Web Analytics Made Easy - Statcounter

متاسفانه ورود و ظهور بدعت‌های غلط و مواد محترفه در سال‌های اخیر، چهارشنبه سوری یا سه‌شنبه آخر سال را به یکی از دلهره آورترین روزها تبدیل کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز، تقویم ورق خورد به سه شنبه آخر سال و چهارشنبه سوری رسیدیم، روزی که از دیرباز با آئین ها و آداب ویژه ای گرامی داشته می شود و مردم آن را با آئین‌های خاصی جشن می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آئین های باستانی مانند چهارشنبه سوری از دیرباز تاکنون نسل به نسل حفظ شده و به نسل امروزی رسیده است اما در این میان در سال های اخیر این جشن سنتی نیز دچار تحریف شده و در واقع می توان گفت که کم کم آداب ویژه آئین های سنتی جای خود را به پدیده های صنعتی می دهند و دیگر خبری از جشن ها و سنن قدیمی به گوش نمی رسد.

متاسفانه ورود و ظهور بدعت های غلط و مواد محترفه در سال های اخیر، چهارشنبه سوری یا سه شنبه آخر سال را به یکی از دلهره آورترین روزها تبدیل کرده است به گونه ای همه ساله بویژه در سالهای اخیر بارها اخباری را در شب چهارشنبه سوری از مصدومیت ها می شنویم.

متاسفانه در بسیاری از مواقع طعم شیرین چهارشنبه تبدیل به روزهایی تلخ برای خانواده‌ها شده و بسیاری در این روز خبر اینکه فرزندشان دیگر دنیا را رنگی نمی‌بیند را می‌شنوند و سال و بهار نو خود را با اشک و سپری کردن روزهای تلخ خود در گوشه بیمارستان آغاز کرده و یک عمر پشیمانی برای خود و خانواده به بار می آورند.

اما جای تعجب است که باز هم شاهد حوادث دلخراش روزهای پایانی سال در جامعه هستیم حوادثی که عاملان اصلی آنان نوجوانان و جوانان هستند و سهل انگاری این قشر از جامعه گاهی گریبانگیر کسانی هم می‌شود که در آن حادثه دخالت نداشتند.

انتقاد نماینده ولی فقیه از برخی باورهای غلط چهارشنبه سوری

زمینه نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه با اشاره به چهارشنبه آخر سال و حوداث و تبعاتی که این روز برای مردم دارد، از کشته شدن چندین نفر از مردم این استان در جهت استفاده از مواد محترقه ابراز تاسف کرد.

حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی افزود: لازم است که برخی از عادات‌ها و فرهنگ‌ها و همچنین باورهای غلط را کنار گذاشته و به جای اینگونه مراسمات و خرافات به فکر آزادی زندانیانی باشیم که بخاطر مبالغ ناچیز در زندان حبس شده‌اند.

وی از اینکه چهارشنبه آخر سال علاوه بر تبعات خسارت مالی و جانی که برای مردم دارد از اینکه چنین روزی برای قشر زحمت‌کش شهرداری‌ها ایجاد زحمت مضاعف می‌کند انتقاد کرد و ادامه داد: مرم باید در این زمینه آگاه باشند.

هشدار پلیس به شهروندان درباره چهارشنبه آخر سال

فرمانده انتظامی شهرستان میاندوآب نیز ضمن هشدار و ارائه توصیه های پلیس در خصوص پیشگیری از حوادث احتمالی چهارشنبه آخر سال، به خبرنگار ما گفت: فرماندهی انتظامی شهرستان میاندوآب همواره با نگاهی جامعه محور و مردمی سعی دارد تا از آسیب ها و حوادث ناگوار در چهارشنبه آخر سال کاسته و با مشارکت دهی یکایک آحاد جامعه، مهمترین و اصلی ترین وظیفه خود که همان استقرار نظم و امنیت است را به بهترین شکل به انجام برساند.

سرهنگ فخرالدین رستم پور با بیان اینکه ما در فرماندهی انتظامی شهرستان به عنوان متولیان نظم و امنیت جامعه برخود می بالیم که پلیسِ چنین شهروندان فهیم و هوشمند و فرهنگ دوستی هستیم، افزود: با همراهی مردم عزیز، در شب چهارشنبه آخر سال به فضل و کرم الهی همانند همیشه، هوشیارانه در کنار مردم شریف  شهرستان  بوده و با همکاری یکدیگر تمام سعی و تلاش خود را داریم تا از وقوع هر نوع حادثه دردناک جلوگیری نمائیم.

وی گفت: پلیس مخالف شادی و نشاط مردم نیست بلکه در کنار آنان از بار روانی مثبت چنین جشن هایی لذت می برد و رویکرد پلیس در این مراسم؛ اجتماعی و فرهنگی است اما هر اقدامی باید منطبق بر منطق و قانون و برقراری نظم و امنیت عمومی باشد.

فرمانده انتظامی میاندوآب با بیان اینکه قانون شکنی، مزاحمت و هنجار گریزی، زیبنده فرهنگ بالای ایران و ایرانی نبوده و هیچ آئینی آن را نمی پذیرد؛ تصریح کرد:  پلیس با اوباشگری، رفتارهای مخاطره آمیز، بستن خیابان ها به بهانه جشن چهارشنبه پایان سال، اختلال در عبور و مرور و هر نوع بی نظمی برخورد جدی دارد، چرا که مهم ترین نکته در برگزاری جشن های ملی، رعایت حقوق شهروندی و جلوگیری از هرج و مرج و هنجار شکنی است.

چهارشنبه سوری و لزوم بازگشت به آیین های زیبای سنتی

یکی از کارشناسان مسائل اجتماعی نیز در گفت و گو با خبرنگار زرین خبر با بیان اینکه متاسفانه امروزه مدرنیته بر روی برخی سنت های زیبا تاثیرگذاشته است، گفت: ماهیت چهارشنبه سوری عبارت است از جشن و شادی ولی متاسفانه امروزه این آئین سنتی، دچار قطعه مفقوده شادمانی اصیل است.

عبدی افزود: چهارشنبه‌ سوری های اصیل ما از چهارشنبه سوری آرام و بی سرو صدا و همراه با بایاتی‌خوانی های بزرگ خاندان به آواز‌خوانی مواد متحرقه صنعتی تبدیل شده که اصلاا همخوانی با چهارشنبه سوری اصیل ندارد.

وی گفت: در واقع شب چهارشنبه آخر سال که می شود صدای ترقه‌ها و نارنجک‌ها در شهر می‌پیچد، به هر گوشه ای از شهر که نگاه می کنی شهر به مثابه میدانی جنگی شده است که از توپ در آن خبری نیست.

این کارشناس مسائل اجتماعی اظهار کرد: برافراشتن آتشی مختصر و پریدن از روی آن و خواندن اشعاری که در دل آن‌ها امیدواری و امیدافزایی موج می‌زد کجا و ترکاندن بمب‌هایی که علاوه بر سلامت خود سلامت چندین تن از افراد بی‌گناه را به خطر می اندازد کجا؟!

بی‌شک نباید اجازه داد آیین‌هایی که دنیای مهر و مهرورزی را به جامعه هدیه می‌دهد، بنا بر باورهای غلط و بی ریشه و اساس برخی که جز غم و اندوه و گریه را موجه نمی‌دانند، دست‌خوش دگرگونی‌ها شود و غم و اندوه و ناله را جایگزین شادی و شور و نشاط کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: چهارشنبه آخر سال آئین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۹۴۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تجهیز امامزاده ابراهیم(ع) به سیستم اطفای حریق شبکه ای

به گزارش خبرگزاری مهر، خلیل بهروزی فر درباره ابعاد آتش‌سوزی امامزاده ابراهیم شهرستان شفت اظهار کرد: آتش‌سوزی محله امام‌زاده ابراهیم شامگاه چهارشنبه اتفاق افتاده و شروع آن هم از یک نانوایی در شهرک امام‌زاده ابراهیم بوده است و متأسفانه به دلیل وزش باد حریق به ساختمان‌های دو طرف نانوایی سرایت کرده و به جهت اینکه بافت این محله غالباً سنتی و خانه‌ها و ساختمان‌ها به طبقات از چوب ساخته شده و این چوب‌ها خشک بوده؛ آتش‌سوزی به سرعت گسترش پیدا کرده و شاید هر خانه کمتر از ۱۰ دقیقه دچار حریق شده و در آتش سوخته است.

وی با اشاره به اینکه محله امام‌زاده ابراهیم شفت بافت تجاری و مسکونی دارد، افزود: معمولاً طبقه هم کف خانه‌ها، مغازه و فروشگاه بوده و طبقات بالای آن مسکونی و محل سکونت خود اهالی بوده یا به عنوان مهمان‌پذیر برای پذیرش زائر و مسافر استفاده می‌شده است که به علت سرعت حریق و وسعت دامنه آتش‌سوزی، مردم فقط توانسته‌اند جان خود و خانواده و فرزندانشان را نجات دهند؛ از این جهت خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم اما از آنجا که مردم فرصت خارج کردن هیچ چیزی از خانه‌ها و فروشگاه‌های خود پیدا نکردند، خسارات بسیار سنگینی بر مردم وارد شده است.

بهروزی فر در مجلس با اشاره به خسارت کامل آتش‌سوزی به منازل و اسباب و وسایل زندگی مردم و هم اجناس فروشگاه‌های آنان اضافه کرد: تقریباً می‌توان گفت به هر خانه و خانواده حداقل ۱۰ میلیارد تومان خسارت وارد شده است. درآمد مردم این محله به واسطه همین کسب و کاری بود که آنجا و از طریق رفت و آمدهای مسافران، گردشگران، زائران و …داشتند و متأسفانه الان منبع درآمد دیگری ندارند.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس در ادامه از تشکیل ستاد بحران در شهرستان شفت خبر داد و گفت: در جریان این جلسه تصمیماتی گرفته شده اما با استاندار گیلان در تماس هستیم تا حتماً امروز به اتفاق وی و مدیران کل مربوطه استان بازدیدی از محل آتش‌سوزی داشته باشیم تا تصمیم دقیق‌تر و جدی‌تری اتخاذ شود.

بهروزی‌فر ضمن تأکید بر لزوم توجه دستگاه‌های دولتی به مردم آسیب دیده، تصریح کرد: بزرگ‌ترین و شاید تنها کمک دولت این است که باید تسهیلاتی به مردم ارائه دهد تا حداقل بخشی از مشکلات آنان را حل کند اگر این تسهیلات داده نشود یا دیر اقدام شود، مردم آسیب شدیدتری می‌بینند، زیرا الان در شرایطی هستند که دیگر هیچ توان مالی ندارند که خودشان مجدد شروع به ساختن زندگی‌شان کنند. عملاً تمام زندگی شصت یا هفتاد ساله‌شان در چند دقیقه سوخته و الان حتی جای زندگی ندارند؛ بنابراین هر اقدامی هم که قرار است انجام شود، باید خیلی سریع شروع شود.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس با اشاره به اینکه این چندمین بار است که آتش‌سوزی در شهرک امام‌زاده ابراهیم شهرستان شفت اتفاق می‌افتد، تأکید کرد: تجربه نشان داده که در آنجا ماشین آتش‌نشانی برای اطفا حریق و مانور مناسب نیست، یعنی هر چند تا ماشین آتش‌نشانی هم داشته باشیم، امکان خاموش کردن این آتش نیست. چنان که در آتش سوزی در عرض چند دقیقه دو طرف محل با آتش بسته شد و عملاً آتش‌نشانی نمی‌توانست خود را به آتش برساند و به دلیل وزش باد سرعت پیشروی حریق بسیار بالا بود.

بهروزی‌فر در پایان تأکید کرد: تنها راه نجات محله امام‌زاده ابراهیم شفت از تکرار این آتش‌سوزی این است که شیرهای آتش‌نشانی در کل محله به صورت شبکه‌ای ایجاد شود تا در چنین مواردی بلافاصله بتوان از آن در نقطه ابتدایی آتش‌سوزی استفاده و آتش را خاموش کنند تا به جای دیگری سرایت نکند.

کد خبر 6096695

دیگر خبرها

  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • بازگشت سرما به این مناطق از امروز
  • لزوم ثبت قرارداد اجاره مسکن در سامانه خودنویس
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • مردم نمی‌دانند در چه حوزه‌هایی وقف کنند
  • لزوم تجهیز امامزاده ابراهیم(ع) به سیستم اطفای حریق شبکه ای
  • برگزاری آیین پایانی ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری رضوی در استان بوشهر
  • شرم‌آورترین جستجوی سرمربی در تاریخ بایرن!
  • برپایی آیین‌ سوگواری شهادت امام جعفرصادق (ع) در یاسوج