Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@22:42:51 GMT

چرا برخی افراد به بیماری کووید-۱۹ مبتلا نمی‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۷۹۷۷۷

چرا برخی افراد به بیماری کووید-۱۹ مبتلا نمی‌شوند؟

نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که سطح بالای سلول‌های T موجود در بدن برخی افراد باعث شده است آن‌ها به بیماری کووید-۱۹ مبتلا نشوند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، ویروس کرونا که باعث بروز بیماری کووید -۱۹ می‌شود، برای اولین بار در نوامبر ۲۰۱۹ در ووهان چین شناسایی شد، چند ماه پس از آن نیز سازمان جهانی بهداشت (WHO) آن را یک بیماری همه‌گیر جهانی اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آن زمان تاکنون، افراد زیادی درگیر بیماری کووید -۱۹ و علائم مربوط به آن شده‌اند. گروهی از افراد با وجود اینکه در یک محیط و شرایط یکسان زندگی می‌کنند، به بیماری کووید -۱۹ مبتلا نشده‌اند؛ این افراد نه تنها درگیر ویروس کرونا نمی‌شوند، بلکه به کاهش انتقال ویروس نیز کمک شایانی می‌کنند.

آیا برخی افراد به بیماری کووید -۱۹ مبتلا نمی‌شوند؟

ویروس کرونا تاکنون چندین بار جهش پیدا کرده است؛ سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز تعدادی از سویه‌های جهش یافته را جز انواع نگران‌کننده در نظر گرفته است. کشورهای سراسر دنیا به منظور کاهش خطر انتقال بیماری کووید -۱۹، قوانین و مقرراتی را در نظر گرفته است؛ برخی افراد مجبور شدند به دلیل شرایط به وجود آمده، وظایف خود را به صورت دورکاری انجام دهند. گروهی از افراد با وجود زندگی در محیط مشابه افرادی که در معرض ویروس قرار گرفته‌اند، به بیماری کووید -۱۹ مبتلا نشده‌اند.

چرا برخی افراد به بیماری کووید -۱۹ مبتلا نمی‌شوند؟

نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که سطح سلول‌های T در بدن برخی افراد بیشتر است. سلول T نوعی سلول حافظه در سیستم ایمنی است که به دلیل آلوده شدن به دیگر ویروس‌های سرماخوردگی ایجاد شده است؛ بنابراین این گروه از افراد در برابر ویروس کرونای فعلی که عامل بروز بیماری کووید -۱۹ است، ایمن هستند. به گفته محققان، اگرچه همه کروناویروس‌ها رفتار متفاوتی دارند، اما ویژگی‌های خاص مشابهی دارند. این شباهت باعث شده است که سلول‌های ایمنی بتواند آن‌ها را تشخیص دهد، بنابراین زمانی که بدن در معرض ویروس کرونا مشابه قرار می‌گیرد، با آن مقابله می‌کند و فرد دچار بیماری کووید -۱۹ نمی‌شود.

آیا افرادی که به بیماری کووید -۱۹ مبتلا نشده‌اند، باید واکسن کرونا را دریافت کنند؟

تاکنون واکسیناسیون به عنوان مؤثرترین و بهترین روش برای پیشگیری از بروز بیماری کووید -۱۹ بوده است. بنابراین توصیه شده است که افراد واکسن کرونا و دوزهای تقویت‌کننده آن را در زمان تعیین شده دریافت کنند. به نظر می‌رسد که کاهش تعداد افراد بستری شده در بیمارستان به دلیل آلوده شدن به ویروس کرونا، دریافت واکسن کرونا بوده است؛ بنابراین لازم است همه افراد حتی کسانی که تاکنون درگیر بیماری کووید -۱۹ نشده‌اند، واکسن کرونا را تزریق کنند.

کد خبر 561362

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا ابتلا به کرونا شیوع کرونا پیشگیری از کرونا آخرین اخبار کرونا کووید ۱۹ شیوع بیماری کووید۱۹ مبتلایان به کووید ۱۹ واکسن کووید ۱۹ مبتلا به کووید ۱۹ تشخیص کووید ۱۹ بیماری کووید 19 ابتلا به بیماری کووید ۱۹ سیستم ایمنی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بیماری کووید ویروس کرونا واکسن کرونا برخی افراد ۱۹ مبتلا نشده اند شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۹۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد

به گزارش Livescience و براساس مقاله منتشرشده در Science Advances، محققان می‌گویند با آزمایش خون می‌توان آرتروز زانو را در افرادی که هنوز علائمی در آنها ایجاد نشده است و تا هشت سال قبل از اینکه اشعه ایکس قادر به تشخیص تغییرات در استخوان‌های آنها باشد، شناسایی کرد. در این پژوهش، محققان خون ۲۰۰ فرد را که در اولین نمونه‌گیری از خونشان هیچ علامتی از آرتروز نداشتند، تجزیه‌وتحلیل کردند.

تشخیص زودهنگام آرتروز با استفاده از آزمایش خون‌

استئوآرتریت (Osteoarthritis) یا آرتروز شایع‌ترین شکل آرتریت است و بیش از ۳۲.۵ میلیون بزرگسال در ایالات‌متحده به آن مبتلا هستند. این بیماری در ابتدا به‌عنوان یک بیماری «ساییدگی» شناخته می‌شد؛ زیرا زمانی رخ می‌دهد که غضروف داخل یک مفصل (معمولاً در دست‌ها و زانوها) از بین می‌رود. این امر باعث می‌شود استخوان زیرین در طول زمان تغییر کند و منجر به درد، سفتی و تورم شود.

بااین‌حال، اکنون شواهد نشان می‌دهد که نوعی التهاب می‌تواند محرک اصلی آسیب مفصلی در آرتروز باشد. این بدان معناست که نوعی «بیومارکر» (زیست‌نشانگر) یا علامت قابل اندازه‌گیری در بدن وجود دارد که می‌تواند نشان دهد که این بیماری مدت‌ها قبل از اینکه آسیب ساختاری قابل تشخیص باشد، شروع می‌شود.

محققان در این پژوهش از مجموعه خون ۲۰۰ فرد استفاده کردند؛ این افراد درواقع از سال ۱۹۸۹ به‌صورت سالانه از نظر استئوآرتریت مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند. حدوداً ده سال بعد، نیمی از این افراد به آرتروز مبتلا شدند. به همین دلیل می‌توان بیومارکر‌های این افراد را طی سال‌های مختلف سنجید.

محققان با استفاده از هوش مصنوعی، شش پروتئین را در نمونه‌های خون افراد شناسایی کردند که نشان می‌دهد فرد به استئوآرتریت مبتلا می‌شود یا خیر. این پروتئین‌ها هشت یا چهار سال قبل از تشخیص با پرتو ایکس، در خون آنها مشاهده شده بود.

با تشخیص این پروتئین‌ها، می‌توان با دقت ۷۷ درصد تشخیص داد که آیا فرد در آینده به آرتروز مبتلا می‌شود یا خیر. این روش در مقایسه با دقت حدود ۵۰ درصدی روش‌های مبتنی بر وزن و سن و همچنین دقت ۵۷ درصدی روش‌های مبتنی بر درد زانو، رقم خوبی محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!