Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@08:12:40 GMT

امام جمعه تبریز بر تداوم راه شهدا تاکید کرد

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۸۲۸۳۰

امام جمعه تبریز بر تداوم راه شهدا تاکید کرد

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم روز یکشنبه در مراسم گرامیداشت شهید باکری و شهدای عملیات بدر و خیبر که در محل سالن همایش مصلی اعظم تبریز برگزار شد، خاطرنشان کرد: نهضت‌ها و انقلاب‌های بسیاری در سراسر دنیا اتفاق افتاده‌اند که در ابتدا انقلاب خود را خوب شروع کرده‌اند اما در نهایت به شکست منجر شده‌اند زیرا پیروان و سردمداران آن‌ها به دلیل خستگی، ناامیدی و اختلافات داخلی از ادامه مسیر منصرف شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر این‌که لازم است که به دنبال اهداف انقلاب اسلامی باشیم و آن‌ها را استمرار بخشیم، افزود: اهداف انقلاب شامل پیشرفت، عدالت اجتماعی، اقتدار، تشکیل جامعه اسلامی و رسیدن به تمدن نوین اسلامی است که امیدواریم این تمدن با ظهور حضرت حجت (عج) تحقق یابد.

 نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با اشاره به حمله شب گذشته سپاه پاسداران به مقر جاسوسی موساد در اربیل عراق، گفت: آفرین بر سپاهیان عزیز که دیشب، قلب دشمن و مرکز جاسوسی موساد را در اربیل عراق در پاسخ به شهادت دو رزمنده ایرانی مورد حمله قرار دادند. 

امام جمعه تبریز اظهار کرد: هر جا که نام آذربایجان و اسطوره‌های این دیار هم‌چون ستارخان، باقرخان، شهید خیابانی و شهدای محراب مطرح است، نام شهید باکری به آن‌ها گره خورده است. آذربایجان با نام شهدایی چون باکری به خوبی شناخته می‌شود. 

 وی با اشاره به ساخت فیلم موقعیت مهدی پیرامون زندگی شهید باکری، از تمامی عواملی که فیلم موقعیت مهدی را در ارتباط با گوشه‌ای از زندگینامه شهید مهدی باکری تهیه کردند و خون دل خوردند تا این فیلم باکیفیت در معرض دید مردم قرار بگیرد، قدردانی کرد.

وی با تاکید بر این‌که مردم آذربایجان هیچگاه شهید باکری را فراموش نمی‌کنند، ادامه داد: فردا روز ولادت حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان است، جوانان عزیز امروز باید شهید باکری را الگوی خود قرار بدهند و در راه معرفی شهید باکری و شهدای گرانقدر دفاع مقدس به جامعه، تلاش فراوانی انجام دهند.

حجت الاسلام آل هاشم با بیان این‌که یکی از ویژگی‌های شهید باکری، عشق به امام (ره) بود، گفت: شهید باکری، فرامین امام (ره) را همانند آیه قرآنی می‌دانست و به آن‌ها عشق می‌ورزید و امروز این عشق به رهبر معظم انقلاب را در جوانان ایران اسلامی مشاهده می‌کنیم  که دنباله روی ولی فقیه زمان هستند و از این مسیر باکی ندارند.

وی با اشاره به شهدای حرم، خاطرنشان کرد: امروز جوانان به ندای رهبر معظم انقلاب گوش دادند و برای دفاع از اسلام به مناطق مختلف عازم می‌شوند و هیچ باکی ندارند.

وی خاطرنشان کرد: امروز رزمندگانی را می‌بینیم که حاضر هستند شبانه روز فداکاری کنند اما رهبرمان کوچکترین ناراحتی نداشته باشد.

شهید مهدی باکری متعلق به جهان انسانیت است

فرمانده سپاه عاشورا گفت: شهید آقا مهدی باکری فقط مختص آذربایجان نیست بلکه او متعلق به جهان انسانیت است مثل سردار سلیمانی که شهید جهان انسانیت و مایه شرمساری و خوار و ذلالت دشمنان انقلاب شد.

سردار اصغر عباسقلی‌زاده اظهار کرد: اگر تصویر شهید باکری را در مقابل دیدگان قرار دهیم، وصیتش را مرور کنیم و رفتار، اخلاق و خاطراتش را یادآوری و نهادینه کنیم،  می‌بینیم که همان اخلاق، رفتار، اخلاص، شجاعت، ولایتمداری، دشمن شناسی، مهربانی و آزادیخواهی به معنای واقعی در وجود تک تک شهدا قابل رویت است.

وی با اشاره به جمله زیبای وصیتنامه شهید مهدی باکری با عنوان " خدایا مرا پاکیزه بپذیر"، افزود: آمدن این جمله در وصیتنامه شهید سلیمانی نشان زنده بر این است که راه شهدا ادامه دارد.

وی با اشاره به اخلاق و شخصیت شهید باکری، ادامه داد: هر رزمنده‌ای با هر مشکلی رو به روی این شخصیت می‌ایستاد، جرئت به لب آوردن آن را نداشت زیرا این شهید با چشمان نافذ خود نگاه می‌کرد و تمامی مطالب از یادشان می‌رفت که این امر نشان از مردان الهی و خدایی است که در طول تاریخ ماندگار شدند.

عباسقلی زاده با بیان این‌که شهید باکری، شهیدی بود که عصاره ولایت و مردم در تمامی ابعاد آن‌ها وجود داشت، گفت: هر موقع که آقا مهدی بعد از عملیات‌ها یا مناسبت‌ها به محضر امام (ره) مشرف می‌شد و به جبهه برمی‌گشت، اولین اقدام او که به محض رسیدن به لشکر انجام می‌داد، این بود که نیروها را جمع می‌کرد و بیانات امام (ره) را تبیین و تفسیر می‌کردند.

وی ادامه داد: شهید باکری نشان داد که هر کس سرباز ولایت باشد و در دامن ولایت تربیت شود به شایستگی دست می‌یابد. فرماندهی بود که هیچ گاه به نیروهای خود نگفت که برو بلکه همیشه می‌گفت بیایید و این یک الگو و نقشه راه در بین همه فرماندهان بود که نمونه عینی همان سردار سلیمانی عزیز بود.

وی در ادامه گفت: امروز روز بزرگداشت انسان‌هایی است که ما غبطه و غصه آن‌ها را می‌خوریم. شهدایی که با سبک فرماندهی و رزمندگی خود باعث عزت، افتخار و سربلندی نظام مقدس ما در دنیا کنونی شدند. این افتخاری است که امروز نصیب مردم فهیم، عزیز، متدین و باغیرت آذربایجان شده است.

عباسقلیزاده افزود: پیشکسوتان عرصه دفاع مقدس، خواهران پشتیبان کننده و مردمی که در تمامی صحنه‌ها پشتیبان انقلاب و خون و رهرو شهدا بودند، امروز شهدا را برای خود الگو قرار می‌دهند و افتخار می‌کنند که این شهدا در راه برپایی احکام متعالی اسلام و پیاده سازی احکام خداوند بر روی زمین و مقابله با استکبار جهانی در تمامی عرصه‌ها حاضر هستند.

وی با اشاره به بیانات امام خمینی (ره) مبنی بر این‌که مردم عزیز ایران اسلامی ما، در طول تاریخ بشریت، برجسته ترین و افتخارآفرین ترین مردم روی زمین در عصر حاضر هستند، گفت: در هر نقطه‌ای از دنیا که که فریاد مظلومیت سر داده می‌شود، ایران اسلامی حضور فیزیکی و یا حمایت مادی و معنوی دارد.

وی ادامه داد: این حمایت از مظلومان، افتخار امروز ایران اسلامی و به خصوص آذربایجانی‌ها است که بنا بر گفته‌ امام (ره) و مقام معظم رهبری، مردم این خطه در تمامی برهه‌های انقلاب، پیشرو بوده و افتخار آفریدند و الگویی برای تمامی ایران شدند.

فرمانده سپاه عاشورا اظهار کرد: کسانی که در دوران دفاع مقدس ثابت کردند که نیروهای مخلص و وفایی انقلاب هستند و با خلوص، نیت، ایمان، افتخار و صداقت خودشان از روزهای قبل انقلاب همراه امام (ره) و انقلاب اسلامی بودند، هستند و خواهند بود چرا که آرمان نهایی این انقلاب اسلامی، پیاده سازی احکام الهی و زمینه سازی برای ظهور است.

این مراسم با حضور وزیر کشور برگزار شد.

برچسب‌ها تبریز شهدا شهید مهدی باکری سید محمدعلی آل هاشم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تبریز شهدا شهید مهدی باکری تبریز شهدا شهید مهدی باکری شهید مهدی باکری ایران اسلامی شهید باکری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۲۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از شهادت مرتضی مطهری، معلمی برای انقلاب اسلامی ایران

۴۵ سال از شهادت استاد مرتضی مطهری می‌گذرد، ترور شهید مطهری دومین ترور سیاسی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود، از فروردین ۱۳۵۸ یعنی کمتر از دوماه پس از پیروزی انقلاب، ​موج ترور‌ها علیه شخصیت‌های روحانی و نظامی انقلاب آغاز شد. اتفاقی که البته امروز به شکلی دیگر و توسط دشمنان جمهوری اسلامی ایران همچنان ادامه دارد.

ساعت حدود ۷ شب بود که تیم سه نفره ترور، شامل بصیری، نیکنام و وفا قاضی‌زاده مقابل منزل شهید مطهری در خیابان دولت تهران توقف می‌کنند.

نقشه اولیه ترور او در همان منطقه بود، اما هوشیاری راننده آیت‌الله مطهری و وضعیت بد منطقه از نظر ترور، مانع کار تروریست‌ها می‌شود.

آنها خودروی استاد مطهری را تعقیب می‌کنند. احتمالا راننده خیابان شریعتی را به سمت پل سیدخندان کنونی آمده و بعد از عبور از خیابان سهروردی به میدان هفت تیر رسیده و با گذر از خیابان مفتح به سمت میدان کنونی سپاه رفته بود. بعد از آن هم وارد خیابان فخرآباد شده تا به منزل مرحوم یدالله سحابی برسد.

جلسه آن شب برخلاف آنچه تصور می‌شود جلسه شورای انقلاب نبود، بلکه جلسه موسسه متاع (مکتب تربیتی ـ. اجتماعی علمی) بود که در سال ۱۳۳۷ تاسیس شده بود و به مسائل اجتماعی می‌پرداخت، اما به دلایل امنیتی هیچ سندی از خود ثبت نکرده بود.

خودرو تروریست‌ها در ضلع مقابل خیابان پارک شده بود. قاتل (محمدعلی بصیری) هم پشت دیوار منزل سحابی کمین کرده و منتظر استاد مطهری بود. ظاهرا نفر دیگری (حمید نیکنام) هم سر کوچه کشیک می‌داده است.

 تروریست‌ها چراغی که ساکنان محل در پارک امین‌الدوله ـ. محل فعلی خانه مداحان ـ. برای روشنایی و امنیت محله گذاشته بودند را خاموش کرده بودند و با استفاده از تاریکی شب موفق به چنین کاری شدند.

ساعت حدود ۲۲:۴۰ شب جلسه  تمام می‌شود و استاد مطهری عزم منزل می‌کند. ظاهرا قرار بر این می‌شود که با خودروی آقای ترخانی به شمیران ـ. منزل شخصی خود ـ. برود.خودرو ترخانی سرکوچه پارک شده بود. یدالله و عزت‌الله سحابی چند قدمی استاد مطهری را بدرقه می‌کنند تا این که آقای مطهری به سر کوچه می‌رسد.

ظاهرا در این هنگام است که قاتل اصلی به استاد مطهری نزدیک می‌شود و او را به نام صدا می‌کند و پس از برگشتن آیت الله مطهری گلوله‌ای به زیر گوش او شلیک می‌کند که از ابروی چپش خارج می‌شود.

قاتل پس از این اقدام، ظاهرا از طریق یک کوچه فرار می‌کند و خود را به اتومبیل پیکان استیشن‌شان می‌رساند و با دو نفر دیگر به سمت شرق تهران فرار می‌کنند.

گروه فرقان خود را یک گروه مسلمان متکی بر اصل توحید می‌دانست و اهداف خود را بر اساس تفسیر قرآن مشخص می‌کرد. این گروه معتقد بود تفسیر قرآن کریم تنها کار امامان است و هر کسی جز امامان معصوم دست به تفسیر قرآن بزند، کارش خلاف اسلام است.    

استاد مطهری در جریان انقلاب از تفکرات و ایده‌ها و دستورات حضرت امام تبعیت می‌کردند و همواره در پی اجرای فرامین حضرت امام در مورد نهضت بودند. در این مورد آیت الله طاهری خرم آبادی می‌گوید؛ اگر چه دار التبلیغ کارش را بعد از تبعید، شروع کرد، اما آن رونقی که باید می‌گرفت پیدا نکرد و آخرش هم به جایی نرسید؛ چون مهر تایید امام به مسئله دار التبلیغ زده نشد و این موسسه از این مطلب انتزاع می‌شد که یک حرکتی است در مقابل امام و نهضت امام مخصوصا این که مقدمات آن مصادف بود با مخالفت امام و همان زمانی که امام تبعید شدند.

این‌ها یکسری مسائلی را تداعی می‌کرد که اینجا یک مرکزی است در برابر نهضت و در برابر امام. چند سال بعد که به مرحوم استاد مطهری اصرار کرده بودند که یک درس در آنجا برقرار کند. ایشان با مشورت امام اجازه او به آنجا رفت؛ و الا همین طوری خودش برای تدریس به دار التبلیغ نرفت، یعنی با این که مسئله آن شدت وحدت خودش را از دست داده بود و جنبه عادی پیدا کرده بود و یک موسسه‌ای شده بود برای تربیت مبلغ ولی باز شهید مطهری در برابر اصرار آنها به تنهایی تصمیم نگرفته بود.

همچنین شهید مطهری حلقه وصل و رابط امام با انقلابیون و مردم بود. در این مورد مرحوم حجت الاسلام موحدی ساوجی می‌گویند:در تهران آیت الله مطهری و چند نفر با امام مع الواسطه در ارتباط بودند و آن‌ها بودند که پیغام‌ها را به کل افراد انقلابی در سطح تهران می‌رساندند پیام‌ها معمولا در قم گرفته می‌شد، اما یک سالی را که ترکیه بودند ارتباطی با خارج نداشتند. ولی در زمانی که در عراق بودند با پیروزی انقلاب و لو با واسطه ارتباط برقرار می‌کردند افراد می‌رفتند و پیام‌ها را شفاهی از امام می‌گرفتند و می‌آمدند و عمل می‌کردند و یا به وسیله مکاتبه و نامه ارتباط انجام می‌شد، اما در واقع این ارتباط وجود داشت.

بدون تشبیه بگویم دوران تبعید امام از ترکیه به عراق تا سال ۵۷ و بازگشت امام به ایران تقریبا غیبت صغرای ولی عصر (روحی نه الفداء) بود که ملت ایران در میان خودشان امام را نداشتند، اما کسانی که نایب امام بودند وکیل و رابط بین امام و مردم بودند هر چند که این وکالت و نیابت نبود امام مردم می‌دانستند و می‌شناختند که این‌ها افراد مورد اعتماد امام هستند و از این طریق رهنمود‌ها و پیام‌ها را می‌گرفتند و عمل می‌کردند.

استاد مطهری در تمام میدان مبارزه حضور فعال و جدی فعال داشته است. از پخش اطلاعیه‌ها تا شرکت در قیام‌ها صحنه گردان میدان بود. استاد ابتدا در پخش اطلاعیه‌ها تا شرکت در قیام سال ۴۲ نقش فعال داشتند. بار‌ها از سوی عمال رژیم شاه بازداشت شده و زندانی شده بودند. اختلافات بین روحانیون را از بین می‌برد و مانع انفکاک در صفوف مبارزه می‌شد. استاد در جذب نسل جوان و روشنفکر به خصوص بعد از راه انداختن حسینه ارشاد نقش فوق العاده‌ای ایفا کردند. جذب نسل جوان نه تنها در دوران قبل از پیروزی انقلاب موثر واقع شد بلکه بعد از دوران پیروزی و جنگ برای کشور و انقلاب موثر واقع شد.

از نگاه شهید مطهری، بزرگ‌ترین ضربه‌ای که بر پیکر اسلام وارد شد از روزی شروع شد که سیاست از دیانت منفک گردید؛ و طرد دین از سیاست به معنای جدا کردن یکی از اعضای پیکر اسلام بود. با این حال در جهان تشیع، تفسیر «اولی الامر» متفاوت با برداشت اهل سنت است و هدف امثال سید جمال نیز مسلماً این نبوده است تا با ندای همبستگی دین و سیاست به استبداد سیاسی قداست دینی دهند، بلکه هدف، بیداری مسلمانان در دخالت در سرنوشت سیاسی و وابسته ساختن به دین بوده است.

شهید مطهری در بحث امامت و رهبری با ظرافت خاصی جدایی دین از سیاست را به منزله‌ی جدایی روحانیت از سیاست و حکومت به شمار آورده و معتقد است، بزرگ‌ترین آرزوی دوستداران ترقی اسلام باید توأم شدن سیاست و دیانت باشد:

نسبت این دو با هم نسبت روح و بدن است. این روح و بدن، این مغز و پوست باید به یکدیگر بپیوندند. فلسفه‌ی پوست، حفظ مغز است. پوست از مغز نیرو می‌گیرد و برای حفظ مغز است.

اهتمام اسلام بر امر سیاست و حکومت و جهاد و قوانین سیاسی، برای حفظ مواریث معنوی، یعنی توحید و معارف وحی و اخلاق و عدالت اجتماعی و مساوات و عواطف انسانی است.

شهید مطهری از مهمترین نیرو‌های انقلاب اسلامی بود و شاید مهمترین تعریف از این شهید بزرگوار را امام خمینتی (ره) بیان کردند.

 خدمتی که مرحوم مطهری به نسل جوان و دیگران کرده است، کم کسی کرده است. آثاری که از او هست، بی استثنا، همه آثارش خوب است و من کس دیگری را سراغ ندارم که بتوانم بگویم: «بی استثنا آثارش خوب است». ایشان بی استثنا آثارش خوب است؛ انسان ساز است؛ برای کشور خدمت کرده است. در آن حال خفقان، خدمت‌های بزرگ کرده است این مرد عالی قدر
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی

دیگر خبرها

  • شلیک به مغز انقلاب اسلامی
  • به زودی دغدغه خانواده شهدا هرمز با احداث گلزار شهدا رفع خواهد شد
  • روایتی از شهادت مرتضی مطهری، معلمی برای انقلاب اسلامی ایران
  • یادواره ۱۸۵ شهید معلم و دانش آموز گتوند برگزار گردید
  • دشمنان نظام و ملت ایران مرعوب تربیت یافتگان مکتب شهدا هستند
  • مراسم سوگواری امام صادق در باغ موزه دفاع مقدس برگزارمی شود
  • منصوری:‌ جمهوری اسلامی ایران در دوره اقتدار قرار داد
  • عملیات وعده صادق فخر اسلام و مسلمین بود
  • پیشرفت در کنترل نرخ بیکاری کشور/ تولید افزایش یافت
  • شهید مطهری مجاهدی در عرصه جهاد تبیین بود