Web Analytics Made Easy - Statcounter

«حیدر عصفور» کارشناس و تحلیلگر اقتصادی عراق در تشریح تحولات اقتصادی پس از حوادث اوکراین و فرصت‌ها و چالش‌های به وجود آمده برای ایران در این راستا گفت: جنگ پیروزی ندارد. جنگ روسیه علیه اوکراین و تحریم‌ها علیه آن به مرحله خطرناکی رسیده است‌ و باعث ایجاد بحران و جهش قیمت در زمینه انرژی و مواد اولیه شده است که این مسأله بر امنیت غذایی جهانی تاثیر مستقیم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این چیزی است که تمام سازمان‌های بین المللی و اقتصادی جهان را نگران کرده و باعث افزایش تورم و گرانی شده است.

وی در ادامه گفت: شوک قیمتی و گرانی‌ها تاثیرات گسترده‌ای بر تمام دنیا به ویژه فقرا و طبقات ضعیف‌تر دارد‌، چرا که سوخت و غذا از ارکان اساسی زندگی است.

این تحلیلگر عراقی افزود: اگر این نزاع و همچنین تحریم‌ها علیه روسیه ادامه داشته باشد،  پیامدهای سنگینی بر اقتصاد جهانی و بازارهای مالی برجای خواهد گذاشت و این تبعات به دیگر کشورها نیز منتقل خواهد شد.

عصفور تاکید کرد که این بحران در کشورهای مختلف نمود پیدا خواهد کرد و دولت‌ها باید مراقب قیمت‌ها باشند و برنامه‌های مناسب برای مقابله با تورم را برنامه‌ریزی کنند.

وی گفت: از جمله کشورهایی که می‌توانند از این وضعیت استفاده کنند، ایران است، چرا که ایران یکی از بزرگ‌ترین تولیدکننده های نفت و گاز است و از موقعیت ژئوپلتیک مناسبی برخوردار است که می‌تواند با افزایش فروش، اقتصاد خودش را احیا و پویا کند و همچنین بسیاری از کشورهای بزرگ برای جذب آن تلاش خواهند کرد. دنیا در شرایط کنونی به دو طرف تقسیم خواهد شد:

آمریکا و متحدان آن که تلاش می‌کنند ایران را از طریق پرونده هسته‌ای و‌موقعیت جغرافیایی آن به‌خود جذب کنند.

 طرف دیگر، روسیه است که سعی خواهد کرد محوری را برای مقابله با محور اول شکل دهد. این محور نیز شامل کشورهایی مانند روسیه، چین، ایران و ونزوئلا خواهد بود.  اگر این محور شکل بگیرد از محور اول قوی‌تر و مهمتر خواهد بود و چه بسا کشورهای عربی مانند عربستان و امارات نیز به آن بپیوندند. این محور که دارای بیشترین ذخایر نفت و گاز هستند، بر جهان سیطره خواهند یافت. در حال حاضر چین برای خرید گاز و ذغال‌سنگ روسیه اظهار تمایل کرده و این نشانگر شکل‌گیری یک ائتلاف اقتصادی و سیاسی جدید است که آمریکا را به ویژه اگر ایران و هند به آن بپیوندند، در خود غرق خواهد کرد.

این تحلیلگر عراقی در ادامه افزود: به عبارت دیگر آمریکا و متحدان اروپایی آن، خود را وارد یک نبرد اقتصادی زیان‌بار کرده و به‌ خود آسیب زده‌اند‌. کشورهای اروپایی نیازمند گاز هستند و هیچ برنامه‌ای برای بی‌نیازی از گاز روسیه نداشته‌اند.

وی گفت: همچنین در بحث انتقال گاز نیز چین و روسیه بهره خواهند برد و بنابراین آمریکا در اتخاذ اقدامات احمقانه عجله کرد که باعث زیان متحدان اروپایی آن خواهد شد.

عصفور تاکید کرد: به طور قطع جهان پس از این بحران با قبل آن بسیار تفاوت خواهد کرد و نظام اقتصادی و سیاسی جدیدی شکل خواهد گرفت. این بحران، خود، یک جنگ جهانی جدید بدون استفاده از تسلیحات کلاسیک است که پیش‌بینی می‌کنم پس از این، دیگر معاملات با دلار نخواهد بود و به نظر من باعث فروپاشی اقتصادی در آمریکا خواهد شد و چه بسا از لحاظ سیاسی نیز تجزیه خواهد شد و به دولت‌های فدرالی یا کنفدرالی تبدیل می‌شود.

وی گفت: تحریم ها بر اقتصاد روسیه تاثیرگذار است اما این تاثیر، چشمگیر نیست، چرا که روسیه یک کشور بزرگ و گسترده است که تا حد زیادی در زمینه‌های مختلف به خودکفایی رسیده است. ما دیده‌ایم که فشارهای آمریکا بر کشورهایی مانند ایران شکست خورده است، حال در مورد کشوری مثل روسیه که همه منابع و ادوات لازم اقتصادی را دارد چگونه خواهد بود؟

این تحلیلگر عراقی در پایان افزود: در ارتباط با آینده اشاره کردم که جهان به دو طرف تقسیم می سود و پایان این جنگ مانند آغاز آن نخواهد بود. آمریکا دچار اشتباه شده و در وضع تحریم‌ها و عدم رجوع به مذاکره شتابزده عمل کرد که حتی می‌تواند آغازگر یک جنگ جهانی باشد و البته این برای همه کشورها به ویژه کشورهای کوچک منطقه که اقتصاد آنها بر فروش نفت مبتنی است، زیان‌بار خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اقتصاد جنگ روسیه اوکراین خواهد شد تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۵۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟/ تعهداتی «با تاریخ، با امضا»!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، کنگره آمریکا سرانجام بعد از بیش از ۶ ماه مناقشه حزبی بر سر تصویب بسته کمک ۶۱ میلیارد دلاری برای اوکراین به توافق رسید؛ اما نقشه‌ای که ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین برای واشنگتن در سر دارد، در مقایسه با این کمک، بسیار ناچیز است!

کی‌یف در حال مذاکره با دولت جو بایدن، رییس جمهور آمریکا بر سر توافق بلندمدتی است که واشنگتن را در تنگنای تامین تسلیحاتی و اقتصادی و حمایت سیاسی ۱۰ ساله از اوکراین قرار خواهد داد.

زلنسکی دیروز در نطق روزانه خود از این موضوع رونمایی کرد و گفت: چنین تعهداتی برای حصول اطمینان از اینکه اوکراین «کمک مورد نیاز برای ممانعت از پیشروی اخیر روسیه در میدان نبرد» را دریافت می‌کند، الزامی است.

زلنسکی افزود: در حال کار هستیم تا سطح تعهدات حمایتی را تا پایان امسال و همچنین تا ۱۰ سال آتی، روی کاغذ بیاوریم. این حمایت، کمک نظامی، مالی و سیاسی و همچنین مسائل مرتبط با تولید مشترک سلاح را در بر می‌گیرد.

اوکراین پیش از این، توافق امنیتی دوجانبه‌ای را با چندین کشور عضو ناتو از جمله انگلیس، آلمان و فرانسه منعقد کرده است. زلنسکی مدعی شد که قصد دارد تا این توافق بلندمدت با واشنگتن، قوی‌ترین معاهده‌ای باشد که کی‌یف تاکنون با کشورهای غربی به امضا رسانده است.

با این حال، توافقنامه‌های دوجانبه اوکراین با کشورهای غربی تاکنون فاقد تعهدات دفاعی متقابل بوده است. در این توافق‌ها صرفاً وعده کمک بلندمدت آن هم در صورت حمله‌ای در آینده داده شده و معمولاً هم الزام‌آور نیست. به عنوان مثال، توافق با برلین با یک اخطار ۶ ماهه قابل فسخ است!

اما زلنسکی گفته است که می‌خواهد توافق دوجانبه با واشنگتن، شامل سطوح مشخصی از کمک باشد. وی دراین‌باره گفته است: این توافق باید به معنای واقعی کلمه، الگو و بازتاب قدرت رهبری آمریکا باشد.

قانونگذاران آمریکایی اوایل ماه جاری بسته کمک ۶۱ میلیارد دلاری دیگری را برای اوکراین به تصویب رساندند. جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا درباره تعلل در تصویب این بسته گفته بودند که بایدن بدون هیچ راهبرد مشخصی برای پیروزی اوکراین یا صلح این کشور با روسیه، صرفاً به‌دنبال طولانی کردن خونریزی است.

کد خبر 6092151

دیگر خبرها

  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟
  • زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟/ تعهداتی «با تاریخ، با امضا»!
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • آگاهی افکار عمومی و حقایقی که جنگ غزه برای دنیا آشکار کرد
  • نگاه متفاوت کارشناس اقتصادی بعد از حمله موشکی سپاه: معادلات تغییر کرد | فیلم
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • بلینکن در دیدار با رئیس جمهور چین : پکن می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد
  • درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران