Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این تحلیل، میزان عرضه ثابت فرض شده و تاثیر تقاضا و قیمت توأمان بررسی خواهد شد. برای شناخت بهتر عملکرد بازار و رفتار مصرف‌کننده از نمودار گوگل ترند استفاده شده است. 

چگونه قانون عرضه و تقاضا بر قیمت تاثیر می‌گذارد؟

قانون عرضه و تقاضا یک نظریه اقتصادی است که چگونگی ارتباط عرضه و تقاضا با یکدیگر و تاثیر آن رابطه بر قیمت کالاها و خدمات را توضیح می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یک اصل اقتصادی اساسی است که وقتی عرضه از تقاضا برای یک کالا یا خدمات بیشتر باشد، قیمت‌ کاهش می‌یابد و زمانی که تقاضا از عرضه بیشتر شود، قیمت‌ افزایش می‌یابد.

در این مقاله با فرض ثابت بودن میزان عرضه رابطه تقاضا با قیمت آهن آلات را بررسی خواهیم کرد. همچنین از نتایج سرچ گوگل و نمودارهای تحلیلی برای درک درست مطلب استفاده خواهد شد، پس در ادامه با ما همراه باشید.

زمانی که عرضه ثابت باشد و تقاضا افزایش پیدا کند. می‌توان گفت تقاضای بالا منجر به افزایش قیمت می‌شود و با کاهش تقاضا برای کالا و خدمات، قیمت کاهش خواهد یافت.

مثال زیر را درباره تاثیر تقاضا بر قیمت کالا را در نظر بگیرید: فرض کنید یک شرکت ساخت خودرو لوکس، قیمت مدل خودروی جدید خود را 200 هزار دلار تعیین کرده است. این در حالی است که شرکت سازنده پیش بینی می‌کند تقاضای اولیه ممکن است زیاد باشد.

به دلیل هیاهوی شرکت و ایجاد سر و صدا برای خودرو، اکثر مصرف‌کنندگان حاضر نیستند 200000 دلار برای یک خودرو خرج کنند. در نتیجه فروش مدل جدید به سرعت کاهش می‌یابد و موجب کاهش تقاضا برای خودرو می‌گردد.

شرکت سازنده در پاسخ به این کار قیمت خودرو را به 150 هزار دلار کاهش می‌دهد تا میزان تقاضا برای خودرو را به حد تعادل برساند و در نهایت قیمت خودرو متعادل شود.

با بررسی مثال گفته شده راحت‌تر می‌توانیم به تحلیل رابطه تقاضا با قیمت آهن آلات بپردازیم.

کشش قیمتی آهن آلات

افزایش قیمت معمولا منجر به کاهش تقاضا می‌شود و نیز افزایش تقاضا به طور کلی منجر به کاهش قیمت می‌شود. ولی تقاضای محصولات مختلف به طور متفاوتی به قیمت‌دهی پاسخ می‌دهد، تقاضای برخی از محصولات نسبت به سایرین از حساسیت کمتری برخوردار است.

اقتصاددانان این حساسیت بیان شده را به عنوان کشش قیمتی تقاضا بیان می‌کنند. محصولاتی که از لحاظ قیمت گذاری حساس به تقاضا می‌باشند دارای کشش قیمتی هستند. آهن آلات از جمله کالاهایی است که میزان تقاضا بر قیمت آن تاثیرگذار است.

تاثیر و رابطه تقاضا با قیمت آهن آلات به حدی است که می‌توان میزان تقاضا را یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در نوسانات نرخ آهن به حساب آورد. در تحلیل تغییرات قیمت میلگرد، تیرآهن و دیگر مقاطع آهنی حتما میزان تقاضا را در مقطع زمانی مورد نظر زیر ذره‌بین می‌گذارند. برای بررسی قیمت روز میلگرد روی لینک زیر کلیک کنید.

https://asreahan.com/product/rebar

عدم کشش قیمت در یک محصول ممکن است به دلیل وجود جایگزین‌های مقرون به صرفه‌تر در بازار باشد یا از نظر مصرف‌کننده آن محصول غیر ضروری باشد. یعنی در صورتی که خریدار و مصرف‌کننده بتواند جایگزینی برای آن محصول پیدا کند افزایش قیمت، تقاضا را کاهش خواهد داد. اما اگر جایگزینی در دسترس نباشد افزایش قیمت بر کاهش تقاضا تاثیری نخواهد داشت.

مقاطع فولادی از جمله مواردی است که جایگزین کم داشته و تقاضا با افزایش قیمت همچنان بالا خواهد بود. بویژه در مواقعی از سال که تقاضا برای خرید آهن آلات زیاد باشد می‌توان گفت افزایش قیمت کالا در بازار صنعت آهن قوی خواهد بود.

با توجه به آنچه گفته شد آیا می‌توان رابطه تقاضا با قیمت آهن آلات را مستقیم معرفی کرد؟ برای رسیدن به جواب این سوال بهتر است به نمودار و آنالیزهای واقعی مراجعه کنیم.

 

بررسی رابطه تقاضا با قیمت آهن آلات

در این قسمت می‌خواهیم رابطه تقاضا با قیمت آهن آلات را به همراه بررسی نمودارهای به دست آمده از نتایج گوگل تحلیل کنیم. همچنین می‌خواهیم بررسی کنیم تغییر همزمان میزان تقاضا و قیمت، موقت است یا دائم.

نمودار زیر میزان سرچ کلمه "قیمت میلگرد" در یکسال گذشته است. در واقع می‌توان بیان کرد که در سال 1400 زمان اوج و کاهش جست و جوی کاربر برای دسترسی به قیمت میلگرد به شرح زیر است.

اگر به نمودار توجه کنید بیشترین موقعیت زمانی که سرچ کلمه " قیمت میلگرد" بیشتر است به ترتیب از بیشترین، شهریور ماه و اردیبهشت ماه می‌باشد.

با بررسی سابقه فروش مجموعه عصرآهن در یکسال گذشته، شاهد افزایش قیمت از اواسط فصل بهار و ادامه آن تا فصل تابستان بوده‌ایم. به طوریکه بیشترین قیمت میلگرد سال 1400 برای شهریور ماه ثبت شده است و نیز بیشترین فروش ثبت شده به این مقاطع زمانی مربوط است.

هرچند نوسانات قیمت آهن آلات متغیر بود و با توجه به شرایط زمانی، شاهد اندکی کاهش نیز بوده‌ایم اما این کاهش و ثابت بودن نرخ آهن موقت بوده و سریعا افزایش قیمت جایگزین آن شده است.

برای درک بهتر نمودار تغییر قیمت میلگرد میانه در سال 1400 را در زیر آورده‌ایم. با مقایسه این دو نمودار می‌خواهیم به نتیجه کلی درباره رابطه تقاضا با قیمت آهن آلات برسیم.

به نمودار و موقعیت زمانی نقطه اوج قیمت میلگرد توجه کنید؛ حدودا از فروردین ماه شیب نمودار قیمت صعودی بود و میزان صعودی بودن آن تا تابستان ادامه داشته است، حتی بیشترین قیمت میلگرد در طول سال 1400 مربوط به اواخر مرداد تا اوایل شهریور است.

اگر نمودار مربوط به میزان سرچ کلمه قیمت میلگرد در گوگل را به عنوان تقاضای مصرف‌کننده در نظر بگیریم و با نمودار قیمت میلگرد میانه مقایسه کنیم، می‌توان در مورد رابطه تقاضا با قیمت آهن آلات این نتیجه را برداشت کرد؛ با افزایش تقاضا قیمت آهن نیز افزایش پیدا کرده است.

در طول سال افت و خیز زیاد بود حتی در مواقعی از سال با وجود تقاضای کم به دلایل مختلف قیمت آهن صعودی بود اما در کل با افزایش تقاضا قیمت نیز افزایش پیدا کرده است. میزان تقاضا، قیمت میلگرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

لازم به ذکر است شما برای بررسی قیمت روز میلگرد می‌توانید به وبسایت عصرآهن مراجعه کنید. در وبسایت عصرآهن قیمت روز تولیدکنندگان میلگرد به صورت لحظه‌ای آپدیت می‌شود. بدین ترتیب شما از قیمت و نوسانات نرخ بازار آهن سریعا مطلع خواهید شد.

پیش بینی می‌شود با شروع فصل ساخت و ساز در روزها و ماه‌های جاری شاهد افزایش قیمت آهن باشیم و این امر سبب افزایش میزان خرید شود. همچنین این روند در سال جدید نیز ادامه خواهد یافت و قیمت آهن در سال  1401 بویژه از اردیبهشت ماه رو به افزایش خواهد بود.

 

جمع بندی

در حالی که عرضه و تقاضا از دلایل تاثیرگذار در بازار آهن آلات هستند ولی تنها عامل اثر بخش در قیمت گذاری نیستند. رابطه تقاضا با قیمت آهن آلات صرفا بخشی از تحلیل قیمت بازار را شامل می‌شود و برای انجام آنالیز و بررسی دقیق‌تر، بهتر است تمامی جوانب را مورد بررسی قرار داد.

در این مقاله سعی بر این بود تا نظارتی کامل بر رابطه تقاضا با قیمت آهن آلات داشته باشیم. مجموعه عصرآهن با تجربه 30 ساله‌ای که در بازار آهن ایران دارد می‌تواند راهنمای مناسبی برای مصرف‌کننده و خریداران مقاطع آهنی باشد.

شما نیز می‌توانید برای بررسی قیمت تیرآهن (https://asreahan.com/product/beam) روی لینک کلیک کنید و برای خرید انواع مقاطع آهنی و همچنین بررسی قیمت روز آهن با تیم فروش در تماس باشید.

منبع: وبلاگ عصرآهن

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار آهن قیمت گذاری قیمت عرضه و تقاضا قیمت میلگرد میزان تقاضا افزایش قیمت بررسی قیمت مصرف کننده کاهش تقاضا بازار آهن کشش قیمت قیمت روز بر قیمت سال 1400

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۹۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟

نگارعلی_ کاهش تنش‌ها در منطقه به کاهشی شدن روند قیمت نفت کمک کرده‌است؛ نفت خام برنت در معاملات اواسط صبح آسیا به زیر ۸۹ دلار در هر بشکه سقوط کرد و وست تگزاس اینترمدیت کمی بیش از ۸۳ دلار قیمت خورد. از ابتدای صبح تا با به امروز، نفت برنت توانسته‌است کمی خود را بازیابی کند و ۸۹ دلار و ۲۴ سنت در هر بشکه قیمت خورده‌است.

انتظارات تغییر کرد

روز جمعه، وزارت بازرگانی آمریکا نرخ تورم ماه مارس را ۲.۷ درصد در مخارج مصرف شخصی گزارش کرد که نسبت به نرخ سالانه ۲.۵ درصدی در فوریه افزایش داشت.

از آغاز سال، داده‌های تورم ایالات متحده همچنان بازارها را شگفت‌زده کرده است و منجر به کاهش انتظارات فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره شده است. همان‌طور که گفته شد انتظارات از روند نرخ بهره در حال تغییر است؛ با توجه به سطوح بالا از تورم، بازار باید بر امیدها برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو غلبه کند؛ دورنمای افزایش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو سیگنل صعودی برای بازار نفت است، چراکه نرخ‌های بهره بالا دلار آمریکا را گران می‌کند و حجم عظیمی از نفت در بازارهای جهانی با دلار آمریکا معامله می‌شوند و در نتیجه هزینه خریداران در بازار نفت بیشتر می‌شود.

ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟

در جبهه خاورمیانه، کاهش تنش‌ها امیدها برای پایان دادن به درگیری ها را دوباره زنده می‌کند. اگر این اتفاق بیفتد، نفت باید کاهش بیشتری پیدا کند زیرا خطر اختلال در عرضه با درگیری پایان می‌یابد. بلومبرگ، به نقل از وارن پترسون، رئیس استراتژی کالای ING، گفت که "خطرات ژئوپلیتیکی به میزان قابل توجهی کاهش یافته‌است."

گفتنی است که متغیرهای زیادی بر نزولی شدن روند قیمت نفت تاثیر گذشته‌اند؛ یکی از مولفه‌های تاثیرگذار، گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا از افزایش ۲.۷ میلیون بشکه‌ای موجودی انبارهای این کشور بود. از طرف دیگر محدود شدن انتظارات در خصوص به خطر افتادن عرضه در نتیجه تشدید تنش نظامی در خاورمیانه بر ادامه روند کاهش قیمت نفت تاثیر بیشتری گذاشته‌است. در واقع ضعف کوتاه مدت قیمت نفت منعکس‌کننده برخی انتظارات است که تنش‌ها ممکن است مهار شود. در واقع مشکل بازار نفت در حال حاضر مهار شدن تنش‌ها است؛ اجتناب از درگیری گسترده‌تر به معنای کاهش ریسک در بازارهای مالی و انرژی و توقف صعود قیمت نفت است.

بازار نفت در مشت اوپک پلاس

کارشناسان بر این باورند که اوپک پلاس کنترل بازار نفت را دوباره در دست خواهد گرفت؛ در صورتی که این اتفاق رخ دهد، بازار به شدت محدود خواهد شد. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که بازار رشد فزاینده‌ای را در ماه‌های پیش رو تجربه خواهد کرد. با آمدن تابستان انتظار رشد قوی تقاضای جهانی و محدودیت‌های عرضه، از جمله کاهش تولید اوپک و روسیه، به افزایش قیمت‌ها در بازار نفت دامن خواهد زد. بنابر پیش‌بینی بانک‌های سرمایه‌گذاری، در صورتی که قیمت نفت برنت از بشکه‌ای ۹۰ دلار گذر کند، شرایط برای افزایش بیشتر قیمت‌ها مساعد است.

به گفته سباستین باراک، رئیس بخش کالا در غول صندوق تامینی سیتادل، مسیر قیمت نفت در سال آینده عمدتاً در دست ائتلاف اوپک پلاس از تولیدکنندگان بزرگ خاورمیانه و روسیه است.

داده‌های رسمی روز شنبه نشان داد که با افزایش چشم‌انداز تقاضای نفت، رشد سود صنعتی چین در ماه مارس کاهش یافت و این نشان‌دهنده ضعیف شدن تقاضای داخلی در دومین اقتصاد بزرگ جهان است. فشار کاهشی بر قیمت نفت نشان می‌دهد بهبود اقتصادی چین چندان امیدوارکننده نیست و چشم‌انداز تقاضا برای مصرف سوخت را مختل می‌کند.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901033

دیگر خبرها

  • نرخ خرید بازار مسکن؛ با ۵ میلیارد تومان صاحب‌خانه شوید +جدول
  • کف قیمت دلار کجاست؟
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟
  • رصد بازار حبوبات در استان یزد
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • تحلیل هفتگی بازار سرمایه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نرخ رهن در بازار تهران؛ رهن مسکن در محله شادآباد ۵۸۰ میلیون تومان
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • نفت در مدار رشد؟