Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، «حمید نیرآبادی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در  تاشکند گفت: ایران و ازبکستان چشم انداز بسیار روشنی در همه سطوح سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دارند و انتظار می رود با دیدار روسای جمهور دو کشور در آینده نزدیک، ده‌ها سند در حوزه‌های مختلف که زمینه ساز گسترش همه جانبه همکاری‌ها است، نهایی شده روابط دو کشور بیش از پیش توسعه و گسترش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیرآبادی افزود: در اول اسفند ماه  سال 1400 خورشیدی، چهاردهمین کمیسیون  مشترک همکاری اقتصادی، فرهنگی و علمی و فنی ایران و ازبکستان با حضور هیات عالی رتبه و 60 نفره ازبکستانی متشکل از معاون نخست وزیر، سه وزیر و جمعی از معاونین و مدیران وزارتخانه های مهم و رؤسای انجمن ها و اتحادیه های اقتصادی و شرکت های توانمند این کشور در تهران برگزار شد.

وی اظهار داشت: هیات ازبکستانی در این سفر با مقامات جمهوری اسلامی ایران ازجمله رئیس جمهور، معاون اقتصادی رئیس جمهور، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، وزیر صنعت، وزیر کشاورزی و برخی مقامات دیگر دیدار و در نهایت همایش تجاری دو کشور در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد. همچنین در این کمیسیون چند سند مهم در حوزه های تخصصی امضا و برخی اسناد دیگر نیز در سفرهای آتی مقامات دو کشور نهایی می شوند که البته نقش و کار ویژه این اسناد، بستر سازی روابط  بیشتر دو کشور در زمینه های گوناگون و تخصصی خواهد بود.

نیرآبادی افزود: حجم روابط طرفین در سال 2021 با رشد  73 رصدی  نسبت به سال گذشته به  431 میلیون دلار رسیده و هدف گذاری دو کشور رسیدن این عدد به 2 میلیارد یورو در سال است.

وی افزود: روشن است که یکی از مشخصات روابط رو به گسترش  دو کشور در سال های اخیر، متنوع شدن ابعاد آن است. اکنون روابط دو کشور علاوه بر مناسبات خوب  سیاسی، بازرگانی، حمل و نقلی، بین المللی و منطقه ای به حوزه همکاری های  پارلمانی، دانشگاهی، فرهنگی و هنری و گردشگری دو کشور نیز رسیده و امضای اسناد همکاری های فرهنگی و گردشگری و علمی و فناوری در نوع خود جدید و تحول آفرین است.

سفیر کشورمان در  ازبکستان یادآوری کرد: روسای جمهور دو  کشور در دیدارهای خود در حاشیه نشست های شانگهای و «اکو»  تاکید ویژه ای بر گسترش همه جانبه روابط دو کشور نموده و دستورات مقتضی را به همه وزارتخانه ها و دستگاه های مرتبط داده اند و نقشه های راه گسترش همکاری ها در تمام زمینه ها در حال آماده شدن است. در این کمیسیون هم بر آماده سازی نقشه‌های راه و اجرایی نمودن این دستورات و بر طرف کردن موانع تاکید شد.

وی همچنین گفت: اکنون، زمان کار عملی و  نتیجه گرا و رفع موانع احتمالی در روابط دو کشور به ویژه در حوزه های تجاری و اقتصادی فرارسیده است، خوشبختانه، توانمندی های اقتصادی دو کشور مکمل یکدیگر هستند، مسیر ایران بهترین راه دسترسی ازبکستان به آبهای آزاد است، بازار یکصد و بیست میلیونی دو کشور و تنوع فرآوده ها و محصولات موجود در ایران و ازبکستان فرصتی ممتاز برای بازرگانان دو کشور است، اراده مقامات دو کشور گسترش همه جانبه روابط است، همه این عوامل، مقوم روابط دو کشور هستند.

این دیپلمات ارشد ایران ادامه داد: اقداماتی مانند برگزاری منظم کمیسیون های مشترک اقتصادی، نمایشگاههای مشترک، تنظیم موافقت نامه همکاری های بازرگانی، نهایی نمودن سند تعرفه های ترجیحی، پیوند بیشتر بخش های خصوصی دو کشور به یکدیگر، لغو روادید و رفت و آمد آسان مردم دو کشور، توسعه روش های ترکیبی حمل و نقل و حرکت به سمت تجارت آزاد، پایش و سنجش مستمر روند حرکت و توسعه روابط دو کشور در تمام حوزه ها و رفع موانع احتمالی می‌تواند در این زمینه موثر و راهگشا باشد .

نیرآبادی در پایان تاکید کرد: بنابراین، چشم انداز بسیار روشنی برای دو کشور در همه سطوح سیاسی، اقتصادی و فرهنگی وجود دارد و انتظار می رود با دیدار روسای جمهور دو کشور در آینده نزدیک، دهها سند در حوزه های مختلف که زمینه ساز گسترش همه جانبه روابط  جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان است، نهایی شوند و روابط دو کشور بیش از پیش توسعه و گسترش یابد. ما می توانیم  با برداشتن همه موانع و گسترش توسعه روابط همه جانبه دو کشور، الگوی مناسب و خوبی از دوستی و برادری را در سطح دنیا رقم بزنیم.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران جمهوری ازبکستان تاشکند روابط تهران تاشکند ایران و ازبکستان گسترش همه جانبه روابط دو کشور حوزه ها دو کشور همکاری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۵۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داور قمی موفق به کسب درجه داوری آسیا شد

 آزمون درجه داوری (JB) آسیا در شهر سمرقند کشور ازبکستان برگزار گردید. در این آزمون ۱۸ داور از ایران در دو بخش کاتا و کومیته حضور داشتند و موفق به کسب درجه داوری (JB) آسیا شدند. از استان قم هم علیرضا جانقربان توانست در بخش کومیته به این مهم دست یابد.

خاطر نشان می‌شود مسابقات کاراته آسیا میانه از ۱۵ اردیبهشت ماه با حضور کشور‌های ایران، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، تاجیکستان و افغانستان در کشور ازبکستان برگزار می‌شود و داوران کشورمان که در این آزمون موفق شده اند در این رویداد قضاوت خواهند کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • طالبان به دنبال گسترش همکاری‌های اقتصادی با ترکیه
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • تغییر نگاه‌ها به کوثر چشم انداز ما بوده است
  • تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی
  • تقدیر از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با اسرائیل
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • تثبیت جایگاه ایران در منطقه پس از «وعده صادق»
  • داور قمی موفق به کسب درجه داوری آسیا شد
  • چین: روابط با افغانستان را گسترش می‌دهیم