Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@14:51:06 GMT

سرعت اینترنت همراه در ایران چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۸۴۹۶۸

سرعت اینترنت همراه در ایران چقدر است؟

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره سرعت اینترنت همراه در کشور توضیحاتی را ارائه کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه هیچ مشکلی برای افزودن به ظرفیت پهنای باند نداریم، گفت: سرعت و کیفیت اینترنت در ۶ ماه گذشته روند صعودی را طی کرده است. در این مدت سرعت ۲۵.۱۸ مگابیت بر ثانیه را در اینترنت سیار تجربه کرده‌ایم که فاصله زیادی با میانگین جهانی (۲۹.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶) ندارد.

عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به شرح جزییات این سوال که آیا واقعا اینترنت کند است یا نه و چه اقداماتی باید برای رضایت بیشتر کاربران نسبت به دسترسی به فضای مجازی انجام داد، پرداخت و گفت: ما هیچ مشکلی برای افزودن به ظرفیت پهنای باند بین‌الملل نداریم. رییس‌جمهور نیز دستور دادند، هر نیازمندی که در حوزه افزایش پهنای باند وجود دارد، مرتفع شود و ما نیز در حال تامین ظرفیت مناسب هستیم. وی در پاسخ به این سوال که برخی اعتقاد دارند، شورای عالی فضای مجازی مجوز افزایش پهنای باند بین‌الملل را صادر نمی‌کند، خاطرنشان کرد: اگر مجوزی در این ماه‌ها صادر نمی‌شد و ظرفیت پهنای باند افزایش نمی‌یافت، اکنون وضعیت شبکه اینچنین نبود.

وضعیت شبکه اینترنت ما الان وضعیت به نسبت مناسبی دارد. زارع‌پور خاطرنشان کرد: زمانی که ما از کندی یا تندی سرعت اینترنت صحبت می‌کنیم، باید یک پارامتر را به عنوان مبنا داشته باشیم. اکنون سایت «اسپید تست» به عنوان منبعی برای سنجش سرعت و کیفیت اینترنت است. البته شیوه جمع‌آوری داده‌های این سامانه خیلی قابل اتکا نیست اما از آن‌جایی که بیشتر کشورها با همین داده‌ها سنجیده می‌شوند، همین الان از روی همین سایت وضعیت اینترنت را بررسی می‌کنیم.

وزیر ارتباطات در ادامه به شرح وضعیت اینترنت ثابت و سیار ایران پرداخت و گفت: این سایت، کشورها را از نظر سرعت اینترنت رتبه‌بندی کرده است. شهریور امسال که من وزارت ارتباطات را تحویل گرفتم، سرعت اینترنت سیار ایران، ۲۱.۸ مگابیت بر ثانیه بود و در این ماه به سرعت ۲۳.۱ مگابیت بر ثانیه رسیده است که روند صعودی را نشان می‌دهد.

   

هدف ما  سرعت‌های چند ۱۰۰ مگابیتی است

زارع‌پور عنوان کرد: ما حتی در ماه‌های قبل در حوزه اینترنت سیار، سرعت ۲۵ مگابیت بر ثانیه را نیز تجربه کرده‌ایم. از ژانویه ۲۰۲۱ (دی ۹۹) تا مارچ ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰) رتبه ایران از ۷۹ به ۷۷ رسیده است و در این فاصله زمانی حتی به رتبه ۷۰ نیز دست پیدا کردیم. بهترین رتبه‌ها (۷۰-۷۳) را در یک سال گذشته و در دولت سیزدهم داشته‌ایم. وی تاکید کرد: برخی پوستر درست می‌کنند و ایران را هم رده با کشورهایی مانند افغانستان قرار می‌دهند؛ در حالی که ماجرا چنین نیست.

من بارها اعلام کرده‌ام که کیفیت اینترنت ثابت ما مطلوب نیست اما کندی و تندی سرعت باید معیار داشته باشد. یکی از معیارها همین اسپید تست است. در شاخص‌های دیگر شبکه مانند جیتر (jitter) تفاوت زمانی است که بسته اطلاعاتی ما از لحظه ارسال در شبکه تا زمان رسیدن به مقصد سپری می‌کند و لیتنسی (مدت زمانی که طول می‌کشد تا داده‌ها از نقطه‌ای از شبکه به نقطه دیگر منتقل شوند) نیز کاهش چشمگیری نداشته‌ایم.

زارع‌پور در اسپید تست وضعیت اینترنت ثابت را نیز به صورت آنلاین بررسی کرد: زمان ورود من به وزارت ارتباطات سرعت اینترنت ثابت ۹.۲۷ مگابیت بر ثانیه بوده و اکنون ۱۰.۳۹ مگابیت بر ثانیه است. رتبه ایران ۲ پله بالاتر آمده است. این مشاهدات نشان می‌دهد در ۶ ماه گذشته روند سرعت و کیفیت اینترنت، صعودی بوده است.

البته این سرعت با سرعتی که شایسته مردم ایران است، فاصله بسیار زیادی دارد. اکنون میانگین سرعت اینترنت ثابت در دنیا ۶۰ مگابیت بر ثانیه و سرعت ایران ۱۰.۳۹ است که تقریبا یک دهم میانگین جهانی است. این عدد و رتبه شایسته مردم ایران نیست.گلوگاه تمام مشکلات در شبکه اینترنت ثابت، توسعه نامتوازن ارتباطات ثابت و سیار در کشور است.

وی افزود: در کشورهای پیشرفته مصرف اینترنت کاربران در محل کار و خانه از ارتباطات ثابت است و بخش اندکی از دسترسی آنها به اینترنت از طریق تلفن همراه انجام می‌شود. هیچ کجای دنیا نیز کل نیاز مردم به شبکه، وابسته به اینترنت همراه نیست. نسخه شفابخش حل مشکل اینترنت کشور ما توسعه ارتباطات ثابت است که برای آن برنامه‌های بلندمدت، میان مدت و کوتاه‌مدت درنظر گرفته‌ایم.

زارع‌پور در خصوص برنامه‌هایی که وزارت ارتباطات برای توسعه اینترنت ثابت دارد، افزود: شبکه ارتباطات ثابت وضعیت خوبی نداشته، توسعه پیدا نکرده و ظرفیت آن اشباع شده است. شبکه انتقال مخابرات در برخی استان‌ها فرسوده شده و سال‌هاست در این حوزه سرمایه‌گذاری نشده است. اکنون بیش از ۶۰ درصد ارتباطات کل کشور (سیار و ثابت) وابسته به شبکه شرکت مخابرات است.

وزیر ارتباطات تاکید کرد: اگر در شبکه شرکت مخابرات مشکل داشته باشیم، این مشکل به بقیه بخش‌ها تسری پیدا می‌کند. ما در کوتاه‌مدت تلاش کردیم مشکلات فوری شرکت مخابرات را حل کنیم، به افزایش لینک‌های این شرکت به سمت شرکت ارتباطات زیرساخت کمک کردیم، از محل منابع خودمان تجهیزات لازم را برای‌ آنها فراهم کردیم، رقمی را از تبصره بودجه ۱۴۰۰ برای شرکت مخابرات مصوب کردیم تا برای ارتقاس شبکه انتقال داخل شهری در اختیارشان قرار بگیرد.

وی تاکید کرد: پروژه اصلی برای توسعه ارتباطات ثابت، پروژه FTTH است که دهه فجر امسال، با بهره‌برداری از نیم‌ میلیون پورت فیبرنوری رسما رونمایی شد. به دنبال این هستیم تا پایان دولت سیزدهم، ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری را در کشور راه‌اندازی کرده و در اختیار مردم قرار بدهیم.

 

منبع: ایرنا

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: سرعت اینترنت همراه در ایران چقدر است اینترنت بانک اینترنت اشیا اینترنت رایگان اینترنت رایگان مگابیت بر ثانیه کیفیت اینترنت وزیر ارتباطات ارتباطات ثابت سرعت اینترنت اینترنت ثابت شرکت مخابرات پهنای باند زارع پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۴۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با صعود به فینال برند ایران حفظ شد/ قهرمانی نیاز فوتسال ایران است

به گزارش خبرنگار مهر، تیم ملی فوتسال ایران در دیدار نهایی رقابت‌ها جام ملت‌های ۲۰۲۴ فوتسال آسیا روز یکشنبه ساعت ۱۴:۳۰ به مصاف میزبان مسابقات، تیم ملی تایلند خواهد رفت. فوتسالیست‌های ایرانی در حالی به دیدار نهایی صعود کردند که در بازی نیمه نهایی برابر ازبکستان با مشکل مواجه شدند و پس تساوی در وقت‌های قانونی و اضافه، در ضربات پنالتی به برتری رسیدند. مسأله‌ای که موجب نگرانی بسیاری از کارشناسان و اهالی فوتسال شد.

اسماعیل تقی پور کارشناس و پیشکسوت فوتسال در گفت و گو با خبرنگار مهر به بررسی شرایط تیم ملی در این بازی‌ها پرداخت و گفت: پیش از این هم گفته بودم که ازبکستان جدی ترین رقیب ما در جام ملت‌ها خواهد بود ژاپن نمی‌تواند برای ما خطرساز باشد و در دیدار برابر ازبکستان دیدیم که ازبکستان ما را به دردسر انداخت. بازی ازبکستان در همان دقایق اول نشان داد که با برنامه به مصاف ایران آمده است و روی نفرات ما شناخت کامل داشتند و سرمربی ازبک ها هم روی تیم خودش و هم روی تیم ما اشراف کامل داشت.

با صعود به فینال برند ایران را حفظ کردیم

این پیشکسوت فوتسال گفت: تیم ملی ایران با تیم ملی ازبکستان قابل قیاس نیست و نفرات ما به مراتب برتر از آنها است و ازبکستان هیچ گاه حریف قدری برای ایران نبوده است و هیچکدام از بازیکنان این تیم در حد و اندازه‌های بازیکنان ما نیستند. اما وقتی «ژوزه اوناسیو لوپز» هدایت این تیم را برعهده گرفت طوری از بازیکنان استفاده می‌کند که می‌تواند تیم ما را به دردسر بیاندازد و در این دیدار باید بگوییم که «مردیم تا بردیم!».

وی ادامه داد: اگر این بازی را نمی‌بردیم و به فینال نمی‌رفتیم برای فوتسال ایران اتفاق خیلی بدی می‌افتاد و شاید تا ۲-۳ سال نمی‌توانستیم این تیم را بلند کنیم و این اتفاق را به سختی فراموش می‌کردیم. خدا را شکر که با این پیروزی توانستیم برند خود را حفظ کنیم.

اسماعیل تقی پور بر اهمیت بهره گیری از سرعت تاکید کرد و گفت: در هر بازی باید با سبک خاصی بازی کرد. در این دیدار برخلاف دیداری مثل کویت نمی‌توانستیم با حرکات فردی به نتیجه برسیم و باید سرعت بازی را بالا می‌بردیم و هر گاه به بازی سرعت دادیم ازبکستان را با مشکل مواجه کردیم. اما مشکلی که وجود داشت این بود که در زمان‌های کمی از بازی از تاکتیک سرعت بهره گرفتیم. نفرات تیم ما برتر از سطح آسیا هستند اما حریف ما توانست طوری بازی را ببندد که نتوانستیم از روی حرکات فردی کار خاصی انجام دهیم و باید بتونیم در دیدارهایی که به این شکل به مشکل می‌خوردیم به سرعت تغییر تاکتیک دهیم.

باید کار تایلند را در نیمه اول تمام کنیم

وی ادامه داد: تایلند هم تیم خوبی است اما در حالی که از حضور تماشاگران بهره می‌گرفتند و در زمین خود بازی می‌کردند در دیدار برابر تاجیکستان به مشکل خوردند وضعیت ما و تایلند در مرحله نیمه نهایی به یک شکل دنبال شد. اما تایلند تیمی نیست که بتواند حریف ایران باشد. بازی فینال سختی‌های خودش را دارد و طبیعی است که هر دو تیم با استرس وارد زمین شوند. باید بتوانیم در دیدار برابر تایلند بتوانیم در همان ابتدای کار نتیجه را به سود خودمان تغییر دهیم و ممکن است هرچه به لحظات پایانی بازی نزدیک شویم کار برای ما سخت‌تر شود. قهرمانی نیاز فوتسال ایران است و همه باید برای شکست تایلند همت کنند. نباید با ترس به مصاف حریف برویم و در ضربات آخر باید نهایت دقت را داشته باشیم.

او در پایان به تمجید از بازیکنان جوان تیم ملی پرداخت و گفت: بازیکنان جوانی مثل بهروز عظیمی یا اکرمی بازیکنان خیلی خوبی هستند و آینده روشنی دارند. اینکه در این بازی‌ها حضور دارند و وحید شمسایی هم به آنها بازی می‌دهد که به افزایش تجربه آنها کمک می‌کند و می‌توانند در سال‌های آینده به بازیکنانی پخته و باتجربه تجربه شوند.

کد خبر 6089917

دیگر خبرها

  • اتاق‌های بازرگانی برای شبکه‌سازی به دنبال گسترش ارتباطات باشند
  • آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور
  • اختلالی در اینترنت مناطق مرکزی تهران نداریم
  • روستای «بن بید» به شبکه ملی اطلاعات متصل شد
  • با صعود به فینال برند ایران حفظ شد/ قهرمانی نیاز فوتسال ایران است
  • میدان شهرت در ایران
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • حضور معاون وزیر حمل‌ونقل و زیرساخت ترکیه در غرفه همراه اول
  • الهندی: پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادربه حفاظت از خود نیست
  • الهندی:پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادر به حفاظت از خود نیست