Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@04:58:49 GMT

تأکید ازبکستان بر اتصال کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۸۴۹۳۷

تأکید ازبکستان بر اتصال کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، «عبدالعزیز کامل‌اف» وزیر امور خارجه ازبکستان در دومین نشست مجمع دیپلماسی با عنوان «افغانستان؛ چگونه می‌توان بر واقعیت‌های جدید فائق آمد»، گفت: توسعه پایدار تنها با همکاری بیشتر و توسعه روابط امکان پذیر است.

به گفته کامل‌اف، هدف ازبکستان اتصال کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی به یکدیگر است که مثل ترکیه از طریق ساخت پل‌ها بین آسیا و اروپا با توجه به موقعیت جغرافیایی خود دستاوردهای بزرگی بدست آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد ازبکستان نیز با توجه به موقعیت جغرافیایی خود نقش مشابهی را ایفا کند.  

وزیر خارجه ازبکستان اذعان داشت: در حال حاضر وظیفه اصلی ما در قبال افغانستان، جلوگیری از بحران‌های انسانی است.

وی خاطرنشان کرد: اکنون باید واقعیت‌های امروز را در نظر بگیریم. امروز چالش اصلی جلوگیری از بحران‌های انسانی است. ما به عنوان یک همسایه، با همه بازیگران منطقه‌ای برای بهبود ارتباط و روابط اقتصادی با افغانستان همکاری می‌کنیم.

کامل‌اف در پایان در نشست خبری در «آنتالیا» ترکیه در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه ANews درباره اوضاع اوکراین اظهار داشت: ما خیلی نگران هستیم و می‌توانیم بسیار حرف بزنیم اما مانند بسیاری از مردم جهان، خواستار توقف خشونت و حل و فصل همه مشکلات از راه سیاسی و دیپلماتیک هستیم.

وی گفت: ازبکستان از اوضاع اوکراین نگران است و خواستار پایان خشونت و حل و فصل همه مشکلات از راه سیاسی و دیپلماتیک است.

«شیرزاد اسداف» رئیس بخش مطبوعاتی ریاست جمهوری ازبکستان در آخر ماه فوریه گفته بود که ازبکستان در عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین موضع متعادل و بی‌طرفی را اتخاذ می‌کند.

پیشتر «نیکولای داروشنکو» سفیر اوکراین در «تاشکند» از ازبکستان بابت ارسال 28 تن کمک بشردوستانه به کشور متبوعش قدردانی نموده است.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: اوضاع اوکراین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۴۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش بین المللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه به‌ویژه ازبکستان به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و همکاری اتاق بازرگانی ایران و ازبکستان، امروز در سالن جابرحیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

حسین نادری‌منش، رئیس پارک علم و فناوری تربیت مدرس، درباره فعالیت های انجام شده در فضای علمی ایران گفت: در ایران حدود ۴ نسل آموزشی و تحصیلی شکل گرفته است. نسل اول، نسل آموزشی است. اما نقطه شروع کار دانشگاه تربیت مدرس، نسل دوم آموزشی یعنی تربیت پژوهشگر است.

نادری منش اضافه کرد: نسل سوم و چهارم آموزش، نسلی است که دانشگاه های کارآفرینی و پژوهشگری را در کشور تشکیل داده است. 

وی افزود: در کشور حدود ۱۳ پارک علم و فناوری درحال فعالیت است که در این میان،  دانشگاه تربیت مدرس از جمله پارک های علم و فناوری  دارای گرید۲ است.

نادری‌منش به ظرفیت های فناورانه پارک تربیت مدرس اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۸۰ شرکت مختلف در ۵ شاخه غذا، سلامت، انرژی، آی‌تی و زیست فناوری و بیو تکنولوژی در دانشگاه تربیت مدرس درحال فعالیت هستند.

وی ادامه داد: به همین دلیل در سال گذشته به‌عنوان هاب تعاملات علمی بین المللی کشور با کشور های دیگر از جمله پارک علم و فناوری کشور ازبکستان شدیم.

وی یاد آور شد: هدف از برگزاری این همایش شناخت دو طرفه هر دوکشور از ظرفیت های علمی است، این شناخت می‌تواند منجر به شکل‌گیری صندوق‌های مشترک و برخی مراکز دیگر برای نشر بیشتر دانش و همکاری های علمی بین دو کشور ازبکستان و ایران شود.

نادری‌منش، اشاره کرد: امیدواریم محدودیت های تحریمی و علمی میان کشورهای دوست و همسایه از جمله ازبکستان، از بین برود.

رئیس پارک علم و فناوری تربیت مدرس در پایان گفت: فضای بین‌المللی یکی از مهم ترین فضاها برای ما است و امیدواریم بتوانیم همکاری های بین‌المللی دانشگاه های داخل کشور را با دانشگاه های ازبکستان گسترش دهیم.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آشنایی با حریفان جوانان ایران در لیگ ملت‌های والیبال آسیای مرکزی
  • رقبای جوانان ایران در لیگ ملت‌های والیبال آسیای مرکزی
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر
  • رستگاری ازبکستان در ضیافت پنالتی ها/ شگفتی تاجیکستان کامل نشد
  • ایران در سید اول جام جهانی فوتسال
  • واکنش AFC به صعود افغانستان به جام جهانی فوتسال
  • یک جام و دو فینال/ ایران به دنبال فتح آسیا؛افغانستان در پی فصل نو
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران