Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-28@04:29:41 GMT

نکات مهم برای کاهش خطرات استفاده از ظروف "تفلون"

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۷۸۳۹۲

نکات مهم برای کاهش خطرات استفاده از ظروف 'تفلون'

آفتاب‌‌نیوز :

فرانک میرزایی با اشاره به افزایش روزافزون استفاده از ظروف تفلون یا نچسب، گفت: استفاده از این ظروف درحالی روبه افزایش است که آگاهی چندانی در خصوص استفاده درست از آنها وجود ندارد و همین موضوع می تواند خطراتی برای افراد به دنبال داشته باشد.

وی افزود: ظروف تفلون یا نچسب در واقع همان ظروف آلومینیوم یا استیل هستند که با ماده خاصی به نام پلی تترا فلوئورواتیلن که به اختصار (PTFE) نامیده می‌شود، پوشیده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ماده سبب می‌شود مواد غذایی به ظرف نچسبند و به همین دلیل به ظروف تفلون، ظروف نچسب می‌گویند.

وی به مزیت مهم این ظروف اشاره کرد و افزود: از مزایای این ظروف این است ‌که بر خلاف ظروف دیگر که برای نچسبیدن غذا به روغن نیاز دارند، در این ظروف غذا بدون روغن هم به ظرف نمی‌چسبد و تمیز کردن آن نیز راحت ‌تر است.

میرزایی گفت: با این وجود، اگر دمای ظروف تفلون از حد معینی( بالاتر از 260 تا 270 درجه سانتیگراد) بالاتر برود، بر اثر تجزیه لایه پوشاننده آن، 15 نوع ذره و بخار سمی آزاد می شود که استنشاق برخی از این گازها خطراتی را برای انسان بوجود می آورد.

وی افزود: همچین اگر ذرات تفلون از کف ظرف جدا شده و وارد بدن شوند برای سلامتی افراد بسیار آسیب رسان است و موجب ابتلا به انواع سرطان مانند سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان کبد شده و در مواردی باعث جهش ژنتیکی نیز می شود.

میرزایی گفت: در همین راستا نیاز است افراد هنگام استفاده از ظروف تفلون در راستای کاهش خطرات آن برخی نکات را رعایت کنند.

کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و داروی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: مهمترین نکته استفاده از ظروف تفلون استاندارد و مرغوب است که مراحل مختلف آزمایش های کنترل کیفیت و استاندارد را گذرانده باشد.

وی تصریح کرد: زمان استفاده از ظروف تفلون افراد باید دقت کنند که این ظروف خراش بر ندارد، چرا که این خراش ها و آسیب ها سبب می شود مواد شیمیایی وارد غذا شوند. در همین راستا توصیه می شود از شستن ظروف تفلون با مواد شوینده قوی و اسکاج های زبر خودداری شود.

وی افزود: همچین افراد موقع پخت وپز از قاشق های چوبی استفاده کرده و هرگز اجسام تیز و برنده را برای استفاده از این ظروف به کار نبرند.

میرزایی گفت: هنگام آشپزی با ظروف تفلون هم باید حرارت ملایم باشد و از دماهای بسیار بالا در هنگام آشپزی با ظروف تفلون اجتناب شود.

کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و داروی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نسبت به "پیش حرارت‌دهی" ظروف خالی تفلون هشدار داد و افزود: نتایج تحقیقات نشان می‌دهد این پیش حرارت‌دهی ممکن است دمای ظروف را در عرض پنج دقیقه تا 500 درجه سانتی‌گراد افزایش دهد.

وی خاطرنشان کرد: در ظروف تفلون بسیارسبک این زمان ممکن است به 2.5 دقیقه هم کاهش یابد و این درحالیست در دمای بالاتر از 300 درجه سانتی‌گراد پوشش تفلونی شروع به آزاد کردن مواد سمی در هوا می‌کند و استنشاق این مواد می‌تواند با مسمومیتی به نام آنفلوآنزای تفلونی همراه شود.

وی یادآور شد: نشانه‌های این مسمومیت عبارتند از تب، سرگیجه، لرز و درد بدن که چهار تا 10 ساعت پس از در معرض دود قرار گرفتن رخ می‌دهد و ظرف 12 تا 48 ساعت برطرف می شود.

میرزایی توصیه کرد: افراد هنگام تهیه غذا با ظروف تفلون تهویه را در محیط آشپزخانه برقرار کرده و هود را از همان ابتدای پخت و پز روش کنند.

وی همچنین توصیه کرد: برای پایداری هرچه بیشتر ماده پوشاننده ظروف تفلون، از فرو بردن ظروف داغ تفلون بلافاصله در آب سرد اجتناب شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تفلون ظروف تفلون استفاده از ظروف تفلون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۸۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟

همشهری آنلاین- بهاره خسروی : چینی‌بندزن‌های دوره‌گرد پایتخت به صدای بلند در کوچه‌ها می‌خواندند: «چینی‌بند زن اومده ... برگ گل هم بند می‌زنم!» خانم‌های خانه با شنیدن شاعرانگی همین جمله آخر هر چه کاسه و بشقاب شکسته و ترک‌خورده کنج انباری و صندوقخانه داشتند جمع می‌کردند و راهی کوچه می‌شدند. بچه ها همه سعی می کردند کنار چینی بندزن بشینن و تا ببینند حاصل خرابکاری‌شان چطور ماهرانه کنار هم بند می خورد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

چینی‌بندزنی یکی از مشاغل نوستالژیک و فراموش‌شده تهران است. این حرفه در روزگاری که وقتی چیزی می‌شکست و خراب می‌شد به جای دور انداختن آن را تعمیر می‌کردند، حسابی پرطرفدار بود. قدیم‌ها معمولاً ظروف پرکاربرد خانه مانند کاسه، بشقاب و قوری از جنس چینی بود به ضربه‌ای ترک می‌خورد یا می‌شکست.

خانم‌های باسلیقه در طول سال تکه‌های شکسته چینی را تا زمان آمدن چینی‌بندزن نگه می‌داشتند. قدیم ها تا دلتان بخواهد از سر غفلت یا شیطنت بچه های خانه که همیشه پر تعداد بودند ظرف و ظروف می‌شکست و پیدا کردن مدل مشابه و جایگزین کار چندان آسانی نبود.

هنر تعمیر و کنار هم چیدن تکه های شکسته یا ظریف‌کاری بر عهده چینی‌بندزن‌ها بود تا با کمک ابزار ویژه صاحبان این شغل که چیزی نبود جز تسمه فلزی و چسب و مته، تکه‌های شکسته بار دیگر کنار هم قرار گیرد و باعث خوشحالی خانم خانه شود. آنها پس از ترمیم هریک از ظروف به ازای دستمزد آن مقداری گردو، بادام، گندم یا پول دریافت می‌کردند. چینی‌بندزن‌ها در محل‌های خاصی برای مدت معینی اقامت می‌کردند تا کارشان را انجام دهند.

کمان، قیف برنجی، الماس، تکه چوب نازک از جنس درخت بید، نخ لحاف‌دوزی، مفتول و سندان از ابزار کار چینی‌بندزن‌ها بود. اما ظرافت‌های این حرفه و احیای وسایلی که آدم‌ها به آن دلبستگی‌های مختلفی پیدا کرده‌اند نام این حرفه را به ادبیات عامیانه و فولکلور وارد کرد: چینی بند زن/ یه دل شکسته رو بند می‌زنی؟ / هرچی دارم به تو می‌دم / تو بگو چند می‌زنی؟

کد خبر 844617 برچسب‌ها مشاغل هویت شهری تهران

دیگر خبرها

  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟
  • چربی مهمی که در هنگام لاغر کردن نباید بسوزانید
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲
  • لزوم کاهش مصرف کیسه‌ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی
  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته
  • استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • با کاهش ساعات اداری حقوق افراد کاهش خواهد یافت؟