Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@12:43:29 GMT

اهدای سلول‌های بنیادی، اهدای زندگی

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۷۵۸۰۳

اهدای سلول‌های بنیادی، اهدای زندگی

خانم پریسا کابلی گفت: پیوند سلول‌های بنیادی یکی از بهترین روش‌های درمان بیماری‌های خونی، بدخیمی‌ها است و سلول‌های بنیادی مسئول ساختن اجزای خون در هر فرد هستند و قابلیت تمایز به انواع سلول‌ها را داشته و در بازسازی و ترمیم بافت‌های مختلف بدن بیماران نقش بسزایی دارند.

او می گوید: خانم‌های بدون سابقه بارداری و آقایان رده سنی ۱۸ تا ۳۵ سال می‌توانند در صورت تمایل به اهدای سلول‌های بنیادی جهت ثبت نام به این مرکز مراجعه کرده تا در صورت داشتن شرایط مناسب، یک لوله نمونه از خون ایشان تهیه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانم کابلی گفت: آزمایشات ژنتیک روی نمونه انجام می شود و نتایج ژنتیکی (HLA) خون داوطلبان در پرونده آن‌ها ثبت شده و در صورت سازگاری ژنتیکی اهداکننده با بیمار، اهداکننده جهت اهدا و پیوند سلول‌های بنیادی فراخوان می‌ شود تا در صورت رضایت و داشتن سلامت کافی اقدام به اهدای سلول‌های بنیادی کنند.

به گفته معاون فنی انتقال خون البرز اهدای سلول‌های بنیادی برای اهداکننده هیچگونه هزینه‌ای ندارد و از خون محیطی اهداکننده جمع آوری شده و پس از جداسازی سلول‌های بنیادی از طریق ست‌های یکبار مصرف، سایر اجزا خون به بدن اهداکننده برمی گردد.

اهداکنندگان برای این امر خداپسندانه دارند می‌توانند برای پذیره نویسی سلول‌های بنیادی و کسب اطلاعات بیشتر، به اداره کل انتقال خون استان البرز واقع در ۴۵ متری گلشهر، چهارراه گلزار غربی، اداره کل انتقال خون استان در طول هفته از ساعت هشت الی ۱۳ مراجعه کرده و برای نجات جان بیماران چشم انتظار اقدام کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان البرز کرج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اهدای خون انتقال خون اهدای سلول های بنیادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۵۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوه امام خمینی در خارج از کشور چه شغلی دارد؟

خانم معصومه حائری یزدی همسر آیت‌الله سید مصطفی خمینی و دختر آیت‌الله شیخ مرتضی حایری یزدی صبح روز ششم اردیبهشت ۱۴۰۳ خورشیدی در تهران درگذشت.

آن طور که عصر ایران روایت کرده است؛ وی مادر سید حسین و مریم خمینی بود. حجت‌الاسلام سید حسین خمینی از اوایل دهه ۶۰ عملا از عرصه‌های رسمی و رسانه‌ای کنار است و خواهر او (نوه امام خمینی) هم در خارج از کشور زندگی می‌کند و به طبابت و کار‌های علمی اشتغال دارد و خانواده برای دفن مادر منتظر بازگشت اوست. (دو فرزند دیگر در کودکی درگذشته بودند).

از نکات شگفت‌آور زندگی خانم حایری این که به رغم آن که عروس ارشد امام خمینی و منتسب به یک خاندان بزرگ و مشهور روحانی دیگر هم بود زندگی بسیار عادی و گاه توام با سختی و رنج داشته است.

او شیفته سید مصطفی خمینی بود و خاطرات هجران او را با اشک بیان می‌کرد و همچون اعضای خانواده امام که آقا مصطفی را «داداش» خطاب می‌کردند او هم عادت کرده بود همسرش را این گونه خطاب و حتی بعد از فقدان چنین یاد کند.

با این که عروس ارشد امام اهل مصاحبه با رسانه‌ها نبود، اما برای اولین بار اول آبان ۱۴۰۰ و به مناسبت چهل‌وچهارمین سالگرد درگذشت مشکوک سید مصطفی خمینی گفت‌وگویی با او منتشر شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت خصوصا جا‌هایی که حکایت از نگاه امروزین آقا مصطفی خمینی داشت و تصویر متفاوتی از فرزند فقید امام ترسیم می‌کرد.

درباره فرزندان چنین گفته بود: «خدا چهار فرزند به من داد که دو تا از آن‌ها از دنیا رفتند و الان تنها حسین و مریم برای من باقی مانده‌اند. هر دو دختر بودند و یکی در ایران و یکی در نجف از دنیا رفت. اولی چند روز بعد از به دنیا آمدن از دنیا رفت و علتش هم این که اوضاع ما در آن ایام به خاطر مسائل انقلاب خیلی ناجور و نامناسب و دگرگون بود و در همان ایامی که تازه این دختر به دنیا آمده بود، نیرو‌های دولتی وارد منزل ما شدند و هول و هراس ایجاد کردند و حال خود من خیلی بد و خراب بود و شاید این بچه بر اثر همان مسائل مُرد و از دنیا رفت.

دومی هم بلافاصله بعد از تولد و بر اثر یک بیماری کشنده از دست رفت؛ البته برخی به من می‌گفتند که این فرزندم، پسر بوده ...»

دیگر خبرها

  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه شغلی دارد؟
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد/ برداشت استخوان زانوی اهدا کننده عضو برای ترمیم به ۳ بیمار
  • اهدای جایزه باران مسطورا در کرمان
  • جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود
  • آشنایی معاونان و معلمان پرورشی مدارس یزد با فرهنگ اهدای خون
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص