Web Analytics Made Easy - Statcounter

صعودی شدن قیمت سیب‌زمینی در هفته‌های اخیر صدای خیلی‌ها را درآورده بود. این افزایش قیمت حتی در مقطعی به ۲۵ هزار تومان هم رسید و موجب نگرانی‌هایی در بین مردم به‌ویژه اقشار کم‌درآمد شد.

گرچه اکنون از قیمت‌های فضایی برای هر کیلو سیب‌زمینی خبری نیست اما با توجه به اهمیت وجود سیب‌زمینی در سبد مصرف خانوار هنوز قیمت این جنس مصرفی با پیش از افزایش قیمتش فاصله قابل‌توجهی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین زمینه طرح‌هایی برای کنترل قیمت سیب‌زمینی یا اجرایی شده و یا در آستانه سال جدید در حال اجراست. یکی از این دست طرح‌ها عرضه مستقیم سیب‌زمینی و پیاز در ایستگاه‌های ده‌گانه‌ای است که سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی شهرداری مشهد متولی آن شده و مردم می‌توانند با مراجعه به این ایستگاه‌ها سیب‌زمینی و پیاز مورد نیاز خود را با قیمت ۸هزارو۹۰۰ تومان برای سیب‌زمینی و ۵ هزارتومان برای هر کیلو پیاز تهیه نمایند. در مقابل برخی شهروندان با ارسال پیام‌هایی به روزنامه از عرضه سیب‌زمینی بی‌کیفیت در این مراکز گلایه داشتند که برای پیگیری این موضوع از نزدیک به ایستگاه عرضه مستقیم سیب‌زمینی و پیاز در میدان فردوسی مشهد مراجعه کردیم.

آنچه در نگاه اول مشخص بود حضور مردم برای تهیه سیب‌زمینی و پیاز عرضه شده در این جایگاه بود. قیمت‌ها برای سیب‌زمینی ۸هزارو۹۰۰ و برای پیاز همان ۵ هزار تومان درج شده بود. سیب‌زمینی یک قیمت داشت و از قیمت‌های ۶ هزار تومانی و بعضاً ۳ هزار تومانی خبری نبود. پشت جایگاه عرضه نیز یک نفر در حال جداسازی سیب‌زمینی‌های خراب و مشکل‌دار از سیب‌زمینی‌های سالم بود. در ظاهر آنچه دیده می‌شد مردم نه مشکلی با کیفیت جنس عرضه شده و نه قیمت آن داشتند.

رضایت از خرید

یکی از خریداران با تأیید این موضوع گفت: آنچه اینجا ما خرید کردیم جنس تقریباً با کیفیتی است که اگر بخواهیم همین سیب‌زمینی را جای دیگری بخریم حداقل ۲ تا ۳ هزار تومان در هر کیلو باید بیشتر پول بپردازیم. البته من شنیده بودم سیب‌زمینی‌هایی با قیمت پایین‌تر هم اینجا به فروش می‌رسد که گویا آن‌ها را جمع کردند و اکنون فقط همان سیب‌زمینی ۸هزارو۹۰۰ تومانی فروخته می‌شود.

مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی شهرداری مشهد نیز در واکنش به موضوع عرضه سیب‌زمینی ضایعاتی در ایستگاه‌های عرضه مستقیم شهر مشهد گفت: آنچه اکنون در ایستگاه‌های ده‌گانه عرضه مستقیم سیب‌زمینی در شهر مشهد اتفاق می‌افتد حاصل هماهنگی‌هایی است که بین ما با تعاونی روستایی، جهادکشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و فرمانداری مشهد به وجود آمده تا این فرصت برای شهروندان ایجاد شود بتوانند با قیمت مناسب‌تر با فرایند حذف واسطه‌ها مستقیم از دست تولیدکننده سیب‌زمینی و پیاز مصرفی خود را تهیه کنند.

توقف فروش سیب‌زمینی درجه ۲

مسعود رضوی افزود: در واقع محصولی که در ایستگاه‌های ده‌گانه عرضه می‌شود پیش از اینکه در معرض فروش قرار گیرد همان‌جا محصول خراب و بی‌کیفیت جداسازی می‌شود و سیب‌زمینی با کیفیت مناسب برای فروش عرضه می‌شود. البته پیش از این فروش محصول درجه۲ که از سیب‌زمینی‌های با کیفیت جداسازی می‌شد هم با قیمت ۳ هزار تومان انجام می‌شد که مشتری‌های خاص خودش را داشت. آن‌هایی که توان مالی کمتری داشتند می‌توانستند سیب‌زمینی‌هایی با درجه کیفیت پایین‌تر نه ضایعاتی را تهیه کنند که ترجیح دادیم فروش این سیب‌زمینی‌ها را کنسل کنیم و فقط یک نوع سیب‌زمینی با همان قیمت ۸هزارو۹۰۰ تومان عرضه شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر مراکز عرضه میدان فردوسی، سه راه ادبیات، وحدت ۲۱، سیدی، بابانظر۴۲، حر ۲، انتهای مجیدیه، اقدسیه، بولوار توس میدان معراج، میدان امام حسین و میدان حجاب راه‌اندازی شده و نقاط دیگری هم مدنظر است که پس از بررسی به تعاونی روستایی اعلام شده و به احتمال زیاد در آنجا نیز این ایستگاه‌ها راه‌اندازی خواهد شد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تنظیم بازار بازار میوه و تره بار سیب زمینی و پیاز سیب زمینی سیب زمینی ها سیب زمینی عرضه مستقیم هزار تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۷۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیب‌زمینی کیلویی چند؟

خسرو طالبی اظهار داشت: امروز قیمت هر کیلو سیب‌زمینی سر زمین ۸ تا ۱۰ هزار تومان است، اما همین سیب‌زمینی با قیمت بیش‌تری به دست مصرف‌کننده می‌رسد و این یعنی نظارت صحیحی از تولید تا توزیع وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته وزارت جهاد کشاورزی عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی با کد تعرفه ۰۷۱۰۱۰۰۰ از ۱۵ اردیبهشت ماه و به منظور تامین نیاز داخل تا اطلاع ثانوی اعمال کرد.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی در پاسخ به چرایی تعیین عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی اظهار کرد: ناهماهنگی‌هایی که در تصمیم گیری‌های وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد، باعث نگرانی است، زیرا اگر دلیل اصلی تعیین عوارض تامین بازار داخلی باشد، سازمان تعاون روستایی چندین هزار سیب زمینی را در اردبیل با قیمت کیلویی ۸۰۰۰ تومان خریداری کرده و در انبار‌ها موجود است. یعنی کمبودی در این بخش نداریم.

وی با تاکید بر اینکه کمبودی در تولید نداریم و مشکل اصلی ما عدم نظارت صحیح بر بازار است، گفت: از مبدا تا مقصد نظارت درستی بر توزیع محصولات وجود ندارد. قیمت سیب زمینی در مبدا یعنی جنوب کرمان سر زمین کیلویی ۸۰۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است، اما همان سیب زمینی در برخی از مناطق تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان می‌رسد.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی اضافه کرد: نیاز به نظارت بیشتر در بخش توزیع داریم. این درست نیست که تصمیمات از پشت میز گرفته شود. یعنی، چون قیمت سیب زمینی در تهران به ۵۵ هزار تومان رسیده برای صادرات آن عوارض ۶۰ درصدی وضع شود. نیاز است بررسی‌های میدانی صورت گیرد و با تشکل‌های این بخش جلساتی گذاشته و با آن‌ها مشورت شود.

تولید سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی

وی با اشاره به اینکه سالانه ۵ تا ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود، گفت: سرانه مصرف سیب زمینی با احتساب بذر حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن و میانگین صادرات در ۵ سال گذشته نیز ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن است. سال گذشته ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن سیب زمینی تولید و ۳۰۰ هزار تن صادرات صورت گرفت. این یعنی با کسر نیاز بازار داخل، برای سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزارتن سیب زمینی‌های سال گذشته در سردخانه‌ها وجود دارد که قرار است با سیب زمینی‌های جدید وارد بازار شود.

این تولیدکننده سیب زمینی تصمیمات یکباره برای صادرات را عاملی برای کاهش انگیزه تولیدکنندگان دانست و گفت که با این تصمیمات استمرار تولید تهدید می‌شود و اثراث منفی آن بر بازار نمایان خواهد شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به استان‌های تولیدکننده سیب زمینی اشاره کرد و گفت: سیب زمینی در جنوب کرمان (جیرفت)، گلستان و خوزستان در حال تولید و عرضه به بازار است و از ماه‌های بعد علاوه بر این استان‌ها، فارس، اصفهان، همدان و سپس اردبیل نیز اضافه می‌شوند.

رئیس انجمن ملی سیب زمینی در ادامه گفت: امروز قیمت هر کیلو سیب زمینی سر زمین ۸ تا ۱۰ هزار تومان است. این در حالیست که قیمت سیب زمینی برای تولیدکننده کیلویی ۱۲ هزار تومان تمام می‌شود. حال سوال اینجاست که چرا باید تولیدکننده در حال حاضر سیب زمینی را که پارسال تولید کرده و هزینه‌های سردخانه و انبار را متحمل شده کیلویی ۸ تا ۱۰ هزار تومان بفروشد، ولی مغازه‌داران کیلویی ۵۵ هزار تومان؟ علت این موضوع چیست؟

وی در پایان گفت: برای تحقق شعار سال از مسئولان خصوصا وزیر جهاد کشاورزی درخواست داریم که تشکل‌های بخش خصوصی و مردم را برای جهش تولید مشارکت دهند. انجمن هم برای تحقق شعار سال و جهش تولید و مشارکت‌های مردمی جهادی خدمت می‌کند.

دیگر خبرها

  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • وعده رییس اتحادیه بارفروشان برای قیمت پیاز/یک کیلو پیاز چند؟
  • قیمت پیاز کاهشی می‌شود؟
  • ایستگاه‌های شارژ موتورهای برقی در ۲ نقطه شهر اصفهان به‌صورت پایلوت نصب می‌شود
  • قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد/ جدول قیمت
  • سه رام قطار فوق العاده به مسیر ریلی مشهد- تهران افزوده شد
  • قیمت پیاز کاهشی می‌شود
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • تامین گوشت گرم در استان یزد
  • قیمت انواع سبزیجات برگی و غیربرگی در میادین میوه و تره‌بار