Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@23:48:10 GMT

روش سبزه کردن سبزه میکروگرین در خانه

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۸۲۷۵۹

روش سبزه کردن سبزه میکروگرین در خانه

جالب است بدانیم سبزه‌های گندم و عدس و... که طی سالیان سال مهمان سفره‌های هفت‌سین بوده‌اند، همان میکروگرین (ریزسبزی) هستند و در صورت کشت صحیح امکان خوردن آن‌ها وجود دارد.

میکروگرین مرحله‌ای از رشد گیاه است که اخیراً در برخی صفحات مجازی به‌عنوان ایده‌ای برای کاشت سبزه‌های متنوع عید معرفی شده و مورد توجه کاربران هم قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای آشنایی با اصول صحیح کشت، نگهداری، تنوع و خواص خوراکی این نوع سبزه‌ها با «الهام بهرامی» کارشناس ارشد رشته بیوشیمی و ساکن منطقه۱۰ که از حدود یک سال قبل به تولید میکروگرین (ریزسبزی) روی آورده، همراه می‌شویم.

«میکروگرین» (ریزسبزی) مرحله‌ای از رشد گیاه است که گیاه نخستین برگ‌های خود را ظاهر می‌کند. ریزسبزی‌ها کوچک‌تر از سبزی‌های بالغ و بزرگ‌تر از جوانه‌ها هستند و بین ۷تا ۱۴روز حدود ۷سانتیمتر قد می‌کشند. طعم ریزسبزی‌ها خیلی بهتر از سبزی‌های بالغ است و شما می‌توانید در تهیه سالاد، سوپ یا ساندویچ از آن‌ها استفاده کنید. اخیراً میکروگرین‌ها در منو‌های برخی رستوران‌های سراسر کشور هم ظاهر شده‌اند. گرچه آغاز تولید این نوع گیاهان به سال ۱۹۸۰ در سانفرانسیسکو برمی‌گردد، اما تا چند دهه پس از آن استقبال چندان نبود. در دهه۱۹۹۰ از چند نوع میکروگرین، از جمله ریحان، چغندر، کلم و... به‌صورت محدود در جنوب کالیفرنیا استفاده شد.

طی سال‌های اخیر میکروگرین‌ها محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند و با توجه به راحتی رشدشان کشاورزان و باغبانان مبتدی هم می‌توانند از مزایای تولید آن بهره‌مند شوند. این سبزی‌های کوچک نتیجه کاشت بذر‌های مختلف و نسخه‌های کوچک‌تر سبزی‌های بالغ هستند که قبل از اینکه کامل رشد کنند، برداشت می‌شوند. در این روش دانه‌ها پس از خیساندن در آب جوانه می‌زنند و زمانی که به رنگ سبز در می‌آیند، پیش از آنکه زرد شوند برداشت می‌شوند.

تولیدکننده سبزه‌های ارگانیک
«الهام بهرامی» چند ماهی است این کار را به‌صورت متمرکز در مزرعه‌ای کوچک در مرکز شتاب‌دهنده ذوق آغاز کرده است. او در مزرعه کوچکش انواع ریزسبزی گیاهانی همچون شلغم، لبو، کلم، تربچه، آفتابگردان، شاهی، خردل و... تولید می‌کند که ارزش غذایی‌شان چند برابر جوانه‌هاست: «بعد از سال‌ها انجام کار‌های تکراری در آزمایشگاه‌ها یک سال پیش تصمیم گرفتم خودم شغلی مرتبط با رشته تحصیلی‌ام راه بیندازم و بعد از آشنایی با شتاب‌دهنده ذوق منطقه۱۰ که در محله‌مان بود، گروه استارتاپی تولید میکروگرین را افتتاح کردم.

من این بسته‌های خوراکی را به‌عنوان خوراکی سالم و گارنیش دورچین غذا به بوفه‌های وگن و رستوران‌ها عرضه می‌کنم و علاوه بر آن برای ۳نفر دیگر هم اشتغال ایجاد کرده‌ام.»

بهرامی سعی دارد شهروندان را به کاشت ریزسبزی‌هایی که به‌صورت ارگانیک در شرایط ایده‌آل، کنترل شده، بدون مصرف سموم و آفت‌کش‌ها کشت و برداشت می‌شوند، ترغیب کند: «میکروگرین‌ها سرشار از ویتامین، املاح معدنی و آنتی‌اکسیدان هستند. نزدیک شدن به سال نو بهانه‌ای شد تا به تولید تعداد بیشتر ریزسبزی و عرضه آن‌ها به‌عنوان سبزه سفره هفت‌سین بپردازم.

شهروندان هم خوب است که بدانند با رعایت اصول صحیح کاشت سبزه می‌توانند از آن‌ها به‌عنوان منبع غذایی مغذی استفاده کنند و علاوه بر گندم و عدس ریزسبزی‌های متنوعی از ریحان و تربچه تا چغندر و... بکارند.»


روش سبز کردن سبزه میکروگرین در خانه
۱.در مرحله اول باید بذر خوب و مرغوب از بذرفروشی‌های بازار تهران یا عطاری‌ها تهیه کرد. به مقداری بستر کشت پالم‌پیت (بستر کشت بومی ایران که از تنه و سربرگ‌های نخل تولید می‌شود) و ظروفی که سطح زیریی‌شان زهکش داشته باشد، نیاز داریم.
۲.بستر کشت را مرطوب می‌کنیم (نباید غرقاب شود) و داخل ظرف مورد نظر می‌ریزیم و آن را در دمای ۱۸تا ۲۴درجه قرار می‌دهیم.
۳.سپس بذر‌ها را به‌صورت متراکم روی بستر کشت پخش می‌کنیم به‌صورتی که هریک از بذر‌ها با فاصله خیلی کم از همدیگر روی بستر کشت قرار بگیرند. پس از اسپری کردن آب تا زمان جوانه‌زنی بذر‌ها روی آن‌ها را با مشمع یا ظرف‌های سوراخ‌دار می‌پوشانیم (زمان مورد نیاز برای جوانه‌زنی بذر‌ها بستگی به نوع بذر دارد).
۴.بعد از جوانه‌زنی بذرها، پوشش را برمی‌داریم و با ریختن مقدار کمی آب داخل بشقاب زیر ظرف زهکش‌دار (روش مویینگی) به گیاه آبرسانی می‌کنیم (میزان آبرسانی نسبت به بذر‌های مختلف متفاوت است).
۵.بعد از آبیاری، نیاز است که ظرف را در معرض نور غیرمستقیم (پشت پنجره) قرار دهیم یا بالای میکروگرین‌ها لامپ معمولی قرار دهیم تا به کیفیت رشدشان کمک کند. قرار گرفتن در معرض جریان هوای ملایم یا جریان غیرمستقیم پنکه هم از امکان کپک در میکروگرین جلوگیری می‌کند.
۶.بین ۷تا ۱۰روز به این روش نگهداری ادامه می‌دهیم تا آب جذب ریشه‌های گیاه شود و سبزه‌ها کاملاً رشد کرده و آماده برداشت شوند. میکروگرین‌ها پس از آماده شدن تا یک هفته ماندگاری دارند.

منبع : همشهری آنلاین

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سبزه عید هفت سین میکروگرین ها بستر کشت سبزه ها بذر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۲۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | صداوسیما: ذخیره طلا و دلار در خانه در قرآن نکوهش شده است

261 215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901470

دیگر خبرها

  • غرق در انبه! طراحی خانه ای با تم میوه ای (عکس)
  • (تصاویر) خانه موزه شهید مطهری
  • اعزام زائران خانه خدا پس از «۹ سال انتظار»
  • ببینید | صداوسیما: ذخیره طلا و دلار در خانه در قرآن نکوهش شده است
  • نماهنگ «اسرائیل از خانه عنکبوت سست‌تر است»
  • تاثیر سامانه بارشی تا روز شنبه در خوزستان
  • پیرمغان را با صدای علیرضا عصار و با شعر حافظ بشنوید
  • ببینید | حضور ترسناک یک کورکودیل در حیاط یک خانه‌!
  • ببینید | حضور ترسناک یک کورکودیل در حیات یک خانه‌!
  • پیش بینی خیزش گردوخاک محلی و موقتی در خوزستان/ باران در راه است