Web Analytics Made Easy - Statcounter

پورملائی گفت: با توجه به فرارسیدن روز‌های پایانی سال عده‌ای افراد فرصت طلب و سودجو در کنار فروش ماهی قرمز، اقدام به عرضه و فروش غیرمجاز گونه‌های جانوری نظیر سمندر لرستانی، لاک پشت، مار و برخی گونه‌های مهاجم و غیربومی می‌کنند.

او گفت: با توجه به ممنوعیت نگهداری و خرید و فروش حیات وحش بدون مجوز سازمان حفاظت محیط زیست، در صورت مشاهده هرگونه تخلف، با افراد خاطی بر اساس قوانین و مقررات به شدت برخورد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پورملائی گفت: گشت و نظارت مستمر به وسیله ماموران اجرایی یگان حفاظت محیط زیست استان از مراکز خرید و فروش ماهی قرمز و پرنده فروشی‌ها انجام می‌شود.

او از عموم مردم درخواست کرد که از خرید جانوران وحشی که گونه‌های در معرض خطر انقراض و یا مهاجم محسوب می‌شوند، اجتناب و به هیچ عنوان نسبت به رهاسازی این حیوانات در طبیعت اقدام نکنند.

به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد، ماهی گلی یا همان ماهی قرمز نیز از گونه‌های مهاجم در طبیعت به شمار می‌رود که در صورت ورود به اکوسیستم‌های طبیعی توان اشغال زیستگاه دیگر گونه‌ها و جایگزین شدن با گونه‌های بومی را دارد و به هیچ عنوان نباید پس از ایام نوروز این گونه را در طبیعت رها سازی کرد.

پورملائی گفت: گونه‌های مهاجم گونه‌هایی هستند که با قابلیت تحمل بالا و یا تغذیه از منابع غذایی گونه‌های بومی یا تغذیه از تخم و نوزاد سایر گونه‌ها عرصه را بر آن‌ها تنگ نموده و خود را به عنوان گونه غالب در اکوسیستمی که صورت طبیعی زیستگاهش نیست تحمیل می‌کند.

به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان این گونه‌های مهاجر باعث کاهش جمعیت گونه‌های بومی و یا حذف این گونه‌ها می‌شود و گونه‌های مهاجم تعادل اکوسیستم طبیعی را به هم می‌زنند.

او گفت: برنامه ریزی‌های لازم انجام شده است تا محیط بانان به صورت شبانه روزی در طول ایام نوروز در مناطق استان حضور یابند و در برای حفاظت از طبیعت اقدامات لازم را اجرا کنند.

پورملائی گفت: در بازدید از مناطق طبیعی امنیت و آرامش حیات وحش حفظ شود و شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلفات محیط زیستی، اعم از شکار و صید غیر مجاز و یا تخریب طبیعت، مراتب را به اداره حفاظت محیط زیست یزد با شماره تلفن ۱۵۴۰ و یا به ماموران انتظامی اطلاع دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حیات وحش گونه های جانوری خاص محیط زیست حفاظت محیط زیست گونه های مهاجم گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۱۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) خوددرمانی اورانگوتان با طب گیاهی پس از زخمی شدن

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

یک اورانگوتان سوماترایی نر به نام راکوس که در یک منطقه حفاظت شده در اندونزی زندگی می‌کند، برای مداوای زخمی که حین مبارزه با دیگر اورانگوتان‌ها برداشته بود، از نوعی گیاه دارویی استفاده کرد.

به گزارش فرارو، رویترز به نقل از مجله گزارش‌های علمی (Scientific Reports) در این‌باره گزارش داد که زیست‌شناسان با مشاهده این اورانگوتان دریافتند که او گیاهی را که خواص ضد درد و ضد التهابی دارد جویده و سپس خمیر به دست آمده را روی زخم‌اش قرار می‌دهد. با استفاده از این روش، زخم بزرگ روی گونه راکوس بعد از یک ماه کاملا ترمیم شد.

این اولین بار در حیات وحش است که دیده می‌شود یک موجود برای معالجه جراحت از گیاهان دارویی استفاده می‌کند.

محققان راکوس را هنگام مالیدن این ماده به صورت دیدند، و بعد از یک ماه متوجه شدند که زخم کاملا ترمیم شده است.

کارولین شوپلی، نویسنده ارشد این مطالعه به مجله گزارش‌های علمی گفت: طبق اطلاعات ما، این اولین مورد ثبت شده از درمان زخم فعال با گونه‌های گیاهی در حیوانات وحشی است.

دانشمندان می‌گویند که این رفتار ممکن است از یک جد مشترک انسان و گونه‌های نزدیک به آن شامل شامپانزه، گوریل و اورانگوتان نشات گرفته باشد.

دکتر ایزابلا لامر، از موسسه ماکس پلانک آلمان و نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: این‌ها نزدیکترین بستگان ما هستند و این حادثه بار دیگر موید شباهت‌هایی است که به هم داریم. در واقع شباهت‌های ما بیش از تفاوت‌های ماست.

راکوس، که گفته می‌شود در سال ۱۹۸۹ به دنیا آمده است، یک اوراگوتان نر فلنج‌دار، با گونه‌های بزرگ در دو طرف صورت است. راکوس یکی از نر‌های غالب منطقه بود.

دیگر خبرها

  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان
  • (ویدئو) خوددرمانی اورانگوتان با طب گیاهی پس از زخمی شدن
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض
  • دستور رئیسی برای برخورد قاطع با متخلفین در محیط زیست
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • عنکبوتی به نام رامبد جوان ! | همه نامگذاری های عجیب جانوران
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش مسیر سبز ایران پاک
  • ۹۰ تُن پسماند و نخاله ساختمانی در استان مرکزی جمع‌آوری شد
  • ساماندهی ۹۰ تن نخاله ساختمانی با اجرای یک پویش در استان مرکزی
  • پاکسازی سفیدرود از ادوات صید غیرمجاز و برخورد قاطع با متخلفان آغاز شد