد، بسته‌بندی‌هایی که می‌تواند ظرفیت‌ها و مزیت‌های بسیاری برای سایر صنایع‌دستی ایجاد کند که از این منظر نیز قابل‌ تأمل است.»

محمودیان با اشاره به اینکه حصیر در حوزه فروش داخلی، می‌تواند استفاده‌های زیادی در بعد کاربردی داشته باشد، بر تجاری‌سازی این محصول صنایع‌دستی تأکید کرد و افزود: «حصیر می‌تواند در حوزه صادرات و فروش خارجی نیز نقش مهمی در حوزه صنایع‌دستی و اقتصاد خانوار ایفا کند.»

معاون صنایع‌دستی کشور اظهار کرد: «به احترام تک‌تک صنعتگران و هنرمندان شهرستان بافق و در راستای پاسداشت هنر سنتی این شهرستان، بافق به‌عنوان شهر دست بافته‌های حصیری یا شهر ملی حصیربافی به خانواده شهرهای ملی اضافه شد.»

او با اشاره به اینکه ملی شدن یک شهر به‌منزله دیده شدن آن شهر است، عنوان کرد: «امیدوارم از تمامی ظرفیت‌های حصیر در بافق به نحو احسن و با همت همه مسئولان استفاده شود.»

در خاتمه این نشست از پوستر بافق، شهر ملی حصیربافی نیز رونمایی شد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: معاون خانواده یزد اقتصاد مقاومتی نیروی انسانی صنعت زنان اقتصاد سرمایه طبیعت صنایع دستی بافق معاون صنایع دستی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۴۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود

سید عزت‌الله ضرغامی امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در دیدار با لیلا بنت احمد بن عواد النجار وزیر توسعه اجتماعی عمان که در محل دفتر وزیر میراث‌فرهنگی برگزار شد، با اشاره به اهمیت تقویت روابط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بین دو کشور ایران و عمان، اظهار کرد: شما یک وزیر زن هستند. از این که یک خانم مسلمان مسئولیتی بزرگ دارد، برای جامعه اسلامی بسیار حائز اهمیت است و من از این بابت بسیار خوشحال هستم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، افزود: همکاری بین دانشگاهی بین ایران و عمان می‌تواند تقویت شود. با توجه به وجود دانشگاه الزهرا در عمان و نیز دانشگاهی به همین نام در ایران می‌توان راهکار‌های تقویت همکاری‌های دانشگاهی را بررسی کرد چرا که تبلیغات جهانی برخی از رسانه‌های مختلف منفی است و این گونه وانمود می‌کنند که حجاب مانع کسب علم است. اما این اقدامات مدیریتی توسط خانم‌ها می‌تواند باعث شود تا این تبلیغات منفی خنثی شود.

گردشگری مسئولیت اجتماعی ماست

او سپس به حوزه گردشگری اشاره کرد و ادامه داد: ما حدود ۳۰ حوزه گردشگری داریم که عمانی‌ها از گردشگری سلامت استقبال کردند و ۳۰ درصد گردشگران عمانی که به ایران سفر می‌کنند گردشگران سلامت هستند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: سیاست دولت آقای دکتر رئیسی بر این است که گردشگران ایرانی نیز به عمان سفر کنند و روابط گردشگری دو کشور تقویت شود. سیاست ایران این است که عمان را در حوزه گردشگری در اولویت قرار بدهیم.

او در ادامه صحبت‌های خود به سابقه تاریخی و تمدنی ایران اشاره کرد و افزود: ما با عمان اشتراکات زیادی داریم. تمایل داریم روابط بین ملت‌ها تقویت شود و شما به‌عنوان وزیر توسعه اجتماعی عمان می‌توانید نقش مهمی در تقویت و ارتباط این روابط اجتماعی ایفا کنید.

گردشگری دریایی ایران و عمان تقویت می‌شود

ضرغامی سپس به مرز دریایی ایران و عمان اشاره کرد و افزود: گردشگری دریایی یکی از ظرفیت‌های مهم بین ایران و عمان در حوزه توسعه گردشگری است. با این حال متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد. اگر گردشگری دریایی تقویت شود به طور حتم باعث تحکیم و تقویت روابط اجتماعی بین دو کشور خواهد شد.

همکاری در حوزه میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سپس به اهمیت مشارکت دو کشور در حوزه مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و افزود: آمادگی داریم در پروژه‌های مرمتی در عمان مشارکت داشته باشیم.

ضرغامی افزود: صنایع‌دستی ایران جایگاه اول را در سطح جهان دارد و در ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی فعال هستیم. در این باره نیز آماده همکاری با عمان هستیم و امید داریم مسئولان عمانی درباره حضور هنرمندان صنایع‌دستی و برگزاری نمایشگاه‌ها همکاری کنند.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود به اهمیت حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور و مدیر اشاره کرد و افزود: بانوان ما در دستگاه‌های مختلف در سطوح مدیریتی مختلف حضور دارند. این که یک مشاور امور بانوان مسائل مرتبط با زنان را به طور ویژه ارتقا دهد، اهمیت دارد.

پیشنهاد برپایی نمایشگاه‌های مشترک صنایع‌دستی

لیلا بنت احمد بن عواد النجار وزیر توسعه اجتماعی عمان نیز در این نشست با ابراز خرسندی از توسعه گردشگری بین ایران و عمان، گفت: یک کنفرانس به زودی قرار است در حوزه تخصصی گردشگری با حضور وزیر گردشگری عمان برگزار شود و از شما نیز برای حضور در این کنفرانس دعوت می‌کنیم.

او به حوزه صنایع دستی و اهمیت همکاری‌ها در این حوزه نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه صنایع‌دستی نیز ۹۰ درصد فعالان صنایع دستی در عمان را بانوان تشکیل می‌دهند. در این باره آماده و علاقه‌مندی برای همکاری در حوزه صنایع‌دستی هستیم. از این رو پیشنهاد می‌دهیم نمایشگاه‌های مشترک برای فروش صنایع‌دستی برپا کنیم.

این مسئول عمانی در ادامه به حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور اشاره کرد و افزود: در ایران دستگاه‌های مختلف از بانوان به عنوان مشاور استفاده می‌کنند و نیز مشاور امور خانواده و بانوان دارند و این بسیار کار ارزشمندی است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استان‌های غربی است
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند
  • فرش دستباف هنر مادر است
  • دریافت نشان ملی مرغوبیت ۲۸ کالای صنایع دستی مازندران
  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • در جشنواره شکوفه‌های بادام ‌شهر زیبای دژکرد چه گذشت؟
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در شهر زیبای دژکرد