Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@20:04:34 GMT

لحظه انفجار یک ستاره نوزاد

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۷۵۴۲۶

لحظه انفجار یک ستاره نوزاد

تلسکوپ فضایی هابل ناسا/ آژانس فضایی اروپا موفق به ثبت تصویری باشکوه از انفجار پرانرژی یک ستاره نوزاد شده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از تی ای، این ستاره بسیار جوان است و در مراحل اولیه تکامل خود قرار دارد. این انفجار( یک جت گازی رشته‌ای) با سرعت فراصوت در حال حرکت است.

برخورد این جت با مواد اطراف این ستاره شوک حرارتی ایجاد می‌کند که در نهایت به درخشش این انفجار منجر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتیجه این امر یک ساختار رنگارنگ باشکوه است که اخترشناسان آن را "اجرام هربینگ هارو"(Herbig–Haro object) می‌نامند و می‌توانید آن را در سمت راست و پایین تصویر مشاهده کنید.

جرمی که تلسکوپ فضایی هابل آن را ثبت کرده است، اچ‌اچ ۳۴(HH۳۴) نام دارد و در فاصله ۱۵۰۰ سال نوری از ما و در سحابی شکارچی واقع شده است.

داده‌های حاصل از این تصویر از مجموعه مشاهدات هابل از چهار جت درخشان که توسط "دوربین میدان باز ۳" ثبت شده، به دست آمده است. داده‌های حاصل از این تلسکوپ می‌تواند راه را برای مطالعات علمی تلسکوپ فضایی جیمزوب هموار کند.

 تلسکوپ ۱۰ میلیارد دلاری جیمز وب در روز ۲۵ دسامبر(چهارم دی) پس از سال‌ها تاخیر به فضا پرتاب شد و در روز دوشنبه ۲۴ ژانویه(چهارم بهمن ماه ۱۴۰۰)، به مدار مورد نظر خود در نقطه لاگرانژ ۲ رسید. لاگرانژ ۲ نقطه‌ای متعادل از نظر گرانشی است که در فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری از سیاره ما قرار دارد. تلسکوپ فضایی "جیمز وب" به گونه‌ای طراحی شده که قادر به رصد اجرام در نور مادون قرمز است. ما این پرتوها را به صورت گرما حس می‌کنیم بنابراین تمامی تجهیزات به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در دمای بسیار پایین کار کنند.

جیمز وب ۱۰۰ برابر قدرتمندتر از هابل است. همچنین وب از نور فروسرخ استفاده می‌کند و دارای طول موج‌هایی است که می‌تواند از میان ابرهای غباری را که ممکن است از دید هابل که به نور مرئی متکی جا مانده باشد نیز گذر کند. وب باید عمیق‌تر از پیش کیهان را رصد کند و کهکشان‌هایی را که پس از بیگ‌بنگ شکل گرفتند، شناسایی کند. شناسایی این کهکشان‌ها به دلیل دور دست بودن و نور کم برای هابل چندان امکانپذیر نیست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ستاره تلسکوپ فضایی هابل تلسکوپ فضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۵۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لحظه هولناک انفجار زودپز در صورت یک مرد (فیلم)

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: لحظه وحشتناک انفجار مین در دست سربازان روس (فیلم) وقوع آتش سوزی مهیب یک کارخانه در قم (فیلم) انفجار گاز و آتش‌سوزی در آساوله سنندج (فیلم)

دیگر خبرها

  • حلقه‌های اطراف سحابی حلقه
  • تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه
  • لحظه هولناک انفجار زودپز در صورت یک مرد (فیلم)
  • (ویدئو) لحظه هولناک انفجار زودپز در صورت یک مرد
  • فعالیت «تلسکوپ فضایی هابل» متوقف شد!
  • لحظه وحشتناک انفجار مین در دست سربازان روس (فیلم)
  • لحظات حساس از نجات نوزاد ۳ روزه توسط اپراتور هلال احمر قم
  • تصاویر تایم لپس انفجار ستاره‌ای در کهکشان راه شیری
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • لحظه دلهره‌آور و حساس نجات نوزاد ٣ روزه توسط اپراتور هلال احمر (فیلم)