Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی نیکبخت کارگردان مستند «آقای مدیر» به تهیه‌کنندگی احمد شفیعی و تولید شده در خانه مستند، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ایده این فیلم و ارتباط آن با مستند «انتقال پایتخت» گفت: مستند «انتقال پایتخت» پروژه عظیمی در حدود ۴۰۰ دقیقه به همراه پرونده‌های مختلف است؛ بحران‌ها، معضلات، تهدیدها، فرصت‌ها و....

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمانی که مشغول ساخت این مستند بودیم من با شکلی از گفتگو در این مسیر مواجه شدم که جنس آن با گفتگوهای دیگر این کار قدری متفاوت بود و به شکل دیگری درباره شیوه مدیریت شهری پرسش‌هایی را به میان می‌آورد.

او ادامه داد: ۲ کارشناس بین‌المللی که با آن‌ها در این مستند گفتگو کردیم سوالاتی را مطرح کردند که در ابتدا شاید پاسخ به آن‌ها ساده و پیش‌پا افتاده بودند اما کمی که عمیق‌تر وارد جریان مدیریت شهری می‌شویم، می‌فهمیم به آن آسانی هم نیست، یک نظام مدیریتی یکپارچه را نیازمند است و اگر این نظام مدیریتی یکپارچه و دقیق نباشد می‌تواند تا دگرگونی حکمرانی نیز پیش رود و این اتفاق بسیار خطرناکی است چراکه وقتی جامعه شهرنشین به صورت عادی و همیشگی در ذهن خود می‌داند که امور روزمره او در هر لحظه موجود است اگر تغییری در آن رخ دهد فراهم کردن تمام این امور روزمره برای ۱۶ میلیون جمعیت روزانه به هیچ عنوان کار آسانی نیست.

این کارگردان با اشاره به اینکه از «انتقال پایتخت» به ساخت «آقای مدیر» رسیده است، بیان کرد: به دلیل اهمیتی که مدیریت شهری دارد و خلل در آن می‌تواند صدمه‌های جبران‌ناپذیری به بار آورد در تمام تحقیقات، گفتگوها و پژوهش‌هایی که برای «انتقال پایتخت» صورت گرفت مباحثی که مرتبط با مفهوم مدیریت شهری بود را جدا کردم و با پرداخت بیشتری نسبت به آن‌ها «آقای مدیر» روایتی از پدیده مدیریت شهری در پایتخت شد.

وی افزود: جرقه ساخت این مستند نیز از مناظرات انتخاباتی سال ۹۶ زده شد و سکانس پایانی فیلم نیز لحظه‌ای از این مناظرات را نشان می‌دهد که نامزدهای ریاست جمهوری بر سر یک موقعیت شهری در حال تسویه حساب، تحقیر و یا امتیاز گرفتن از یکدیگر هستند.

به گفته نیکبخت، روند تحقیق و پژوهش برای این مستند و پیش از آن «انتقال پایتخت» و برای رسیدن به فیلمنامه‌ای عظیم نزدیک به ۳۰ ماه زمان صرف شد.

این کارگردان در پاسخ به این پرسش که چرا امسال و پس از گذشت نزدیک به چهار سال تصمیم به اکران آنلاین این مستند گرفته است، عنوان کرد: «آقای مدیر» اکران آنلاین شد از این نظر که قابلیت پخش در تلویزیون را ندارد و درباره زمان آن هم من اطلاعی ندارم، فکر می‌کنم این سوال باید از تهیه‌کننده اثر پرسیده شود.

وی درباره چالش‌های ساخت «آقای مدیر» بیان کرد: الان پس از گذشت نزدیک به چهار سال و تجربیات این سال‌ها می‌توانم بگویم چالشی نداشتیم؛ مشکلاتی بودند که در دل کار کمی سخت و شاید اذیت کننده به نظر می‌رسید.

کارگردان «مرزهای پوسیده» در پایان گفت: در مجموع باید بگویم که حواس تهران جمع‌تر از این صحبت‌ها است و اگر شخصی بخواهد از آن سواستفاده کند قطعاً و حتماً برای او هزینه‌هایی ایجاد می‌کند و فرقی هم ندارد رییس‌جمهور باشد یا هر شخص دیگری. باید بگویم که این شهر، بسیار پویا و داینامیک است؛ در ۱۰۰ سال گذشته مرکزیت تهران دچار تغییر شده و این در ذات تهران است. در آینده نیز من مستند یا برنامه‌سازی درباره تهران و به صورت کلی مدیریت شهری را ادامه خواهم داد چراکه این بحث زوایای متفاوت و پیچیده زیادی دارد و صحبت و پرداخت درباره آن به این سادگی‌ها و به این شکل مختصر نیست.

به گفته این کارگردان، اگر قرار بر این بود که امروز و با بلوغ ذهنی این لحظه مستند «آقای مدیر» را بسازد، هرگز حاضر به ساخت آن نمی‌شد.

وی ادامه داد: علت نساختن این مستند آن است که مدیران شهری همواره در یک موقعیت مدیریتی همانطور که باب میلشان است رفتار می‌کنند، دچار خطا می‌شوند و هزینه‌های آن را نیز پرداخت می‌کنند به همین علت شهر را به جای موقعیت مدیریتی زندگی خرد مدیریت می‌کند. بلوغ امروز را هنگام ساخت «آقای مدیر» نداشتم و امروز متوجه آن شده‌ام هرچند که نزدیک به یک دهه است که در موضوع مدیریت شهری و به ویژه شهر تهران در حال مطالعه و فعالیت هستم و این موضوع را به این سادگی‌ها رها نخواهم کرد.

کارگردان «ناگهانگی» در پایان در پاسخ به این پرسش که چرا به اکران «آقای مدیر» در این لحظه و پس از نزدیک به چهار سال رضایت داده است، توضیح داد: به هر صورت این فیلم را من ساخته‌ام و برای تولید آن تلاش‌های بسیاری شده است. به هر اندازه به آن نقد وارد باشد اما در نهایت فیلمی تلخ و دارای اطلاعات زیادی است. ابراهیم حاتمی‌کیا پس از تماشای این مستند نقد اصلی که به «آقای مدیر» داشت تلخی بیش از حد آن بود اما باید بگویم موضوع این مستند موضوع تلخی است و مملو از مشکلات شهر تهران است که با بیان آن‌ها در انتها نمی‌توان خوشحال بود و این ذات یک مستند است که حقایق را عنوان کند حال می‌خواهد تلخ باشد یا شیرین.

کد خبر 5445009 زهرا منصوری

منبع: مهر

کلیدواژه: علی نیکبخت سینمای مستند ابراهیم حاتمی کیا تئاتر ایران موسیقی پاپ فیلم کوتاه درگذشت چهره ها علیرضا غفاری فیلم موقعیت مهدی هنرمندان تئاتر موزه هنرهای معاصر تهران سازمان صداوسیما حضور هنر ایران در جهان خانه هنرمندان ایران سازمان سینمایی اکران نوروزی فیلم سینمایی انتقال پایتخت مدیریت شهری آقای مدیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۶۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مایک لی زنبور طلایی را می‌گیرد/ تجلیل برای یک عمر دستاورد هنری

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، مایک لی، کارگردان کهنه کار فیلم‌های «ورا دریک»، «سالی دیگر»، «رازها و دروغ‌ها» و «الکی خوش» در جشنواره فیلم مدیترانه مالت با جایزه زنبور طلایی برای یک عمر دستاورد حرفه‌ای تجلیل می‌شود.

این کارگردان ۹۱ ساله که ۷ نامزدی اسکار در کارنامه دارد و نخل طلای جشنواره فیلم کن ۱۹۹۳ را برای فیلم «برهنه» دریافت کرده است، همچنین در یک مسترکلاس جشنواره شرکت می‌کند و با آدریان ووتن، مدیر اجرایی فیلم لندن و کمیسیون فیلم بریتانیا گفت‌وگو خواهد کرد.

جشنواره فیلم مدیترانه اعضای هیات داوران خود را که بخش رقابتی جشنواره متشکل از ۱۲ فیلم از منطقه را قضاوت خواهند کرد، معرفی کرده است.

در مراسم اختتامیه جشنواره که ۳۰ ژوئن برگزار می‌شود، جوایز زنبور طلایی جشنواره به بهترین فیلم بلند، بازیگری، فیلمنامه‌نویسی، طراحی تولید، اجرای فنی خلاقانه و جایزه ویژه هیات داوران اهدا خواهد شد.

گروه داوری شامل جان اس بیرد کارگردان اسکاتلندی، مارجری سیمکین مدیر بازیگران «آواتار»، پدرو لوکه فیلمبردار «جامعه برف»، ماریو فیلیپ آتزوپاردی کارگردان مالتی-کانادایی، نیتن کراولی انگلیسی طراح تولید «شوالیه تاریکی» و ریچی مهتا کارگردان کانادایی هستند.

امسال دومین دوره این جشنواره از ۲۲ تا ۳۰ ژوئن (۲ تا ۱۰ تیر) در شهر والِتا پایتخت مالت برگزار می‌شود.

کد خبر 6092677

دیگر خبرها

  • ببینید | «ابو جهاد» به روایت مستند
  • معرفی بهترین مستندهای جهان
  • میدان ۱۲ فرودین، نماد ناکارآمدی مدیریت شهری در سنندج + گزارش پیگیری
  • مستند «ابوجهاد» از شبکه مستند پخش می‌شود
  • مایک لی زنبور طلایی را می‌گیرد/ تجلیل برای یک عمر دستاورد هنری
  • ببینید | علت باورنکردنی برکناری باسوادترین مدیر صدا و سیما به روایت رضا پورحسین
  • مستندی درباره مادری که دو بازیگر نقش دو دختر گمشده اش را بازی می کنند
  • مستند «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم «هنر و تجربه» شد
  • اکران آنلاین فیلمی با بازی هدیه تهرانی
  • اکران آنلاین «روز مبادا» با حضور هدیه تهرانی