Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-09@02:03:05 GMT

رشد چشمگیر قیمت مسکن

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۹۳۷۷۱

رشد چشمگیر قیمت مسکن

قیمت مسکن  در چند سال اخیر روند روبه افزایشی داشته است.افزایش قیمت مسکن باعث شد بسیاری از مردم برای سکونت به حاشیه های شهر بروند.افزایش قیمت مسکن دلیل مشکلات بسیاری برای مستاجران شد.همچنین با افزایش چشمگیر قیمت مسکن خریدن خانه تبدیل به رویایی دست نیافتنی برای بسیاری شده است. در ادامه جزییاتی درباره روند قیمت مسکن را میخوانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر برای صاحبخانه شدن به شهر‌های اطراف تهران مثل اندیشه، رباط کریم، پرند و پردیس یا ورامین و پاکدشت فکر می‌کنید، خواندن این گزارش را توصیه می‌کنیم.

متوسط قیمت مسکن در تهران به متری ۳۳ میلیون تومان رسیده است؛ به این ترتیب یک خانه ۱۰۰ متری در تهران تقریبا سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان می‌ارزد و برای خرید یک خانه ۵۰ متری باید یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان پول داشته باشیم. حتما در جریان هستید که گزارش بانک مرکزی از متوسط قیمت‌ها حرف می‌زند و میانگین می‌گیرد. مثلا در این گزارش آمده متوسط قیمت هر متر خانه در منطقه یک تهران ۷۰ میلیون و ۲۵۹ هزار تومان است، پس متوسط قیمت خانه‌ای ۱۰۰ متری در شمال تهران می‌شود هفت میلیارد تومان!

 در منطقه ۱۸ اما هر متر واحد مسکونی به‌طور متوسط ۱۵ میلیون و ۶۷۴ هزار تومان ارزش دارد تا برای خرید خانه‌ای ۱۰۰ متری در این منطقه بودجه‌ای حدود یک میلیارد و ۵۷۰ میلیون تومان کفایت کند. با همین شیوه محاسبه، متوسط قیمت یک خانه ۵۰ متری در منطقه ۱۸ زیر ۸۰۰ میلیون خواهد بود. اگر به‌عنوان یک زوج جوان اهل مدارا باشید، می‌توانید ۴۸۰ میلیون تومان وام مسکن بگیرید و در منطقه ۱۸ با آورده‌ای معادل نصف قیمت یک واحد مسکونی، صاحبخانه شوید. همین عدد و رقم‌ها بعضی‌ها را وسوسه می‌کند برای صاحبخانه شدن به شهر‌های اطراف تهران بروند و خرید خانه در شهر اندیشه، رباط کریم، پرند و پردیس یا ورامین و پاکدشت را بررسی کنند.

در شهر اندیشه اگر بخواهید یک واحد ۴۷ متری بخرید که پنج سال ساخت بوده و یک اتاق خواب دارد، باید ۳۷۰ میلیون تومان هزینه پرداخت کنید. این واحد در طبقه اول واقع شده و اسانسور و پارکینگ و انباری دارد. یک ۴۶ متری ۱۲ سال ساخت هم ۲۸۰ میلیون تومان قیمت خورده است که در طبقه سوم واقع شده و پارکینگ دارد. اما باید بدون اسانسور از پله‌ها بالا بروید. گزینه دیگر در این شهر ۶۱ متری است که سال ۱۳۸۵ ساخته شده، دو اتاق خواب دارد و در طبقه سوم واقع شده و البته اسانسور ندارد. اما ماشین‌تان بیرون نمی‌ماند و می‌توانید آن را در پارکینگ بگذارید و قیمتش هم ۵۰۶ میلیون تومان است.

یک واحد ۴۳ متری با پارکینگ و آسانسور و چهار سال ساخت و در طبقه سوم واقع شده و برای خرید آن باید ۳۰۰ میلیون تومان هزینه کرد. در فاز یک اندیشه یک ۴۸ متری یم خوابه ساخت سال ۱۳۹۵، در طبقه سوم و البته بدون اسانسور ۶۳۰ میلیون تومان آگهی شده. این واحد پارکینگ دارد. در یک آگهی به یک واحد ۹۰ متری و سه خوابه برمی‌خوریم که در رباط کریم واقع شده، آسانسور و پارکینگ ندارد و در طبقه دوم واقع شده و از ساخت آن هشت سال می‌گذرد و ۶۰۰ میلیون تومان قیمت آن است. یک ۱۰۰ متری ساخت سال ۱۳۹۴ با دو اتاق خواب و در طبقه سوم ۸۴۰ میلیون است که البته پارکینگ و اسانسور ندارد. در بین آگهی‌های این شهر یک واخد ۵۵ متری است که پارکینگ دارد، یک خوابه است و در سال ۱۳۸۸ ساخته شده و قیمت آن ۴۹۰ میلیون تومان است. البته این واحد در طبقه چهارم واقع شده و اسانسور هم ندارد.

پرند و پردیس؛ از ۴۹۰ میلیون

در پرند برای خرید ۱۰۱ متر آپارتمان کاملا نوساز و دوخوابه که در طبقه همکف واقع است و پارکینگ و انباری ندارد، ۷۱۵ میلیون تومان پول لازم است. این اپارتمان البته حیاط اختصاصی هم دارد. مورد دیگر ۹۳ متری و در فاز سه مپسا واقع شده که دو اتاق خواب دارد و در طبقه دوم واقع شده، اما پارکینگ و آسانسور ندارد و قیمت آن ۵۸۰ میلیون تومان گذاشته شده. در فاز شش پرند، یک ۹۴ متری دو خوابه و نوساز با آسانسور، ۴۹۰ میلیون تومان قیمت دارد. اگر بخواهید یک اپارتمان ۸۵ متری با پارکینگ مسقف و انباری و اسانسور بخرید که نوساز است و دو اتاق خواب دارد، باید ۶۰۰ میلیون تومان هزینه کنید. این آپارتمان مربوط به تعاونی مسکن شرکت نفت است. در فاز شش یک واحد ۸۵ متری و دوخوابه است که سال ۱۳۹۶ ساخته شده و طبقه دوم است و اسانسور و پارکینگ دارد و قیمت آن ۵۲۰ میلیون است.

در پردیس یک مورد ۸۵ متری وجود دارد، دو اتاق خواب دارد و همین امسال ساخته شده ودر طبقه نهم یک برج قرار گرفته و امکاناتش کامل است. برای خرید این واحد باید ۸۲۰ میلیون تومان پول داشت. مورد دیگر که در فاز هشت واقع شده، ۱۰۰ متری و نوساز بوده و دو خوابه است و برای خریدش باید ۹۹۰ میلیون تومان پول داشت. البته باید بدانید که این آپارتمان همه امکانات لازم را داشته و در طبقه چهارم واقع شده. یک ۸۸ متری در فاز ۱۱ این شهر که دو سال از زمان ساخت آن می‌گذرد، ۹۷۰ میلیون تومان قیمت داشته و آسانسور و پارکینگ و انباری دارد و در طبقه ۱۲ واقع شده. بیشتر واحد‌های زیر یک میلیارد در پردیس در فاز ۱۱ واقع شده‌اند.

ورامین و پاکدشت؛ از ۱۹۵ میلیون

واحد‌های مسکن مهر در ورامین زیاد هستند و آگهی‌ها می‌گویند می‌توان با ۱۹۵ میلیون تومان یکی از آن‌ها را خرید. این قیمت یک آپارتمان ۵۷ متری است. شش سال از زمان ساخت این واحد می‌گذرد و در طبقه همکف واقع شده است. پارکینگ ندارد، اما دارای انباری است. مورد دیگر آپارتمانی ۱۰۰ متری با عمر شش سال ساخت است و پارکینگ هم دارد و قیمت آن ۷۲۰ میلیون تومان است. این واحد دو خوابه و در طبقه دوم یک ساختمان دو طبقه واقع شده. یک مورد دیگر ۶۸ متری و دو خوابه است که ۱۵ سال از ساخت آن می‌گذرد، درطبقه همکف قرار گرفته و، چون پارکینگ دارد، مشکلی برای جای پارک نخواهید داشت. قیمت این واحد ۲۸۰ میلیون تومان است. یک مورد دیگر ۱۰۰ متر بوده و سال ۱۳۹۶ ساخته شده و دو اتاق خواب دارد، اما هیچ امکاناتی از جمله پارکینگ و اسانسور و انباری و بالکن ندارد و قیمت آن ۸۰۰ میلیون تومان است.

یک واحد ۷۵ متری یک خوابه در پاکدشت، که سال ۱۳۸۹ ساخته شده ۴۲۰ میلیون تومان است. این اپارتمان در طبقه چهارم است و اسانسور هم ندارد. یک تک واحدی یک خوابه ۱۲ سال ساخت است که در طبقه دوم واقع شده و یک اتاق خواب دارد و برای خرید آن باید ۵۱۵ میلیون تومان هزینه کرد. اگر یک خانه ۸۰ متری پنج سال ساخت بخواهید که در طبقه دوم واقع شده و دو خوابه است، ما در آگهی‌ها به موردی برخوردیم که قیمت آن ۶۹۰ میلیون تومان است، اما پارکینگ ندارد. یک مورد دیگر ۷۰ متربوده و یک خوابه است و پارکینگ داشته و در طبقه چهارم واقع است، اما اسانسور ندارد و با این حساب ۴۰۰ میلیون تومان فروخته می‌شود.

 

قیمت مسکن در چند سال اخیر روند روبه افزایشی داشته است.افزایش قیمت مسکن باعث شد بسیاری از مردم برای سکونت به حاشیه های شهر بروند.افزایش قیمت مسکن دلیل مشکلات بسیاری برای مستاجران شد.همچنین با افزایش چشمگیر قیمت مسکن خریدن خانه تبدیل به رویایی دست نیافتنی برای بسیاری شده است. در ادامه جزییاتی درباره روند قیمت مسکن را میخوانیم.

 در تدوین برنامه اجرایی ساخت چهار میلیون واحد مسکن، نزدیک کردن توان خانوار به قیمت تمام شده راهبرد اصلی دولت است.محمودزاده گفت: برای نخستین بار در طرح‌های حمایتی کشور میزان تسهیلات و کامزد تسهیلات متفاوت و بر اساس دهک درامدی است. در این طرح تنوعی در سود تسهیلات و مبلغ که ناشی از کمک دولت به خانوار است در نظر گرفته شده است. مطالعات ما در راستای کمک به دهک‌های پایین و حمایت دولت است که بیشترین کمک به دهک اول تا سوم است.

وی ادامه داد: در مدت کمتر از پنج ماهی که قانون جهش تولید مسکن به وزارت راه ابلاغ شده، ۹۸۰ هزار واحد زمین با کاربری مسکونی برای طرح تامین شده که کلنگ زنی ۳۲۰ هزار واحد آن انجام شده و ۱.۴ دهم میلیون اراضی زمین تعیین و در دست بررسی است. بر این اساس در کمتر از پنج ماه نزدیک به یک میلیون واحد زمین تامین شده است.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی افزود: تاکنون بیش از سه میلیون و ۳۵۰ متقاضی در طرح ثبت نام کردند. در همه شهرها ثبت نام در حال انجام است، همچنین ۴۰۰ هزار متقاضی مجرد در این طرح ثبت نام کردند.

این مقام مسوول گفت: بیش از ۹۰ درصد پالایش ها انجام شده و به استان‌ها ارسال شده است تا شرط سکونت بررسی شود. این مهم در  زمان کوتاهی انجام خواهد شد و در ابتدای سال آینده نهضت بزرگ ساخت و ساز شروع خواهد شد.

یه کارشناس بازار مسکن پیش بینی کرد در صورت حصول توافق هسته ای در اردیبهشت و خرداد، به میزان کاهش نرخ ارز شاهد افت قیمت مسکن خواهیم بود.

 یک کارشناس بازار مسکن گفت: پیش‌بینی من این است که در صورت حصول توافق هسته‌ای در اردیبهشت و خرداد با افت قیمت مسکن به میزان کاهش نرخ ارز مواجه شویم که فرصت مناسبی برای خریداران مصرفی است؛ چون ریزش بازار مسکن، طولانی مدت نخواهد بود.

منبع: فردا

کلیدواژه: خواب ساخت و ساز قیمت مسکن مسکن وزیر راه و شهرسازی میلیون تومان هزینه میلیون تومان قیمت دو اتاق خواب میلیون تومان میلیون تومان پول افزایش قیمت مسکن اتاق خواب قیمت آن طبقه چهارم طبقه سوم ساخته شده برای خرید متوسط قیمت واقع شده مورد دیگر یک خوابه ۱۰۰ متری دو خوابه سال ساخت ۱۰۰ متر یک مورد یک خانه یک واحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۹۳۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 مسکن کارگری در راه است؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، رئیس فراکسیون کارگری مجلس گفت: به تازگی تفاهمنامه‌ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شده که در پی ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی حدود ۲۵۰هزار واحد از ظرفیت مسکن ملی به کارگران اختصاص داده شود.

بیشتر بخوانید: شوک جدید به کارگران / افزایش حق مسکن منتفی شد

"مسکن" یکی از مهمترین مشکلات کارگران است. چرا که با افزایش و نوسانات قیمت مسکن در بازار، توان کارگران برای تهیه آن دشوار شده است. آمارها حکایت از این دارد که نزدیک به ۷۰ درصد درآمد کارگران صرف اجاره بها و تأمین مسکن می‌شود.

قیمت سرسام‌آور مسکن و به تبع آن اجاره بهای سنگین عملاً بیش از نصف حقوق کارگران را می‌بلعد و حال در شرایطی که حتی کارگران برای پرداخت اجاره در تنگناهای مالی هستند، دیگر توانی مالی برای خرید خانه حتی به شرط دریافت وام هم ندارند.

به واسطه افزایش شکاف میان مزد و معیشت در سال‌های گذشته، نمایندگان کارگری، تقاضای ترمیم مزد را برای جبران هزینه‌های تورم و حل مشکل روزمره کارگران به شورا فرستاده بودند، اما آذر ماه سال ۱۴۰۲ جلسه شورای عالی کار با حضور شرکای اجتماعی تشکیل و مقرر شد قرارگاه مسکن کارگری تشکیل شود و به امورات مسکن کارگران رسیدگی شود.

در جلسه ۲۷ اسفند ماه ۱۴۰۳, به‌پیشنهاد وزیر کار در راستای توجه به اختصاص بخش قابل ملاحظه‌ای از سبد هزینه کارگران به مسکن، قرار شد یک کمیته سه‌نفره با حضور نماینده کارگران، کارفرمایان و وزیر کار تشکیل شود و از اول سال آینده مسکن کارگران را پیگیری کنند.

صولت مرتضوی گفت: باید به بحث مسکن توجه ویژه داشته باشیم، بارها پیشنهاد دادم یک شورایی تشکیل شود و نماینده‌ای از سه شریک اجتماعی در آن عضو باشد.

محمد چکشیان، معاون وزیرکار در هفته کارگر خبر از ساخت ۶۰ هزار مسکن کارگری داد.

وی از ساخت حدود ۶۰ هزار واحد مسکن کارگری خبر داد و گفت: وزیر کار چند ماه قبل دستور تشکیل قرارگاه مسکن کارگری را صادر کردند که با حضور سازمان‌های تابعه وزارتخانه و دستگاه‌های مختلف و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی شکل گرفت، ولی ما تمرکز کردیم روی اینکه چند سناریو را طراحی کنیم و برخی از این سناریوها، تعاونی محور، برخی کارفرما محور و برخی دیگر روی رفع موانع پیش روی کارگران و کارفرمایان است.

چکشیان با بیان اینکه تلاش وزارت کار این است که در چند ماه آینده رویکرد جدید و بسته‌های اختصاصی و رویکرد جدیدی در مسکن کارگری داشته باشیم، اظهار کرد: این رویکردها در ماه‌های آینده اعلام خواهد شد. جلساتی با تشکل‌ها برگزار شده و درحال رفع موانع هستیم و امیدواریم اقدامات خوب و متفاوت از گذشته رخ بدهد.

تفاهمنامه برای اختصاص مسکن به کارگران

علی بابایی کارنامی، رئیس فراکسیون کارگری نیز اخیراً با اشاره به اختصاص سالانه ۲۵۰ هزار واحد مسکونی به کارگران، گفت: به تازگی تفاهمنامه‌ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شده که در پی ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی حدود ۲۵۰ هزار واحد از ظرفیت مسکن ملی به کارگران اختصاص داده شود.

رئیس فراکسیون کارگری گفت: از معیشت تا مسکن جزو مطالبات اصلی کارگران است که در چند سال اخیر به صورت مختلف در مجلس مورد بررسی قرار گرفت، مجلس برای شاخص‌های اصلی همچون مسکن کارگران پیگیری‌های جدی داشته باشد.

نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسکن کارگران به لحاظ سبد معیشتی و رفاهی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، افزود: حدود ۶۴ ماده و تبصره از قانون کار در مورد رفاه کارگران است، منهای سال‌های دهه ۶۰ که موضوع رفاهیات کارگران در قالب تعاونی‌ها به صورت ویژه در دستور کار دولت قرار داشت در سال‌های گذشته چندان به این مسئله به صورت ویژه پرداخته نشده است.

رئیس فراکسیون کارگری در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در سال‌های گذشته بنگاه‌های بزرگ در جوار کارگاه‌های شهرک‌های صنعتی و مسکونی دایر بودند، اظهار داشت: با گذشت زمان اقدامات ساخت مسکن برای کارگران در حاشیه قرار گرفت، در دهه ۷۰ به بعد به دلیل گرایش‌های توسعه‌ای که در کشور حاکم بود نتوانستیم به ظرفیت‌های رفاهی کارگران توجه کنیم، امروز کارگران با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند که بخش زیادی از آن به مسائل بی توجهی حقوق کارگران در سال‌های پیشین باز می‌گردد.

بابایی کارنامی با اشاره به اختصاص سالانه ۲۵۰ هزار واحد مسکونی کارگران، اظهار داشت: به تازگی تفاهمنامه‌ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شده که در پی ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی حدود ۲۵۰ هزار واحد از ظرفیت مسکن ملی به کارگران اختصاص داده شود و تقریبا تحت عنوان ابلاغیه به ادارات کل استانی وزارتخانه کار، تعاون و رفاه ابلاغ شده است تا در این راستا کار جدی صورت بگیرد.

نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه دولت باید برنامه‌ای برای تامین مسکن اقشار کم درآمد جامعه به ویژه کارگران داشته باشد، ادامه داد: امیدواریم با پیگیری‌هایی که کمیسیون اجتماعی و فراکسیون کارگری دارند وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و همچنین وزارت راه و شهرسازی مشکلات مسکن کارگران را پیگیری کرده تا موفقیت‌های لازم را داشته باشیم.

بابایی کارنامی با تاکید بر اینکه فراکسیون‌های کارگری مجلس دارای شاخص پایه و مطالبه‌گر در مجلس است، بیان کرد: فراکسیون کارگری جز فراکسیون‌های شاخص پایه و مطالبه‌گر در مجلس دوازدهم باقی خواهد بود تا مسائل کارگران را پیگیری کند.

آخرین وضعیت اقدامات انجام شده در حوزه ساخت مسکن کارگری

همچنین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در روزهای اخیر، درباره سیاست دولت درخصوص مسکن کارگری آن هم باتوجه به نابسامانی که در بازار مسکن وجود دارد، گفت: جهت‌گیری دولت برای طرح ملی مسکن اقشار ضعیف مانند جامعه عزیز کارگران است. هنگامی که ۴ میلیون مسکن هدف‌گذاری می‌شود حقیقتا همین جامعه (کارگران) محور اصلی هستند و ساخت مسکن ملی با هدف توسعه تولید و ساخت در جهت ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: اولویت اول ما در حوزه مسکن جامعه کارگری هستند تا ان‌شاالله بتوانند از مزایای آن بهره‌برداری کنند. به طور خاص تعاونی‌های مسکن کارگری متولی ساخت و ساز مسکن کارگران هستند و کارفرمایان هم مکلف به حمایت شدند.

سخنگوی دولت بیان کرد: ۲۳۰ تعاونی کارگری در حوزه مسکن در کشور وجود دارد که دولت هم حمایت‌های لازم را انجام داده است و بعد از این هم انجام خواهد داد و توافقات مختلفی بین مجموعه‌های صنعتی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شده است.

وی با بیان اینکه درحال ساخت ۱۴۰ هزار مسکن مسکونی فقط برای بخش صنعت هستیم، گفت: برای ساخت ۱۴۰ هزار مسکن برای بخش صنعت وزارت راه زمین در اختیارشان قرار داده است این به غیر از زمین‌هایی است که خودشان داشته اند.

بهادری جهرمی گفت: ۵ هزار هکتار برای ساخت مسکن در کنار شرکت‌های صنعتی پیش بینی شده است تا در صورت نیاز در اختیار کارگران قرار گیرد. دولت همه ظرفیت‌های خودشان را قرار داده است. تعاونی‌های مسکن کارگری هم پیشگام هستند و دولت هم همراه است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1229899 برچسب‌ها بازار مسکن

دیگر خبرها

  •  مسکن کارگری در راه است؟
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • قیمت آپارتمان های ۷۰ تا ۹۰ متری در تهران
  • قیمت آپارتمان‌های ۷۰ تا ۹۰ متری در تهران
  • خانه‌های منطقه ۲۲ تهران چند؟
  • گزارش جدیداز قیمت مسکن در تهران/مسکن چقدر گران شد؟
  • جهش قیمت مسکن در تهران/ یک متر خانه ۸۱.۶ میلیون تومان!
  • جهش قیمت مسکن در تهران / یک متر خانه ۸۱۶.۳ میلیون تومان!
  • گزارش جدیداز قیمت مسکن در تهران/مسکن ۰.۲ درصد افزایش یافت
  • قیمت اجاره آپارتمان در منطقه ۱ و ۳ تهران