Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@07:28:19 GMT

اگر قمر زمین گازی بود چه اتفاقی می‌افتاد؟

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۸۷۹۱۲

منجمان می‌گویند تشکیل و پایداری یک قمر گازی در منظومه شمسی، غیرممکن است.

خبرگزاری میزان _ ایسنا به نقل از اسپیس نوشت: سیاره‌های منظومه شمسی ما به دو شکل هستند: برخی سنگی و برخی گازی هستند. اما تمام قمر‌های منظومه شمسی سنگی هستند، حتی آن‌هایی که به دور غول‌های گازی می‌چرخند. اما چرا حتی یکی از قمر‌های منظومه شمسی هم از گاز ساخته نشده است؟ و اینکه آیا قمر‌های گازی به طور کلی در کیهان وجود دارند؟

"جاناتان لونین" رئیس دپارتمان نجوم دانشگاه "کرنل" می‌گوید: دلایل موجهی وجود دارد که چرا هیچ قمری در نزدیکی زمین، گازی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین ما تاکنون یک قمر گازی فراتر از منظومه شمسی خود نیز پیدا نکرده‌ایم، اما تشکیل چنین قمری می‌تواند در شرایط مناسب امکان‌پذیر باشد.

این موضوع به طور خاص، به جرم ماه، دمای اطراف آن و تأثیر نیرو‌های کشندی به معنی کشش گرانشی یک جرم مجاور مانند سیاره میزبان آن بستگی دارد.

برای نشان دادن اینکه چگونه این شرایط ممکن است بر یک قمر گازی تأثیر بگذارد، تصور کنید که ترکیب سنگی ماه خودمان با هیدروژن خالص جایگزین شود. "لونین" می‌گوید چگالی گاز هیدروژن بسیار کمتر از سنگ است، بنابراین ماه بلافاصله به اندازه زمین رشد می‌کند!

در واقع، اندازه بزرگ غول‌های گازی مانند سیاره مشتری یکی از دلایلی است که به حیات آن‌ها کمک می‌کند، چرا که اگر آن‌ها خیلی کوچک بودند، نیروی گرانش آن قدر قوی نبود که بتواند آن عناصر سبک را کنار هم نگه دارد.

اما اندازه، تنها عامل تعیین کننده در این امر نیست، بلکه دما نیز نقش مهمی دارد.

"لونین" می‌گوید: بیایید ماه را همانطور که هست، یعنی یک قمر سنگی در نظر بگیریم. سپس بیایید یک اتمسفر هیدروژنی در اطراف آن قرار دهیم. ما می‌دانیم که اتمسفر هیدروژنی به سرعت به دلیل اثرات حرارتی فرار می‌کند. به عبارت دیگر، گرمای خورشید باعث تبخیر هیدروژن می‌شود.

وی افزود: بنابراین چیزی که این موضوع به من می‌گوید این است که قمر کاملاً هیدروژنی در کنار زمین در فاصله زمین از خورشید پایدار نخواهد بود. این موضوع حتی تا مدار پلوتو نیز صادق است و تا آن فاصله از خورشید هم نمی‌توان هیچ قمری با جو گازی را متصور شد.

اما حتی اگر قمر گازی خیالی ما به اندازه زمین بود و دمای اطراف آن نیز بسیار سرد بود، باز هم احتمالاً سیاره میزبانش آن را از هم می‌پاشید.

"لونین" می‌گوید: به یاد داشته باشید که ماه زمین در معرض نیرو‌های کشندی یا جزر و مدی زمین است؛ بنابراین در واقع یک کره نیست و کمی تخم مرغی شده است، اما فرو نمی‌پاشد، زیرا استحکام مادی آن به آن کمک می‌کند.

وی افزود:، اما این در مورد ماه گازی فرضی ما صدق نمی‌کند، زیرا از آنجایی که گازی است و جامد نیست، حتی اگر خیلی سرد باشد هم اگر به دور جرم دیگری بچرخد، نیروی کشندی، آن را از هم می‌پاشد؛ بنابراین چگونه یک ماه گازی ممکن است وجود داشته باشد؟ پاسخ در این است که یک دوتایی ماه و سیاره باید یا بسیار دور از خورشید میزبان خود و سرد باشند یا بسیار بزرگ.

"لونین" می‌گوید: اگر یک قمر گازی به اندازه ماه ما باشد، در هر جایی از منظومه شمسی هم که باشد، فرومی‌پاشد. اما اینکه آیا در اعماق فضای میان‌ستاره‌ای چنین قمری می‌تواند وجود داشته باشد نیز هنوز یک علامت سوال است.

وی می‌افزاید: اگر می‌خواهید قمری فوق‌العاده بزرگ مانند نپتون بسازید و آن را در اطراف سیاره‌ای به اندازه مشتری قرار دهید، مطمئناً قمرتان پایدار خواهد بود، چرا که در آن صورت، نیرو‌های گرانشی که این اجرام عظیم را در کنار هم نگه می‌دارند، احتمالاً نیرو‌های کشندی را از نابودی قمری به اندازه نپتون باز می‌دارند.

بیشتر بخوانید: جایزه ۳۰ هزار دلاری ناسا برای یافتن حیات در مریخ

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: قمر زمین

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: قمر زمین منظومه شمسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۷۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندازه‌گیری قند خون با گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد

اطلاعات ارائه شده نشان می‌دهد که گلکسی واچ 7 قادر خواهد بود سطح قند خون کاربران را اندازه‌گیری کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، گزارش‌های منتشر شده در مورد ساعت‌های گلکسی واچ ۷ نشان می‌دهد که قابلیت‌های جدیدی در زمینه ردیابی سلامتی ارائه خواهد کرد؛ برای نمونه، انتظار می‌رود که سطح قند خون کاربران را اندازه‌گیری کند، این قابلیت به افراد مبتلا به دیابت و همچنین افرادی که درگیر دیابت نیستند کمک می‌کند که سبک زندگی سالمی را دنبال کنند.

اندازه‌گیری سطح قند خون با استفاده از ساعت هوشمند به روش غیرتهاجمی است و نیاز به سوراخ کردن پوست و استخراج خون نیست، بنابراین افراد می‌توانند آسان‌تر سطح قند خون خود را اندازه‌گیری کنند، به طور کلی انتظار می‌رود که اغلب گجت‌های پوشیدنی در آینده از این قابلیت پشتیبانی کنند.

شرکت سامسونگ هنوز به قابلیت اندازه‌گیری سطح قند خون توسط گلکسی واچ ۷ اشاره نکرده است، اما این احتمال وجود دارد که به حسگر اندازه‌گیری قند خون مجهز شود، البته هنوز اطلاعاتی در مورد نحوه عملکرد سیستم نظارت بر قند خون فاش نشده است؛ انتظار می‌رود که ساعت هوشمند گلکسی واچ ۷ در تاریخ هفتم جولای همراه با گلکسی فولد ۶ و فلیپ ۶ عرضه شود.

ممکن است ساعت هوشمند گلکسی واچ ۷ به تراشه جدید Exynos W940 عرضه شود که ۵۰ درصد کارآمدتر از نسل قبلی خود است و تا ۳۲ گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی داخلی دارد.

کد خبر 748222

دیگر خبرها

  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • آبشک به‌دنبال اتفاقی شیرین در قلب اهواز
  • تصویری ترسناک از خورشید در آسمان چین؛ چه اتفاقی افتاده؟
  • کیفیت هوای سلماس ناسالم برای گروه‌های حساس 
  • سری جدید گلکسی واچ قندخون را اندازه می‌گیرد
  • خوشمزه‌های مضر را با نوشابه نخورید!
  • غیبت قمری آنتارس چه زمانی رخ می‌دهد؟
  • اندازه‌گیری قند خون با گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • شگفتی‌آفرینی ژاپن در ماه: ماه‌نشین «اسلیم» برای سومین بار از سرمای مرگبار ماه جان به در برد
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد