Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@10:43:13 GMT

خسویه اولین روستای عاری از اعتیاد در فارس

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۸۷۶۱۷

خسویه اولین روستای عاری از اعتیاد در فارس

ایسنا/فارس وقتی برای اولین‌بار در خردادماه۱۴۰۰ گرد هم جمع شدند، کسی باورش نمی‌شد که کارشان این‌قدر گُل کند و برکت داشته باشد. آن روزها حرم شاه‌چراغ علیه‌السلام محل برگزاری اولین کارگاه آموزش و توانمندسازی گروه‌ها و هسته‌های خودجوش مردمی مقابله با اعتیاد بود. همان‌ها که به «جمعیت احرار» معروف شدند و چترشان آن‌قدر گسترده است که همه‌ آزادمردان و شیرزنانی را که از مصیبت مواد مخدر، مکدّر شده‌اند و زخمی، در بر می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

خط‌مشی و چارچوب رفتارشان، در سه حوزه‌ی: «پیشگیری و صیانت»، «درمان» و «مطالبه‌گری» خلاصه می‌شود و مصداق بارز نقش‌آفرینی مردم در حکم‌رانی هستند. به بیان دیگر، جمعیت احرار، تابلویِ درخشانِ اثباتِ ادّعایِ حلِّ مشکلات مردم به وسیله‌ی خود مردم هستند.

مدیر کاهش آسیب‌های اجتماعی سپاه فجر فارس گفت: بوی تعفُّن موادّ مخدر و اعتیاد به آن، این‌قدر در شامه‌ی شهر، محله و خانه‌هامان پیچیده که اگر بنا باشد معطل بمانیم و چشم انتظار، تا کسی از غیب بیاید و مشکل‌مان را حل کند، جوان سالمی دور و برمان باقی نمی‌ماند! دُرست است که دولت و حاکمیت وظیفه دارند، اما همه می‌دانیم که حجم آسیب‌های اجتماعی این‌قدر فراوان است که بهبود زخم‌ها و تاول‌هایِ پیدای در گوشه و کنار شهر، نیازمند عزم جزم همگانی است. تازه اگر دغدغه‌ی جدی وجود داشته باشد.

احسان مدبری که از ابتدایِ کار، همپای جمعیت احرار شده است، به خبرنگاران گفت: همه‌ی هم و غمش ما در معاونت اجتماعی سپاه این است که احراریّون، روی پای خودشان بایستند و توانمندتر شوند. تشکیل بیش از صد گروه و هسته‌ی مردمی مقابله با اعتیاد در مدت هشت ماه، نتیجه‌اش پاکی بیش از ۵۰۰ نفر معتاد در سراسر استان فارس است که بخش قابل توجهی از آن‌ها با روش جدید و بومی موفق به ترک شده‌اند.

وی با اشاره به عمر چندماهه‌ی جمعیت احرار اضافه کرد: در واپسین روزهای هفته، ماه، سال و قرن، و با شنیده شدن صدای گام‌های بهار، نتیجه‌ی تلاش‌های «جمعیت احرار» در گوشه و کنار استان فارس یکی‌یکی نمایان می‌شود و هر از گاهی می‌شنویم که در نقطه‌ای از فارس پهناور، اتفاقی مبارک رخ داده است. کارهایی که دستگاه‌های عریض و طویل متولی، در طول چهار دهه مسئولیت در حوزه‌ی مبارزه با مواد مخدر، موفق به انجام آن نشده‌اند.

معاون اجتماعی سپاه فجر نیز با تائید خبر پاکی یک روستای فارس از اعتیاد، گفت: به همت جمعیت احرار، در روستای خسویه زرین‌دشت استان فارس، بیش از هشتاد نفر از معتادان این روستا با رضایت خود و خانواده، موفق به ترک مواد شدند؛ جالب این‌که خیّرین مثل همیشه، اما این‌بار پایِ کار کاهشِ آسیب‌هایِ اجتماعی آمده‌اند و یکی با نذر مهربانی و اهدای بسته‌های حمایتی از خانواده‌ی بیماران معتاد و دیگری با تقبّل هزینه‌های بهبودی، زمینه‌ساز این اتفاق مبارک شده‌اند.

سرهنگ پاسدار محمدجعفر دوستدار افزود: سطح مطالبه‌ی عمومی مردم خسویه از دستگاه‌های قضایی و انتظامی کار را به جایی رسانده که خرده‌فروش‌های مواد مخدر در آن منطقه، جُل و پلاس‌شان را جمع کرده‌اند و روز جمعه ۲۷ اسفندماه، مصادف با نیمه‌ی شعبان و میلاد امام زمانعجل‌الله فرجه، روستای خسویه به عنوان طلیعه‌دارِ پاکی از مواد مخدر و اعتیاد در استان فارس معرفی می‌شود. همت مردم کار را به آنجا رسانده که استاندار فارس و فرمانده‌ی سپاه فجر نیز، در پیامی مکتوب، از همت بی‌نظیر مردم و جمعیت احرار روستایِ خسویه تشکر کرده‌اند و اکنون خسویه اولین روستای عاری از اعتیاد در استان فارس نام گرفته است. 

دوست‌دار با اشاره به فراگیری این حرکت در کل استان فارس، اضافه کرد: در نقطه‌ای دیگر از استان فارس و در شهر لپویی، چهار نفر از اعضای یک خانواده‌ی پنج نفری، شامل پدر و سه پسرش، سال‌ها بود که شیشه‌ی عمرشان با سنگِ ماده‌ی‌مخدّر شیشه شکسته بود! با تلاش جمعیت احرار لپویی ماه‌ها این خانواده مورد مشاوره قرار گرفتند و امروز پس از گذشت چهار ماه، هر چهار نفر پاک هستند و زنگار از شیشه‌ی سیاهِ زندگی‌شان پاک شده است. مادر و عروس این خانواده لبخند می‌زنند و برای بازگشت نوه‌ و فرزندشان که سال‌هاست به‌خاطر شرایط نامطلوب پدر و پدربزرگ و عموها در شهری دیگر و در مرکز ایتام نگهداری می‌شود؛ لحظه‌شماری می‌کنند!

معاون اجتماعی سپاه استان فارس ادامه داد: مثلاً در روستای گچی شیراز! یک خانم که مادر دو فرزند است و اصالتاً بچه ی آن روستاست، با این‌ که محل زندگی‌اش جای دیگری است، اما ماه‌هاست در تلاش است تا جمعیت ۴ هزار نفری روستا نسبت به بلای خانمان‌سوز اعتیاد می‌خیال و بی‌تفاوت نباشند؛ برایشان کارگاه آموزش برگزار می‌کند، مشاوره می‌دهد و جلسات منظم مشاوره برگزار می‌کند؛ در مدارس روستا مهارت‌های اجتماعی به صورت مستمر و منظم آموزش داده می‌شود و قدرت حل مساله، توان‌مندی «نه گفتن» و ده‌ها مهارت دیگر را به بچه‌ها یاد می‌دهند که ثابت بشود، موضوع پیشگیری مقدم بر همه مسایل دیگر است. این خانم، برخلاف روزهای اول، که تنها بود، مسخره می‌شد و کمکی نداشت، حالا همه را پای کار آورده؛ روحانی روستا، شورا، دهیار و از همه مهم‌تر مردم!

دوست‌دار با اشاره به دشواری‌های این مسیر سخت و پر از مخاطره و مخالف، گفت: امیدمان بعد از عنایات خداوند سبحان، تنها قدرت اراده‌ی مردم است. مواجه‌ی ما در برابر آسیب‌های اجتماعی مستمر، فراگیر و عالمانه است و در دستگیری و کمک به مردم حاضریم جان‌فشانی کنیم. خیلی‌ها برای حفظ آبرو، یا از ترس از دست دادن موقعیت شغلی، یا نداشتن هزینه، و یا حتی ترس از آسیب‌ها و مخاطرات بزرگ‌تر، از رفتن به کمپ‌های ترک اعتیاد خودداری می‌کنند؛ برای حل این مساله و با توجه به این‌که یک ساختار مافیایی در حوزه‌ی درمان اعتیاد نیز وجود دارد و در همه جا رخنه کرده است و معتاد را به مثابه‌ی مرغ تخم طلایی نگاه می‌کند که از مصرف، درمان و خانواده‌اش می‌شود بهره‌ی مالی جُست؛ بر آن شدیم که به دنبال مسیری دیگر باشیم. به لطف الهی با روشی بومی و بدون نیاز به مراجعه‌ی به کمپ، با استفاده از داوری گیاهی و در منزل، مراحل ترک بیماران به اعتیاد را دنبال کرده‌ایم که صدها نفر در طول این مدت موفق به سم‌زدایی و پاکی چندین ماهه شده‌اند.

به گزارش ایسنا، چراغِ جمعیت احرار، یا همان هسته‌های مردمی مقابله با اعتیاد، با راه‌بری معاونت اجتماعی سپاه فجر فارس، هر لحظه در حال تلالو بیشتری است. هیئت‌های مذهبی، مساجد و حسینیه‌ها، گروه‌های جهادی، سمن‌ها و تشکل‌ها و همه‌ی آنان که علاقه‌مند به نقش‌آفرینی و کنش‌گری فعال در جامعه هستند، می‌توانند زیر نام پرچمِ مقدس حضرت ابوالاحرار، حسین ابن‌علیعلیهماالسلام کورسوی امیدی برای واماندگانِ در پیچ و خمِ آسیب‌های اجتماعی، به‌ویژه معضل خانمان‌برانداز اعتیاد به مواد مخدر باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اعتیاد جمعیت احرار فارس خسویه درمان اعتیاد آسیب های اجتماعی اجتماعی سپاه جمعیت احرار استان فارس ی سپاه فجر مواد مخدر آسیب ها شده اند ی مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۷۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی ۱۲۳ شهر و ۲۴۶۹ روستای استان فارس از گاز

سرپرست شرکت گاز استان فارس از بهره‌مندی ۱۲۳ شهر و ۲۴۶۹ روستای استان فارس از گاز طبیعی خبر داد.

به گزارش شانا، وحید بهفر با اشاره به عملکرد شرکت گاز استان فارس در سال ۱۴۰۲، گفت: این شرکت گاز یکی از شرکت های پیشرو در اجرای طرح «هر خانه یک اتاق گرم» و پویش «گرما برای همه» با هدف اصلاح الگوی مصرف گاز در بخش خانگی و مشارکت مردم بوده است.

وی با بیان اینکه نامگذاری سال ۱۴۰۳ به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» چراغ راه همه مسئولان در دستگاه‌های اجرایی است، افزوذ: این شعار افزون بر ضرورت توجه به اقتصاد، بیانگر اهمیت نقش مردم و ظرفیت آنها در دستیابی به تحقق اهداف عالی نظام است.

سرپرست شرکت گاز استان فارس ضریب نفوذ گازرسانی شهری و روستایی را در سال ۱۴۰۲ به ترتیب ۹۹.۹ و ۹۶.۷ اعلام کرد و گفت: تعداد روستاهای گازرسانی‌شده در این بازه زمانی ۷۲ روستا بوده است

بهفر تصریح کرد: پارسال در استان فارس ۴ شهر گازرسانی شد و تنها شهر کوره باقی مانده که طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، این شهر نیز امسال از نعمت گاز طبیعی برخوردار می‌شود.

وی با بیان اینکه خدمات گازرسانی به شهرها و روستاهای فارس در دستور کار این شرکت است، گفت: تاکنون گازرسانی ۲۴۶۹ روستا و ۱۲۳ شهر به پایان رسیده و به شبکه گاز کشوری متصل هستند.

سرپرست شرکت گاز استان فارس یادآور شد: سیاست دولت سیزدهم ارائه خدمات‌رسانی به مناطق محروم است و این مهم نیز اولویت مسئولان ارشد استان و شرکت گاز است.

بهفر در بخشی دیگر از سخنانش با اشاره به گستردگی و وسعت شبکه‌های گازرسانی در مناطق مختلف استان فارس، بیان کرد: در بازه زمانی یادشده و با تلاش جهادی و عزم همکاران ۱۱۰۸ کیلومتر شبکه گازرسانی اجرا و ۲۳۲۲۵ انشعاب نیز نصب شد.

وی با اشاره به اهمیت رشد صنعت و متناسب بودن آن با سند آمایش سرزمینی که مورد توجه مسئولان ارشد استانی در سال‌های اخیر قرار گرفته است، گفت: بی تردید نقش گازرسانی با بهره‌وری صنایع ارتباط مستقیم دارد.

سرپرست شرکت گاز استان فارس با بیان اینکه تعداد ۶۰۶ صنعت استان در سال ۱۴۰۲ زیر پوشش شبکه گازرسانی قرار گرفتند، اظهار کرد: تاکنون به ۷۶۹۵ صنعت گازرسانی شده است.

بهفر همچنین از اشتراک پذیری ۶۳۵۲۳ مشترک گاز طبیعی در استان فارس مطابق با مقررات و ضوابط شرکت ملی گاز ایران در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی ۱۲۳ شهر و ۲۴۶۹ روستای استان فارس از گاز
  • جزئیات جدید از تشکیل استان‌های غربی و شرقی تهران
  • ۱۵۰۰ بانوی خودسرپرست کردستانی گواهینامه فنی وحرفه‌ای دریافت کردند
  • سیل روستای تختان در دهلران خسارت جانی نداشت
  • اجلاسیه شهدا در گراش
  • سیل روستای «تختان» در دهلران خسارت جانی نداشت
  • زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد
  • لزوم واگذاری امور فرهنگی به مردم/ پیری جمعیت دغدغه جدی است
  • رویداد ملی نوآوری اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد برگزار می‌شود
  • فیلم استفاده متفاوت از پهپاد نظامی در استان فارس برای اولین بار