Web Analytics Made Easy - Statcounter

این اقتصادان با بیان اینکه بورکراسی های زیاد،عدم رضایت کارمندان بخش های دولتی از پرداختی و پاسخ گو نبودن آن ها سبب بی کاری بیشتر در جامعه می شود،مطرح کرد:عدم توسعه یافتگی،اشتغال ،ضد تولیدو غیره نتیجه شرط شروع فعالیت به اخذ مجوز است.

فرشاد پرویزیان، کارشناس اقتصادی و عضو انجمن اقتصادان ایران در گفت و گو با خبرنگار برنا با بیان اینکه در کشور های غربی و آسیایی حداکثر ظرف ده روز مجوز کسب وکار صادر می شود،اذعان کرد:اما در کشور ما به طور متوسط ۸۰ روز طول می کشد که یک مجوز کسب وکار صادر شود

پرویزیان با بیان اینکه  اخذ مجوز  با شرایط بسیار سخت مانعی بر سر کسب وکار  است ،عنوان کر د:گاهی اوقات برای اخذ یک مجوز افراد باید  حدودا یک سال و با سرمایه گذاری  هنگفتی تلاش کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:به عقیده بنده مجوز کسب وکار یعنی مانع ،هیچ جای دنیا برای شروع کسب وکاری افراد مجبور نیستند که سال ها وبا هزینه های زیادی منتظر اخذ مجوز بمانند مگر آنکه بخواهند فعالیت غیر قانونی را آغاز کنند.

این پژوهشگر اقتصادی با بیان اینکه برای اخد یک مجوز فرد مجبور است که حداقل نظر ۱۵ارگان مختلف را جذب نماید و بعضا در یک وزرات خانه باید سه معاونت اجازه مجوز دهند،تصریح کرد:با این اوصاف آیا فردی که تصمیم به اشتغال و کار آفرینی  گرفته است پشیمان نمی شود؟

پرویزیان با بیان اینکه لزوم گرفتن مجوز برای شروع کسب وکار باعث پیدایش امضای طلایی می شود،اذعان کرد:در واقع  در حال حاضرسیستم مجوز دهی  کشور سبب فضای انحصاری و امضاهای طلایی می شود

 وی بیان کرد:درواقع نظام بروکراسی برای راه‌اندازی هر کسب‌وکار تعداد زیادی مجوز، استعلام، پیش مجوز، تاییدیه، مدرک و... در نظر گرفته است که در حال حاضر برای اخذ هر کدام باید به مکان‌های متعددی مراجعه کرد و این امر سبب سردگرمی کارآفرینان،کارمندان ادارات،اصناف و غیره شده است.

این اقتصادان با بیان اینکه بورکراسی های زیاد،عدم رضایت کارمندان بخش های دولتی از پرداختی و پاسخ گو نبودن آن ها سبب بی کاری بیشتر در جامعه می شود،مطرح کرد:عدم توسعه یافتگی،اشتغال ،ضد تولیدو غیره نتیجه شرط شروع فعالیت به اخذ مجوز است.

پروزیان با بیان اینکه کل دنیا از کار آفرینیان و ایجاد اشتغال توسط افراد حمایت می کنند،ابراز کرد:چرا افرادی که تصمیم به ایجاد یک کسب وکار گرفتند  باید برای اخذ مجوز خود به چندین ارگان مراجعه کنند پس معنی پنجره واحد چیست؟مگر نه آنکه یک دولت در کشور وجود دارد چرا برای اخذ یک مجوز چندین ارگان باید اظهار نظر کنند؟

وی افزود :برخی از صاحبان برخی مشاغل  اجازه نمی دهند که افراد دیگری وارد شغل و‌حرفه آنها شوند و تا می توانند سنگ اندازی می کنند که فقط خودشان سود ببرند برای تایید این عملکرد کافی نگاهی به شغل های وکالت،پزشکی،دارو سازی،کارگزاری بورس،دفتر خانه ثبت اسناد ،کانون وکلا غیره کنید آنگاه متوجه فضای انحصاری ومنفعت طلبانه آنها می شوید.

این پژوهشگر رد پای انحصار در اکثر کسب وکار های دولتی وخصوصی وجود دارد،مطرح کرد: عمدا و یا از روی سهل انگاری صاحبان قدرت ، سرمایه و منفعت طلب  نمی گذارند که افرادی دیگر وارد مشاغل شوند و  رواج این امر مانع کسب وکار ،تولید و‌توسعه می شود.

پروزیان با بیان اینکه کار آفرینی و ایجاد کسب وکارهای کوچک ومتوسط تاثیر شگرفتی بر اشتغال زایی دارد،تصریح کرد:وقتی کسب وکار ایجاد می شود تعداد زیادی افراد مشغول فعالیت می شوند .

وی افزود:موانع واخذ کسب وکار محدود به شروع فعالیت نمی شود وافراد مجبور هستند حتی برای تمدید مجوز خود زمان وهزینه زیادی صرف کنند .

این پژوهشگر گفت:جوانی را در نظر بگیرید که در ۱۸سالگی در رشته داروسازی قبول شده است به طور متوسط این فرد تا ۳۰سالگی مشغول تحصیل و خدمت سربازی است و وقتی که تصمیم به گرفتن مجوز داروخانه می کند از او می خواهند که سرمایه ای بالغ بر یک میلیارد تومان داشته باشد این جوان چگونه و از چه راهی  می تواند این سرمایه را داشته باشد ؟

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اشتغال جامعه دولتی و خصوصی سربازی برنا اخذ مجوز کسب وکار برای اخذ یک مجوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۴۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی میز خدمت تبدیل مجوزهای کاغذی در بازار و مترو تهران | ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا تبدیل شد

به گزارش همشهری آنلاین، ۱۶ روز مانده به پایان مهلت قانونی تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی، میز خدمت تبدیل مجوزها از امروز (نهم اردیبهشت ۱۴۰۳) تا روز ۲۵ اردیبهشت که آخرین روز از مهلت قانونی تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا است در بازار بزرگ تهران و ۱۰ ایستگاه مترو دایر شده است.

طبق اعلام مرکز بهبود محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد، میز خدمت تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا در ایستگاه‌های مترو تجریش، شهید بهشتی، هفت‌تیر، امام خمینی (ره)، ۱۵ خرداد، امام حسین (ع)، میدان ولی‌عصر (عج)، میدان آزادی، میدان انقلاب و صادقیه دایر است.

این میزها در قالب مرحله دوم کارزار تبدیل مجوزها به راه افتاده و متولیان امر در تلاش هستند بیشترین امکانات را برای دارندگان مجوزهای کاغذی فراهم آورند تا در مهلت قانونی، مجوز خود را به شناسه یکتا تبدیل کنند.

تبدیل حدود ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا

بر اساس آخرین آمارهای رسمی، تعداد مجوزهای کاغذی که تا روز هشتم اردیبهشت به شناسه یکتا تبدیل شده است به ۴۶۷ هزار و ۹۱۹ مجوز رسید که از این تعداد سهم اصناف ۴۳۹ هزار و ۴۶۰ مجوز است.

در میان استان‌ها بیشترین تبدیل مجوز کاغذی به شناسه یکتا در استان‌های لرستان، گیلان، چهارمحال و بختیاری و خراسان جنوبی صورت گرفته است. در هر یک از استان‌های مذکور به ترتیب ۱۲.۹ درصد، ۱۲.۹ درصد، ۱۰.۹ درصد و ۹ درصد از مجوزهای کاغذی صادره به شناسه یکتا تبدیل شده است.

در هر یک از این استان‌ها به ترتیب ۲۲ هزار و ۷۵۱ مجوز، ۳۲ هزار و ۵۲۸ مجوز، ۱۰ هزار و ۳۳۵ مجوز و ۶ هزار ۹۴۸ مجوز کاغذی به شناسه یکتا تبدیل شده است. کمترین میزان تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی به ترتیب در استان‌های خوزستان، کرمان، بوشهر، فارس، هرمزگان و سیستان و بلوچستان صورت گرفته است.

در میان دستگاه‌ها نیز سازمان ملی استاندارد، اصناف، وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام پزشکی در صدر جدول کارزار تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا قرار دارند. هر یک از این دستگاه‌ها به ترتیب ۲۴.۵ درصد، ۱۸.۲ درصد، ۸.۵ درصد و ۳.۸ درصد از کل مجوزهای کاغذی خود را به شناسه یکتا تبدیل کرده‌اند.

طبق قانون از ۲۵ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ مجوزهای کاغذی بی‌اعتبار هستند و سامانه‌های دولتی و بانکی به فعالان اقتصادی فاقد مجوز الکترونیک (شناسه یکتا) خدمت نمی‌دهند. آن دسته از فعالان اقتصادی که هنوز شناسه یکتا ندارند یعنی نامشان در qr.mojavez.ir نیست می‌توانند با گوشی همراه خود و یا با مراجعه به میزهای خدمت فقط با ورود ۳ کد (شماره‌سریال کارت ملی، شناسه/کد صنفی و کد پستی محل کسب) در درگاه ملی مجوزها (mojavez.ir)، به‌سرعت و رایگان مجوز الکترونیکی (شناسه یکتا) دریافت کنند.

کد خبر 848192 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها شاخص کسب و کار وزارت امور اقتصاد و دارایی

دیگر خبرها

  • محرومیت از خدمات دولتی در صورت عدم دریافت شناسه یکتا
  • برپایی میز خدمت تبدیل مجوزهای کاغذی در بازار و مترو تهران | ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا تبدیل شد
  • صدور الکترونیکی مجوز‌ها پیش‌نیاز توسعه اقتصادی و تسهیل مشارکت مردم در کسب‌وکار‌های خرد
  • تبدیل ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا/ از ۲۵ اردیبهشت، مجوزهای کاغذی بی‌اعتبار می‌شود
  • تبدیل ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا
  • مجوزهای الکترونیک به نفع فعالان اقتصادی واقعی است
  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • استان گلستان در حذف پروانه کسب‌های کاغذی ۴ پله صعود کرد
  • مهلت تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی تا 25 اردیبهشت ماه تمدید شد