Web Analytics Made Easy - Statcounter

آقای خدایی در مراسم اهدای ۱۹ هزار جلد کتاب، کتاب را محصول مکتوب اندیشه بشری دانست و گفت: اگر انسانی بخواهد، اندیشه خود را ماندگار کند، باید این اندیشه را در قالب کتاب جاودان سازد بنابراین اهدای کتاب به معنی واقعی کلمه اهدا و ترویج اندیشه و آگاهی است.

با توجه به محدودیت‌های منابع مالی جهت خرید گسترده کتاب برای تقویت مجموعه منابع کتابخانه‌های عمومی استان آذربایجان شرقی و احیا و تقویت سنت حسنه نذر کتاب یا وقف در گردش کتاب، اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی در سال‌های اخیر اقدام به برگزاری پویش‌های مختلف از جمله «اهدای کتاب، اهدای دانایی»، «هر آذربایجانی یک کتاب» جهت جذب کتاب و منابع اهدایی مردم شریف و فرهنگ دوست استان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 ضمن قدردانی از محبت  خانواده اسداللهی در قبال کتابخانه مرکزی تبریز با اشاره به اینکه سال ۱۳۶۵ دانشجوی استاد صادقپور بوده است، گفت: ویژگی بارز این استاد مرحوم کتابشناسی دقیق وی بود، به‌طوریکه همواره تاکید می‌کرد، خواندن کتاب به تنهایی کافی نیست و باید شناسنامه کتاب با جزئیات برای خواننده آشکار شود.

خانم حسنیه اسداللهی نیا در این مراسم گفت: همسرم پنج سال پیش از دنیا رفت، بعد از فوت همسرم عده‌ای برای خرید کتابخانه شخصی مرحوم حاج عباسقلی واعظ چرندابی و حاج محمد صادقپور وجدی، پدر شوهرم و همسرم به خانه ما مراجعه می‌کردند، اما طی این رفت‌و آمد‌ها متوجه شدم هیچ یک درک درستی از ارزش این کتاب‌ها ندارند و این امر موجب رنجش ما می‌شد.

 تنها ارث باقی‌مانده از همسرم یک منزل مسکونی و این کتابخانه غنی است.

همسرم به خاطر رفاه فرزندانش در وصیتنامه اش صحبتی از اهدای کتاب‌هایش نکرده بود و به همین دلیل دست من در اهدای کتاب‌ها بسته بود.

 مدتی قبل از پدرم حاج محمدحسن اسدالهی نیا که وی نیز از معتمدین شهر تبریز بود ارثی به من رسید و من تصمیم گرفتم با آن ارثیه کتابخانه شخصی پدر شوهر و همسرم را از وارثان بخرم و به یاد مرحوم حاج عباسقلی واعظ چرندابی، حاج محمد صادق‌پور و حاج حسن اسداللهی نیا به کتابخانه مرکزی تبریز اهدا کنم.

 خانم اصغری معاون کتابخانه مرکزی تبریز در این مراسم ضمن قدردانی از این خانواده خیر گفت: مجموعه اهدایی سرکار خانم اسداللهی از اولین مجموعه‌های اهدایی است که با نظم و ترتیب مشخص و تفکیک شده به کتابخانه اهدا شده است و این امر نشانگر اهتمام این عزیزان در نگهداری از مجموعه بوده است.

 تاکنون ۵۴۰ جلد کتاب چاپ سربی، ۱۸۰ چاپ سنگی و ۳۴ جلد گراور و افست بین کتاب‌ها شناسایی شده است و با توجه به اینکه هنوز بخش اعظمی از کتاب‌ها را بررسی نکرده‌ایم احتمالا چندین جلد کتاب نفیس دیگر نیز به این لیست اضافه خواهد شد.

 شاخص‌ترین کتاب موجود در بین کتاب‌های اهدایی "رساله جهادیه" قائم مقام فراهانی است.

این دومین کتاب چاپ سربی در ایران است.

در پایان این مراسم تقدیرنامه حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز و رئیس هیئت امنای کتابخانه مرکزی تبریز به بانوی خیر تبریز حسنیه اسداللهی تقدیم شد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اهدای کتاب کتابخانه های عمومی کتابخانه مرکزی تبریز اهدای کتاب جلد کتاب کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۵۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی

آقای محمدرضا هراتی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما درباره دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: شاخص‌های کتابخانه‌ای در دو سال گذشته در بخش‌های کتابخانه‌های عمومی، منابع، سیار و عضو فعال افزایش یافته است.

وی گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی با بیش از سه هزار هشتصد کتابخانه، ۱۲۰ سالن مطالعه و بیش از ۱۲ میلیون نفر عضو و منابع متنوع تخصصی و عمومی، به عنوان بزرگترین شبکه مویرگی فرهنگی کشور، متولی اصلی کتاب و کتابخوانی در سطح کشور است.

وی افزایش ۶۴ باب کتابخانه عمومی، افزایش ۵۰ درصدی کتابخانه‌های سیار، افزایش منابع کتاب کتابخانه‌ها و رشد ۲۴۵ درصدی تعداد عضو فعال کتابخانه‌ها را از دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی در ۲ سال گذشته بیان کرد و گفت: کتابخانه‌ها از عضویت و امانت فراتر رفته و خدمات فرهنگی از جمله ۶۰ خدمت در جهت توانمندسازی و بهینه‌سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان ارایه می‌کنند.

هراتی با بیان اینکه همه کتابخانه‌های عمومی کشور بخش جداگانه کودک و نوجوان دارند و برای گروه‌های خاص نیز برنامه ریزی شده است افزود: در حال تجهیز بخش‌های سالمندان، نابینایان و مادران در کتابخانه‌های عمومی کشور هستیم.

وی اظهار داشت: از این ۱۲ میلیون عضو فعال نزدیک به ۶۰ درصد کودکان و نوجوانان هستند که در همین راستا برنامه‌های گسترده‌ای مانند جشنواره‌ها و جایزه‌های داستان نویسی و قصه گویی، محافل ادبی، پویش‌های کتابخوانی و مسابقات تلویزیونی را برای مخاطب کودک و نوجوان برگزار می‌کنیم.

معاون توسعه نهاد کتابخانه‌های عمومی افزایش ۵۰ درصدی کتابخانه‌های سیار به ویژه در روستا‌ها و نقاط کم برخوردار از دیگر دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ۲ سال گذشته دانست و گفت: در کنار بهره برداری از کتابخانه‌های مرکزی، ۱۳۲ کتابخانه غیر مرکزی شامل ۵۸ کتابخانه شهری و ۷۴ کتابخانه روستایی است.

وی گفت: علاوه بر افتتاح کتابخانه در روستا‌ها جشنواره‌هایی هم برای روستائیان و عشایر مانند جشنواره عشایر با طعم کتاب یا طرح حایی مانند مجموعه کوله کتاب ویژه مناطق صعب العبور را برگزار کردیم که با استقبال خوب مردم آن مناطق مواجه شد.

هراتی با اشاره به اینکه در حال حاضر ایران از لحاظ توسعه شبکه کتابخانه‌ای در بین کشور‌های برتر منطقه قرار دارد افزود: ایران از لحاظ توسعه شبکه‌های کتابخانه‌ای دارای رتبه اول در میان کشور‌های منطقه و در جمع ۲۰ کشور برتر دنیا است.

دیگر خبرها

  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی
  • افتتاح کتابخانه مرکزی رشت در رشد و بالندگی فرهنگی گیلان موثر است
  • پیشرفت ۶۳ درصدی کتابخانه مرکزی کرمانشاه
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه