Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@09:08:53 GMT

زباله‌های اقیانوسی سرپناه جدید اختاپوس‌ها + عکس!

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۸۶۵۹۳

زباله‌های اقیانوسی سرپناه جدید اختاپوس‌ها + عکس!

نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که با افزایش حجم زباله‌های دریایی, اختاپوس‌ها به جای صدف‌ها و مرجان‌ها, این زباله‌ها را به عنوان سرپناه خود انتخاب کرده‌اند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ حجم زباله‌های انسانی در اقیانوس‌ها به شدت افزایش یافته است و این حجم عظیم زباله چرخه زندگی بسیاری از آبزیان و زیستمندان ساکن اقیانوس‌ها را تغییر داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخیراً دانشمندان با  بررسی سیستماتیک عکس‌ها و ویدیوهای زیر آب از سراسر جهان, 24 گونه از سرپایان (رده‌ای از جانورانِ شاخهٔ نرم‌تنان) را که خانه‌هایشان را در زباله‌های دریایی ساخته‌اند، شناسایی کرده است.

یکی از این گونه‌ها, اختاپوس است؛ فراوانی زباله در اقیانوس‌ها باعث شده اختاپوس‌ها به جای صدف‌ها و مرجان‌ها, زباله‌های انسانی را به عنوان سرپناه خود انتخاب کنند. برای سال‌ها، غواصان و دانشمندان اختاپوس‌هایی را مشاهده کرده‌اند که تخم‌های خود را روی پلاستیک دریایی یا وسایل ماهیگیری متروکه می‌گذارند. برخی از این موجودات بطری‌های شیشه‌ای، گلدان‌های سرامیکی، لوله‌های فلزی، قوطی‌های زنگ‌زده یا لیوان‌های پلاستیکی را به عنوان سرپناه خود انتخاب کرده و در آن‌ها گیر کرده‌اند.

زباله های انسانی جایگزین مفیدی برای سرپناه طبیعی اختاپوس‌ها محسوب می‌شوند اما محققان نگرانند که اگر این موجودات باهوش بیش از حد به بستر ما برای پناه گرفتن وابسته شوند، چه اتفاقی خواهد افتاد. امروزه، تولید مثل و بقای اختاپوس تا حد زیادی به زباله‌هایی که توسط  ما تولید می‌شود بستگی دارد؛  برخی از زباله‌ها می‌توانند اختاپوس‌ها را در معرض مواد شیمیایی سمی یا فلزات سنگین قرار دهند. این باتری‌ها از انواع زباله‌های بسیار آلاینده است که علاوه بر مخاطرات شیمیایی, آسیب فیزیکی ناشی از لبه‌های تیز آن نیز نگران کننده است.

نویسندگان این گزارش که در وب سایت "sciencealert" منتشر شده است, یکی دیگر از علل پناه بردن سرپایان به زباله‌های دریایی را جمع‌آوری صدف‌های دریایی عنوان کردند و معتقدند که در مناطقی که گردشگران صدف‌های دریایی زیادی را جمع‌آوری کرده‌اند، سرپایان وادار به سکونت گزینی در زباله‌های انسانی شده‌اند.

چرا نباید از ساحل صدف جمع کنیم؟ + فیلم مدت زمان تجزیه زباله‌های مختلف پلاستیکی در دریا چقدر است؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: عوارض آلایندگی محیط زیست عوارض آلایندگی محیط زیست زباله های انسانی اختاپوس ها زباله ها صدف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۶۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت نامناسب دفن زباله در استان به دستگاه قضایی اعلام شد

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: طبق وظایف قانونی که بر عهده محیط زیست است اقداماتی در خصوص وضعیت پسماندها انجام داده‌ایم و در این زمینه تذکرات لازم داده شده است.

اسلام جاودان خرد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه وضعیت پسماند در همه شهرها و مناطق استان مطلوب نیست، اظهارکرد: باید طبق قانون مساله پسماند و زباله در شهرها را شهرداری‌ها، در روستاها را دهیاری‌ها و بین این مناطق را بخشداری‌ها مدیریت کنند.

اعلام موارد با وضعیت نامناسب دفن زباله به دستگاه قضایی 

جاودان خرد با بیان اینکه وضعیت نامناسب دفن زباله در سطح شهرهای استان را به دستگاه قضایی اعلام کرده‌ایم، تصریح کرد: در زمینه پسماندهای عفونی استان کار بزرگی انجام داده‌ایم، در سال گذشته مراکز دولتی و بیمارستانها یک شرکت طرف قرارداد داشتند و پسماندها بصورت اصولی امحا و دفن می شد، در مورد پسماندهای عفونی بخش خصوصی نیز با همکاری دستگاه قضایی قریب به اتفاق مراکز درمانی خصوصی قرارداد منعقد کردند.

مدیرکل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: مطالعات جایگاه پسماند ویژه استان کهگیلویه و بویراحمد از سوی دانشگاه شیراز انجام شده است که همت مسئولان استان را می طلبد تا آن را در دستور کار قرار دهند.

سرانه تولید زباله کهگیلویه و بویراحمد بیشتر از میانگین کشور

جاودان خرد عنوان کرد: طبق آخرین آمارها سرانه تولید زباله در استان کهگیلویه و بویراحمد یک کیلو و ۲۰۰گرم است که این میزان نسبت به سرانه کشور با ۶۰۰ تا ۷۰۰ گرم، بیشتر است.

وی با بیان اینکه طبق آخرین اطلاعات کارخانه بازیافت زباله شهر یاسوج به شهرداری این شهر واگذار شده است، تاکید کرد: کارخانه بازیافت پسماند و زباله شهر یاسوج هنوز در مرحله تولید کمپوست نیست و چرخه آن تکمیل نیست. این آمادگی را داریم که از تسهیلات صندوق ملی محیط زیست در این زمینه کمک کنیم.

جاودان خرد گفت: در صورت بهره‌برداری از کارخانه بازیافت پسماند و زباله یاسوج علاوه بر پوشش پسماند این شهر، می‌تواند شهرستانهای همجوار از جمله دنا را پوشش دهد.

وی در خصوص رهاسازی نخاله های ساختمانی در سطح استان بخصوص شهر یاسوج اظهارکرد: باید شهرداری ها در این زمینه به مردم اطلاع‌رسانی بیشتری انجام دهند، جایگاه تخلیه نخاله‌های ساختمانی یاسوج جوابگوی نیاز این شهر نیست و باید یک جایگاهی بیرون از شهر در نظر گرفته شود.

مدیرکل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: با وجود اینکه مدیریت پسماندهای ساختمانی راحت‌تر از سایر پسماندهاست اما عزم جدی برای مدیریت در این رابطه در استان وجود ندارد. 

۹۰ درصد کهگیلویه و بویراحمد منابع طبیعی و جنگل است

جاودان خرد افزود: برای رها نکردن زباله در طبیعت، محیط زیست و منابع طبیعی و ورودی‌های شهرهای استان نیاز جدی به فرهنگ‌سازی داریم.

وی بیان کرد: حدود ۹۰ درصد استان کهگیلویه و بویراحمد را محیط زیست، منابع طبیعی و جنگل تشکیل می‌دهد و این استان به پایتخت طبیعت ایران معروف است برای حفظ این طبیعت باید از ریختن و رها کردن زباله در سطح استان خودداری شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعلام وضعیت نامناسب دفن زباله به دستگاه قضایی
  • وضعیت نامناسب دفن زباله در استان به دستگاه قضایی اعلام شد
  • بازی اختاپوس
  • روزانه بیش از ۲۰۰ تن پسماند در شهرستان مهاباد تولید می‌شود
  • کشف دومین منزل دپوی زباله در بجنورد + فیلم
  • دومین منزل انباشت زباله در بجنورد کشف شد
  • دومین ملک مسکونی محل انباشت ضایعات و زباله توسط شهرداری تخلیه شد
  • تفکیک زباله در روستای قلعه بالای بیارجمند آغاز شد
  • وضعیت ناگوار آوارگان غزه؛ وقتی جز کفن چیزی برای فرار از سرما وجود ندارد
  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند