Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه در نشست جهاد اکبر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل در جواب درخواست یک دانشجو برای واکنش به صحبت های اخیر نبویان نماینده مجلس گفت: مجلس عصاره ملت است آقای نبویان دغدغه های واقعی دارند. نمایندگان مجلس در جلسات مختلف دغدغه های خود را مطرح کردند برخی از انتقادات وارد بوده و برخی درست است اما اساسا در نقطه ای قرار نداریم در مورد آن ها صحبت کنیم و برخی هم‌ وارد نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خطیب زاده گفت: بدون اینکه بنده ارجاع بدم به کدام نماینده، تیمی که در وین مذاکره می‌کند دستور کار روشن دارد این تیم‌ نمی خواهد برجام‌ جدیدی بنویسد.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: برجام یکبار باهر مختصاتی که دارد نوشته شده و امضا شده است که همه نقاط ضعف و قوت آن را شنیدید. اما واقعیت این است که آقای باقری آنجا نیست که یک برجام جدید بنویسد درواقع دکتر باقری آنجاست که مطمئن شود که  اگر آمریکا میخواهد برگردد در مسیری برگردد که مفاد قول داده شده در برجام حاصل شود وگرنه آمریکا نمی تواند به برجام برگردد.

وی افزود: هیئت مذاکراتی جمهوری اسلامی ایران در وین اگر قرار بود خطوط قرمز را رد کند ماه ها قبل به نتیجه می رسید. وزارت امور خارجه مجری مذاکرات است و مذاکرات در شورای عالی امنیت ملی راهبری می شود.

خطیب زاده بیان داشت: مذاکرات به تنفس و مکث خورده اتحادیه اروپا درخواست مکث کرده است. ما درحال توافق نیستیم آنچه که هدایت ما را انجام‌ میدهد منافع ملت است. ما بر اساس دستور العمل های منافع ملت حرکت می کنیم اگر به نقطه ای رسیدیم که مشکلات ما و آمریکا حل شود که صحنه متفاوت است اما ما الان در آن نقطه قرار نداریم.

وی در ادامه با اشاره منافع ملت گفت: مباحث اساسی که بین ما و آمریکا مطرح شده از جنسی است که باید منافع اقتصادی مردم ایران رعایت شود یعنی همه آن تحریم هایی که مانع اقتصاد ایران است باید برداشته شود.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: همه دستاوردهای هسته ای پاسداری خواهد شد و یک تضمین بالا که در برجام‌ حفظ خواهد شد برگشت پذیری محدودیت های هسته‌ای خواهد بود. به شما قول می دهم در چارچوب منافع و حقوق ملت، توان حداکثری را به کار می گیریم تا آنچه محقق می شود، خواست و منافع و اراده ملت باشد.

خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه درخصوص جنگ اوکراین گفت: یک نقطه عتف تاریخی اتفاق افتاده است و همه دارند تلاش می کنند که رویارویی اتمی اتفاق نیفتند و جنگ از کنترل خارج نشود.

 سخنگوی وزارت خارجه در پایان گفت: مقام معظم رهبری موضع ما را مشخص کردند و وزارت خارجه اعلام کرد، ما مخالف جنگ هستیم جنگ را مردود می دانیم، جنگ را راه حل نمی دانیم هرچند جنگی که اتفاق افتاده است ریشه در چند دهه گسترش طلبی ناتو با محوریت آمریکا داشته که امروز گلوله آن در رفت. ما تمام تلاش خود را برای اتمام جنگ خواهیم کرد.

به درخواست هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک و هماهنگ کننده بر جام اتحادیه اروپا تنفسی در وین اعلام شد. آنچه که الان می‌توانم بگویم این است که اراده همه برای بازگشت به گفتگوها در وین است. البته این موضوع به مقدماتی نیاز دارد. برخی از هیئت ها احتیاج دارند که با پایتخت‌های خودشان مذاکراتی انجام بدهند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که در چارچوب برجام و در چارچوب مذاکرات وین تمامی درخواست‌ها بررسی می‌شود. اما آنچه که حرکت ما در وین را تعیین می‌کند، علاوه بر برجام و قطعنامه ۲۲۳۱، حقوق قطعی و منافع قطعی ملت ایران است که انشاءالله تا روز آخر چراغ حرکت ما در مسیر وین خواهد بود.

خطیب زاده خاطرنشان کرد: هیچکس نباید فراموش کند که مسبب وضعیت فعلی امریکا بوده است. امریکا نه تنها با خروج از برجام، بلکه با نقض مکرر و همچنین فشار حداکثری و متعاقب آن ماه ها وقت تلف کردن و ماه ها پاسخ ندادن به خواسته‌های ایران و موضوعات مذاکراتی، ما را در موقعیتی قرار داده که هنوز نتوانستیم توافق را جمع بندی کنیم. انشاءالله به شما قول می دهم در چارچوب منافع و حقوق ملت، توان حداکثری را به کار می گیریم تا آنچه محقق می شود، خواست و منافع و اراده ملت باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه خطیب زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۴۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟

به گزارش خبرآنلاین، وزارت نیرو در حالی وعده اتمام خاموشی‌ها را دوباره مطرح کرده که ناترازی برق و گاز در کشور همواره از مشکلات اساسی است که مسئولان هم به آن اعتراف می‌کنند. بزرگ‌ترین قربانی در این میان صنایع هستند که همواره با قطعی‌های پیاپی مواجه شده‌اند.

تجارت نیوز در خبری نوشت:طبق گزارش‌های سال گذشته، بسیاری از شهرک‌های صنعتی هفته‌ای دو روز به دلیل کمبود برق تعطیل می‌شدند. تعطیلی‌های پیاپی صنایع مهمی چون فولاد خوزستان به دلیل نبود برق، زیان بزرگی به این صنایع تحمیل کرده است. از سمت دیگر، دادن مرخصی اجباری به کارکنان در چنین شرایطی، مشکلات معیشتی بزرگی به دنبال داشته است.

دولت در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی کرده است مصرف برق در هر سال ۴/۵ درصد رشد کند. وزارت نیرو در جوابیه‌ای که با عنوان «ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!» منتشر شده بود، مدعی است افزایش ظرفیت هشت هزار و ۵۰۰ مگاواتی تولید برق از ابتدای دولت سیزدهم میسر شده است.

گفته می‌شود کشور برای جبران کمبود برق، سالانه به راه‌اندازی حدود پنج هزار مگاوات نیروگاه‌های برق جدید نیاز دارد. به گفته مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر، در ابتدای دولت سیزدهم رقم ناترازی، حدود ۱۴ هزار مگاوات بوده و پیش‌بینی این است امسال با اقداماتی که صورت می‌گیرد ناترازی به حدود ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاوات برسد.

طبق این اظهارات ناترازی برق همچنان رقم چشمگیری است و به نظر نمی‌رسد افزایش ظرفیت‌های عنوان‌شده این ناترازی را جبران کند.

مسئولان به جای واگذاری راه‌حل به مصرف‌کنندگان، راهکاری عملیاتی برای کمبود برق در آستانه تابستان پیدا کنند

طی سال‌های گذشته در صنعت برق کشور سرمایه‌گذاری کافی صورت نگرفته و در عین حال تلاشی برای جایگزینی با انرژی‌های تجدیدپذیر و بهبود تکنولوژی در این بخش نیز دیده نمی‌شود. طی این مدت، تامین برق مورد نیاز از طریق مدیریت مصرف، تعطیلی صنایع، کارخانه‌ها، ادارات و خاموشی‌های مکرر منازل صورت گرفته است. در این زمینه انتظار از مصرف‌کنندگان برای کاهش بحران برق و بی‌توجهی به ناکارایی نیروگاه‌ها، یکی دیگر از معضلات جدی صنعت برق است.

این در حالی است که برنامه‌های عملیاتی نامبرده در کشور باید نتایج مشاهده‌پذیر داشته باشند. افزایش بحران حاکی از مشکلاتی در پیاده‌سازی برنامه‌های عملیاتی صنعت برق است. به دنبال آشکار شدن بحران‌ها، مسئولان مربوطه به جای واگذاری راه‌حل به مصرف‌کنندگان باید راهکاری عملیاتی برای کمبود برق در آستانه تابستان پیدا کنند. از این رو فرهنگ‌سازی زمانی کارساز خواهد بود که بحران را درست نشانه گرفته باشند. در این زمینه به نظر نمی‌رسد کاهش مصرف مشترکان خانگی بحران برق را حل کند و افزایش مشارکت مشترکان خانگی در پویش، انرژی بیشتر را به بخش مولد کشور تحویل دهد.

تامین انرژی بخش مولد از منابع پایدار و بازدهی پایین نیروگاه‌ها

ایران از مستعدترین کشورهای دنیا برای توسعه انرژی‌های پاک به‌ویژه انرژی خورشیدی است؛ اما تاکنون سرمایه‌گذاری قابل ملاحظه‌ای در حوزه انرژی‌های پاک در کشور مشاهده نشده است. طبق گفته وزارت نیرو، ظرفیت تامین برق از طریق منابع تجدیدپذیر در کشور ۱۰۶۶ مگاوات در سال است. اما به نظر نمی‌رسد ظرفیت ۱۰۶۶ مگاواتی تامین برق از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر، بتواند مشکل تامین برق را حل کند.

بر اساس جوابیه وزارت نیرو، در بخش تجاری برای نخستین بار طرح‌های تشویق‌محور پیش‌بینی شده است. در حوزه کشاورزی در صورتی که کشاورزان ۸۰ درصد دیماند مصرفی خود را که معادل ۱۵ درصد از مصرف روزانه آنهاست از برق تولیدی حاصل از نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین کنند، از برنامه‌های مدیریت مصرف معاف خواهند شد.

اگر قرار است تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان به سوی منابع تجدیدپذیر حرکت کنند، آیا نباید ظرفیت مورد نیاز آنها نیز وجود داشته باشد؟

پیشتر گفته شده بود ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر ۱۰۶۶ مگاوات است. به نظر نمی‌رسد چنین رقمی حتی نیازهای بخش کوچکی از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان را برطرف کند. اگر قرار است تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان به سوی منابع تجدیدپذیر حرکت کنند، آیا نباید ظرفیت مورد نیاز آنها نیز وجود داشته باشد؟

چندی پیش علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو، در حاشیه بازدید از کارخانه‌های گروه مپنا اظهار کرد: «بخش عمده توسعه صنعتی بر پایه انرژی انجام شده است. به طوری که امروزه با آنالیز صنایع مشخص می‌شود سرانه مصرف برق ما در صنایع نسبت به متوسط جهان بسیار بالاتر است.»

طبق گفته او، ایران در اغلب صنایع انرژی‌بر جزو ۱۰ کشور برتر است. محرابیان توضیح داده بود: «اگر مصارف انرژی و توسعه صنایع را بر پایه انرژی ببینیم، در اغلب صنایع انرژی‌بر هستیم.» اما بنا بر اظهارات او، در حوزه بهینه‌سازی، افزایش کارایی، راندمان و روش‌های ترکیبی که می‌تواند از انرژی بیشترین آورده را داشته باشد، همچنان به برنامه‌های عملیاتی جدی‌تری نیاز است.

این اظهارات نشان می‌دهد نبود راندمان بهینه و کارایی پایین‌تر از سطح انتظار نیروگاه‌ها و از طرف دیگر تامین انرژی صنایع از روش‌های ناپایدار، کماکان از عوامل اتلاف انرژی در کشور محسوب می‌شود.

نصرالله زارعی، معاون پیشین شرکت مهندسی و توسعه نفت و کارشناس حوزه انرژی، در گفت‌وگو با فرارو اذعان کرده است: «نیروگاه‌های ما، نیروگاه‌های قدیمی هستند و نسبت به نیروگاه‌های استاندارد دنیا، بازدهی پایینی دارند. در سراسر دنیا شاهد فعالیت نیروگاه‌های جدیدی هستیم که از تکنولوژی‌های روز دنیا بهره می‌برند. این نیروگاه‌ها بالای ۵۵ درصد راندمان دارند. این در حالی است که برخی نیروگاه‌های ما تنها ۲۰ درصد بازدهی دارند. از همین‌جا می‌توان به اختلاف فاحش در بازدهی پی برد. ما در این وضعیت، سرمایه‌سوزی بالایی داریم. همچنین در بخش انتقال و توزیع انرژی با مشکلاتی مواجهیم چراکه سیستم‌های انتقال ما نیز به‌شدت فرسوده هستند. در نتیجه انرژی هدرشده ما از نیروگاه‌ها تا رسیدن به خانه‌ها بسیار زیاد است.»

نقد رویکرد وزارت نیرو نه‌تنها اجحاف در حق تلاشگران عرصه صنعت برق نیست، بلکه در راستای عملیاتی‌تر شدن راهکارها و پویایی ارتباط تلاشگران حقیقی عرصه صنعت برق و وزارت نیرو است. پیشگیری از بحران‌های پیش روی صنایع و مشترکان خانگی برق، باید از رویکردهای جدی وزرات نیرو باشد.

چنانچه در مراسم رونمایی از پویش با انرژی به قطعی‌های پی‌درپی برق استان‌های جنوبی کشور اشاره شد، انتظار می‌رود وزارت نیرو به قدردانی از کارگران صنعت برق این استان‌ها بسنده نکند و فکری به حال قطعی برق این مناطق کند. به نظر نمی‌رسد کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر باشد.

اگر راهکاری عملیاتی برای بحران برق در تابستان پی گرفته نشود، همچون سال‌های گذشته شاهد گزارش‌هایی مبنی بر خاموشی‌ها و تعطیلی‌ پیاپی صنایع خواهیم بود.

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903181

دیگر خبرها

  • روسیه در واکنش به تهدید انگلیس، حمله به تاسیسات این کشور را حق خود دانست
  • پوتین: سرنوشت روسیه را ما خودمان و تنها خودمان تعیین خواهیم کرد
  • روسیه سفرای انگلیس و فرانسه را احضار کرد
  • اولویت اصلی شورای شهر اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام است
  • برنامه همکاری طالبان و ترکیه
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • اولین سخنگوی وزارت خارجه؛ زاده هوش مصنوعی
  • دولت سیزدهم بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان متمرکز شده است
  • تمرکز دولت بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان
  • نکونام: می دانیم کجای کار هستیم و چه می خواهیم