Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون علمی رییس جمهوری گفت: در حال حاضر ۶۰ هزار دانشجو در خارج از کشور داریم و این عدد در مقایسه با ۴ میلیون دانشجوی مشغول تحصیل در داخل کشور عدد کمی است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری روز دوشنبه در آیین تقدیر از پایگاه‌های میزبان برتر در برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور افزود: توسعه اقتصاد دانش بنیان متکی به نیروی انسانی کارآمد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پدیده نیروی انسانی کارآمد یک پدیده جهانی است و همه کشور‌ها برای جذب و نگاهداشت نیروی نخبه به کشور خود برنامه دارند.

وی با بیان اینکه توسعه بیش از هر چیز یک کار فرهنگی است و این یک فرهنگ نو در ایران است، ادامه داد: اتفاقات زیادی برای توسعه در کشور چه در خصوص بازگشت نخبگان ایرانی و نیز جذب نخبگان غیر ایرانی باید بیفتد و الان نیز اتفاق افتاده است.

ستاری با تاکید بر اینکه ایران کشوری مهاجر پذیر نیست، تصریح کرد: بحث جذب نخبگان غیر ایرانی در حال انجام است. مشکلات اقامت سه تا پنج سال نخبگان و کارآفرینان غیر ایرانی رفع شده است، در دولت جدید یکی از اولویت‌های جدی وزارت کشور با همکاری بنیاد ملی نخبگان، جذب نخبگان خارجی است که در حال حاضر در کشور مستقر هستند.

گلایه معاون علمی رییس جمهوری از سازمان آمار

وی با گلایه از کوتاهی سازمان آمار ایران در خصوص ارایه آمار مهاجرت افزود: آمار مهاجرت بخشی از آمار جمعیت یک کشور است و در این سال‌ها آمار مشخصی از سوی این نهاد ارایه نشده است. آماری که از مهاجرت نخبگان در برخی از محافل داده می‌شود رفرنس جهانی ندارد. کمبود آمار صحیح موجب شده در رتبه بندی برخی از حوزه‌های فناوری در سطح دنیا با چالش مواجه شویم و جایگاه واقعی را نداشته باشیم.

ستاری گفت: کسی با پدیده مهاجرت مخالف نیست، ولی باید در ابعاد خود دیده شود، ما باید زیرساخت‌ها را برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور ایجاد کنیم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه این معاونت از سال ۹۴ برنامه بازگشت ایرانیان خارج از کشور را شروع کرده، گفت: برای اجرای این برنامه، الگو‌های متعددی در سطح دنیا برای اعزام بورسیه یا بازگشت به کشور مطالعه شد. در بحث بورسیه هزینه‌هایی برای تحصیل در خارج از کشور به منظور اقامت و سایر هزینه‌ها باید پرداخت شود، در مقابل در بازگشت نخبگان به کشور، این افراد در خارج از کشور به مراحل ارزنده‌ای دست یافته اند، حال با بازگشت آن‌ها به کشور از توانایی و تفکر و ایده آن‌ها استفاده می‌کنیم.

تحصیل ۶۰ هزار دانشجوی ایرانی در خارج از کشور

وی ادامه داد: در حال حاضر ۶۰ هزار دانشجو در خارج از کشور داریم و این عدد در مقایسه با ۴ میلیون دانشجوی مشغول تحصیل در داخل کشور عدد کمی است، این در حالی است که ۳۰ درصد جمعیت دانشجویی کشور‌های اطراف ما در خارج از کشور خود مشغول تحصیل هستند.

وی یادآور شد: درسال ۵۷، ۵۲ هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های آمریکا مشغول به تحصیل بودند. در حال حاضر ۱۱ هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های آمریکا تحصیل می‌کنند و رتبه سیزدهم را در این زمینه داریم، اگر بتوانیم سیستمی برای بازگشت نخبگان ایرانی به کشور داشته باشیم می‌توانیم از قابلیت‌های آن‌ها استفاده کنیم.

ستاری افزود: در ۱۰ دانشگاه برتر آمریکا که جزو ۲۰ دانشگاه برتر دنیا به حساب می‌آیند، حدود ۲۰۰ تا ۲۲۰ دانشجوی ایرانی تحصیل می‌کنند، یعنی سالی ۴۰ نفر برای این دانشگاه‌ها پذیرش می‌گیرند. بازگشت این افراد از دانشگاه‌های برتر دنیا یک سرمایه است.

زیرساخت‌های لازم برای استفاده از نخبگان غیرایرانی فراهم می‌شود

وی افزود: باید زیرساخت‌هایی برای بازگشت نخبگان آماده کنیم که در تمام دانشگاه‌های برتر کشور در حال انجام است، در نظر داریم این زیر ساخت‌ها برای نخبگان غیر ایرانی نیز فراهم شود، آمار‌های موجود اعلام می‌کند که قریب به ۱۰۰ هزار دانشجوی خارجی در ایران هستند که آمار واقعی بیشتر از این تعداد است.

راه اندازی ۳۰۰ استارتاپ در برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: با توجه به زیر ساخت‌هایی که در دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بیان برای بازگشت ایرانیان به کشور ایجاد شده، ۲۵درصد بازگشتی‌ها در دانشگاه‌ها مشغول به کار می‌شوند، یعنی ۴۰۰ نفر عضو هیات علمی در دانشگاه‌ها که عمدتا دانشگاه‌های برتر هستند مشغول فعالیت شده اند. مابقی آن‌ها در شرکت‌های دانش بنیان فعالیت می‌کنند و تا کنون ۳۰۰ استارتاپ از سوی این افراد راه اندازی شده است.

وی با تاکید بر اینکه باید روی سیاست‌های بازگشت نخبگان کار کنیم، افزود: در حوزه‌های علم و فناوری باید تعاملات داشته باشیم و ساختار‌هایی برای تعاملاتی که اتفاق می‌افتد فراهم کنیم. امسال ۵۶۰ نفر از این حمایت‌ها استفاده کردند و این عدد نسبت به سال گذشته که ۴۶۰ نفر بود، رشد افزایشی را نشان می‌دهد.

ستاری تاکید کرد: در نظر داریم در برنامه‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان میزان حمایت‌های مادی را از این افراد افزایش دهیم. امید است سال آینده سال خوبی در خصوص توسعه فرهنگ نخبگانی در تمام سازمان‌ها باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سورنا ستاری نخبگان دانشجوی ایرانی دانشجوی ایرانی خارج از کشور بازگشت نخبگان دانشگاه ها علمی و فناوری هزار دانشجوی برای بازگشت رییس جمهوری حال حاضر نخبگان غیر معاون علمی غیر ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۹۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یولیا زوتوا: عروس ایرانی ها شدم و بسیار خوش شانس هستم

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد و بانویی اهل کشور روسیه هستند که اکنون سالها از زندگی ایشان در جامعه ایران و در کنار خانواده های ایرانی می گذرد.

به گزارش مشرق، یولیا زوتوا، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد و بانویی اهل کشور روسیه هستند که اکنون سالها از زندگی ایشان در جامعه ایران و در کنار خانواده های ایرانی می گذرد.

وی در گفتگو با خبرنگار اسپوتنیک به بیان تجربیات خود پیرامون آداب، رسوم و فرهنگ ایران و جامعه ایرانی پرداخت.

سرنوشت من بسادگی با ایران پیوند خورد!

همسرم در دوره دکتری دانشگاه لامانوسوف شهر مسکو مشغول به تحصیل بودند و ما با یکدیگر در روسیه آشنا شدیم. پس از ازدواجمان ابتدا یک سفری را به ایران داشته و بعد از یکسال برای ادامه زندگی به ایران آمدیم. اگرچه ما بصورت دائمی ساکن ایران نیستیم و حدود هفت سال هم در کشور فرانسه زندگی کردیم، اما در مجموع حدود پانزده سال است که در این کشور زندگی می کنیم.

خانواده همسرم من را خیلی تحویل گرفتند

یولیا با خنده ادامه داد، شاید وقتی که به عنوان یک عروس روس وارد خانواده همسرم شدم حقیقا شانس آوردم، چراکه خانواده شوهرم به من احترام زیادی قائل بوده و من را خیلی تحویل گرفتند. خداروشکر هیچگاه با مشکل خانوادگی جدی مواجه نشدم، در حالیکه اغلب برای دختران روسی که با افراد خارجی ازدواج می کنند مشکلات خانوادگی متعددی رخ می دهد. بزودی موفق به یافتن شغل شدم و در دانشگاه به عنوان استاد زبان روسی مشغول به کار شوم، ما روسها مثلی داریم که می گوید: هرکجا کار است، مکان زندگی همانجاست. بنابراین تجربه زندگی من در ایران بسیار خوب و به آرامی پیش فت.

دانشجویان ایرانی خوب هستند اما سیستم ایرانی خیر!

از نظر من بیشتر دانشجویان ایرانی افراد پرتلاش و باهوش هستند که بسیار علاقمند به درس خواندن می باشند. اما اگر بخواهم به عنوان یک استاد که با دانشجویان ایرانی در ارتباط مستقیم است را با دانشجویان کشورهای دیگر مقایسه کنم باید بگویم، اگر نقصی هم وجود دارد، نقص در سیستم است نه کوتاهی دانشجویان و بیشتر سیستم حاکم نواقصی را در بر دارد. چراکه از سویی دانشجوها بسیار خوب و پیگرانه تحصیل می کنند، اما از سوی دیگر بعد از فارغ التحصیلی امکان بهره برداری از تحصیلات خود را ندارد و به خاطر مشکل بیکاری در کشور امید خود را از دست می دهند.

مسئله دیگری که اغلب خارجی ها متوجه آن می شوند، تمایل همه بچه ها برای ادامه تحصیل در دانشگاه است، در بیشتر خانواده ها بچه ها یا می خواهند دکتر شوند یا مهندس، که این به نظر من خیلی جالب است.

یکی دیگر از ویژگیهای دانشجویان ایرانی این است که اینقدر که نمره برای آنها اهمیت دارد، شاید اصلا مهم نباشد که چقدر تحقیق کرده و چه چیزهایی را فراگرفته اند.

فرهنگ روسها به ایرانی ها نزدیکتر است تا غربی ها

فکرمی کنم به عنوان یک فرد روس که هم تجربه زندگی در ایران را داشته و هم تجربه زندگی در غرب را، به نظرم فرهنگ روسیه به ایران و جامعه ایرانی بیشتر نزدیک است، روسها و ایرانی ها خیلی خوب و راحتر یکدیگر را درک می کنند. ایرانی ها فرهنگ چندین هزار ساله و تاریخ بسیار غنی دارند.

من ادبیات و زبان روسی درس می دهم و هر فردی که تنها اندکی با دبیات سروکار داشته باشد می داند که ادبیات بزرگ ایرانی برای همه الگوست. چیزی که من را بسیار متعجب می نماید اینکه نه تنها در میان خانواده های روشنفکر ایرانی و افراد تحصیلکرده، بلکه در خانواده های عموم مردم اشعارناب و جهان پسند ایرانی زنده است و با افتخار اشعار حافظ و فردوسی خوانده می شود. این علاقه مردم از نظر من خیلی عجیب و بسیار خوب است.

عید نوروز بهترین رسم ایرانی ها

البته که یکی از بهترین رسوم ایرانی ها برگزار عید نوروز است و من هم در میان تمام آداب و رسوم ایرانی که بیشتر آنها جالب و ریشه دار است بیش از همه هید نوروز را دوست دارم و اکنون که در روزهای پیانی سال نو هستیم می خواهم پیشاپیش عید نوروز را به همه ایرانی تبریک بگویم.

در روسیه بودن من را خوشحال می کند

خوشبختانه اکنون در دنیایی زندگی می کنیم که دیگر مسافت دور مانند نیم قرن پیش معنای جدی نداشته و یا سخت باشد، یا اینکه اگر روزی فردی به کشور دیگر مهاجرت نمود دیگر هرگز نتواند به سادگی باز گردد. باور کنید که من اصلا احساس نمی کنم که از روسیه رفته ام و با تکنولوژی های روز دنیا می توانم بسادگی با دوستان و خانواده ام صحبت نموده و در تماس باشم و براحتی در سفر باشیم. اگر روزی فرصتی پیش آید که برای همیشه و یا برای مدت کوتاهی در روسیه زندگی کنم بسیار خوشحال خواهم شد، اما این تصمیم من منوط به توافق خانوادگی بوده و همگی باهم باید تصمیم بگیریم.

دیگر خبرها

  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فتاوری «وعده صادق»
  • بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی در داخل و خارج کشور برپا می‌شود
  • بررسی علل مهاجرت و پیامدهای آن در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی
  • بسیج اساتید باید کارکرد متفاوتی در جهاد تبیین داشته باشد
  • بررسی علل مهاجرت در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی در سیستان و بلوچستان
  • هشدار جهانگیری درباره مهاجرت نخبگان
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران / عزا می گیرم وقتی می بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می کنند نه اروپا
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه‌های اول کنکور از ایران
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران /عزا می گیرم وقتی می بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می کنند نه اروپا
  • یولیا زوتوا: عروس ایرانی ها شدم و بسیار خوش شانس هستم