Web Analytics Made Easy - Statcounter

بابک صحرایی ترانه سرا در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز درباره وضعیت حال حاضر موسیقی کشور اظهار کرد: مثل تمامی دوره‌ها وضعیت حال حاضر موسیقی ایران آمیخته‌ای از کارهای خوب و بد است. 

وی در پاسخ به این سوال که چرا موسیقی و ترانه‌های مبتذل در میان جوانان راه خود را باز کرده است، گفت: در تمام ۵۰یا۶۰سالی که در ایران موسیقی پاپ داشتیم و حتی در غرب، همیشه موسیقی مصرفی در لحظه مخاطب بیشتری داشته ولی در گذر زمان خیلی زود از حافظه مردم حذف شده و آثاری که دارای ارزش‌های مناسب موسیقیایی و کلامی هستند ماندگار می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بیشتر بخوانید:

صدا و سیما نیاز مالی هنرمندان را برطرف نمی‌کند / صدایمان به جایی نمی‌رسد

ترانه سرای کشورمان ادامه داد: اگر مروری داشته باشیم بر دهه پنجاه (دوره‌ای که از آن به‌خوبی در حوزه موسیقی یاد می‌شود) در آن زمان نیز موسیقی مصرفی در لحظه، مخاطب بیشتری داشته است؛ اما در همان دوره نیز آن دسته از موسیقی‌ها از بین رفته و به نسل‌های بعدتر منتقل نشده‌اند. 

صحرایی گفت: با توجه به اینکه حضوری فعال و مستمر در حوزه موسیقی داشته‌ام، شاهد بوده‌ام که در دهه ۸۰ جریان‌هایی راه افتادند که در لحظه مخاطب زیادی داشتند؛ اما امروز نه آن آهنگ‌ها را می‌شنویم و نه افرادی که در آن حوزه بودند کارشان ادامه یافته است. در حال حاضر نیز اوضاع همین است. همیشه و در همه زمان‌ها آثاری که در حوزه کلام و موسیقی ضعیف هستند را می‌شنویم که گاهی مورد اقبال عمومی قرار می‌گیرند؛ اما قطعا الک خواهند شد. مهم این است که ما مانند همیشه تعداد ترانه خوب، آهنگساز خوب و خواننده خوب زیاد داریم، در همین مقطعی که یکسری از کارها مورد اقبال عمومی قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: در واقع من با کلمه مبتذل موافق نیستم چون آنقدر این کلمه به اشتباه استفاده شده است که مشخص نیست منظور ترانه سطحی نگرانه است یا آثاری که کراهت کلامی دارند. من می‌گویم آثار سطحی مناسب‌تر است. درست است که آثار ضعیف تولید می‌شود اما آثار قوی هم کم نیستند. 

ترانه سرای کشورمان افزود: ببینید آهنگسازها و ترانه سراهای کاربلد کم نیستند. در واقع گریزی از آثار مصرفی در هیچ حوزه‌ای نیست. در حوزه سینما، در حوزه موسیقی، در حوزه هنرهای تجسمی در همه حوزه ها آثاری از این دست وجود دارد. تجربه تاریخی نشان داده ممکن است مردم در مواجهه با اثر هنری در لحظه اشتباه کنند اما در طولانی مدت هرگز اشتباه نمی‌کنند و گواهش این است که خواننده‌های معتبر و بزرگی که سال‌هاست در بین مردم جایگاه بزرگی دارند؛ همه اینها خواننده‌هایی هستند که ارزش آنها در چشم جامعه فقط صدای خوبشان نیست.

صحرایی گفت: در واقع این خواننده‌ها آثاری را اجرا کردند که در گذر زمان بر اساس کلام و موسیقی که اجرا شده است جایگاهشان مشخص می‌شود نه صرفا صدای خوششان. برای نمونه فریدون فروغی و فرهاد هر دو خواننده‌های خوبی بودند و مورد اقبال مردم بوده‌اند اما در گذر زمان آثار فرهاد در نزد مردم از شانیت بالاتری برخوردار است، چون کلام بهتری داشته‌اند. 

وی در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره وضعیتی که مافیا برای موسیقی کشور رقم زده است؛ چیست، گفت: در سرزمین ما تعریف مافیا با آنچه در جهان وجود دارد متفاوت است، در واقع در ایران کار گروهی و تیم ثابت داشتن را هم مافیا می دانند. در حقیقت سرمایه و ارتباطات باعث می‌شود که برخی از اتفاقات براساس شایستگی‌ها صورت نگیرد؛ اما تجربه شخصی ثابت کرده است کسانی که راه اصولی هنر را در پیش گرفته‌اند به جایگاه ارزشمندتری رسیده اند.

ترانه سرای کشورمان ادامه داد: خواننده‌هایی داریم که در طول سال‌ها و مشخصا با تلاش فردی به جایگاه لازم رسیده ‌ند. اینکه جریانی وجود دارد که افراد نالایق جریانی را به زور وارد سلیقه مردم می‌کنند وجود دارد؛ اما باقی نمی‌ماند. در طول عمر موسیقی پاپ ایران خواننده‌هایی از همین طریق به شهرت رسیده‌اند؛ اما چند سال بعد دیگر اثری ازشان نبوده؛ یعنی همان جریان هم در لحظه می‌تواند مخاطب را فریب دهد اما در طولانی‌مدت نمی‌تواند. اینکه چطور این جریان از بین رود نیازمند مدیریت اصولی در حوزه های کلان است که در حال حاضر به خوبی انجام نمی‌شود. 

صحرایی ادامه داد: در حال حاضر بودجه صداوسیما صرف تعداد انگشت‌شماری ترانه سرا، آهنگساز و موسیقی‌دان می‌شود. لازم است به این موضوع بپردازیم که بودجه‌هایی که برای تولید موسیقی باکلام خرج می‌شود ترانه‌هایش را چه کسانی می‌نویسند یا موسیقی ها را چه کسانی می‌سازند؟ به چند اسم مشخص و همیشگی برخورد می‌کنیم. زمانی که خود نهادها و ارگان‌ها به این شکل عمل می‌کنند طبیعتا در بخش خصوص نیز این اتفاق می‌افتاد.

وی گفت: آیا نهادها و ارگان‌ها کارهایی که عنوان می‌کنند دارای ارزش هنری است؟ بله عمدتا در حد میانگین دارای ارزش هستند؛ اما مورد مقبولیت جامعه قرار نمی‌گیرند. صداوسیما با توجه به بودجه کلانی که صرف ساخت موسیقی می‌کند باز اثری نمی‌بینیم که مورد اقبال قرار گیرد چراکه آثاری خنثی هستند. بین کار خوب از نظر فنی و کاری که مورد اقبال توده مردم باشد مرز باریکی است. که ما در این میان گیر کردیم. 

ترانه سرای پرکار کشورمان درباره اینکه چرا  این اتفاق نمی افتد، گفت: یکی از مهم ترین نکات تنوع در آثار است. در واقع یک تولید کننده اثر هنری مادامی که تیمی ثابت دارد طبیعتاً فقط قشر خاصی از جامعه را پوشش میدهید. نکته بعدی تجربه است در واقع کسانی در میان مردم جا باز می‌کنند که سالیانی به صورت مستقل کار کرده و عمده کارهایی که انجام داده اند، تولیدات سازمانی و ارگانی نبوده است. اینها مسائلی ساده است ک رعایت کردنش باعث اتفاقات مثبتی می‌شود.

صحرایی در پایان افزود: هر کسی از  راه می‌رسد، می‌گوید وضعیت موسیقی ایران خیلی بد است در صورتی که در همین ۲۵سال گذشته ما خواننده، ترانه سرا و آهنگسازهای بسیار خوب داریم و نمی‌توان موسیقی مصرفی را تعمیم کلی داد. در همه جای دنیا که میلیونها دلار صرف می‌شود خواننده‌های پیدا می شوند؛ اما بعد از مدتی حذف می شوند در واقع همه جای دنیا هنر مصرفی وجود دارد اما در حوزه موسیقی با کلام ایران در سطح جهانی نیز حرفهایی برای گفتن دارد و از منظر خلق مفهوم و سوژه پردازی ترانه‌های ما  در سطح بالایی قرار دارد.

انتهای پیام/ 

ملیحه آدینه کد خبر: 1133418 برچسب‌ها موسیقی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: موسیقی حوزه موسیقی ترانه سرای مورد اقبال خواننده ها حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۵۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی گفت: مردم ایران اساساً کتابنخوان نیستند و اهل مراجعه به کتاب هستند اما باید برای دسترسی مردم به کتاب تلاش بیشتری شود چراکه هزینه‌های کتاب افزایش یافته و این در کتابخوانی اثرگذار است. - اخبار استانها -

مهدی رمضانی  در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج در پاسخ به این سؤال که موضوع نوسازی و بازسازی کتابخانه‌ها در چه شرایطی است (در مصاحبه‌ای گفته بودید که با پول یک کیلومتر اتوبان‌سازی می‌توان کلی تحول در کتابخانه‌ها ایجاد کرد) الان چه مرحله‌ای است؟ اظهار داشت: آن قیاسم به مزاح بود! اما میزان اعتباری که در حوزه صنعتی، تجاری، زیرساخت، وزارت نیرو و وزارت راه و شهرسازی هزینه می‌شود، اعداد قابل توجهی است کما اینکه در آن حوزه‌ها هم اقتضائات هم به همان میزان است.

وی گفت: اگر حوزه فرهنگ از لحاظ بودجه‌ای تقویت شود، اثرگذاری و پیشرفت مسائلش بیشتر از تصور خواهد بود. بناها و ابنیه‌های فرهنگی زیادی در این دولت به همت دولتمردان تکمیل شد اما بازطراحی و بازسازی کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی نیز ضروری است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، با اشاره به اینکه در دور سفر دوم سفرهای استانی رئیس‌جمهور اختصاص اعتبار به بازسازی کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی استان‌ها از جمله کردستان لحاظ شده است، تصریح کرد: بازسازی و بازطراحی کتابخانه‌ها متناسب با نیاز و اقتضائات روز یکی از برنامه‌های اولویت‌دار این نهاد بوده و هم‌اکنون چندین پروژه مختلف در این حوزه در دست اقدام است.

وی بر ضرورت توجه به حوزه فرهنگ و کتابخانه‌ها تأکید کرد و افزود: کالبد و ساختمان ابزار بهره‌برداری است، هدف نیست، محتوا و برنامه کتابخانه‌ مهم است و این مراکز با حضور اعضا و کتابدار تجلی پیدا می‌کند، هر کدام که نقص داشته باشد، فرایند به صورت کامل شکل نمی‌گیرد.

اختصاص 70 میلیارد تومان به نوسازی کتابخانه‌های کشور

رمضانی در پاسخ به این سؤال که آیا مبلغی برای نوسازی کتابخانه‌های کشور اختصاص یافته است، اذعان داشت: در استان‌های مختلف از محل سفر استانی رئیس‌جمهور، اعتباراتی اختصاص یافته اما اکنون عدد مشخصی ندارم.

وی با بیان اینکه بودجه این نهاد محدود است، اظهار کرد: در بخش تملک 70 میلیارد تومان به نوسازی کتابخانه‌های کشور اختصاص دادیم البته نسبت به گستره این حوزه در کشور بسیار قابل توجه نیست اما مصوبات سفرهای استانی محسوس و تغییر خود را نشان خواهد داد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار تسنیم که ایران با استانداردهای کتابخانه‌های عمومی بین‌المللی چقدر فاصله دارد بخصوص در مقایسه با کتابخانه‌های کشورهای همسایه یا در منطقه؟ خاطرنشان کرد: وضعیت ایران در این حوزه بسیار خوب است و بارها این را تکرار کرده‌ام، به اذعان فعالان بین‌الملل و مهمانان خارجی حوزه کتابخوانی و آمار و ارقام از حیث شبکه‌ای کتابخانه‌ای وضعیت مناسبی داریم اما باید بازطراحی و اصلاح فرایندها و بهینه‌سازی داشته باشیم و توسعه هدفمند باشد.

وی عنوان کرد: جزو محدود دستگاه‌های فرهنگی کشور هستیم که به سمت آمایش سرزمینی پیش رفته‌ایم و معتقدیم هر گونه توسعه‌ای باید حول محور این مهم باشد. توسعه باید هدفمند باشد تا منجر به بهره‌برداری شود.

عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم که سرانه مطالعه در کشور چقدر است؟ اظهار کرد: عدد دقیقی از سرانه مطالعه نداریم! اما معتقدیم که گزاره‌ها بیانگر آن بوده که مردم ایران اساساً کتابنخوان نیستند و اهل مراجعه به کتاب هستند اما باید برای دسترسی مردم به کتاب تلاش بیشتری شود چراکه هزینه‌های کتاب افزایش یافته و این در کتابخوانی اثرگذار است.

وی ابراز داشت: فراهم کردن دسترسی مردم به کتاب جزو تأکیدات دولت و شخص رئیس‌جمهور بوده که جزو برنامه‌های اولویت‌دار قرار گرفته و باید فضاهای کلونی و محل تجمع کودکان و نوجوانان به سمت کتاب سوق داده شود. پیمایشی راجب عادت خواندن ایرانیان انجام داده‌ایم و تلاشمان این است که نتایج آن به نمایشگاه کتاب امسال برسد.

پیگیری مطالبه روستاهای فاقد کتابخانه در کردستان

رمضانی در پاسخ به سؤال پایانی خبرنگار تسنیم که با توجه به اینکه علاوه بر شهرهای استان، بسیاری از روستاهای کردستان فاقد کتابخانه هستند، فضا وجود دارد اما تجهیزات و کتاب نیست، چه برنامه‌ای برای جبران این ضعف دارید؟ گفت: بر اساس آمایش سرزمینی در روستاهای بالای 2500 نفر جمعیت سکنه امکان ایجاد کتابخانه وجود دارد و روستاهای با جمعیت کمتر را باید از طریق کتابخانه‌های سیار پوشش داد.

در ادامه گفت‌وگوی خبرنگار تسنیم با دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور را به صورت ویدئویی ببینید:

.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • خراسان رضوی بیشترین تعداد دفاتر انجمن سینمای جوانان کشور را دارد
  • نصرالله شیرین‌آبادی، نوازنده موسیقی درگذشت
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • صداوسیما بازهم حقوق هنرمندان را نقض کرد/ اعتراض خواننده سرشناس کُرد به استفاده غیرقانونی از آثارش در «نون.خ»
  • پارک شهدای سنندج به پاتوق فرهنگی تبدیل می‌شود
  • نماهنگ «نحن المنتقمون» منتشر شد/ یک موسیقی برای نمایش اقتدار
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • ترانه‌ کودکانه «ببعی تو بازیگوشی» اینستاگرام را منفجر کرد + ویدئو
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود
  • راهیابی هنرمندان شهرستان فارسان به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس