Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنا به همین دلیل سعی کرده،چند نکته ی مهم را به زبان ساده برای مخاطبان عزیز نقل کنم. تذکر این امر لازم است که آنچه بیان می شود درصد ناچیزی از ضوابط یک قرارداد به زبان عامیانه است.
سه شنبه ها که ملاقات عمومی رئیس دادگستری است  با مردم.وجه اشتراک دیدگان هر یک ازمراجعین که سر در گریبان روی صندلی  سالن انتظار چشم انتظار اذن حضور نزد رئیس نشسته اند، اندوهی است آمیخته با نومیدی به این تصور که دستور رئیس بشود کورسوی امیدی در دفع این نومیدی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چندی پیش که در شعبه اول دادگاه جلسه ای داشتم و دادرس شعبه حضور نداشتند،گذرم به دفتر رئیس کل به عنوان رئیس شعبه اول دادگاه های عمومی و انقلاب شهرستان افتاد،اصلا یادم نبود که سه شنبه است و روز ملاقات مردمی رئیس،حسب رعایت حقوق مراجعین ونوبت آنان که یک هفته چشم انتظار چنین روزی بودند در انتهای صف صندلی های نشستم تا به ترتیب اعلامی مدیر دفترِ مودب و خوش برخورد رئیس کل نوبت به من نیز برسد و دستور ثبت لایحه ی دفاعیه را اخذ کنم.

همینطور که یکان یکان مراجعین را رصد می کردم،چهره ی معصوم و خندان جوانی که کنار مادر پیرش نشسته بود توجه ام را جلب کرد.در همان نگاه اول می شد فهمید که گل پسر مادر،جوانی است مهربان با محدودیت هایی که از آن به ناتوانی ذهنی ومعلول یاد می کنند.تا رسیدن نوبتِ حضور نزد رئیس هر از چند ثانیه زیر چشمی نگاهی می کرد و لبخندی می زد و من نیز در پاسخ همراهی اش می کردم.طوری سرگرم رد وبدل کردن لبخند و نگاه با وی شده بودم که متوجه گذشت زمان و صدای مدیر دفتر رئیس نشده بودم که با صدایِ《 ننه پاشو بیا 》پیرزن خلوت لبخند و نگاه من و ابوالفضل به هیاهوی سالن انتظار متصل شد.

مادر ابولفضل با بغض و ناله رو به رئیس می گفت:یک شکم زاییدم وخدا۴تا پسر معلول گذاشت روی دستم،هنوز از شیر نگرفته بودمشون که خبر باباشون وآوردن برام وبدبختی هام یکسره شد،راضی ام به رضای خودش که حکما حکمتی داره از این خلقتش،گِله ای نیست که اگر هم باشه،دست من کوتاه و خرما بر نخیل.آخر عمری آتیش زدم به هرچی از کُلفتی خونه ی مردم  درآورده بودم و آلونک بالا سر این بخت برگشته ها  را دوتا از خدا بی خبر از دستم درآوردند و دیروز پسین کلانتری زنگ زد که دادگاه حکم تخلیه داده.با گفتن کلمه ی تخلیه ... هق هق گریه ی پیرزن همراه با صدایی شد که به سختی شنیده می شد،تکرار این عبارت ...《تا آواره ی کوچه و خیابون بشم》

 پیرزن که جزبیع نامه و چک های برگشتی فروش خانه هیچ مدرکی به همراه نداشت با ارشاد رئیس کل به دفتر مشاوره ی دادگاه هدایت شد!موقعیت پیرزن و فرزندان معلولش طوری نبود که مراجعه به واحد مشاوره کارگشا باشد و لازم بود پیش از اجرایی شدن حکم اقدامی کرد.با عجله لایحه ی دفاعیه ی پرونده ام را از رئیس گرفتم و راهی شدم.

هنوز صدای ناله های پیرزن در راه پله ها بود که ابوالفضل را صدا کردم،دوان دوان از پله ها به سمت صدایی که می گفت:"صدای  کاکو وَکیلُم هس ،خودش بهم گفت کاکامه،همی آقوی وکیل"رفتم وگفتم:ها که کاکات هسم،ننه من و ابوالفضل همی چن دِقِ پیش کاکو شدیم..دوباره بازی لبخند و نگاه بین من و ابوالفضلی که به یقین مهربان برادری شده است برایم تا جلوی دایره معاضدت کانون وکلا ادامه داشت.

چند لحظه بعد، از طریق سیستم مستقر در دایره ی معاضدت وارد سامانه ی ابلاغات شدم تا اوراق ابلاغ شده به مادر ابوالفضل را ببینم.

خریدار با ارائه بیع نامه و رونوشت سند ملک موفق شده بود مادر ابوالفضل را محکوم به تحویل ملک و الزام به تنظیم سند رسمی کند.تنها شانسی که داشتم غیابی بودن حکم بود که شرایط را برای واخواهی و اعتراض به حکم فراهم می کرد،علاوه اینکه  تبانی خریدار و واسطه ی معامله سبب شده بود قیمت ملک به کمتر از پنجاه درصد ارزش واقعی تعیین شود.

انتقال این مسائل به مادر ابوالفضل سبب شد تا وی برای فسخ معامله مصمم شود هرچند که هدفش از فروش ملک تامین هزینه های درمان ۴فرزند معلولش بود و فسخ قرارداد وی را نگران هزینه ی درمان بچه ها می کرد اما زمانی که به وی قول دادم از طریق بهزیستی پیگیر مسئله ی ابوالفضل و برادرانش خواهم شد تا مجبور به فروش خانه و زندگی در گاراژ ماشین های سنگین به عنوان‌ سرایدار نشود راضی به فسخ شد.مستند به رای وحدت رویه دیوان عالی کشور به شماره۸۱۰ادعای فسخ معامله به دلیل برگشت خوردن چک ها پذیرفته می شد و بابت خسارات ناشی از چنین معامله ای نیز باید علیه خریدار و واسطه ی معامله اقدام می کردم.

حین صحبت با مادر ابوالفضل متوجه نگاه خانم و آقایی شدم که در صفِ نوبت مشاوره ی دایره معاضدت نشسته بودند،تلاقی نگاه سبب شد تا نزدیک آمده راجع به شرایط تنظیم قرارداد سوال کنند.
مقدمتا گفتم بهتر است صفرتاصد قرارداد توسط یکی از همکارانم تنظیم شود تا با هزینه ای اندک مانع بروز مشکلی بزرگ و تحمیل هزینه های دادرسی و حق الوکاله و از دست رفتن سرمایه شوید اما در همین فرصت اندک می‌توان به این نکات اشاره کرد:

۱_از مبلغ معامله و ارزش موضوع معامله اطمینان حاصل کنید ،بهترین راه برای اطلاع از قیمت ملک استعلام از کارشناسان رسمی دادگستری  ویا مراجعه به چندین آژانس املاک و میانگین گرفتن از قیمت های اعلامی ایشان است.
۲_به هیچ وجه بابت ثمن‌ معامله چک شخصی قبول نکرده،حتما از خریدار بخواهید تا بابت مبلغ قرارداد چک بانکی یا تضمین شده ارائه کند.
۳_بابت زمان تنظیم سند و تحویل ملک مبلغ متعارفی از ثمن معامله نگه دارید،نهایتا ده درصد ارزش معامله را برای این موضوع لحاظ کنید.
۴_حتما روز و مکان مراجعه جهت تنطیم سند در قرارداد قید شود مثلا دفترخانه شماره یک مورخ اول تیرماه ۱۴۰۱
۵_چنانچه برای ثمن‌ معامله چاره ای جز گرفتن چک شخصی نداشتید حتما در انتهای قرارداد ذکر شود تا نقد شدن چک صادره این معامله قطعی نشده،تحقق عقد بیع مشروط به نقد شدن چک است در چنین حالتی حتی المقدور اصرار کنید که در انتهای قرارداد پیش از امضاء تصریح شود این قرارداد مقدمه ی عقد بوده  وتا وصول چک ، عقدی منعقد نشده است.
۶_بابت رفع اختلافات احتمالی به هیات سه نفره ی داوری که دو تن از داوران با نظر خریدار و فروشنده تعیین می شود تصریح کنید.حتما از شرایط داوری قرارداد مطلع و سپس این شرط را قبول کنید. کانون وکلا نیز اتاق داوری دارد که در چنین مواردی در خدمت شهروندان است.
۷_تضمین انجام تعهدات را از جنس موضوع قرارداد لحاظ کنیدمثلا بابت تاخیر در تخلیه، مبلغی معادل اجاره ی ملک در نظر بگیرید یا بابت تاخیر در پرداخت ثمن‌ ،بنا به افزایش قیمت ملک برمبنای هرمترمربع خسارت تاخیر در پرداخت مبلغ تعریف کنید.به این معنا که اگر خریدار بخشی از مبلغ را با تاخیر شش ماهه پرداخت کند ما به التفاوت ارزش ملک در زمان پرداخت به عنوان خسارت بعلاوه خسارت روزانه اخذ شود.
۸_حتما قیمت ملک را به متر مربع محاسبه کنید لذا بر فرض که قیمت هر متر مربع آپارتمان صد متری یک میلیون است هرگز ننویسید ارزش ملک صد میلیون تومان بلکه بنویسید
ثمن‌ معامله عبارت است از هرمترمربع یک میلیون تومان که با توجه به متراژ ملک ارزش مبیع صد میلیون تومان است.این دو عبارت علیرغم شباهت آثار حقوقی متفاوتی دارد.
۹_راجع به املاکی که در زمان معامله متراژ دقیق آن مشخص نیست حتما قید کنید  پس از تنظیم سند رسمی و تعریف متراژ دقیق ملک اضافه یا کسری متراژ به قیمت روز معامله محاسبه می شود(حتما راجع به این موضوع در متن قرارداد پیش از امضاء تعیین تکلیف کنید)

۱۰_طریق اعلام و اطلاع تصمیات و اخطاریه ها را در قرارداد پیش بینی کنید مثلا از طریق اظهارنامه ی دادگستری ۱۱_مشخص کنید هزینه های ثبت سند،استعلام از نهادهای دولتی و..برعهده کیست

۱۲_از مراجع ذیربط مانند شهرداری،بیمه،اداره ثبت اسناد،جهاد کشاورزی،زمین شهری بنا به نوع ملک سوابق ملک را استعلام کنید.

۱۳_کد رهگیری آژانس های املاک معیار مناسبی برای پیشگیری از معامله ی معارض است اما به این امر اکتفا نکرده، کل مبلغ قرارداد را زمانی پرداخت کنید که از مالکیت فروشنده مطمئن شده اید.

شرح مسائل وموضوعات مرتبط با قراردادها در یک یادداشت میسر نیست و لذا بهتر است قبل از امضاء قرارداد رونوشتی از پیش نویس قرارداد را نزد وکلای دادگستری ارائه یا به دایره معاضدت کانون وکلا مراجعه کنید.

* وکیل دادگستری

کد خبر 1611363

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: خاطرات وکیل کانون وکلا وکالت چک معلولان ژنتیک دادگاه ریاست قوه قضائیه وزارت دادگستری مادر ابوالفضل قیمت ملک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۷۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی

در دیدار روسای دانشگاه علامه‌طباطبائی و دانشگاه اوفای روسیه، قرارداد همکاری مشترک با هدف گسترش همکاری‌های آموزشی و پژوهشی به امضای روسای دو دانشگاه رسید.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وادیم زاخاروف رئیس دانشگاه علم و فناوری اوفای روسیه با همراهی ریتا فیلیپووا معاون بین‌الملل دانشگاه و امینا اوزاوا رئیس دانشکده تاریخ و روابط بین‌الملل این دانشگاه، با حضور در دانشگاه علامه‌طباطبائی با عبدالله معتمدی رئیس این دانشگاه دیدار و گفتگو کردند.

در این دیدار که به منظور بحث و تبادل نظر درخصوص همکاری‌های مشترک آموزشی و پژوهشی میان دو دانشگاه انجام شد، قرارداد برنامه آموزشی شبکه‌ای کارشناسی ارشد مطالعات منطقه‌ای بین دوطرف امضا شد که بر اساس این قرارداد دانشگاه «اوفا» درس‌های تعیین شده‌ای را برای دانشجویان رشته مطالعات منطقه‌ای دانشگاه علامه‌طباطبائی و دانشگاه علامه‌طباطبائی دروس مشخصی را برای دانشجویان رشته روابط بین‌الملل دانشگاه «اوفا» به منظور بهره‌مندی از توان علمی استادان هر دو دانشگاه ارائه می‌دهند.

معتمدی در این دیدار با اشاره به همکاری‌های علمی و سیاسی میان ایران و روسیه گفت: زمینه‌های مشترک همکاری‌ها و وحدت‌نظر در مورد مناسبات بین‌المللی در راستای منافع دو کشور، زمینه‌ساز توسعه همکاری‌های روزافزون شده است.

وی با اشاره به همکاری‌های دانشگاه‌های روسیه با دانشگاه علامه‌طباطبائی در سال‌های گذشته بیان کرد: درخصوص تبادل استاد و دانشجو و برگزاری برنامه‌های مشترک آموزشی و پژوهشی تجربه خوبی با دانشگاه‌های روسیه داشته‌ایم. امیدواریم بتوانیم تعاملات نزدیک‌تری در راستای منافع ملی و بین‌المللی دو کشور داشته باشیم.

در ادامه رئیس دانشگاه «اوفا» نیز توضیحاتی در خصوص ظرفیت‌های این دانشگاه بیان کرد و گفت: سال گذشته تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه علامه‌طباطبائی را امضا کردیم و بسیار خرسندیم که در مدت کوتاه این قرارداد همکاری مشترک به مرحله اجرا رسیده است.

وادیم زاخاروف گفت: دانشگاه «اوفا» انجمن‌های دوستی بسیاری با دانشگاه‌های خارجی دارد و در این خصوص ایران نخستین جایگاه را در بین کشور‌های دوست با روسیه دارد. او با بیان این که جمهوری باشقیرستان یکی از جمهوری‌های روسیه است که به لحاظ زبان و فرهنگ، نزدیکی زیادی با زبان و ادبیات فارسی دارد. این موضوع خود زمینه همکاری‌های بیشتر با دانشگاه‌های ایران، به‌ویژه دانشگاه علامه‌طباطبائی به عنوان دانشگاه تخصصی علوم انسانی و اجتماعی را فراهم کرده است. امیدوارم این قرارداد نیز زمینه خوبی برای توسعه همکاری‌های مشترک باشد.

نرگس سنائی رئیس میز روسیه و رئیس گروه گسترش همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه نیز به اهمیت تقویت روابط علمی و فرهنگی ایران و روسیه در شرایط کنونی اشاره و تاکید کرد: امضای قرارداد برنامه‌های مشترک آموزشی شبکه‌ای گام نوینی در روابط دانشگاهی ایران و روسیه محسوب می‌شود.

سعید شکوهی رئیس موسسه آموزش عالی بیمه اکو و مهدی خانمحمدی مدیر سنجش، نظارت و ارزیابی آموزشی دانشگاه نیز در این نشست حضور داشتند.

گفتنی است دانشگاه «اوفا» یکی از دانشگاه‌های مهم روسیه است که در جمهوری باشقیرستان واقع شده است. این دانشگاه در حال حاضر ۴۸ هزار دانشجو دارد و نیز بیش از ۳ هزار دانشجو از ۶۰ کشور جهان در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. ۳۰ درصد از رشته‌های تحصیلی این دانشگاه در حوزه علوم انسانی و اجتماعی است.

دیگر خبرها

  • داوطلب هلال احمر هوراند پرچم صلح و انسانیت را برافراشت
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید
  • تکاپوی کانال‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/ دلار بازهم ریخت
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • یک فعال هلال احمری در هوراند، رکورد تکنیک‌های رزمی کیسه بوکس را شکست
  • جیب پرپول سرخابی‌ها و صنعتی‌ها در نقل و انتقالات / جزئیات شرایط تخفیف قرارداد واگذاری سرخابی‌ها
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، بخوانید
  • پایان شایعات؛ قرارداد سرمربی محبوب طارمی تا سال ۲۰۲۸ امضا شد
  • مربی محبوب طارمی تا ۲۰۲۸ با پورتو!
  • سندروم ژاوی همه‌گیر شد: تمدید 3ساله کونسیسائو